X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję tym co nie mogą spać. U mnie względnie, budzę się kilka razy, ale zwykle zasypiam jeszcze dość szybko. Teraz musiałam wstać, bo głód mnie dopadł, pochłonęłam kanapkę z miodem, banana i szklankę soku pomarańczowego. Na razie wystarczy.

Biedna ta nasza Skabarka, oby szybko się wszystko wyrównało, przecież malutka mamci teraz potrzebuje.

U mnie lekkie bóle okresowe jak codzień, brzuch ciągnie, że trudno się wyprostować, poza tym spokój i niech tak zostanie - mała musi trochę podrosnąć a i ja mam jeszcze parę rzeczy do zrobienia w domu. Poza tym za tydzień mam gości, chatę trzeba przygotować, coś upiec, ugotować. Tak więc jeszcze mamy czas ;)

A wogóle zaczynamy 38 tc, to już naprawdę blisko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 08:03

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Hejka ;) szykuje się na ktg zobaczyć jakie tętno ma Jagoda ehhh żeby wszystko było ok od wczoraj od godziny 20 do dzisiaj wypiłam 6 litrów wiec się chyba nawodniłam

AniaM powodzenia! Będzie ok! Swoją drogą podziwiam - 6 litrów? Ja bym chyba musiała spać na wc ;) bo by się nie opłacało wstawać ;)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    A ja po wizycie pozbyłam się pessara zdejmowanie hmmm krótkie ale okropne.Co najgorsze chyba się odwodniłam bo małej akcja serca wzrosła do 160 m się nawodnić i jutro o 8 na ktg do szpitala.A wasze bobasy jakie mają tętno?

130-140, w chwilach ruchu do 160-170.

Poza tym witam. Maz ma juz wolne :), ja sie ciesze, syn sie cieszy... ;)
    Nie widzial mnie 2 tygodnie i stwierdził, ze brzuch mi baaaardzo urosl :P. No cos podobnego ;).

A z tymi wodami, mnie przebijali pecherz płodowy, wcale nie tak malo tego bylo, powiedzialabym, ze moze ze 2 litry - wiadro to raczej przesada ;). Pewnie to tez sprawa indywidualna, w koncu niektore z nas maja afi 6-7, inne 20. U mnie tez zawsze wiecej niz mniej.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba znowu dupa będzie, skurcze coraz rzadsze, raczej się całkiem wyciszą na dzień. W nocy nie spałam, bo regularnie mnie łapało, a teraz tyle co nic. Owszem jak chwyci to boli bardziej, ale łapie raz na jakiś czas. Mam nadzieje, że mnie zbadają po obchodzie i jakaś decyzja zapadnie, w prawo czy lewo, bo to zawieszenie jest najgorsze. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , ja mialam noc fajną ale dopiero jak zasnelam po północy i 2x do wc wstalam a tak to wiercilam sie w łóżku . Zgage tez mialam wzielam rennie i pomogło ale tylko do 4 i mlekiem zapijalam :D

Zaczelam sie zastanawiać nad tymi lakmusami bo bielizna ciągle mokra , w dzień mam wkladki ale na noc daje bozenie oddychac :D
    Niewiem czy lekarz mi powoe ze wody upływają bo nie wspominal tak jak u was ile wynoszą , pewnie jak by bylo malo albo duzo to by sie odezwał.
    No i moje ph 6 a byl temat że wysokie zakłamie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    I chyba znowu dupa będzie, skurcze coraz rzadsze, raczej się całkiem wyciszą na dzień. W nocy nie spałam, bo regularnie mnie łapało, a teraz tyle co nic. Owszem jak chwyci to boli bardziej, ale łapie raz na jakiś czas. Mam nadzieje, że mnie zbadają po obchodzie i jakaś decyzja zapadnie, w prawo czy lewo, bo to zawieszenie jest najgorsze. :/
    A jestes sama w sali ?
    Jak na noc masz bolesne to ja bym rozchodzila i może bys urodzila

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A jestes sama w sali ?
    Jak na noc masz bolesne to ja bym rozchodzila i może bys urodzila
    Pół nocy latalam po korytarzu (głównie bo mniej bolało jak mogłam przyjąć różną pozycję), ale jak dzieciak nie będzie chciał to sobie można choćby kankana odtańczyć. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Hej , ja mialam noc fajną ale dopiero jak zasnelam po północy i 2x do wc wstalam a tak to wiercilam sie w łóżku . Zgage tez mialam wzielam rennie i pomogło ale tylko do 4 i mlekiem zapijalam :D

Zaczelam sie zastanawiać nad tymi lakmusami bo bielizna ciągle mokra , w dzień mam wkladki ale na noc daje bozenie oddychac :D
    Niewiem czy lekarz mi powoe ze wody upływają bo nie wspominal tak jak u was ile wynoszą , pewnie jak by bylo malo albo duzo to by sie odezwał.
    No i moje ph 6 a byl temat że wysokie zakłamie
    Ale sama wcześniej napisałaś ze to ph 6 było moczu. Kup sobie test gineintima i tam aplikujesz to jak tampony wiec pomyłki nie będzie. Ja po teście trochę się uspokoiłam ale dla świętego spokoju zadzwoniłam do gina i ten kazał mi jechac do szpitala.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    AniaM powodzenia! Będzie ok! Swoją drogą podziwiam - 6 litrów? Ja bym chyba musiała spać na wc ;) bo by się nie opłacało wstawać ;)

No w nocy wstawiłam 5 razy teraz ze sobą mam kolejne 2 litry wody nie wiedziałam że takie odwodnienie wpływa na małą.Dobrze ze tej pokrzywy nie piłam bo bym sobie narobiłam,ale co dzisiaj wstałam i nogi jak bania wiec złotego środka niema :/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaas no i po ściągnięciu pessara wreszcie mogłam,, normalnie" skorzystać z WC jednak krazek gdzieś tam naciskał na jelita

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tragedia. Kosma ma 2 wady serca i zapalenie płuc. U mnie ZERO pokarmu. O moim porodzie jest już ponoć głośno na mieście, mówi się o poważnym błędzie w sztuce lekarskiej... Jestem wykończona.

in8vzdb.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) a mi się dzisiaj super spało okna otwarte A na dworze fajnie chlodnawo :-) wizyta na siusiu 2 razy czyli tak jak zawsze :-)

Idę zaraz też na jakieś śniadanko bo mały głód wzywa już :-)

U mnie po wczorajszym sprzątaniu i spacerze wieczorem to strasznie wbijanie "igielki " w szyjke no i małego niziutko czułam Ale na tym koniec skurczy może parę w nocy A teraz cisza :-)

Nancy dzisiaj ty mi się snilas ;-) ze razem w szpitalu byłyśmy i się sprzeczalysmy która ma iść pierwszą rodzić hehe ale kochana ty masz pierwszeństwo przed nami ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet trzymam kciuki za szczęśliwy finał. Często te wady serca zanikają do 3-4 roku życia. A jaki błąd popełnili lekarze?

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Tragedia. Kosma ma 2 wady serca i zapalenie płuc. U mnie ZERO pokarmu. O moim porodzie jest już ponoć głośno na mieście, mówi się o poważnym błędzie w sztuce lekarskiej... Jestem wykończona.

Kochana trzymam kciuki za małego z całego serca zobaczysz wszystko będzie dobrze!

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ale sama wcześniej napisałaś ze to ph 6 było moczu. Kup sobie test gineintima i tam aplikujesz to jak tampony wiec pomyłki nie będzie. Ja po teście trochę się uspokoiłam ale dla świętego spokoju zadzwoniłam do gina i ten kazał mi jechac do szpitala.
    Tak w morfologii miałam 6 , ale tu któraś z was pisała że te ph moczu może kłamać .
    Teraz niewiem czekać do wizyty na poniedziałek czy ten test kupic

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten test wykonujesz w pochwie a nie w drogach moczowych wiec myślę że lepiej go kupić (w każdym rossmannie koszt jakieś 8 zl) i mieć spokojna głowe na weekend.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet nie wiem co napisać bo to złość z żalem się miesza :/ co za banda idiotów 2/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ale ten test wykonujesz w pochwie a nie w drogach moczowych wiec myślę że lepiej go kupić (w każdym rossmannie koszt jakieś 8 zl) i mieć spokojna głowe na weekend.

Ten test co mowisz tak ?
    W aptece tego nie dostanę?
    Rossmann trochę daleko mam , mąż będzie w pobliżu ale nie bede mu glowy zawracać

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ten test co mowisz tak ?
    W aptece tego nie dostanę?
    Rossmann trochę daleko mam , mąż będzie w pobliżu ale nie bede mu glowy zawracać
    Myślę że w aptece go dostaniesz :-)

• easymum Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet, ale nerwowo się zrobiło. Spróbuj się troszkę uspokoić - dla Kosmy, bo ten brak pokarmu może być przez nerwy. Skup się na tym , resztą zajmie się mąż i Ty jak już wyjdziecie ze szpitala.

Mojej koleżance powiedziano tuż po porodzie, że mały ma zbyt niskie napięcie mięśniowe i to źle wróży na przyszłość - niedowłady, ogólne poważne problemy. Tak się przejęła, że z dnia na dzień straciła pokarm i potem już tylko było mm. A chłopiec okaz zdrowia, wystarczyła właściwa opieka i lekka rehabilitacja.

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 2218 2219 2220 2221 2222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ