X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No... Mdlilo, chciałam pójść spać, nawet się zdrzemnelam chwilę i co... I znowu wymioty. Kuzwa, ile jeszcze...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze... Jak wody odchodzą to taka niezła ta kaluza powinna być, prawda?
    Zn. ostatnio widziałam łaskę na IP, rozmawiała z polozna, że odeszły jej koło 2-3, czekala z telefonem do poloznej do 5 i o 8 była na KTG to jeszcze się jej lało cały czas... Więc jak to wygląda. Chlusta na raz cala wielka kaluza czy jak? Bo jakiś taki dziwny dzwiek usłyszałam, jakby... Hmmm... Jak powietrze że stawu schodzi, jak strzelanie z palca coś takiego i potem parę kropel mi po nodze splynelo. I teraz się zastanawiam... No kuzwa no, nic nie może być normalnie. Nie wiem teraz czy to u mnie raczej nietrzymanie czy jednak wody. Sprawdzalam dzisiaj testem ph i nic nie wyszło, w sensie ph w normie. Może jeszcze raz zrobię? Ehhh....

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co o tych wodach to ja bym z chęcią z lekarzem porozmawiala- ile ich tak naprawdę jest w naszej macicy ??? Większość kobiet, ktora rodziła i ktorym wody odeszly- nawet moja siostra- opisuje to na wiadra i litry ;)
    A nasza polozna mowila, ze to nie są zadne litry, ze ilość wód jaka odchodzi to 2-3 szklanki wody maksymalnie... I ze zawsze miały ubaw jak po pytaniu na IP czy odzeszly wody i ile, slyszaly, ze cale wiadro :)
    Zawsze nam powtarzała, ze mamy powiedziec 2-3 szklanki i nie wód a plynu owodniowego- a będzie od razu wiadomo, ze z dobrej szkoły rodzenia jestesmy ;)
    Nie wiem jaka prawda ale az sama jestem ciekawa ;)
    Po 30 sek szukaniu w googlach odpowiedzi nie znalazlam ale jeszcze sie nie poddaje ;)

Edit: Znalazłam cos takiego
    http://www.forumginekologiczne.pl/artykul/plyn-owodniowy-jak-wazna-jest-jego-rola-w-zyciu-plodowym/2648.html

Ilość plynu nie powinna przekraczać 2 litrów - no to jesli pęcherz pęknie nam jakos wczesniej to rzeczywiście moze to,i wiadro??
    Ale jest tez napisane, ze w 40 tyg ilość wód plodowych to ok 800 ml a to juz pasuje do 2-3 szklanek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 00:35

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze... Jak wody odchodzą to taka niezła ta kaluza powinna być, prawda?
    Zn. ostatnio widziałam łaskę na IP, rozmawiała z polozna, że odeszły jej koło 2-3, czekala z telefonem do poloznej do 5 i o 8 była na KTG to jeszcze się jej lało cały czas... Więc jak to wygląda. Chlusta na raz cala wielka kaluza czy jak? Bo jakiś taki dziwny dzwiek usłyszałam, jakby... Hmmm... Jak powietrze że stawu schodzi, jak strzelanie z palca coś takiego i potem parę kropel mi po nodze splynelo. I teraz się zastanawiam... No kuzwa no, nic nie może być normalnie. Nie wiem teraz czy to u mnie raczej nietrzymanie czy jednak wody. Sprawdzalam dzisiaj testem ph i nic nie wyszło, w sensie ph w normie. Może jeszcze raz zrobię? Ehhh....
    Maluszek moze Ci calkowicie przebić pęcherz i wtedy chlustają wody albo noze Ci go tylko naruszyć i wówczas moze sie sączyć dlugo... Tak nam mówili na SR. No ale test powinien to wykryć mysle... Jak dalej bedzie się cos sączyć to moze lepiej pojedz na IP...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test zrobiłam i żółty więc na razie nie panikuje. Zobaczymy jutro. Mąż późno wrócił z pracy więc w sumie to dalej nie śpię.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dalej nie mogę spać. Zgaga meczy na leżąco więc tylko siedzieć wysoko mogę :/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie spie,czy to juz zawsze tak bedxie?? Mala kopie jak szalona do tego musialam zjesc tak mnie ssalo w zoladku eh:(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie śpię, bo skurcze co około 8 minut. Ciekawe czy to się znowu rano wyciszy :/

KathleenPL, Dżuls lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się przebudzilam na siku i wstałam zobaczyć czy nikt nie rodzi idę spróbować zasnąć :-) ból brzucha mój przeszedł fałszywy alarm.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie to, że się obudzilam tylko ta zgaga tak pali, że po prostu nie mam jak się ulozyc :/ Więc siedze i gram w gierki ba telefonie, przeglądam forum i mam nadzieję, że zmęczenie mnie tak rozlozy, że zasne nawet na siedzaco :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leze pod ktg i wykres jak zwykle plaski... wczoraj za to odszedl czop. Myslalam, ze to w piatek to byl czop, ale to, co ze mnie wczoraj wylecialo bylo czyms najobrzydliwszym pod sloncem, ze nie mam watpliwosci, co to byloc. Ohyda

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja też nie śpię, bo skurcze co około 8 minut. Ciekawe czy to się znowu rano wyciszy :/
    Dawan dawaj!!!! Ja czekam na pelnie ;)

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Skabarka - trzymaj się

Anitka - jesteś? co powiedzieli w szpitalu??
    Wczoraj wróciliśmy późno wiec od razu prysznic i do łóżka. Na szczęście wszystko jest ok. W szpitalu sami powiedzieli, ze dobrze ze przyjechaliśmy bo na tym etapie różnie może być i to mogły być wody. Jak się okazało to prawdopodobnie odchodzący czop robi tyle zamieszania. Lekarz mnie przebadal, zrobili mi ktg i juz na spokojnie wróciliśmy do domu.
    także jeśli któraś z Was coś niepokoi to tak jak powiedziała położna lepiej o jeden raz za dużo się przejechać do szpitala niż później żałować.
    Mnie w tym wszystkim rozsmieszyla reakcja personelu na mój brzuch. Jak się zapytali który to tydzień a ja powiedziałam ze prawie 38 to usłyszałam ze to niemożliwe :-) ale jak zobaczyli kartę ciąży to sami zaczęli się z tego śmiać :-)

4me, 4me, trix lubią tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak u mamy <3
    5 rano a tu bulki cieple prosto z piekarni :D i paczusie <3
    Ajajaj trzeba wstac i jesc :D
    Czuje sie taka wyspana, ale to z wrazenia bo za 2h M przyjedzie a zawsze jak wraca spac nie moge :P

karolcia87, Kasiarzynka, snoopy_etka lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja skręcam się z glodu ale oczywiście jestem za leniwa. Mąż juz pojechal do pracy. Zawsze to on w sobotę rano kupował ciepłe pieczywo :-( mam nadzieje ze jeszcze trochę i weekendy znowu będą nasze.

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Nie ma to jak u mamy <3
    5 rano a tu bulki cieple prosto z piekarni :D i paczusie <3
    Ajajaj trzeba wstac i jesc :D
    Czuje sie taka wyspana, ale to z wrazenia bo za 2h M przyjedzie a zawsze jak wraca spac nie moge :P

No i głodna się zrobiłam.. a miałam jeszcze pospać ;-)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle zdecydowałam sie na sesje z brzuszkiem i termin z fotografem mam ustalony na 8 września także niech ta moja królewna grzecznie w swoim obecnym lokum czas spędza i się nie spieszy :-) cieszę się, że mnie mąż namówił bo będziemy mieli piękną pamiątkę z tego fajnego brzuszkowego czasu :-)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathlen ja w poprzedniej ciazy tak mialam ze uslyszalam chrupniecie po czym wody mi odeszly. Ale w ilosci mega. U Ciebie moze po prostu sie sacza. Jakby tak dluzszy czas sie saczyly to antybiotyk trzeva dostac

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Z plynem owodniowym to jest niestety tak jak z wszystkim w ciąży- nie ma reguły :/
    Ksiazkowo powinny odejść w 2 fazie porodu już przy regularnych skurczach. Ale czasem trzeba pęcherz przebić. A czasem pęcherz delikatnie pęka i one sacza tak delikatnie, że część kobiet tego nie zauważa.
    Mnie lekarka w razie wątpliwości kazała jechać do szpitala i się badać.

tb734z17s9scq0zt.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;) szykuje się na ktg zobaczyć jakie tętno ma Jagoda ehhh żeby wszystko było ok od wczoraj od godziny 20 do dzisiaj wypiłam 6 litrów wiec się chyba nawodniłam

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 2217 2218 2219 2220 2221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ