Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jednak na razie skurcze za słabe, żeby je brać w pełni na poważnie. Bolą, ale to taki ból do wytrzymania. No i nie są szczególnie regularne.

Co do tętna - mała ma koło 140 jak śpi i 150-160 w chwili ruchu. Najmniej jej zeszło do około 125. Lekarze twierdzą, że to wartości ok.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    A ja po wizycie pozbyłam się pessara zdejmowanie hmmm krótkie ale okropne.Co najgorsze chyba się odwodniłam bo małej akcja serca wzrosła do 160 m się nawodnić i jutro o 8 na ktg do szpitala.A wasze bobasy jakie mają tętno?
    Mój Mały dziś na KTG miał ok 130-140 ale jak sie wiercił to skakało nawet do 180

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam :3 nie mam siły, ale kocham tą małą XD

Kucykowa, adzia, diatomka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Jeszcze trochę to przyniosę się do Twojego szpitala, przynajmniej będziemy się nudzić razem. Nic a nic się nie dzieje, ktg idealnie płaskie. Schody dziś z 10 razy przeszłam (tyle, że mój szpital niski, więc za wiele nie ma) i zero. Owszem skurcze miewam, całkiem bolesne, ale zupełnie nieregularne i za rzadko.
    Cały czas plamie i chyba więcej czopa mi odchodzi, bo dziś znowu glutek w majtkach.
    Chyba straciłam nadzieję, że to będzie niedługo, pewnie mnie jutro wypiszą do domu. :/
    Zapraszam! :) Mi podczas ktg zapisal sie jeden skurcz na 45%, a ze lezalam na boku w mega niewygodnej pozycji to byl przy okazji dosc bolesny. Tez mam skurcze wieczorami, mam nadzieje, ze jeszcze zrobia mi jakies ktg i cos wyjdzie. Tez mam cos na ksztalt plamien, rozowy sluz. Ej, jak pelnia ma byc 29.08, tzn ze dzis w nocy, czy jutro? :)
    Z innych newsow, to dzwonila moja mama i mlody lezy na dzialce z goraczka ponad 38 stopni. No tego mi bylo wlasnie teraz potrzeba :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 20:40

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady a kiedy wracasz na uczelnie? Dasz rade z mala?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Lady a kiedy wracasz na uczelnie? Dasz rade z mala?

hmmm oto jest pytanie :3 nie wiem, wiem tylko tyle że do 30 września muszę zdać 2 przedmioty z którymi wiszę -> łacinę i praca semestralna z mediewalizmu. Pracę dziś skończyłam i wysłałam, łacinę zaczęłam przed porodę, ale jeszcze 2 strony tłumaczenia mi zostały. A potem mam rok na napisanie pracy mgr i obronę. Jakoś musze dać radę.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic dzisiaj wypiję 6 litrów wody i jutro jadę na ktg :/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa... Przypomnialyscie mi a propos szkoły, że nie zlozylam papierka o urlop, a nie ma mnie tam juz pół roku. Faaaaaakkkkk!!!!

Lady Savage, Carolline lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie w końcu przestała boleć głowa, ale brzuch dalej boli pomimo prysznicu i twardy się zrobił :/ ehh no rozkręć się albo daj już spokój i przestań boleć, bo nie wiem czy jechać do szpitala czy nie :D

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    hmmm oto jest pytanie :3 nie wiem, wiem tylko tyle że do 30 września muszę zdać 2 przedmioty z którymi wiszę -> łacinę i praca semestralna z mediewalizmu. Pracę dziś skończyłam i wysłałam, łacinę zaczęłam przed porodę, ale jeszcze 2 strony tłumaczenia mi zostały. A potem mam rok na napisanie pracy mgr i obronę. Jakoś musze dać radę.
    Ja wlasnie dostalam info, ze profesor sie nie zgodzil na moja obrne, bo moge w kazdej chwili rodzic, a on moze nie zdazyc...ech d... blada..boje sie, ze po porodzie, nie bede miala weny do nauki i bedzie ciezko ;( mam strasznego dola! Tak sie cieszylam wczoraj i dzis :/
    Maly za to dzis tak sie rusza, ze az milo...moj maly babelek. W poniedzialek ma wizyte u gin. Ciekawe co mi powie. Wiem jedno jutro ponownie myje okna :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 21:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Aaa... Przypomnialyscie mi a propos szkoły, że nie zlozylam papierka o urlop, a nie ma mnie tam juz pół roku. Faaaaaakkkkk!!!!
    Wow...to lepiej tam zadzwon i dowiedz sie co i jak, ale jakby Cie skreslili to dostalabys pismo.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka020. Ty biedna jesteś z tymi skurczami tak jak skarbką kiedyś ehhhh

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i po ściągnięciu pessara szyjką zamknięta i około 2 cm hehehe jaja jak berety

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Rozmarzyłam się przez was i te opowieści o podróżach..

Jeśli chodzi o miejsca egzotyczne bez komerchy to mogę też polecić Sri Lankę. Czasami to my robiliśmy za atrakcję turystyczną! A równie piękna jak Tajlandia czy Wietnam :)
    Zastanawiamy się właśnie czy jak młody taki roczny się zrobi i będzie w miarę do ogarnięcia czy tam nie wrócić..
    Ja w sumie jeszcze nie wiem, gdzie ale wiem, ze chce wrócić do Azji ;) wiec moze Sri Lanka a może cos zupełnie innego. Zazwyczaj podejmuje decyzje zachwycona jakimś blogiem albo relacja ;) ostatnio na tapecie byly Filipiny- moj sie strasznie napalil wiec wyprawka skonczona i zaczynam odkładać kasę na subkonto WAKACJE ;)

Kathleen ja mam dokladnie taki sam plan- za rok gdzies blisko na południe Europy- tu w ogóle nie mam obaw, bierzemy małego pod pachę i jedziemy na jakiegoś lasta albo sami cos organizujemy a za dwa lata wlasnie dalszy kierunek. Tylko ciągle nie wiem czy odwaze sie brać małego 2 latka tak daleko a po drugie czy nie lepiej byloby go zostawić z dziadkami i porządnie odpczac i bardziej sie poruszać na wakacjach ale tu obawiam sie, ze mogę pęknąć z tęsknoty :/ w takie kiwrunki to jak napisalas dobrze jechac na 3 tygodnie a to jednak dluuuugo ;) no nic pożyjemy, zobaczymy ;) narazie jest plan na przyszle wspólne wakacje :)

mmalutka, Carolline lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxuls moze z wrazenia mal y zagoraczkowal?

Ja po weejkendxie ide do okulisty zalatwiac papierek na cc, no i do innego gina ech

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Mi sie wydaje, z to cisnienie moglo go oslabic. Bo podobno caly dzien wszystko pieknie jadl i mial apetyt, potem zaczal skarzyc sie na bol glowki, mama nie dala rady go uspic po poludniu, a teraz dostal temperatury.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylam nad morzem- pieeeekny wielki ksiezyc- chyba w peryhelium bo meeeega wielki i meeega blisko sie wydaje. Jednak do pełni mu chyba ciut brakowało... wiec moze jest jutro ???
    W każdym bądź razie księżyc wygladal dostojnie i poważnie i jakby wzywal ;) dla mnie jeszcze za wcześnie - ja dzis nie chce, ale moze Wam w szpitalu sie uda i Nancy ;)

Nancy87 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Ja po weejkendxie ide do okulisty zalatwiac papierek na cc, no i do innego gina ech

a czemu ci tak zależy na cc?
    ja bym wolała sn.. każdy co innego :P

tb734z17s9scq0zt.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, jak ja ostatnio jestem śpiąca, oczy mi się kleją. Ostatnie dni mega zgaga mnie męczy i jakaś nerwowa jetem.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam nadzieję, że szpitalne mamy zaczerpną energię z księżyca, ja jade na pierwsze ktg w czwartek do klniki i fajnie by było, gdyby nagle okazało się, że musze zostać na poród:-) eh marzenia, ale kiedyś urodzic trzeba; u nas chmury i księżyca nie widać, więc może dzięki temu nie obudze się o 2 w nocy jak dziś przez tą jasność...

720fbe94f2.png
‹‹ 2215 2216 2217 2218 2219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ