X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jednak na razie skurcze za słabe, żeby je brać w pełni na poważnie. Bolą, ale to taki ból do wytrzymania. No i nie są szczególnie regularne.

Co do tętna - mała ma koło 140 jak śpi i 150-160 w chwili ruchu. Najmniej jej zeszło do około 125. Lekarze twierdzą, że to wartości ok.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    A ja po wizycie pozbyłam się pessara zdejmowanie hmmm krótkie ale okropne.Co najgorsze chyba się odwodniłam bo małej akcja serca wzrosła do 160 m się nawodnić i jutro o 8 na ktg do szpitala.A wasze bobasy jakie mają tętno?
    Mój Mały dziś na KTG miał ok 130-140 ale jak sie wiercił to skakało nawet do 180

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam :3 nie mam siły, ale kocham tą małą XD

Kucykowa, adzia, diatomka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Jeszcze trochę to przyniosę się do Twojego szpitala, przynajmniej będziemy się nudzić razem. Nic a nic się nie dzieje, ktg idealnie płaskie. Schody dziś z 10 razy przeszłam (tyle, że mój szpital niski, więc za wiele nie ma) i zero. Owszem skurcze miewam, całkiem bolesne, ale zupełnie nieregularne i za rzadko.
    Cały czas plamie i chyba więcej czopa mi odchodzi, bo dziś znowu glutek w majtkach.
    Chyba straciłam nadzieję, że to będzie niedługo, pewnie mnie jutro wypiszą do domu. :/
    Zapraszam! :) Mi podczas ktg zapisal sie jeden skurcz na 45%, a ze lezalam na boku w mega niewygodnej pozycji to byl przy okazji dosc bolesny. Tez mam skurcze wieczorami, mam nadzieje, ze jeszcze zrobia mi jakies ktg i cos wyjdzie. Tez mam cos na ksztalt plamien, rozowy sluz. Ej, jak pelnia ma byc 29.08, tzn ze dzis w nocy, czy jutro? :)
    Z innych newsow, to dzwonila moja mama i mlody lezy na dzialce z goraczka ponad 38 stopni. No tego mi bylo wlasnie teraz potrzeba :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 20:40

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady a kiedy wracasz na uczelnie? Dasz rade z mala?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Lady a kiedy wracasz na uczelnie? Dasz rade z mala?

hmmm oto jest pytanie :3 nie wiem, wiem tylko tyle że do 30 września muszę zdać 2 przedmioty z którymi wiszę -> łacinę i praca semestralna z mediewalizmu. Pracę dziś skończyłam i wysłałam, łacinę zaczęłam przed porodę, ale jeszcze 2 strony tłumaczenia mi zostały. A potem mam rok na napisanie pracy mgr i obronę. Jakoś musze dać radę.

Misi@ lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic dzisiaj wypiję 6 litrów wody i jutro jadę na ktg :/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa... Przypomnialyscie mi a propos szkoły, że nie zlozylam papierka o urlop, a nie ma mnie tam juz pół roku. Faaaaaakkkkk!!!!

Lady Savage, Carolline lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie w końcu przestała boleć głowa, ale brzuch dalej boli pomimo prysznicu i twardy się zrobił :/ ehh no rozkręć się albo daj już spokój i przestań boleć, bo nie wiem czy jechać do szpitala czy nie :D

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    hmmm oto jest pytanie :3 nie wiem, wiem tylko tyle że do 30 września muszę zdać 2 przedmioty z którymi wiszę -> łacinę i praca semestralna z mediewalizmu. Pracę dziś skończyłam i wysłałam, łacinę zaczęłam przed porodę, ale jeszcze 2 strony tłumaczenia mi zostały. A potem mam rok na napisanie pracy mgr i obronę. Jakoś musze dać radę.
    Ja wlasnie dostalam info, ze profesor sie nie zgodzil na moja obrne, bo moge w kazdej chwili rodzic, a on moze nie zdazyc...ech d... blada..boje sie, ze po porodzie, nie bede miala weny do nauki i bedzie ciezko ;( mam strasznego dola! Tak sie cieszylam wczoraj i dzis :/
    Maly za to dzis tak sie rusza, ze az milo...moj maly babelek. W poniedzialek ma wizyte u gin. Ciekawe co mi powie. Wiem jedno jutro ponownie myje okna :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 21:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Aaa... Przypomnialyscie mi a propos szkoły, że nie zlozylam papierka o urlop, a nie ma mnie tam juz pół roku. Faaaaaakkkkk!!!!
    Wow...to lepiej tam zadzwon i dowiedz sie co i jak, ale jakby Cie skreslili to dostalabys pismo.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka020. Ty biedna jesteś z tymi skurczami tak jak skarbką kiedyś ehhhh

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i po ściągnięciu pessara szyjką zamknięta i około 2 cm hehehe jaja jak berety

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Rozmarzyłam się przez was i te opowieści o podróżach..

Jeśli chodzi o miejsca egzotyczne bez komerchy to mogę też polecić Sri Lankę. Czasami to my robiliśmy za atrakcję turystyczną! A równie piękna jak Tajlandia czy Wietnam :)
    Zastanawiamy się właśnie czy jak młody taki roczny się zrobi i będzie w miarę do ogarnięcia czy tam nie wrócić..
    Ja w sumie jeszcze nie wiem, gdzie ale wiem, ze chce wrócić do Azji ;) wiec moze Sri Lanka a może cos zupełnie innego. Zazwyczaj podejmuje decyzje zachwycona jakimś blogiem albo relacja ;) ostatnio na tapecie byly Filipiny- moj sie strasznie napalil wiec wyprawka skonczona i zaczynam odkładać kasę na subkonto WAKACJE ;)

Kathleen ja mam dokladnie taki sam plan- za rok gdzies blisko na południe Europy- tu w ogóle nie mam obaw, bierzemy małego pod pachę i jedziemy na jakiegoś lasta albo sami cos organizujemy a za dwa lata wlasnie dalszy kierunek. Tylko ciągle nie wiem czy odwaze sie brać małego 2 latka tak daleko a po drugie czy nie lepiej byloby go zostawić z dziadkami i porządnie odpczac i bardziej sie poruszać na wakacjach ale tu obawiam sie, ze mogę pęknąć z tęsknoty :/ w takie kiwrunki to jak napisalas dobrze jechac na 3 tygodnie a to jednak dluuuugo ;) no nic pożyjemy, zobaczymy ;) narazie jest plan na przyszle wspólne wakacje :)

mmalutka, Carolline lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxuls moze z wrazenia mal y zagoraczkowal?

Ja po weejkendxie ide do okulisty zalatwiac papierek na cc, no i do innego gina ech

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Mi sie wydaje, z to cisnienie moglo go oslabic. Bo podobno caly dzien wszystko pieknie jadl i mial apetyt, potem zaczal skarzyc sie na bol glowki, mama nie dala rady go uspic po poludniu, a teraz dostal temperatury.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylam nad morzem- pieeeekny wielki ksiezyc- chyba w peryhelium bo meeeega wielki i meeega blisko sie wydaje. Jednak do pełni mu chyba ciut brakowało... wiec moze jest jutro ???
    W każdym bądź razie księżyc wygladal dostojnie i poważnie i jakby wzywal ;) dla mnie jeszcze za wcześnie - ja dzis nie chce, ale moze Wam w szpitalu sie uda i Nancy ;)

Nancy87 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Ja po weejkendxie ide do okulisty zalatwiac papierek na cc, no i do innego gina ech

a czemu ci tak zależy na cc?
    ja bym wolała sn.. każdy co innego :P

tb734z17s9scq0zt.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, jak ja ostatnio jestem śpiąca, oczy mi się kleją. Ostatnie dni mega zgaga mnie męczy i jakaś nerwowa jetem.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam nadzieję, że szpitalne mamy zaczerpną energię z księżyca, ja jade na pierwsze ktg w czwartek do klniki i fajnie by było, gdyby nagle okazało się, że musze zostać na poród:-) eh marzenia, ale kiedyś urodzic trzeba; u nas chmury i księżyca nie widać, więc może dzięki temu nie obudze się o 2 w nocy jak dziś przez tą jasność...

720fbe94f2.png
‹‹ 2215 2216 2217 2218 2219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ