WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początki dzidziusiom dużo nie potrzeba. Potem się cycki i dzidzia dostosowują do siebie i jest lepiej. Ale pierwsze dwa dni może nie być za dużo...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka ja wczoraj przeryczalam cały dzień przez kp i ich wizję. Co położna inna teoria. Dostałam takiego nawala pokarmu ze cycki jak głazy. Wyłam z bólu a mała w nosie jedzenie. Dziś jest trochę lepiej ale szału nie ma. Mam na maxa dużo pokarmu jest gesty i treściwy ze mała może po nim spać nawet 5h. Tylko moje cycki nie dają rady.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez pierwsze dni jest siara, jest gęsta i w ilościach mikro, dosłownie po kropli - dziecku to wystarcza :)

o_dek_noworodka.jpeg

Lady Savage, easymum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Lalenka ja wczoraj przeryczalam cały dzień przez kp i ich wizję. Co położna inna teoria. Dostałam takiego nawala pokarmu ze cycki jak głazy. Wyłam z bólu a mała w nosie jedzenie. Dziś jest trochę lepiej ale szału nie ma. Mam na maxa dużo pokarmu jest gesty i treściwy ze mała może po nim spać nawet 5h. Tylko moje cycki nie dają rady.
    Agatka, bo położne nie znają się na kp... niestety, bo powinny. Na FB sa przerozne grupy pomocowe, jest blog mleczne wsparcie i grupa pomocy stworzona przez autorke bloga, jest hafija - u nich warto szukac aktualnej wiedzy zgodnej ze standardami who.

Przy nawale odciagaj laktatorem do odczucia ulgi, nie wiecej, bo to wzmoze produkcje mleka, proponuj piers po wstepnym odciagnieciu - miekka piers latwiej dziecku zlapac niz taka przepelniona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 07:51

easymum, agatka196 lubią tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Przy nawale odciagaj laktatorem do odczucia ulgi, nie wiecej, bo to wzmoze produkcje mleka, proponuj piers po wstepnym odciagnieciu - miekka piers latwiej dziecku zlapac niz taka przepelniona.

To samo chciałam napisać. Głównie wtedy przydawal mi się laktator. Nie pozwalaj sobie na takie głazy bo to ani przyjemne ani bezpieczne...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Przez pierwsze dni jest siara, jest gęsta i w ilościach mikro, dosłownie po kropli - dziecku to wystarcza :)
    .
    Tyle, ze to dziecko musi wykazać chęć otwarcia pyszczka i wypicia choć tej kropli. Bo moja śpiąca królewna jak na razie nieszczególnie, już dostała na oddziale ksywkę niejadek ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :) Nancy coś mi się wydaje że Mikołaj chce być pierwszym wrześniowym dzieckiem :P w końcu założyłaś forum :P

Echh pojutrze idę chyba do szpitala:( Już dzisiaj zdążyłam się wyryczeć:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohhhh dziewczyny i znowu cześć zalamana bo jeszcze nic się nie dzieje a cześć jeszcze zaciska nogi :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no to problem jest nie tyle w ilości pokarmu, co w jego dystrybucji :D
    Może malutka jeszcze odsypia i regeneruje siły po porodzie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

O 11 mam wizytę ciekawe co tam się dzieje , wieczorem tylko 3 bolesne szpile poczulam .

Miłego dnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Cześć wszystkim, wygląda na to, że dzieciaczki zaczynają się szykować do ewakuacji :)

U mnie nocka ok, 2 wstawania i regularne spanie do 5:30, bóle tylko okresowe, ale przeszły, poza tym męczą mnie te spuchnięte po nocy dłonie i stopy. Nie mogę do końca zwinąć dłoni w pięść bo skóra boli, a stopy popuchnięte od spodu i czuję jakbym chodziła na poduszkowcach. To jest normalne? Chyba Agatka pisała, że tak miała. Agatka, jak przeczytasz - po cc przeszło?
    Ja mam tak samo z rękoma i stopami codziennie od 3 tygodni, lekarz twierdzi
    ze to przejdzie po porodzie :-)

easymum lubi tę wiadomość

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja nadal skurczy zero, nawet nie wiem, co to skurcz:/ a jutro już wrzesnień, więc moja Kaja powinna powoli wychodzić.
    Nancy na pewno za niedługo zobaczysz Mikołaja, jest mu tak dobrze w brzuszku, że bęzie spokojny i milusiński:-)

720fbe94f2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja tez dzis wizytuje ale po poludniu

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka brzuchatki :-)

Powodzenia na wizytach dzisiaj :-)

Mnie dzisiaj nad ranem obudziły skurcze było ich parę i przeszły... Ale jakoś nie czuję żeby miało się coś dziać bardziej jednak mam wrażenie ze spokojnie mam jeszcze 2 tygodnie i wcześniej mały nie będzie chciał wyjść .... No chyba ze zaskoczy mamę ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łudzę się codziennie, że samo się zacznie. Jak synuś jest złośliwy, to dzisiaj się zacznie i nie pojedziemy po samochód:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls ciekawe czy dzis poznasz swoja malutka kruszynke!?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) a ja znowu w nocy miałam skurcze, na tyle silne że mnie wybudzały, rano leżałam półtorej godziny pod ktg, pisały się skurcze tak co 8 minut średnio, na poziomie 80, w badaniu rozwarcie na opuszek palca, leżymy dalej, odstawili mi magnez w kroplówce bo strasznie źle się po nim czułam, dali tabletkę, teraz troche się wyciszyło po no-spie i tym magnezie.
    tabletki brałam w domu,wiec nie wiem czy podziałają na tyle na te skurcze żeby je wyciszyć.
    ogólnie to mam już dosyć leżenia, koleżanka z sali z terminem dwa dni przede mną dziś wychodzi bo się wszystko w miarę unormowało a ja zostaję sama...

• easymum Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Łudzę się codziennie, że samo się zacznie. Jak synuś jest złośliwy, to dzisiaj się zacznie i nie pojedziemy po samochód:p

Oj tam, od razu złośliwy ;) ma chłopak swoje własne wyczucie czasu :) może wie, że od środy ma być chłodniej i nie chce matki narażać na rodzenie w upale?

gg64rl68s121551a.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    to tak jak ja :) tyle ze mam 30 km do szpitala...
    Ciekawa jestem po jutro mają otworzyć nowy szpital wojewódzki,mam bliżej a ponoć ma być mega na wypasie co do sprzętu nowoczesnego ...wrazie czego jest aletrnatywa :P

Witam sie w 37 tyg :)

Ten nowy wojewódzki to wątpię żeby się otworzył tego 1 wrzesnia a jakby nawet to czy maja tem łóżka hehe :) fajny nowoczesny w porównaniu do kamienskiego, byłam tam w sobotę na IP i robili mi ktg na legendarnym oddziale septycznym - hmmmm no hotel to nie jest,przeraził mnie widok dziecka pod lampa w pokoju gdzie są 3 mamy z bobasami.a inne oddziały patologia i poporodowy ok tylko wc mało

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, kiedy jedziecie na ktg do szpitala to na IP czy do poradni ginekologicznej?
    bo ja tak bez skierowania mam jechać ..

720fbe94f2.png
‹‹ 2240 2241 2242 2243 2244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ