Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalenka ja wczoraj przeryczalam cały dzień przez kp i ich wizję. Co położna inna teoria. Dostałam takiego nawala pokarmu ze cycki jak głazy. Wyłam z bólu a mała w nosie jedzenie. Dziś jest trochę lepiej ale szału nie ma. Mam na maxa dużo pokarmu jest gesty i treściwy ze mała może po nim spać nawet 5h. Tylko moje cycki nie dają rady.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatka196 wrote:Lalenka ja wczoraj przeryczalam cały dzień przez kp i ich wizję. Co położna inna teoria. Dostałam takiego nawala pokarmu ze cycki jak głazy. Wyłam z bólu a mała w nosie jedzenie. Dziś jest trochę lepiej ale szału nie ma. Mam na maxa dużo pokarmu jest gesty i treściwy ze mała może po nim spać nawet 5h. Tylko moje cycki nie dają rady.
Przy nawale odciagaj laktatorem do odczucia ulgi, nie wiecej, bo to wzmoze produkcje mleka, proponuj piers po wstepnym odciagnieciu - miekka piers latwiej dziecku zlapac niz taka przepelniona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 07:51
easymum, agatka196 lubią tę wiadomość
-
Sigma wrote:Przy nawale odciagaj laktatorem do odczucia ulgi, nie wiecej, bo to wzmoze produkcje mleka, proponuj piers po wstepnym odciagnieciu - miekka piers latwiej dziecku zlapac niz taka przepelniona.
To samo chciałam napisać. Głównie wtedy przydawal mi się laktator. Nie pozwalaj sobie na takie głazy bo to ani przyjemne ani bezpieczne...
-
Sigma wrote:Przez pierwsze dni jest siara, jest gęsta i w ilościach mikro, dosłownie po kropli - dziecku to wystarcza
Tyle, ze to dziecko musi wykazać chęć otwarcia pyszczka i wypicia choć tej kropli. Bo moja śpiąca królewna jak na razie nieszczególnie, już dostała na oddziale ksywkę niejadek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyeasymum wrote:Cześć wszystkim, wygląda na to, że dzieciaczki zaczynają się szykować do ewakuacji
U mnie nocka ok, 2 wstawania i regularne spanie do 5:30, bóle tylko okresowe, ale przeszły, poza tym męczą mnie te spuchnięte po nocy dłonie i stopy. Nie mogę do końca zwinąć dłoni w pięść bo skóra boli, a stopy popuchnięte od spodu i czuję jakbym chodziła na poduszkowcach. To jest normalne? Chyba Agatka pisała, że tak miała. Agatka, jak przeczytasz - po cc przeszło?
ze to przejdzie po porodzieeasymum lubi tę wiadomość
-
Hejka brzuchatki
Powodzenia na wizytach dzisiaj
Mnie dzisiaj nad ranem obudziły skurcze było ich parę i przeszły... Ale jakoś nie czuję żeby miało się coś dziać bardziej jednak mam wrażenie ze spokojnie mam jeszcze 2 tygodnie i wcześniej mały nie będzie chciał wyjść .... No chyba ze zaskoczy mamę -
nick nieaktualnyhej
a ja znowu w nocy miałam skurcze, na tyle silne że mnie wybudzały, rano leżałam półtorej godziny pod ktg, pisały się skurcze tak co 8 minut średnio, na poziomie 80, w badaniu rozwarcie na opuszek palca, leżymy dalej, odstawili mi magnez w kroplówce bo strasznie źle się po nim czułam, dali tabletkę, teraz troche się wyciszyło po no-spie i tym magnezie.
tabletki brałam w domu,wiec nie wiem czy podziałają na tyle na te skurcze żeby je wyciszyć.
ogólnie to mam już dosyć leżenia, koleżanka z sali z terminem dwa dni przede mną dziś wychodzi bo się wszystko w miarę unormowało a ja zostaję sama... -
Nancy87 wrote:Łudzę się codziennie, że samo się zacznie. Jak synuś jest złośliwy, to dzisiaj się zacznie i nie pojedziemy po samochód:p
Oj tam, od razu złośliwyma chłopak swoje własne wyczucie czasu
może wie, że od środy ma być chłodniej i nie chce matki narażać na rodzenie w upale?
-
anula1990 wrote:to tak jak ja
tyle ze mam 30 km do szpitala...
Ciekawa jestem po jutro mają otworzyć nowy szpital wojewódzki,mam bliżej a ponoć ma być mega na wypasie co do sprzętu nowoczesnego ...wrazie czego jest aletrnatywa
Witam sie w 37 tyg
Ten nowy wojewódzki to wątpię żeby się otworzył tego 1 wrzesnia a jakby nawet to czy maja tem łóżka hehefajny nowoczesny w porównaniu do kamienskiego, byłam tam w sobotę na IP i robili mi ktg na legendarnym oddziale septycznym - hmmmm no hotel to nie jest,przeraził mnie widok dziecka pod lampa w pokoju gdzie są 3 mamy z bobasami.a inne oddziały patologia i poporodowy ok tylko wc mało