X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, nie zasnełam, bo teściowa przyszła w odwiedziny i jeszcze zajrzałam tu do Was a przez chwile tyle nowości się narobiło.

Mmalutka na kiedy masz termin?

Trzyma za wszystkie rodzące kciuki :)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla rodzących.

Sigma wiem ze one ciula się znają. Zresztą w nocy miała dyżur babka z wielkim doświadczeniem i ona mi moje cycki oraz karmienie piersią uratowała bo byłam skłonna zrezygnować. A te wszystkie młode siksy pojęcia nie mają i kazała mi największą głupotę zrobić ale szkoda słów by opisywać.
    Na ta chwile budzę mała choćby co 2h by co kolejek zjadła. I odrazu jest ulga i cycki miękkie.

Czekamy na tatę i idziemy do domu. Mam powtórzyć wyniki za 2 dni jeść żelazo, w czwartek szwy ściągnąć, a mała do słonka wystawiać by żółtaczka dalej schodzila.
    Hit jest taki ze jest uczulona na pampersy Pampersa. Wystarczy ze założę jej jednego na godzinę i tragedia. Wiec lubimy Pampersy Dada :-)

snoopy_etka, Lady Savage, trix, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że z poniedziałku ruch na porodówkach jak w ulu... wszystkim mamom życzę powodzenia :)
    Ja dziś wizytuję po 17:00 i może w końcu dowiem się co z pessarem, luteiną i porodem, bo nawet nie wiem jak będę rodzić... zwłaszcza muszę wypytać o wagę mojego szkraba, bo znów zwolnił i w sobotę ważył zaledwie 2350 g :( tyle dobrego, że przepływy są w porządku i afi wzrosło z 8 do 14 :) Ale coś mi się wydaje, że do terminu trzymać mnie nie będzie, skoro syniu coraz wolniej rośnie...

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko, czy zdarza wam się czuć czasem takie dziwne, spazmatyczne ruchy dziecka? Tak jakby miało drgawki z zimna. Mój czasami tak ma, wzdrygnie się przez kilka sekund, a ja mam stresa, czy wszystko jest w porządku...

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopetka moja też ma czasem takie drgawki już od dawna ale nigdy nie trwają dlugo - kilka sekund i zaczyna się ruszać normalnie :-)
    byłam w rossmanie, od dzis do każdego zakupu dla dzidzi sa chusteczki boboni do pupy lub krem z tołpy a i fajne tusze pupy za 20 zl przy kasie, ale trzeba sie po nie spieszyc - kiedys kupiłąm taki sam na lotniku za 50 zl i byl super!

720fbe94f2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dzieję się dziś u nas, oj dzieje ;) Powodzenia dziewczyny! Trzymamy kciuki :)

Ja dzis wizytuję o 15.30, także pozostałym wizytującym życzę także powodzenia :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 19.09. Dzisiaj mamy 37+3

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Snoopetka moja też ma czasem takie drgawki już od dawna ale nigdy nie trwają dlugo - kilka sekund i zaczyna się ruszać normalnie :-)

Czyli to normalne - dzięki :) Ja przez tę pępowinę, to zaczynam panikować już z byle powodu... a to się za mało rusza, a to za dużo, a to nie tak jak powinien... jeszcze niby tylko 26 dni, a dla mnie będą chyba dłuższe niż ostatnie miesiące :)

• ela Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnąć mi się nie udało, leżeć też ciężko bo krzyż boli, chodzić się nie chce bo brzuch papiernicze -zaczynam marudzić czy mi się wydaje ☺

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • kasig Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopetka mój też ma czasami takie jakby drgawki i też panikowalam przez to moje stare łożysko, ale to zawsze trwa chwilkę i potem rusza się normalnie.

Brumma trzymam kciuki :) kolejny chłopaczek w natarciu :)

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Termin mam na 19.09. Dzisiaj mamy 37+3

Mam ten sam termin :)
    Trzymam kciuki Dziewczęta!!

Dzień dobry,
    U nas bez zmian, skurczy brak i w dodatku problem z toaletą...Może od żelaza, które biorę na RLS.
    W czwartek wizytujemy, ciekawe co tam u mojej Królewny :)

mmalutka lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe zauwazylyscie ze dzieci grupowo wychodza ?
    Pare dni ciszy i nagle bach trojeczka na swiecie :D

Ja po wizycie , lekarz mowil ze w kazdej chwili mogę rodzic , za tydzień jak bede w dwupaku to mam być 40min przed wizyta i bedzie ktg , procz tego pytal czy mam uczucie mokrosci mowilam ze tak od paru dni a ten ze troszke wody mi się sącza i moga chlupnac w kazdej chwili mam pilnować czy nie mam wilgoci na majtkach jak bedzie plama to na szpital .
    Wsadził mi palucha tak głęboko az zakwiczalam :D

Dziewczyny powodzenia dzisiaj :)

monaaa85, Lady Savage lubią tę wiadomość

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    byłam w rossmanie, od dzis do każdego zakupu dla dzidzi sa chusteczki boboni do pupy lub krem z tołpy a i fajne tusze pupy za 20 zl przy kasie, ale trzeba sie po nie spieszyc - kiedys kupiłąm taki sam na lotniku za 50 zl i byl super!
    Wszedzie ta promocja? Bo w gazetce nie ma ani slowa na ten temqt

relgio4pxlxziakh.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:

marlenakme a to nie jest przypadkiem ta promocja z kartą rossne dla kobiet w ciązy? bo ja ostatnio tez dostałam te chusteczki za zakup powyżej 50 zł z kartą rossne

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, podobno wszędzie, pytałam znajomej w kasie, mają zawsze dodatowe promocje przy kasach - jesli chodzi o tusze a prezenty, jka boboni czy wcześniej te smoczki też nie są ogłaszane :-)

720fbe94f2.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim mamom powodzenia u mnie nicht, jutro wizyta poloznej zobaczymy. Do terminu jeszcze pare dni, dlatego nie spinam sie ale moze mogloby sie cos zaczac :-)

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na porodówce. Podali mi już oxy. Rozwarcie 4cm. Rodzimy!!!

MadziaRatMed, bento, aldonaa, Anitka201, snoopy_etka, mmalutka, Carmen, monaaa85, Lilla My, Wonderland, kasig, Dominka92, nick nieaktualny, karolcia87, Carolline, anula1990, Kasiarzynka, paula2013, chabasse, Lady Savage, Nancy87, Kucykowa, easymum, adzia, hakorośl, nick nieaktualny, Dżuls, agatka196, diatomka, Gusiak lubią tę wiadomość

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czyli trzeba kupic za 50zl :)

relgio4pxlxziakh.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma Powodzenia!

sRUqp2.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia życzymy wszystkim rodzącym!!:)

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
‹‹ 2244 2245 2246 2247 2248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ