X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    2tygodnie :P
    No chcialam tak bo mój tata 50tke ma dzisiaj , ale jak dzisiaj sie nie szykuje to nawet mogę przenosić :D

Edit : parcia na tą datę nie miałam zeby cudowac wywoływanie :)
    No wg mnie wywoływanie to już niezła przeginka. Szczególnie z tym olejkiem rycynowym.
    Wiadomo jak juz mija ten 40 tydz to sama bym się zaczęła niecierpliwic ale do 40 tyg ciesze się jeszcze ze spokoju i możliwości wyspania się :-)

Paulinek, Koalka lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Nancy jak tam u Ciebie? rozkręca się coś ? czy może jednak wyprawa po auto?

Nieregularne straszaki, także wyprawa po auto.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas trochę jest zmęczona ciążą to fakt,ale też sądzę tak jak Anitka że ciąża trwa 40tyg. a nawet do 42tyg,a nie 37 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 12:47

Anitka201, Paulinek, Carolline, easymum, kasig, hakorośl, .ona., Czarna_88 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech mi się kończy ten połogowy okres bo bym się pobzykała XD

Kucykowa, Carolline, hakorośl, paula2013, diatomka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje ze sobie czegoś nie wykracze bo czuję jakby mi ktoś szpile wbijal w szyjkę.
    Fakt każda jest juz zmęczona tym cudownym stanem :-)
    Ja wczoraj tak spuchlam ze dosłownie nie mogłam zgiąć nóg.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Niech mi się kończy ten połogowy okres bo bym się pobzykała XD
    Aaa widzisz a my jeszcze możemy :-)

Lady Savage, kasig lubią tę wiadomość

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja miałam często coś takiego w ostatnich tygodniach ciąży, to są tzw ruchy moro u noworodka, już w brzuchu mu się coś takiego uaktywnia.

Dzięki, zaraz sobie o tym poczytam :D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady a jak brzuszek? Ładnie się wchłania? Dużo ci juz zeszło kg po porodzie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka koalka , fakt ale mój tata bardzo by sie ucieszyyl no ale rozumie ze termin to termin więc nie dopytuje czy to już , myślałam ze da radę ale skoro nie to nic na siłę niech rośnie w łonie matczynym :)

Niewiem jak silnie działa olej rycynowy z czymś chyba z jakimś sokiem cos dziewczyny pisaly , ale głupotą jest właśnie takie przeczyszczanie , gdzies pisali o herbacie liść senesu , ja to piłam jak mialam zastój w tamtym roku i bardzo sie dziwię ze niektóre tak ryzykują , ból brzucha , ciągłe bieganie na klozet no gorzej niż lewatywa

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Aaa widzisz a my jeszcze możemy :-)

Kto może, ten może... ja już chyba nie pamiętam jak to się robi... czekam tylko aż ściągną mi ten pessar i być może wtedy odbędę swój "pierwszy raz" od grudnia :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    2tyg i 4 dni jak się już tak licytujesz z Anitką.. ;)
    Zależało Tobie żeby Twoja córka miała urodziny z Twoim tatą?A w zasadzie dlaczego?bo ja w tym sensu nie widzę?
    chyba lepiej jak dziecko ma tylko swoje święto i nie musi go z nikim dzielić?

Każda z nas trochę jest zmęczona ciążą to fakt,ale też sądzę tak jak Anitka że ciąża trwa 40tyg. a nawet do 42tyg,a nie 37 ;)
    Poza tym tak obserwując mamy,które już urodziły to wątpie,że od razu po porodzie będziecie szczęśliwsze i bardziej wypoczęte :D
    Widzisz jedna chce rodzic w czyjeś urodziny , druga w rocznicę ślubu a jeszcze inne w konkretne daty :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Kto może, ten może... ja już chyba nie pamiętam jak to się robi... czekam tylko aż ściągną mi ten pessar i być może wtedy odbędę swój "pierwszy raz" od grudnia :P
    Jej to się można poczuć jak dziewica :-)

snoopy_etka, Lady Savage lubią tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam stopy spuchnięte od 3 tygodni, w nocy kulam się do toalety bo tak mnie stopy bolą, nawet cieżko mi papier toaletowy urwać z rolki, bo ręce mam strasznie zgrabiałe i zacisnąć ich w nocy nie idzie ;/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie czytałam na temat liści malin które nie tyle wpływają na wywołanie porodu co na skrócenie akcji porodowej. Nie wiem ile w tym prawdy. Z tego co pamiętam to chyba Adzia piła napar z liści malin i faktycznie jej porod nie trwał długo.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ja mam stopy spuchnięte od 3 tygodni, w nocy kulam się do toalety bo tak mnie stopy bolą, nawet cieżko mi papier toaletowy urwać z rolki, bo ręce mam strasznie zgrabiałe i zacisnąć ich w nocy nie idzie ;/
    U mnie podobnie ale wczoraj to już przegięcie jak spuchlam. Nawet na twarzy widać różnicę. Moje usta wyglądają jak po wypełnieniu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Moja mama tez ma urodziny we wrzesniu 14 i w sumie to nie mialabym nic przeciwko by mlody sie wtedu urodzil (ba wstepnie miala byc wtedy cesarka). Ale urodzi sie kiedy bedzie chcial a ja bede cierpliwie czekala. Ani liscie malin, ani okna ani koktajl poloznej mnie nie kusza. No nawet seks mnie nie kusi ostatnio a ja cala ciaze mialam mega chcice. Chyba poprostu juz nie czuje siebtak dobrze jaknjeszcze 2 tygodnie temu. I wlasnie korzystam z wolnych ostatnich dni i odpoczywam ile sie da. Maz przejal wiele obowiazkow domowych.

Ale nie zmienia faktu zl, ze kazdy nowonarodzony maluszek doprowadza mnie do mega wzruszenia i juz bym bardzo chciala swojego przytulic :-) juz niedlugo.
    Ciekawe jak tam Kaathlen

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    U mnie podobnie ale wczoraj to już przegięcie jak spuchlam. Nawet na twarzy widać różnicę. Moje usta wyglądają jak po wypełnieniu :-)

ja sie smieje ze mam wary obciagary :-) :-) zawsze chcialam mnie wieksze to teraz mam.

Anitka201 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja ogólnie czytałam na temat liści malin które nie tyle wpływają na wywołanie porodu co na skrócenie akcji porodowej. Nie wiem ile w tym prawdy. Z tego co pamiętam to chyba Adzia piła napar z liści malin i faktycznie jej porod nie trwał długo.

Coś dużo o tym piszą i co artykuł to inaczej a to że poród wywołuje , szyjka sie skraca , lżejszy poród .
    Nie wiem ale nie kupuje , lady piła .
    A andzia to wiesz ponoć drugi poród jest szybciej niz pierwszy .

Wczoraj siostra mi mowila jak jej kumpela opowiadała , czekała na karetkę bo nie miała jak jechać ze wsi a wiedziała że sie zaczęło , chciała skorzystać z wc i coś jej uciskalo , wzięła ręką a tam już główka i co ? W domu urodziła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra też dzisiaj też mi gadala ze dolna warga mi sie powiększyla :D

• AniaM Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Siostra też dzisiaj też mi gadala ze dolna warga mi sie powiększyla :D

Mi też dolna... ale ta dolna dola warga mniejsza i większą hehe

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 2246 2247 2248 2249 2250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ