X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    2tygodnie :P
    No chcialam tak bo mój tata 50tke ma dzisiaj , ale jak dzisiaj sie nie szykuje to nawet mogę przenosić :D

Edit : parcia na tą datę nie miałam zeby cudowac wywoływanie :)
    No wg mnie wywoływanie to już niezła przeginka. Szczególnie z tym olejkiem rycynowym.
    Wiadomo jak juz mija ten 40 tydz to sama bym się zaczęła niecierpliwic ale do 40 tyg ciesze się jeszcze ze spokoju i możliwości wyspania się :-)

Paulinek, Koalka lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Nancy jak tam u Ciebie? rozkręca się coś ? czy może jednak wyprawa po auto?

Nieregularne straszaki, także wyprawa po auto.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas trochę jest zmęczona ciążą to fakt,ale też sądzę tak jak Anitka że ciąża trwa 40tyg. a nawet do 42tyg,a nie 37 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 12:47

Anitka201, Paulinek, Carolline, easymum, kasig, hakorośl, .ona., Czarna_88 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech mi się kończy ten połogowy okres bo bym się pobzykała XD

Kucykowa, Carolline, hakorośl, paula2013, diatomka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje ze sobie czegoś nie wykracze bo czuję jakby mi ktoś szpile wbijal w szyjkę.
    Fakt każda jest juz zmęczona tym cudownym stanem :-)
    Ja wczoraj tak spuchlam ze dosłownie nie mogłam zgiąć nóg.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Niech mi się kończy ten połogowy okres bo bym się pobzykała XD
    Aaa widzisz a my jeszcze możemy :-)

Lady Savage, kasig lubią tę wiadomość

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja miałam często coś takiego w ostatnich tygodniach ciąży, to są tzw ruchy moro u noworodka, już w brzuchu mu się coś takiego uaktywnia.

Dzięki, zaraz sobie o tym poczytam :D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady a jak brzuszek? Ładnie się wchłania? Dużo ci juz zeszło kg po porodzie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka koalka , fakt ale mój tata bardzo by sie ucieszyyl no ale rozumie ze termin to termin więc nie dopytuje czy to już , myślałam ze da radę ale skoro nie to nic na siłę niech rośnie w łonie matczynym :)

Niewiem jak silnie działa olej rycynowy z czymś chyba z jakimś sokiem cos dziewczyny pisaly , ale głupotą jest właśnie takie przeczyszczanie , gdzies pisali o herbacie liść senesu , ja to piłam jak mialam zastój w tamtym roku i bardzo sie dziwię ze niektóre tak ryzykują , ból brzucha , ciągłe bieganie na klozet no gorzej niż lewatywa

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Aaa widzisz a my jeszcze możemy :-)

Kto może, ten może... ja już chyba nie pamiętam jak to się robi... czekam tylko aż ściągną mi ten pessar i być może wtedy odbędę swój "pierwszy raz" od grudnia :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    2tyg i 4 dni jak się już tak licytujesz z Anitką.. ;)
    Zależało Tobie żeby Twoja córka miała urodziny z Twoim tatą?A w zasadzie dlaczego?bo ja w tym sensu nie widzę?
    chyba lepiej jak dziecko ma tylko swoje święto i nie musi go z nikim dzielić?

Każda z nas trochę jest zmęczona ciążą to fakt,ale też sądzę tak jak Anitka że ciąża trwa 40tyg. a nawet do 42tyg,a nie 37 ;)
    Poza tym tak obserwując mamy,które już urodziły to wątpie,że od razu po porodzie będziecie szczęśliwsze i bardziej wypoczęte :D
    Widzisz jedna chce rodzic w czyjeś urodziny , druga w rocznicę ślubu a jeszcze inne w konkretne daty :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Kto może, ten może... ja już chyba nie pamiętam jak to się robi... czekam tylko aż ściągną mi ten pessar i być może wtedy odbędę swój "pierwszy raz" od grudnia :P
    Jej to się można poczuć jak dziewica :-)

snoopy_etka, Lady Savage lubią tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam stopy spuchnięte od 3 tygodni, w nocy kulam się do toalety bo tak mnie stopy bolą, nawet cieżko mi papier toaletowy urwać z rolki, bo ręce mam strasznie zgrabiałe i zacisnąć ich w nocy nie idzie ;/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie czytałam na temat liści malin które nie tyle wpływają na wywołanie porodu co na skrócenie akcji porodowej. Nie wiem ile w tym prawdy. Z tego co pamiętam to chyba Adzia piła napar z liści malin i faktycznie jej porod nie trwał długo.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ja mam stopy spuchnięte od 3 tygodni, w nocy kulam się do toalety bo tak mnie stopy bolą, nawet cieżko mi papier toaletowy urwać z rolki, bo ręce mam strasznie zgrabiałe i zacisnąć ich w nocy nie idzie ;/
    U mnie podobnie ale wczoraj to już przegięcie jak spuchlam. Nawet na twarzy widać różnicę. Moje usta wyglądają jak po wypełnieniu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Moja mama tez ma urodziny we wrzesniu 14 i w sumie to nie mialabym nic przeciwko by mlody sie wtedu urodzil (ba wstepnie miala byc wtedy cesarka). Ale urodzi sie kiedy bedzie chcial a ja bede cierpliwie czekala. Ani liscie malin, ani okna ani koktajl poloznej mnie nie kusza. No nawet seks mnie nie kusi ostatnio a ja cala ciaze mialam mega chcice. Chyba poprostu juz nie czuje siebtak dobrze jaknjeszcze 2 tygodnie temu. I wlasnie korzystam z wolnych ostatnich dni i odpoczywam ile sie da. Maz przejal wiele obowiazkow domowych.

Ale nie zmienia faktu zl, ze kazdy nowonarodzony maluszek doprowadza mnie do mega wzruszenia i juz bym bardzo chciala swojego przytulic :-) juz niedlugo.
    Ciekawe jak tam Kaathlen

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    U mnie podobnie ale wczoraj to już przegięcie jak spuchlam. Nawet na twarzy widać różnicę. Moje usta wyglądają jak po wypełnieniu :-)

ja sie smieje ze mam wary obciagary :-) :-) zawsze chcialam mnie wieksze to teraz mam.

Anitka201 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja ogólnie czytałam na temat liści malin które nie tyle wpływają na wywołanie porodu co na skrócenie akcji porodowej. Nie wiem ile w tym prawdy. Z tego co pamiętam to chyba Adzia piła napar z liści malin i faktycznie jej porod nie trwał długo.

Coś dużo o tym piszą i co artykuł to inaczej a to że poród wywołuje , szyjka sie skraca , lżejszy poród .
    Nie wiem ale nie kupuje , lady piła .
    A andzia to wiesz ponoć drugi poród jest szybciej niz pierwszy .

Wczoraj siostra mi mowila jak jej kumpela opowiadała , czekała na karetkę bo nie miała jak jechać ze wsi a wiedziała że sie zaczęło , chciała skorzystać z wc i coś jej uciskalo , wzięła ręką a tam już główka i co ? W domu urodziła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra też dzisiaj też mi gadala ze dolna warga mi sie powiększyla :D

• AniaM Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Siostra też dzisiaj też mi gadala ze dolna warga mi sie powiększyla :D

Mi też dolna... ale ta dolna dola warga mniejsza i większą hehe

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 2246 2247 2248 2249 2250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ