X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam parcia na żadną datę i uważam, że każdy powinien mieć prawo do własnego dnia, w którym będzie świętował urodziny i dlatego cieszę się, ze młodsza będzie wrześniowa.

my np. mamy zawalony kwiecień, ponieważ męża rodzina świętuje każde pierdnięcie wiec w jednym miesiącu są świętowane imieniny i urodziny teścia, imieniny teściowej, szwagierki i męża. w kwietniu urodziła się moja córa i w kwietniu ja mam urodziny, a ponieważ już po tych świętowaniach rzygam już nimi więc moich urodzin nie obchodzę. tak samo z majowymi imieninami - gdy teściowa mi składa życzenia ostentacyjnie co roku mówię jej, że ja nie obchodzę imienin.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Dzięki, zaraz sobie o tym poczytam :D

Proszę :) też się o tym dowiedziałam z forum :P

snoopy_etka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma - trzymam kciuki, żeby szybko poszło

Nancy - jedź kochana po auto, może coś się wreszcie i u Ciebie ruszy

atdcwn154po83a78.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Lady a jak brzuszek? Ładnie się wchłania? Dużo ci juz zeszło kg po porodzie?

Aktualnie 10 :3 Rafał mówi że taka szczuplutka jestem :3 ale została mi taka oponka na dole XD jak u mamy kangurzycy. XD haha

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja ogólnie czytałam na temat liści malin które nie tyle wpływają na wywołanie porodu co na skrócenie akcji porodowej. Nie wiem ile w tym prawdy. Z tego co pamiętam to chyba Adzia piła napar z liści malin i faktycznie jej porod nie trwał długo.

Ja też piłam napar z liści malin od 35 tygodnia, rano i wieczorem. I urodziłam w 1 godzin 45 min

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 14:06

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Widzisz jedna chce rodzic w czyjeś urodziny , druga w rocznicę ślubu a jeszcze inne w konkretne daty :)

nie no mi tam aż tak nie zależy na tej rocznicy, to raczej mój malżonek się bardziej nastawia :) ja to tylko nie chcę przenosić bo się boję o te łożysko stare, ale po za tym to mi wisi czy to będzie dziś czy za tydzień :) za to mężuś się emocjonuje :)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej.. nie wiem czy wiecie, że 04.09 jest jakiś mega ważny mecz z Niemcami..:) I mój od początku ciąży mówi, żebym przypadkiem tego dnia nie zaczęła rodzić.. a tu chyba niespodzianka będzie, bo 05.09 mam termin a jutro chyba mnie sprzątną do szpitala na wywołanie, więc pewnie najpierw potrzymają, poczekają bliżej terminu a przed weekendem wywołają co by w weekend za dużo roboty nie mieli.. heh.. Nie wiem tylko czy lekarze nie będą chcieli też meczu obejrzeć ..:)

hakorośl lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja też piłam napar z liści malin od 35 tygodnia, rano i wieczorem. I urodziłam w 1 godzin 45 min
    Czyli może faktycznie coś jest w tych liściach :-) u mnie już za późno na picie. Może w następnej ciąży wypróbuję :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady to ładnie ci schodza te kg :-) fajnie by było 10 stracić w tak krótkim okresie czasu.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu ruch dzisiaj dziewczyny! Powodzenia dla wszystkich, które dziś rodzą :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy regularne bezbolesne twardnienie brzucha to skurcze? Ja już głupieję. Mam takie twardnienia co 7 minut ale nie bolą.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Lady to ładnie ci schodza te kg :-) fajnie by było 10 stracić w tak krótkim okresie czasu.

Mnie 10 spadło po samym porodzie :)

Anitka201 lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Mnie 10 spadło po samym porodzie :)

Mnie 6 kg,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny czy regularne bezbolesne twardnienie brzucha to skurcze? Ja już głupieję. Mam takie twardnienia co 7 minut ale nie bolą.
    ciężko powiedziec Nancy bo czasem tak jest że skurcze się piszą na ktg a nie bolą więc może być, trzymam kciuki żeby się rozkręciły, bo Ci się należy chociaż to miejsce w pierwszej 20stce :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Racze nie. Ja mam częste twardnienia brzucha (nawet kilka lub kilkanaście w ciągu godziny) i położna mówiła ze to tylko ćwiczenia macicy.

• adzia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że te liście mają jakieś działanie. Mój poród był naprawdę krótki. Pierwszy etap 4h40min i drugi 15 min.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia wszystkim rodzącym! Zaczyna się wrzesień, coraz mniej będzie nas do rozpakowania :)

Ja też piłam herbatkę z liści malin, ale tylko przez ok 3 tyg i nie zawsze regularnie, bo jak były upały to nie chciało mi się gotować nawet wody na herbatę :P Ale mój poród też szedł dość sprawnie - pierwsza faza od pierwszego skurczu w domu ok. 6,5h, druga 45 minut.
    Liście malin nie wywołują porodu tylko wzmacniają mięśnie macicy i przez to skracają poród. Z tego co czytałam tylko w PL panuje przekonanie o wywoływaniu przez nie porodu i powodowaniu poronień. Znana położna, specjalistka od porodów aktywnych Janet Balaskas zaleca picie naparu z liści malin już od początku drugiego trymestru (polecam jej książkę "Poród aktywny" - pomogła mi i wyjaśniła więcej niż SR; mój P też czytał, świetnie sobie radził i bardzo dużo mi pomógł).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 14:42

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapytam bo niewiem :D

Jak się szyjka skraca to jest wysoko i nie wyczuwalna czy nisko i wyczuwalna ?

Ten mi nie powiedział ale ewidentnie jej szukał i tak mocno palucha wepchnąl aż zabolało i tak się zastanawiam Jak wyglada ta skrócona

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    bez krwi ponoć nawet z 2 tyg albo lepiej, z krwią kilka godzin lub dni
    Mi czop z krwia podzedl w piatek bodajze i cisza, wiec nie ma zasady.
    Bruma, czy ja dobrze kojaze ze jestes na Woloskiej? Ja tu rezyduje na patologii :D kciukam :D

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rodzące trzymam kciuki za szybki i malo bolesny poród :)

Powodzenia na wizytach! Ja dziś też mam wizytę, zobaczymy co mi powie. Na razie skurcze są, ale nie bolesne, więc to nie to :)

Może faktycznie wyjdzie 13.09, tą date ustaliła moja pierwsza ginekolożka, potem byłam na genetycznych i temin był na 10.09. A mój obecny prowadzący kieruje się terminem OM czyli na 5.09. Także ja mam 3 terminy ;p

‹‹ 2247 2248 2249 2250 2251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ