X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    melduje się po wizycie u gina ,
    u mnie wszystko ok wody spokomłozysko jeszcze ciągnie ,ale jutro rano na 8 mam się stawić ze skierowaniem do szpitala, porobią mi wszystkie badania ktg i inne i tak poleze już do porodu , a cc wyznaczył na piątek , mówi ze już nie ma na co czekać ze dzieciaki są gotowe na przyjście na świat , ale mam stresa masakra teraz dopiero do mnie dociera
    Angelaa trzymam kciuki :)

Carolline lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie juz od rodzicow, ukrop jak nie wiem ,Leje sie ze mnie

Ja tez mam mokra jakby bielizne ale to wg mnie pot

Ona ja tez sie tych chorob boje. Zglosilismy dzis juz ze doo konca miesiaca malego nie bedzie w pkolu

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tak samo diatomka, wiecznie mokra bielizna, ale ja jestem przekonana że się po prostu pocę, ciepło, brzuch ciąży, uda troszkę też się zwiększyły więc no niestety.

diatomka lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela bedzie superowo :) dacie rade co 3 babeczki to nie jedna

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka miałam się Ciebie pytać. Bez czego nie dałabyś rady u nas w szpitalu, a co było zbędne? Masz jakieś wskazówki co tam zabrać?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sobie sparzyłam herbatkę z liści malin właśnie i tak patrzę na ten duży kubek i poszłam sparzyć kolejna taka duża szklankę, także mam zamiar wypić sporo tej herbatki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, jest taka szkoła, która mówi, że dziecka nie należy przyzwyczajać do noszenia, przytulania, bujania i tak dalej. Tylko do czego wtedy ma się dziecko przyzwyczajać? Do samotności, leżenia plackiem w łóżeczku i braku matki? Dziecko w brzuchu jest noszone, bliskość ma na co dzień, taki maluch po urodzeniu potrzebuje fizycznej bliskości z mamą bardziej, niż powietrza.

Kiedy byłam w szpitalu, usłyszałam, jak dziecko przejmująco płacze, a jego tato "szusza". Obok przechodziła któraś z położnych i usłyszałam taki dialog:
    - co, tatuś sobie nie radzi?
    - radzi, radzi, tylko żona mówi, żeby nie podnosić, bo się przyzwyczai. Ma się przyzwyczajać do jeżdżenia w wózku.

Do takich absurdów prowadzi to przejmowanie się "przyzwyczajaniem"... Dziecko to nie pies, którego od pierwszego dnia trzeba tresować, to mały człowiek, który potrzebuje bliskości...

Misi@, Lady Savage, Anitka201, Nancy87, KathleenPL, snoopy_etka, karolcia87, hakorośl, .ona. lubią tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Agatka miałam się Ciebie pytać. Bez czego nie dałabyś rady u nas w szpitalu, a co było zbędne? Masz jakieś wskazówki co tam zabrać?

Dobre pytanie :) też się chętnie dowiem :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma mam takie samo zdanie. I moja siostra też wychowywała w ten sposób swoje dzieci i już moja mama powiedziała, że widzi, różnice wśród innych dzieci, że one są na prawde wesołe i szczęśliwe. I wcale nie wchodzą nikomu na głowę :)

Sigma lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma no i właśnie dziecko jest juz przyzwyczajone do noszenia i bujną bo w brzuchu non stop jest bujane. Ja mam nadzieje ze nasz maluch bedze chętny do leżenia w wózku bo liczę jednak na spacery.

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma rowniez jestem zdania ze dziecku musimy zapewnic tyle czulosci ile potrzebuje. Paradoksalnie dzieci, ktore czuja sie bezpiecznie i wiedza ze zawsze dostana wymagana dawke czulosci szybciej zdobywaja swiat i robia sie samodzielne.

Nie wiem jak mozna nie wziac dziecka w ramiona, ktore placze w lozeczku.

Ekstremalny przyklad skutkow zlego zachowania: dziewczynka do lysej skory oskubala glowe, a mama cieszyla sie ze dziecko potrafi calymi godzinami siedziec samo w lozeczku.

Sigma, trix lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Sigma mam takie samo zdanie. I moja siostra też wychowywała w ten sposób swoje dzieci i już moja mama powiedziała, że widzi, różnice wśród innych dzieci, że one są na prawde wesołe i szczęśliwe. I wcale nie wchodzą nikomu na głowę :)
    No pewnie, że są szczęśliwe, w końcu ich naturalne potrzeby są zaspokojone :)

Generalnie ja bardzo wierzę w naturę, w biologię... Podpatrując inne ssaki z młodymi można wyciągnąć wiele ciekawych wniosków :) który ssak izoluje swoje młode? Wręcz przeciwnie, kiedy samica ssaka izoluje młode, to zwykle prowadzi to do ich odrzucenia i takim młodym matka się już nie zajmie... Podobnie kiedy młode nawołuje matkę kwileniem, matka reaguje, a nie pozwala kwilić ;) Tylko człowiek i tylko od niedawnych czasów (wystarczy popatrzeć na tradycyjne plemiona i ich metody opieki nad niemowlętami) wymyśla kolejne teorie wychowawcze (w tym słynne "nie podnoś, bo się przyzwyczai" i "niech się wypłacze"), zamiast zaufać naturze...

Misi@, trix lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę podlamalam po wizycie. Po pierwsze waga malucha..oszacowana na dzień dzisiejszy na 3800..wiem ze to wagą szacunkowa gdzieś z tyłu głowy wiem ze szykuje się niezły klocek. Koleja sprawa to moja szalejąca waga. Prawie nic nie jem bo nie mam apetytu + mdłości a waga leci do góry jak szalona. Gin mówi ze to woda bo jestem opuchnięta ale i tak czuję sie do dupy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Sigma rowniez jestem zdania ze dziecku musimy zapewnic tyle czulosci ile potrzebuje. Paradoksalnie dzieci, ktore czuja sie bezpiecznie i wiedza ze zawsze dostana wymagana dawke czulosci szybciej zdobywaja swiat i robia sie samodzielne.

Nie wiem jak mozna nie wziac dziecka w ramiona, ktore placze w lozeczku.

Ekstremalny przyklad skutkow zlego zachowania: dziewczynka do lysej skory oskubala glowe, a mama cieszyla sie ze dziecko potrafi calymi godzinami siedziec samo w lozeczku.
    Mozjaka, może zbyt łatwo oceniam, ale zawsze się zastanawiam po co takim ludziom w ogóle dzieci? Skoro z góry zakładają, że to sukces, jak dziecko siedzi wiele godzin samo? Myślę sobie, że gdybym chciała mieć święty spokój i nie zajmować się dzieckiem, nie podnosić, nie przytulać i tak dalej, to przecież łatwiej byłoby w ogóle tego dziecka nie robić, nie? ;)

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu i jeszcze dzisiaj wymioty :'( normalnie apogeum jakieś dzisiaj mam !!!

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wózka - mój jest chętny jak najbardziej i do wózka i do chusty :)
    Tyle, że jeśli dłużej jest w wózku (np. 3-4 godzinny spacer z krótkimi przerwami na karmienie, przewijanie itd.), to potem potrzebuje więcej bliskości po spacerze, najchętniej wtedy przytulałby się kilka godzin, aż się nasyci. Ciekawe, nie? :) tak to na dzień dzisiejszy u nas wygląda, co nie zmienia faktu, że wózek lubi i na powietrzu bardzo fajnie mu się śpi :)

Anitka201, Czarna_88, Misi@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Może się zaczyna?

Ja piję 3 filiżankę naparu ;p

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja dzisiaj idę szybciej spać. Chyba jednak hormony ciążowe robią swoje bo dawno nie miałam takiego dola..

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:

Może się oczyszczasz przed?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka doskonale cię rozumiem. Na moim wczorajszym usg było 3700, także lekko nie będzie. No ale co zrobię...mam nadzieję, że to pomyłka w szacunkach, a zresztą co jej powiem? Mama cię nie kocha, bo jesteś grubaskiem? :P

diatomka lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 2267 2268 2269 2270 2271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ