Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    A czyli każda z nas to przechodzi.....i już wiem dlaczego kobiety pod koniec ciąży tak dziwnie chodzą , bo widzę to u siebie

Oj tam nie dziwnie chodzą tylko odkryłaś w sobie zwierzę :P chodzisz jak kaczuszka albo pingwinek

paula2013 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jak robot :D
    Rwie prawa pachwina

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, Lady ile razy dziennie piłyście napar z lisci malin?

ps Andzia mała śliczna i jej kawaler też :)

adzia lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Andzia, Lady ile razy dziennie piłyście napar z lisci malin?

ps Andzia mała śliczna i jej kawaler też :)

2 razy dziennie, rano przy śniadaniu i wieczorem do kolacji

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie właściwie te bóle ustąpiły... tzn. Są w dalszym ciągu dni, kiedy boli mnie miednica i ciężko się chodzi, ale teraz jest zdecydowanie lepiej niż jeszcze miesiąc temu... wtedy faktycznie ledwo się ruszalam.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki, bo gdzieś przeczytała, że 2-3...nie wiem, czy poskutkuje, bo późno ją zaczełam pic, ale może choć troszkę pomoże :) Doczytałam, też, ze łagodzi bolesne miesiączki będe ją pic więc i po porodzie :D

• adzia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Lady. ☺

Ale nie mówiłam Wam tego jak mała miała tydzień byłam z nią na spacerze. Spotkałam sąsiadkę która miała termin na 27 sierpnia. Miała tak samo dość jak ja tych upałów. Chciała już urodzić. Oddałam jej swoje liście malin które mi zostały i kazalam jej pić.
    Na drugi dzień dzwoni mi jej tesciowa i mówi że Beata urodziła wypila dzbanek herbaty z liści. A nad ranem była już na porodowce. Ile w tym zasługi malin, nie mam pojęcia. Ale może mają faktycznie magiczną moc. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko raz dziennie. Dwa dni przed porodem piłam za to mocny napar z podwójnej ilości.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisaj cały dzień twardy brzuch jak kamień, raz skurcze mocniejsze , raz z krzyża , raz wogóle i coś nie rozkręca się póki co no Wiktor wychodzimy, jak nie to jeszcze męża po pracy drugi raz wykorzystamy :D o to może warto kupić i napić się takiego naparu tylko gdzie u nas sklep zielarki hmm.... ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 19:57

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Heja:) oglaszam ze brzuch jest juz dla mnie przeszloscia. Dzis o 8.33 z waga 3900 i 56 cm orzyszla na swiat Jagoda. 10 pkt przez cc

Gratulacje! Duża dziewczynka!

KathleenPL lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakiś kryzys :(. Nawet cc już lada dzień mnie średnio cieszy. Dziś nic nie robimy, tylko wycieramy non stop wodę z nosa u młodego. I już wiem czego najbardziej się boję i bać będę przy dwójce dzieciaków: chorób, przeziębień itd. Jak to mówi mój mąż 'samo życie', no ale nie pociesza mnie to ;).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Tak jak Lady. ☺

Ale nie mówiłam Wam tego jak mała miała tydzień byłam z nią na spacerze. Spotkałam sąsiadkę która miała termin na 27 sierpnia. Miała tak samo dość jak ja tych upałów. Chciała już urodzić. Oddałam jej swoje liście malin które mi zostały i kazalam jej pić.
    Na drugi dzień dzwoni mi jej tesciowa i mówi że Beata urodziła wypila dzbanek herbaty z liści. A nad ranem była już na porodowce. Ile w tym zasługi malin, nie mam pojęcia. Ale może mają faktycznie magiczną moc. ☺

Dzbanek malin to faktycznie dużo O.O

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Mój mąż ostatnio też po pil trochę i też się wkurzalam na niego i to bardzo ale za pytałam się go "co byś zrobił jak bym zaczęła teraz rodzić ? Bo dobrze wiesz ze to się może w każdej chwili zacząć A patrząc na twoje zachowanie to będę musiała nawet sama do szpitala jechać A na porodowke nawet cię nie wpuszcza! Dorosnij !" Przeprosił mnie bardzo za to i narazie jest ok nie robi mi takich numerów.
    Mój tez miał parę takich wybryków. Po jednym pizgnelam mu pozew rozwodowy na stół. U nas jest ten problem, że jego mama jest alkoholiczka (leczy się w AA i teraz juz jest naprawde super z nią) więc obciążenie genetyczne ma, a do tego mężu pracuje w branży alkoholowej. Więc zawsze mam stresa jakiegoś. Ale pozew pomógł, ogarnął się :)

A z bujaniem do spania. Zaszkodzić nie zaszkodzi, bo i czemu by miało? Tylko się przyzwyczai :D Ale spoko, młody tylko przy cycu i cycu teraz. Spróbuje go w domu przestawić na zasypianie ze skokiem, nie cycem. Chociaż ja lubię jak on tak sobie kima słodko i ciumka :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    Dziewczyny czy Wy też tak macie ucisk przy chodzeniu tak jakby dziecko było bardzo nisko??? Boli jak cholera i ledwo chodzę a i tak ograniczam to tylko do chodzenia po domu
    Tez miałam chociaż Tymo do końca siedział wysoko...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mamusie kołyszecie swoje dzieci do snu? Bo moja się tego strasznie domaga, czy taki częste bujanie jej nie zaszkodzi?
    Lady przemysl to jeszcze ;) jesli mala sie przyzwyczai, ze tylko tak zasypia będziesz ja musiala dlugo tak bujać a za kilka miesięcy mozesz miec problem bo takie codzienne bujanie bedzie Cie wykańczać, ze juz nie wspomnę o kregoslupie ;)
    Ale to tylko moja skromna opinia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 20:14

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Tak jak Lady. ☺

Adzia po Twych słowach ubrałam buty o zmierzchu i wyszłąm w pole za domem teściów, nazbierałam worek liści malin i zabieram się za pierwsze picie, o efektach powiadomie:-)

KathleenPL, adzia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Lady przemysl to jeszcze ;) jesli mala sie przyzwyczai, ze tylko tak zasypia będziesz ja musiala dlugo tak bujać a za kilka miesięcy mozesz miec problem bo takie codzienne bujanie bedzie Cie wykańczać, ze juz nie wspomnę o kregoslupie ;)
    Ale to tylko moja skromna opinia ;)

Ja jej nie bujam na rękach :P ale w kołysce i wózeczku.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Adzia po Twych słowach ubrałam buty o zmierzchu i wyszłąm w pole za domem teściów, nazbierałam worek liści malin i zabieram się za pierwsze picie, o efektach powiadomie:-)

Życzę Ci tego kochana z całego serca. Żebyś już mogła tulic swoje maleństwo. ☺

marlenak_me lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje się po wizycie u gina ,
    u mnie wszystko ok wody spokomłozysko jeszcze ciągnie ,ale jutro rano na 8 mam się stawić ze skierowaniem do szpitala, porobią mi wszystkie badania ktg i inne i tak poleze już do porodu , a cc wyznaczył na piątek , mówi ze już nie ma na co czekać ze dzieciaki są gotowe na przyjście na świat , ale mam stresa masakra teraz dopiero do mnie dociera

nick nieaktualny, Kasiarzynka, agatka196, Lady Savage, Nancy87, kasig, adzia, snoopy_etka, Gusiak, chabasse, Czarna_88, MadziaRatMed, trix, diatomka, easymum, .ona. lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie świeże też można parzyć?
    Ech mogłam zebrać u rodziców ;p

A ja uważam, że bliskość jest ważna i skoro mała potrzebuje tulenia i bujania, to ja bym jej nie odmawiała. Dziecko musi sie czuc bezpiecznie, to procentuje na jego dalsze życie. Ale to moja opinia :)

MadziaRatMed, justynka.s83 lubią tę wiadomość

‹‹ 2266 2267 2268 2269 2270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ