X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    A czyli każda z nas to przechodzi.....i już wiem dlaczego kobiety pod koniec ciąży tak dziwnie chodzą , bo widzę to u siebie

Oj tam nie dziwnie chodzą tylko odkryłaś w sobie zwierzę :P chodzisz jak kaczuszka albo pingwinek

paula2013 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jak robot :D
    Rwie prawa pachwina

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, Lady ile razy dziennie piłyście napar z lisci malin?

ps Andzia mała śliczna i jej kawaler też :)

adzia lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Andzia, Lady ile razy dziennie piłyście napar z lisci malin?

ps Andzia mała śliczna i jej kawaler też :)

2 razy dziennie, rano przy śniadaniu i wieczorem do kolacji

Misi@ lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie właściwie te bóle ustąpiły... tzn. Są w dalszym ciągu dni, kiedy boli mnie miednica i ciężko się chodzi, ale teraz jest zdecydowanie lepiej niż jeszcze miesiąc temu... wtedy faktycznie ledwo się ruszalam.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki, bo gdzieś przeczytała, że 2-3...nie wiem, czy poskutkuje, bo późno ją zaczełam pic, ale może choć troszkę pomoże :) Doczytałam, też, ze łagodzi bolesne miesiączki będe ją pic więc i po porodzie :D

• adzia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Lady. ☺

Ale nie mówiłam Wam tego jak mała miała tydzień byłam z nią na spacerze. Spotkałam sąsiadkę która miała termin na 27 sierpnia. Miała tak samo dość jak ja tych upałów. Chciała już urodzić. Oddałam jej swoje liście malin które mi zostały i kazalam jej pić.
    Na drugi dzień dzwoni mi jej tesciowa i mówi że Beata urodziła wypila dzbanek herbaty z liści. A nad ranem była już na porodowce. Ile w tym zasługi malin, nie mam pojęcia. Ale może mają faktycznie magiczną moc. ☺

Misi@ lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko raz dziennie. Dwa dni przed porodem piłam za to mocny napar z podwójnej ilości.

Misi@ lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisaj cały dzień twardy brzuch jak kamień, raz skurcze mocniejsze , raz z krzyża , raz wogóle i coś nie rozkręca się póki co no Wiktor wychodzimy, jak nie to jeszcze męża po pracy drugi raz wykorzystamy :D o to może warto kupić i napić się takiego naparu tylko gdzie u nas sklep zielarki hmm.... ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 19:57

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Heja:) oglaszam ze brzuch jest juz dla mnie przeszloscia. Dzis o 8.33 z waga 3900 i 56 cm orzyszla na swiat Jagoda. 10 pkt przez cc

Gratulacje! Duża dziewczynka!

KathleenPL lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakiś kryzys :(. Nawet cc już lada dzień mnie średnio cieszy. Dziś nic nie robimy, tylko wycieramy non stop wodę z nosa u młodego. I już wiem czego najbardziej się boję i bać będę przy dwójce dzieciaków: chorób, przeziębień itd. Jak to mówi mój mąż 'samo życie', no ale nie pociesza mnie to ;).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Tak jak Lady. ☺

Ale nie mówiłam Wam tego jak mała miała tydzień byłam z nią na spacerze. Spotkałam sąsiadkę która miała termin na 27 sierpnia. Miała tak samo dość jak ja tych upałów. Chciała już urodzić. Oddałam jej swoje liście malin które mi zostały i kazalam jej pić.
    Na drugi dzień dzwoni mi jej tesciowa i mówi że Beata urodziła wypila dzbanek herbaty z liści. A nad ranem była już na porodowce. Ile w tym zasługi malin, nie mam pojęcia. Ale może mają faktycznie magiczną moc. ☺

Dzbanek malin to faktycznie dużo O.O

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Mój mąż ostatnio też po pil trochę i też się wkurzalam na niego i to bardzo ale za pytałam się go "co byś zrobił jak bym zaczęła teraz rodzić ? Bo dobrze wiesz ze to się może w każdej chwili zacząć A patrząc na twoje zachowanie to będę musiała nawet sama do szpitala jechać A na porodowke nawet cię nie wpuszcza! Dorosnij !" Przeprosił mnie bardzo za to i narazie jest ok nie robi mi takich numerów.
    Mój tez miał parę takich wybryków. Po jednym pizgnelam mu pozew rozwodowy na stół. U nas jest ten problem, że jego mama jest alkoholiczka (leczy się w AA i teraz juz jest naprawde super z nią) więc obciążenie genetyczne ma, a do tego mężu pracuje w branży alkoholowej. Więc zawsze mam stresa jakiegoś. Ale pozew pomógł, ogarnął się :)

A z bujaniem do spania. Zaszkodzić nie zaszkodzi, bo i czemu by miało? Tylko się przyzwyczai :D Ale spoko, młody tylko przy cycu i cycu teraz. Spróbuje go w domu przestawić na zasypianie ze skokiem, nie cycem. Chociaż ja lubię jak on tak sobie kima słodko i ciumka :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    Dziewczyny czy Wy też tak macie ucisk przy chodzeniu tak jakby dziecko było bardzo nisko??? Boli jak cholera i ledwo chodzę a i tak ograniczam to tylko do chodzenia po domu
    Tez miałam chociaż Tymo do końca siedział wysoko...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mamusie kołyszecie swoje dzieci do snu? Bo moja się tego strasznie domaga, czy taki częste bujanie jej nie zaszkodzi?
    Lady przemysl to jeszcze ;) jesli mala sie przyzwyczai, ze tylko tak zasypia będziesz ja musiala dlugo tak bujać a za kilka miesięcy mozesz miec problem bo takie codzienne bujanie bedzie Cie wykańczać, ze juz nie wspomnę o kregoslupie ;)
    Ale to tylko moja skromna opinia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 20:14

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Tak jak Lady. ☺

Adzia po Twych słowach ubrałam buty o zmierzchu i wyszłąm w pole za domem teściów, nazbierałam worek liści malin i zabieram się za pierwsze picie, o efektach powiadomie:-)

KathleenPL, adzia, Misi@ lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Lady przemysl to jeszcze ;) jesli mala sie przyzwyczai, ze tylko tak zasypia będziesz ja musiala dlugo tak bujać a za kilka miesięcy mozesz miec problem bo takie codzienne bujanie bedzie Cie wykańczać, ze juz nie wspomnę o kregoslupie ;)
    Ale to tylko moja skromna opinia ;)

Ja jej nie bujam na rękach :P ale w kołysce i wózeczku.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Adzia po Twych słowach ubrałam buty o zmierzchu i wyszłąm w pole za domem teściów, nazbierałam worek liści malin i zabieram się za pierwsze picie, o efektach powiadomie:-)

Życzę Ci tego kochana z całego serca. Żebyś już mogła tulic swoje maleństwo. ☺

marlenak_me lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje się po wizycie u gina ,
    u mnie wszystko ok wody spokomłozysko jeszcze ciągnie ,ale jutro rano na 8 mam się stawić ze skierowaniem do szpitala, porobią mi wszystkie badania ktg i inne i tak poleze już do porodu , a cc wyznaczył na piątek , mówi ze już nie ma na co czekać ze dzieciaki są gotowe na przyjście na świat , ale mam stresa masakra teraz dopiero do mnie dociera

Misi@, Kasiarzynka, agatka196, Lady Savage, Nancy87, kasig, adzia, snoopy_etka, Gusiak, chabasse, Czarna_88, MadziaRatMed, trix, diatomka, easymum, .ona. lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie świeże też można parzyć?
    Ech mogłam zebrać u rodziców ;p

A ja uważam, że bliskość jest ważna i skoro mała potrzebuje tulenia i bujania, to ja bym jej nie odmawiała. Dziecko musi sie czuc bezpiecznie, to procentuje na jego dalsze życie. Ale to moja opinia :)

MadziaRatMed, justynka.s83 lubią tę wiadomość

‹‹ 2266 2267 2268 2269 2270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ