X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak moje psy reagują na każde jekniecie lub płacz małej :-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:52

Gusiak, wiaraczynicuda, Carmen, Nancy87, Czarna_88, ziółek, skabarka, kasig, easymum, Lady Savage, adzia, Kasiarzynka, chabasse, trix, Dżuls lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Nancy no nic się nie sączy a ja miałam mokrą bieliznę i to była woda a nie śluz
    Tez tak mam od dawna i jak powiedziałam o tym położnej to powiedziała ze to nie wody ze to mocz a ja mowi jej ze napewno nie mocz bo umiem odróżnić a ona ze tak jest ze po moczu leci taki wodny bezzapachowy mocz ze to normalne... Dziwne to dla mnie no ale ja się nie znam a bielizna mokra jest a moczem nie pachnie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Tez tak mam od dawna i jak powiedziałam o tym położnej to powiedziała ze to nie wody ze to mocz a ja mowi jej ze napewno nie mocz bo umiem odróżnić a ona ze tak jest ze po moczu leci taki wodny bezzapachowy mocz ze to normalne... Dziwne to dla mnie no ale ja się nie znam a bielizna mokra jest a moczem nie pachnie..
    No to dokładnie tak jak ja mam , też bez zapachu jest .
    Co lekarz to inna opinia ja się trzymam swojego , mówił ze jak będzie duża plama to na szpital

• Carolline Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wycieczka do szpitala mnie jednak czeka zaraz napisze wam jak będę cos wiedzieć

KathleenPL lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Wycieczka do szpitala mnie jednak czeka zaraz napisze wam jak będę cos wiedzieć
    Widzisz warto było jechać !!

Czekamy na informacje i kciukamy żeby były pozytywne

• Carolline Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj tam aj tam panikują a mnie za to czeka 2,5 h jazdy samochodem w jedna stronę o ile nie zostanę

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ranę mogę normalnie myć pod prysznicem i delikatnie osuszac recznikiem.

U nas problem bo młody śpi przy cycku tylko, a jak go odkładał to się budzi. A, że nie lubię karmić na lezaco to śpię na siedząco... Rano juz jadlam kleik i sucharki. Jak wstalam po 8h i wyjęli cewnik to mogłam pić.

Sorki Kathleen, że tak drążę, a cewnik zakładali ci przed czy po znieczuleniu? I tak szczerze założenie i zdjęcie bolało? Bo tego się boję.

gg64rl68s121551a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale lepiej sprawdzić i miec spokój

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozajka gratulacje :)
    my już po wizycie, malutki waży 3350, przepływy mimo kiepskiego juz łożyska prawidłowe, afi też, na szybki poród nic nie wskazuje, szyjka jaka była taka jest i ciągle skierowana do kręgosłupa, główka niziutko. Za tydzień w środę czyli równo w terminie mam się stawić do szpitala, no chyba że coś zacznie się wcześniej, aczkolwiek lekarz w to mocno wątpi. Tak w ogóle to mocno się zdziwił jak mnie dziś na wizycie zobaczył, no ale cóż przekorne to moje dziecko najpierw się pchało a teraz siedzi uparcie :)

easymum, Gusiak, Carolline, chabasse lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:34

easymum lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Sorki Kathleen, że tak drążę, a cewnik zakładali ci przed czy po znieczuleniu? I tak szczerze założenie i zdjęcie bolało? Bo tego się boję.
    Spoko, pytaj :) Cewnik przed znieczuleniem. No cóż... Przyjemne to nie jest, ale da sie przeżyć. Ja się strasznie tym stresowalam, cala się trzęsłam że strachu... Ale to takie nieprzyjemne ukucie, a potem to juz go nawet nie czujesz. Gorzej było z wenflonem bo wbijaja go w "ruchoma" zyle przez co zdretwiala mi ręka.
    A zdjęcie cewnika jest nawet przyjemne :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Aj tam aj tam panikują a mnie za to czeka 2,5 h jazdy samochodem w jedna stronę o ile nie zostanę
    Zaopatrz sie w podróży w cos do jedzenia i picia w razie gdybys zostala

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    ani zakładanie ani ściąganie nie boli :) ja miałam zakładany przed podaniem znieczulenia i było ok :) skurcze porodowe są milion razy gorsze ;)
    Haha, a ja wolę te skurcze co z Taska miałam :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Skabarka, chyba zaczynam trochę panikować :) Dobrze, że jutro będzie ten wózek, to trochę przekieruję emocje :)

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen, ja już wenflon miałam tyle razy zakładany, że to akurat to bułka z masłem. Po jednym razie nawet mi taka dziurka została i ślad mam do dziś :)

gg64rl68s121551a.png
  • Terazsięuda:-) Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozaika gratulacje :-)

oar8dqk316wccxxh.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka - gratulacje! Witamy Jagódkę na świecie :)

My już po wizycie. Michałek waży ok. 2900g, ale jeszcze siedzi wysoko. Szyjka też wysoko, zamknięta i nic nie zanosi się na poród w najbliższym czasie. Z dobrych wiadomości - od dzisiaj funkcjonuje "mój" szpital i od najbliższego poniedziałku ma przyjmować pacjentki do porodu :) A i pomimo braku kontraktu z NFZ ma przyjmować porody za darmo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 17:54

easymum, Czarna_88, Gusiak, Kasiarzynka, trix lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Kathleen, ja już wenflon miałam tyle razy zakładany, że to akurat to bułka z masłem. Po jednym razie nawet mi taka dziurka została i ślad mam do dziś :)
    Ja niby tez, ale zazwyczaj gdzieś w takie normalne żyły, a tutaj niespodzianka XD
    Ale spoko, nie denerwuj się. W Zośce jest naprawdę super. Ja się okropnie stresowalam, szczególnie, że to wszystko tak szybko polecialo... Jak juz dzidzio jest na świecie to się zapomina o nieprzyjemnosciach :)

easymum lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla, to jednak babcia nie miała racji ;)

gg64rl68s121551a.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy też się tak pocicie od czasu porodu? Ze mnie ciurkiem leci pot. Włosy to mogę myć 3x dziennie i tak wyglądają jakbym nie myła ich wcale.

A co do cennika to było to bardzo nie przyjemne, a nawet bardzo. :-P

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 2264 2265 2266 2267 2268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ