X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka, gratulacje! :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka gratuluję. Jaka duża dziewczynka. Wybrałaś jej bardzo ładne imię:)

Dziewczyny dzielne jesteście. Myślałam, że dzisiaj znajdę tu więcej utyskiwań na pogodę i samopoczucie. Ja po prostu umieram, jedyne co mnie trzyma przy życiu to nadzieja, że jutro rzeczywiście się ochłodzi. Na szczęście od pół godziny mój dwulatek śpi i mam chwilę spokoju. Nie mam do niego siły i cierpliwości, bajzlu narobił strasznego, a ja nie mam siły tego sprzątać:(

17u9df9hyjbnpcim.png
  • Carolline Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka gratulacje!

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Easymum.. take it easy.. wiem, że się łatwo mówi, bo sama się martwie i przejmuję tym wszystkim i cały czas sobie wyobrażam jak to będzie w sumie od niedawna, przez całą ciążę luz :-)

Marlenka, no ja do tej pory też w miarę emocjonalny luz, a dziś jak się okazało, że tak blisko to mnie coś wzięło

gg64rl68s121551a.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka gratulacje ;)

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Mam tu u nas tylko lekarza rodzinnego i pogotowie jakby co, ale tak mi glupio do nich wbijac jak to taka glupota w sumie, ale caly czas jest to a jak i sie bije z myslami.
    Wg mnie to nie jest głupota. Przez coś takiego możesz stracić dziecko. Ja ostatnio też myślałam że to wody. Zadzwoniłam do gina I te od razu kazał mi jechac do szpitala. Wody można sprawdzić testem ph. Może spróbuj taki kupić w aptece.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek ja slucham lekarza .

Mozajka gratulacje

• Carolline Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, ale to tylko w nocy tak porzadnie poszlo i tyle nic sie nie saczy stad moj sceptycyzm, ale jednak sprawdze by nie zalowac. Mala sie rusza wiec mysle, ze to tylko moja wyobraznia ale lepiej safe than sorry.

easymum lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, to mamy do uzupełnienia pierwszą stronę : wczoraj Mikołaj mmalutkiej, a dzisiaj Jagoda Mozajki. Jak burza!

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Nancy, to mamy do uzupełnienia pierwszą stronę : wczoraj Mikołaj mmalutkiej, a dzisiaj Jagoda Mozajki. Jak burza!
    Nie chcę krakac ale w tym tempie Nancy nie będzie w 20stce

• moka89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wczoraj płakałam jak trafiłam na program porody :D
    Ja wczoraj u gina na poczekalni widziałam zapowiedź w TVP, że we wrześniu ma lecieć seria o wczesniaczkach "moje 600 g szczęścia", to dopiero będzie ryk, zwłaszcza po huśtawce hormonalnej po porodzie :) ale będę oglądać!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka gratulacje <3

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Nancy - ile waży Twój synek?? Kurcze, wiesz mi już odbija i wczoraj marzyłam, żeby lekarka podczas badania zrobiła mi masaż szyjki ;) A jak Twoja szyjka - spinanie brzucha coś podziałało?

Kasiarzynka - oj, akurat upał mamy ten sam co Wy ;) Mi się na koniec ciąży cos odwróciło i czuję się wyśmienicie. Cały dzień w biegu, nic mnie nie boli i mam full energii.

Ja dzisiaj miałam tylko usg bez badania na fotelu. Ostatnia już wizyta w celu sprawdzenia przepływów i afi. W czwartek miał niecałe 3200, także tyle dobrze, że nie jest jakiś duży.

trix lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:

Uzupełnię jak tylko pogonię męża z komputera:) Nad wszystkim czuwam.

Mozjaka gratulacje:)

easymum, KathleenPL lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ja wczoraj u gina na poczekalni widziałam zapowiedź w TVP, że we wrześniu ma lecieć seria o wczesniaczkach "moje 600 g szczęścia", to dopiero będzie ryk, zwłaszcza po huśtawce hormonalnej po porodzie :) ale będę oglądać!

A też mi wczoraj się przewinęło , mój panoramę oglądał i tam reklamowali , szok i niedowierzanie cud że dzieci żyją

• moka89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się na początku 39 tygodnia. Nie sądziłam, że tyle wytrwam, zwłaszcza przy lecie stulecia xD
    Gratulacje dla świeżo upieczonych mam! Wszystkim w szpitalach życzę szybkiego powrotu do formy, a dzieciaczkom dużo zdrówka i całego morza miłości :)

Apropo pogody, to mamy typowo polskie lato wlasnie. Najpierw dopieprzylo po 35 st, a jutro spadek do 21, w weekend 17. I jak tu się dobrze czuć?

Ps. Dziewczynki na piłce lepiej skakać czy kręcić kolka żeby coś drgnęło?:P wiem, wiem jestem naiwna, że to coś pomoże :P

easymum lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka chyba lepiej kręcić kółka , tak jak niby wywołać poród to biodrami kręcić

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Heja:) oglaszam ze brzuch jest juz dla mnie przeszloscia. Dzis o 8.33 z waga 3900 i 56 cm orzyszla na swiat Jagoda. 10 pkt przez cc

Gratuluję! Pierwsza wrześniowa dzidzia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 15:18

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jestem po pierwszym ktg...
    Położna stwierdziła,że macica szaleje !:)
    Młody tak kopał w głowice ,że moja mama (poszła ze mną na ktg)miała łzy w oczach ,ah te babcie hihi :)

Lady Savage, Czarna_88, Gusiak lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka - gratuluję!!!!

Ja właśnie wróciłam z festynu. Nie było ani grama cienia i stałam na tej patelni. Dobrze, że jutro ma być chłodniej :)

atdcwn154po83a78.png
‹‹ 2262 2263 2264 2265 2266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ