X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    I jeszcze uslyszalam pod nosem od profa, jak juz byli przy innej pacjentce, ale konczyli omawiac ze soba moj przypadek: "nie ma co sie spieszyc...pierdzielenie", chyba odnosnie tego, ze czuje ze cos sie rozkreca. Czuje sie, jakbym sobie ten porod uroila, a najlepiej cala ciaze...
    Dżuls, bo ja nie nadążam... Prof jest Twoim lekarzem prowadzącym, prawda? To on Cię położył do szpitala i mówił, że ciąże należy rozwiązać przed terminem?

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka śliczny pierścionek :-)

U mnie po za kluciem w szyjce co chwilę brak żadnych objawów zbliżającego się porodu więc 7 września (tak jak mam plonowane )zalicze jeszcze chyba wizytę u doktorka swojego :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    I jeszcze uslyszalam pod nosem od profa, jak juz byli przy innej pacjentce, ale konczyli omawiac ze soba moj przypadek: "nie ma co sie spieszyc...pierdzielenie", chyba odnosnie tego, ze czuje ze cos sie rozkreca. Czuje sie, jakbym sobie ten porod uroila, a najlepiej cala ciaze...
    Tragedia! Wlasnie tego się obawiam przy swoim porodzie- nie starych lazienek, wieloosobowych sal itp,itd tylko braku szacunku ze strony personelu... Traktowania jakby kazda z nas byla rozkapryszona gowniara albo panikarą.... A odważ sie zwrócić uwage to od razu obraza majestatu i jeszcze gorsze traktowanie... Normalnie przy wyjściu dalabym ulgę swoim emocjom ale pewnie jak juz dziecko jest na świecie to chce się isc do domu i zapomnieć o tych ludziach...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Dżuls, bo ja nie nadążam... Prof jest Twoim lekarzem prowadzącym, prawda? To on Cię położył do szpitala i mówił, że ciąże należy rozwiązać przed terminem?
    Nie, moim prowadzacym jest jego zastepca. I on mowi, ze ciaze nalezaloby rozwiazac juz wczesniej, i to on polozyl mnie do szpitala, po czym przylazi prof (kierownik calej ginekologii, ktory, z tego co zrozumialam, jest od klepniecia kazdej decyzji) i mowi ze nie ma opcji, z wywolaniem czekamy az skoncze 38 tydzien (czyli do czwartku). Ale on nie patrzy na moje badania, tylko zdaje sie na to, co mu mowia te jego krazace przydupasy, czyli mlodzi lekarze. Tylko upewnia sie, ze czuje ruchy i cukrzyca uregulowana i wsio. Normalnie pelna schizofrenia, cyrk na kolkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 13:14

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 13:34

Sigma lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna to pewnie zachlaannie piłam sok że tak pokulo w brzuchu :D

Dziwną pogodę mam , niby duszno , słońce jako tako wychodzi i chwilami wieje taki zimny halny wiatr :D

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A U mnie jest mega goraco i duszno leżę na łóżku i nie mam sily nawet się ruszyć ... naprawdę mam dosyć takich upałów ze nie ma czym oddychać nawet w nocy spać się nie da w dzień tym bardziej ah... ale jutro już ma być chłodniej troszkę niby :-/

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to od dziś mamy wrzesień ;p wrześniówki do dzieła :P

KathleenPL lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kazali zostać do jutra, crp wzrosło odrobinę ponad normę, waga jeszcze nie, więc chcą kolejną dobę. Jestem strasznie rozczarowana, ale trudno, trzeba to trzeba. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls masakra... jeśli nie patrzy na wyniki, to może dobrym wyjsciem bedzie uswiadomienie go? przy obchodzie zwrocenie uwagi na wyniki, ktore wymagaja wczesniejszego rozwiazania? Poza tym czemu akurat skonczony 38? Przeciez juz od rozpoczatego jest ciaza donoszona, ten skonczony 38 nic nie zmienia...
    A gdybys pogadala ze swoim prowadzacym, zeby jednak porozmawial ze swoim szefem? jako zastepca chyba ma cokolwiek do powiedzenia...

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od rana leze.. Po wczorajszej wizycie zaczelam sie panicznie bac porodu i teraz najchetniej bym w tej ciazy jeszcze z pol roku pochodzila :P

Lady Savage lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Sigma, ja juz sie troche poddalam, powiem szczerze. A prof jest z tych, ktorzy raczej nie wdaja sie w dyskusje z pacentkami... na razie to taka zabawa w kotka i myszke, prof swoje, a cala reszta trzyma kciuki, zebym sama urodzila przed czwartkiem, bo z profem nie ma co dyskutowac, on tam jest drugi po Panu Bogu. Najgorzej, ze mi psycha przez to rozdwojenie jazni kompletnie siadla.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wam powiem, że się wkurzyłam. Ktoś wpisał niewyraźnie termin, tak że odczytali chyba 9 września, zamiast 4 września i wpisali mi w kartę poród w 37 tygodniu.
    I tekst lekarki, ze u dzieci hipotrofiicznych (no i właśnie... "urodzonych za wcześnie") wyniki bywają na granicy. Ja wiem, że ona jest nieduża, ale kurna, 2900g i 52cm to nie jest jakiś zły wynik, jak dla mnie nadal norma, ludzie nie są z formy, każde dziecko po swojemu rośnie :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Dzuls, jemu sie moze wydawac, ze moze wszystko, ale nie moze. Lekarz, ktory nie dyskutuje z pacjentkami, nie tlumaczy, nie rozmawia - to zaden lekarz, chocby byl dobrym specjalista... Masz prawo do rozmowy z lekarzem, ktory decyduje o Twoich losach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Jeszcze wam powiem, że się wkurzyłam. Ktoś wpisał niewyraźnie termin, tak że odczytali chyba 9 września, zamiast 4 września i wpisali mi w kartę poród w 37 tygodniu.
    I tekst lekarki, ze u dzieci hipotrofiicznych (no i właśnie... "urodzonych za wcześnie") wyniki bywają na granicy. Ja wiem, że ona jest nieduża, ale kurna, 2900g i 52cm to nie jest jakiś zły wynik, jak dla mnie nadal norma, ludzie nie są z formy, każde dziecko po swojemu rośnie :/
    hue hue... sama jest hipotroficzna, 2900 to normalna masa noworodka ;)

la_lenka lubi tę wiadomość

• easymum Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, te nasze szpitale. Tu zadufany profesor, pewnie super specjalista, tylko co z tego, skoro nadal zadufany. Z drugiej strony jakaś sierota źle wypełnia dokumenty co niesie jakieś tam konsekwencje i niepotrzebny stres. I wszyscy myślą, że tak jest ok. Kobieta i tak szybko ze szpitala znika i zapomina, pytanie tylko czy komuś zależy na zaufaniu pacjentów i na ich dobrej opinii?

gg64rl68s121551a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doswiadczone mamusie, wkrecam sobie ze mi wody mogly w nocy odejc jak siusialam, bo po raz pierwszy od jakis 4 miesiecy polecial porzadny strumien (oprocz tego to ciagle mam parcie na pecherz ale leci kropelkami). Zadnych czopow ani skurczy poza przepowiadajacymi nie mam. Czy to w ogole mozliwe? Nie chce mi sie 100 km ponad do szpitala na sprawdzenie jechac, bo wydaje mi sie to malo realistyczne, ale gdzies tam w tyle glowy mi sie kolacze mysl, a jak to to?
    Co byscie na moim miejscu zrobily.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, nie masz jakiegoś szpitala bliżej? faktycznie to mało realistyczne, ale przeczucia czasem są ważne..

720fbe94f2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitale... byleby jak najszybciej zabrać dziecko ze szpitala. Ja też mam złe wspomnienia z oddziału poporodowego. Straszyli mnie, że muszę dokarmiać dziecko, że za dużo spadnie na masie i od razu chcięli mi zepsuć laktację... Już było polecenie podłączenia go do pompy glukozowej w (uwaga!) pierwszej dobie życia! Ogólnie praktycznie wszystkie kobiety dokarmiały dzieci... Masakra... I to w szpitalu, który na papierze niby promuje kp. Ostatecznie, żeby dali nam spokój i wypuścili do domu musiałam się zgodzić na dwa dokarmienia. Oczywiście w wypisie mam karmienie naturalne, a nie mieszane.
    Dzisiaj mam wizytę położnej środowiskowej, jak znowu okaże się głupią babą, to nie wiem czy w końcu nie wybuchnę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 14:08

Sigma lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tu u nas tylko lekarza rodzinnego i pogotowie jakby co, ale tak mi glupio do nich wbijac jak to taka glupota w sumie, ale caly czas jest to a jak i sie bije z myslami.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 2260 2261 2262 2263 2264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ