X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • trix Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

Kasiarzynka - to się udał Twój mąż :) Jego pomysłu chyba nic nie jest w stanie przebić ;)

Dżuls - trzymam kciuki, żeby to był Twój dzień

My już po rozpoczęciu roku. A później byliśmy w kawiarni na lodach. Oczywiście wszyscy zdziwieni, że jeszcze z brzuchem chodzę, ale cóż na to poradzić ;)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Jak leży tak ni to mruczy, takie smieszne odglosy wydaje a nie jest to płacz ani marudzenie.. i mnie i mojemu się to z takim podspiewywaniem pod nosem kojarzy.. i okazuje sie ze wczesniaczki tak robia..
    Serio? :D
    Mam wcześniaka, a nic o tym nie słyszałam :P

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:31

wnidtv73dpzdszlc.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A mi humor dopisuje :D
    Dostałam pierścionek i bukiet kwiatów , przez doreczyciela , dzwonie do męża mówię że czemu ?
    A on biedny do mnie mowi MYŚLAŁEM ŻE SZYBCIEJ URODZISZ hehehe

Aaaahhhh ale ci zazdroszczę takiego męża dla mojego szczyt okazania miłości to kupno czekolady bo kwiatki przecież zwiędną a co do biżuterii to on nie ma gustu

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Serio? :D
    Mam wcześniaka, a nic o tym nie słyszałam :P

Nie kazdy musi :) moj jest takim piosenkarzem :) ale dzisiaj juz tego mniej jest :)

Sigma lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka, a ile przed terminem rodziłaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz musi ,czekac az paluchy wrócą do swojego stanu :D

Ja na kwiaty mowie badyle i też rzadko dostaję , kurde ni gdyby nie znał daty porodu to ok ale przecież tyle czasu jeszcze :D

Uwaga sroczki chwale się :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9a4a5badf0a.jpg

Gusiak, Czarna_88, kasig, Kucykowa, Lilla My, Anitka201, diatomka, Sigma, Carmen, 4me, Kasiarzynka, paula2013, Lady Savage, trix, Carolline, Dżuls, julita, AniaM, agatka196, snoopy_etka, adzia lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka bardzo ładny pierścionek... ma Twoj mąż gust! =)
    W ogóle wpadł na super pomysł... będziesz miała dzięki temu taką pamiątkę i zawsze jak zerkniesz na ten pierscionek to przypomną Ci się czasy z brzuszkiem =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, no niezły egzemplarz z tego Twojego.

Dziewczyny, a ja właśnie dostałam sms od ginki, że jak przyjadę w piątek na ktg, to najprawdopodobniej już zostanę ... Dociera do mnie ile mam jeszcze do zrobienia! Dobra, spinam pośladki :)

gg64rl68s121551a.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Mmalutka, a ile przed terminem rodziłaś?

37+3 czyli prawie 3 tyg przed terminem.

tb734z17s9scq0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję w jego imieniu :)

A pamiętam jak pisalysmy o tych prezentach po porodzie :D
    Tak namiętnie mówiłam ze nic nie dostanę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka, ale to chyba już nie jest brane pod uwagę jako wcześniak. Chyba, że się mylę, ale od 37tc0d jest donoszona, więc jak wcześniak?

Sigma, Carolline lubią tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie pakuje caly czas cos mi sie przypomina
    Byle do soboty

Staraczka dobry Twoj !maz mial gest!

ONA moj tak mial dwa tyg temu i dwa dni sie lalo z noska a pote. Juz gesty byl zadnego kaszlu nic wiecej.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spakowałam torby tak dawno, że już nie wiem, co tam mam, chyba muszę je przejrzec :-)

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziecko z ciazy donoszonej wczesniakiem nie jest... Moze ma jakies cechy niedojrzalosci, ale to nie wczesniactwo.

diatomka lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po usg, przepływy i afi ok. Echh no nic, dalej czekamy. Pojutrze mamy wstawić się w szpitalu.

kasig, Czarna_88, Kasiarzynka, Paulinek, Gusiak, easymum, Lady Savage, snoopy_etka lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A mi moj gin z rana zafundowal masaz szyjki taki, ze ledwo doszlam z powrotem na swoja sale. Powiedzial, ze ja juz powinnam byla urodzic. Boli mnie brzuch, krzyz i troche dretwieja nogi. Czekam na obchod, a po obchodzie zaczynam swoja piekgrzymke po calym szpitalu :D
    Dopóki lekarz nie zafundował mi ponownego masażu szyjki już w trakcie porodu (natychmiastowe zwiększenie rozwarcia z 4 do 6cm) to wydawało mi się, ze ten masaż przed rozpoczęciem prawdziwej akcji był bolesny. Nikomu nie życzę, choć okazało się bardzo pomocne.

U mnie laktacja sie rozbuchała, piersi dosłownie przeciekają. Mała nie może sobie poradzić z uchwyceniem mojego gigantycznego, twardego sutka. :( Proponują nakladki, ale się waham czy to nie zła droga.

Wszystkim rozpakowanym gratuluję, na razie tylko was jednym okiem podczytuje, mam nadzieję dokladniej nadrobić, bo obecnie trudno, mała piszczała daje mi popalić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ty się lepiej nie wstawiaj, poczekaj z piciem na po karmieniu ;-p eh czarny humor mnie się trzyma, ja też pojutrze do szpitala na pierwsze ktg, ale może mnie zostawią- zobaczymy ..

KathleenPL lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też tak sobie "podśpiewywał", szczególnie w pierwszej dobie po porodzie i zdecydowanie wcześniakiem nie jest, żadnych cech wcześniactwa też nie ma.
    Noworodki wydają różne, niekiedy bardzo dziwne odgłosy przez sen ćwicząc w ten sposób aparat mowy - to są tzw. wczesne wokalizacje ;)

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka super gest Twojego męża :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2258 2259 2260 2261 2262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ