X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym podjechała tam , gdzie mogą sprawdzić, niby głupota, a pozniej można żałować niesprawdzenia przez całę zycie, dużo było już historii o tym, jak kobiety nie zauważyły, że im wody odeszły np. w wannie :/

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Mam tu u nas tylko lekarza rodzinnego i pogotowie jakby co, ale tak mi glupio do nich wbijac jak to taka glupota w sumie, ale caly czas jest to a jak i sie bije z myslami.
    A do gina tez tyle km robisz ?
    Ja bym jechała , mi wody się sącza i lekarz wczoraj mowil zebym pilnowala bielizny bedzie bardzo mokro to na szpital i i do wanny zakaz , prysznic to w miarę szybki

• ela Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, początek roku zaliczony, dziś czuję się dużo lepiej, brzuch nie boli, nie jest taki twardy. Jutro mam wizytę to zobaczymy czy coś się ruszyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 14:21

easymum, trix lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 18 sie do lekarza umowilam, najwyzej mnie wysmieje :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja ginekologa w tej ciazy widzialam 2 razy i za zadnym z tych razy nie bylam badana. Taki system tu mamy :D I tak ginekolog jest w szpitalu 140 km stad.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 14:21

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, coś mnie dopadło, wyobrażam sobie jak już dostaję małą do piersi, jak mąż ją bierze na ręce, jak wracamy do domu - i cały czas ryczę. Jak tak będzie w szpitalu, to mnie tam wyśmieją ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 14:23

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Staraczka ja ginekologa w tej ciazy widzialam 2 razy i za zadnym z tych razy nie bylam badana. Taki system tu mamy :D I tak ginekolog jest w szpitalu 140 km stad.
    O zesz :D
    Ja bym usrana byla bez kitu :)

Nie wysmieje , będzie wiedział że się pilnujesz i martwisz .
    Ja swojego sama wczoraj zagadnelam odnośnie tych wód , pytał na jakiej podstawie tak myślę itp sprawdzil i mowil ze faktycznie 2tyg wcześniej miałam więcej

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dziewczyny, coś mnie dopadło, wyobrażam sobie jak już dostaję małą do piersi, jak mąż ją bierze na ręce, jak wracamy do domu - i cały czas ryczę. Jak tak będzie w szpitalu, to mnie tam wyśmieją ...
    Wczoraj płakałam jak trafiłam na program porody :D

• Carolline Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja mialam schize przez 2 tygodnie po tym jak sie dowiedzialam, ze szpital jest tak daleko (wczesniej mieszkalismy w centrum duzego miasta), ale juz sie jakos przyzwyczailam do mysli i pogodzilam z tym czego sie nie da zmienic.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;/ Już nie mogę ;/ taki upał że szok, tak mi gorąco, strasznie duszno, ja chcę zimę. Boziu w ciąży mi nie było tak źle w taki upał jak teraz. Masakra. Łeb pęka ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, wytrzymaj do jutra :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja:) oglaszam ze brzuch jest juz dla mnie przeszloscia. Dzis o 8.33 z waga 3900 i 56 cm orzyszla na swiat Jagoda. 10 pkt przez cc

Sigma, Dominka92, marlenak_me, Carmen, Paulinek, Czarna_88, Pola Irene, Wonderland, easymum, Gusiak, julita, Carolline, paula2013, Anitka201, Staraczka23, lila1983, agatka196, Dżuls, snoopy_etka, diatomka, Lady Savage, anula1990, trix, wiaraczynicuda, Misi@, mmalutka, chabasse, KathleenPL, KathleenPL, Lilla My, 4me, Nancy87, skabarka, adzia, kasig, karolcia87, Kasiarzynka, .ona., MadziaRatMed, ceska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję! :)

• agatka196 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Problem jest, ze dziś nawet tuż po karmieniu sutki są twarde, po prostu takie mam, teraz z nawałem nie mogę sobie zupełnie poradzić żeby doprowadzić je do stanu gdzie małej będzie prościej chwycić. Brakuje mi co najmniej 3 ręki do przystawiania.
    Wczoraj jak mleka było tyle co nic to karmienie szlo super. Ale że mała cały wczorajszy dzień cycała to dziś mam potop. Niech mnie do domu puszczą, tam będzie łatwiej, będzie mąż do pomocy to jakoś to ogarnę. Ale jeszcze czekam na badania niuńki, tylko jeśli będą ok to będziemy mogły dziś wyjść.

Lalenka jakbym czytała o sobie. Ja robiłam tak:
    30 min przed karmieniem pod prysznic ciepły nie gorący i w miejscach twardych delikatnie palcami rozmasowywalam gruczoły i pod prysznice cislam sutki by mleko leciało na hama i do bólu i tak na zmianę raz jedna raz druga.
    Mała karmie tylko na leżąco właśnie przez duże cycki i przy nosku palcem trzymam by miała jak oddychać bo raz już mi się sina zrobiła i teraz tego pilnuje.
    Przy dużych cyckach laktator cuda nie zdziała bo masz gruczoły bardzo duże i wysoko a laktator ściąga nie równomiernie i tylko ile sięgnie a cycki dalej jak głazy. I po każdym karmieniu liść kapusty na cycka. I na gama małą budziły my z położna co 2h by cokolwiek zjadła by była ulga.
    Dziś mam chcesz ki mięciutkie jak kaczuszki i ciesze się z KP a już chciałam zrezygnować.
    To tak o de mnie a teraz idę cyca dać :-)

la_lenka lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka to ze masz mniej wod to jeszcze nie znaczy ze sie sacza. W ciazy na roznych etapach jest rozna ilosc wod, same dziewczyny mowily ze im sie poziom wod zmienia co chwile

• Carmen Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka- Gratulacje!:)

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka duzo zdrowia dla was :-) gratulacje

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum.. take it easy.. wiem, że się łatwo mówi, bo sama się martwie i przejmuję tym wszystkim i cały czas sobie wyobrażam jak to będzie w sumie od niedawna, przez całą ciążę luz :-)

easymum lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojazka gratuluję! =)
    czekamy na jakieś foto 'pierwszej' wrześniowej dziewczynki =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka, gratulacje :)
    Pierwsze wrześniowe baby - urodziny na rozpoczęcie roku - takie pocieszenie na pożegnanie wakacji, fajnie :)

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 2261 2262 2263 2264 2265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ