X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mam skurcze pierwszy raz w życiu... Mam nadzieje ze nie rodze bo to najgorszy moment teraz jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 01:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaraczynicuda. Rozumiem, że dziś nie chcesz rodzić?

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej laseczki. To która następna dzisiaj?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze mam nadal i właśnie odchodzi mi czop z krwią, dzwoniłam do położnej powiedziała ze spokojnie mam się położyć ze to skurcze przepowiadajace i powinny ustać za 2-3h jak się nasila to mam dzwonić. Mój R się nie nadaj dziś na poród pogryzly go szerszenie jest obolaly ma jeszcze promile we krwi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 05:06

KathleenPL, ceska lubią tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, niechcący polubilam posta o szerszeniach. Kurcze no... Mała ma chęć wychodzić to nic na to nie poradzis. Spróbuj wziąć kapiel, jak zahamuje zn. że faktycznie masz czas. A jak rozkreci to powodzenia!!!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie spróbuję usunąć bo nie spałam dziś praktycznie w ogóle i jestem zmęczona, zobaczymy czy się rozkręci narazie nie stają się łagodniejsze

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, Anulka ja mogę powiedzieć co do cc:
    - woda w małych butelkach nie z dziubkiem,
    - majtki siateczkowe nawet kilka par- ja tak po cc krwawilam ze zalewalo mnie dość często więc miałam 6 par i nabiezaco je przepieralam - nie każda tak krwawi i zawsze w aptece na dole można dokupić.
    - koszule nocne najlepsze to rozpinane na piersiach,
    - ocenisept bo nikt rany nie ogląda ani nic sama musisz zadbać,
    - podkłady i podpaski
    - malantan maść na sutki,
    Dla dziecka:
    - alantan puder,
    - ziajka do kompieli
    - husteczki nawilżane i pampersy. - mi poszła cała paczka małej Dady
    Jak sobie coś jeszcze przypomnę to napisze ale to tylko to głównie.
    A butelki dla dziecka nie bierzcie jeżeli będzie trzeba dokarmiać oni maja, żadnych gazikow, myjek, ręczników dla dzieciaczka. Najlepiej tetrowe pieluszki mieć ze sobą.
    A i rozka też nie brałam. Nie był potrzebny oni maja takie swoje z poszewki i kocyka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 05:32

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu jest octanisept, alantan itp. I mi się wydaje, ze dla dziecka do pupy to lepszy krem niz puder. No i samemu tez kapac nie mozna, a płyny mają swoje. Dużo zależy od szpitala więc to ci piszą na rozpisce (każdy szpital indywidualnie) to tyle wlasnie wziąć...
    Aczkolwiek octanisept w domu obowiązkowo mieć trzeba, tutaj w szpitalu to remedium na wszystko. Rany, pepek, odkazanie przed kuciem itp. :D

Argh, jelita się buntują po wczorajszej wyzerce obiadowo kolacjowej i od wczoraj mi wszystko w środku chodzi, aż mnie pobolewa. No ciekawe kiedy się odblokuje w glowie :/ Pamiętam, że po Tasce dluuugo się zbieralam, aż musiałam herbatki pobudzające pić....

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katahlen u mnie mała wysypana od początku. Strasznie wrażliwa cerę ma i Alantan nie zbędny był w szpitalu. Położne same mi zasypywaly. Teraz ja kąpiemy w krochmalu bo tragedia i tak pediatra w szpitalu kazal. Plecki ma w stanie strasznym i zobaczymy co na to dziś położna powie. Mam nadzieje że jakaś laska ogarnięta i normalna jest. Jeżeli chodzi o cerę normalna w szpitalu u nas polecają linomag. A sporo dzieci ma rumień i każą właśnie zasypywac pudrem.

A jelita jak zaczynały mi pracować to takie dziwne uczucie i normalnie gazy wydobywaly się z pupy bez pytania :-P. A żołądek do tej pory mi kiepsko pracuje. Czuje jakby był skurczony i czasem piecze, boli jeszcze. I u nas na stolca odrazu dają tabsy by lżej było. Ja całe szczęście bez tabsow chodziłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 06:03

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Noc do kitu bo duchota straszna i goraco teraz zaczęło strasznie wiać to musiałam zamknąć okno chociaż w dużym pokoju bo za duzy przeciag i tym sposobem znowu duchota w domu :-/
    Ale za to ♡ z mężem i mam jakieś samopoczucie troszkę lepsze :-)

Powodzenia podczas wizyt i porodów dzisiaj kochane ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Jestem zmartwiona bo mam w moczu leukocyty. CZekam dzis na wynik powtornego badania i mozliwe ze antybiotyk...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam ostatnie zajęcia w szkole rodzenia A przy okazji może będą do odebrania moje wyniki na gbs ... ciekawa jestem co tam wyszło ...

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka dokładnie to samo. Gazy się zbierają w jelitach i to takie średnio przyjemne uczucie, pobolewa mnie wszystko w srodku. Nic no, wytrzymam do domu i tam będę pić senes na rozluźnienie przez parę dni.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    U nas w szpitalu jest octanisept, alantan itp. I mi się wydaje, ze dla dziecka do pupy to lepszy krem niz puder. No i samemu tez kapac nie mozna, a płyny mają swoje. Dużo zależy od szpitala więc to ci piszą na rozpisce (każdy szpital indywidualnie) to tyle wlasnie wziąć...
    Aczkolwiek octanisept w domu obowiązkowo mieć trzeba, tutaj w szpitalu to remedium na wszystko. Rany, pepek, odkazanie przed kuciem itp. :D

Argh, jelita się buntują po wczorajszej wyzerce obiadowo kolacjowej i od wczoraj mi wszystko w środku chodzi, aż mnie pobolewa. No ciekawe kiedy się odblokuje w glowie :/ Pamiętam, że po Tasce dluuugo się zbieralam, aż musiałam herbatki pobudzające pić....

czyli nic do pielegnacji dziecka nie brac?? Wezme linomag tylko. Ale mam.tez spakowany plyn do mycia i oliwke. Wyjac??? A po co wymagaja tyle tetrowek???

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całą noc miałam bile krzyżowe i czasem podbrzusza. Ale udawało się zdrzemnac. Może się zaczyna;) najgorzej jak edtane i chodze. Ok dziś chyba obiadu nie ugotuje ;p
    Męża eysylam jednak do pracy bo może przejdzie. Mały zaczął się przeciągać, więc to może tylko fauszywy sygnał. I dylemat wypić hernatkr z malin czy nie:p

trix lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zależy od szpitala. U mnie trzeba dla dziecka tylko pieluchy i chusteczki. Dostałam dwa pudełka od sponsorów - w środku male próbki bephantenu, sudokremu itp. - akurat starcza na czas pobytu w szpitalu. Przydają się podkladki (ja mam sopelek) żeby podłożyć pod dupkę na czas przewijania. Pieluch jedna paczka na pewno już poszła, ale też jestem ciut dłużej niż tradycyjnie (już 4 dobę).

Mi pokładów poszło dużo, 2 paczki belli (dla mnie najlepsze) i kilka babyono/canpola. Na początku lało się ze mnie okropnie, wiec używałam obu na raz (canpolowe sa większe i z ceratą, wiec na spód, na to dodatkowa miękka i przewiewna bella). Bardzo przydaje się ręcznik kuchenny, do osuszania odpowiednich rejonów po myciu, zamiast brudzenia krwią ręcznika. Jak zdjęli mi wczoraj szwy to mąż doniósł Octenisept, to sobie sama psikam kiedy mi pasuje. Teraz krwawienie jak okresowe, w domu przerzucę się na jakieś większe podpaski.

chabasse lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Hej

Jestem zmartwiona bo mam w moczu leukocyty. CZekam dzis na wynik powtornego badania i mozliwe ze antybiotyk...

Tez na ostatnich badaniach miałam leukocyty i bakterie. No i dostałam antybiotyk ...trudno jak trzeba to trzeba a jeszcze nie robilam powtórnego badania wiec nie wiem czy coś się zmienilo

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana plamie. Do tego mam biegunkę :-/ . Dzwoniłam juz do gina I kazał się obserwować. Jeśli do tego dojdą skurcze mam jechać na porodowkę. Może być tak że to reakcja po badaniu ale to by było pierwszy raz bo do tego ginekologa chodzę od lat i nigdy po badaniu nie plamilam. Na razie cisza, żadnych skurczy.

• easymum Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila, ja byłam na żelaznej na SR i położna mówiła, żeby dladziecka żadnych kosmetyków nie brać, tylko ubranka , pieluchy, ręczniczek i rożek lub kocyk. Dla mamy to co na liście szpitala na stronie. A 4 szt tetrówek idą dla męża - w trakcie porodu wszystkie 4 złożone razem mąż wkłada sobie pod koszulkę i kolonizuje swoje bakterie. Po porodzie maluch wędruje najpierw na brzuch mamy, a potem jest zawijany w te pieluszki z bakteriami taty. Taką tu mają szkołę. Nie wiem tylko jak to jest przy cc, zamierzam zapytać kiedy tata wkłada sobie te pieluchy pod koszulkę. Bo nie chodzi o to żeby je bidulek nosił przez cały poród ;) położna mówi w odpowiednim momencie.

Misi@ lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 2013 a mialas jakies objawy? Mnie moze cAsem nerka cmi czy zakluje. No i mocz mam coemniejszy. Antybiotyk wezme to. Nie problem. Tylko kazal mi mocz na posiew oddac wiec moze ale to moze w piatek bedzie wynik . I boje sie ze do tego czasu bakterie sie rozwijaja:( a jaki antybiotyk dostalas?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 2269 2270 2271 2272 2273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ