Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySkurcze mam nadal i właśnie odchodzi mi czop z krwią, dzwoniłam do położnej powiedziała ze spokojnie mam się położyć ze to skurcze przepowiadajace i powinny ustać za 2-3h jak się nasila to mam dzwonić. Mój R się nie nadaj dziś na poród pogryzly go szerszenie jest obolaly ma jeszcze promile we krwi..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 05:06
KathleenPL, ceska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nancy, Anulka ja mogę powiedzieć co do cc:
- woda w małych butelkach nie z dziubkiem,
- majtki siateczkowe nawet kilka par- ja tak po cc krwawilam ze zalewalo mnie dość często więc miałam 6 par i nabiezaco je przepieralam - nie każda tak krwawi i zawsze w aptece na dole można dokupić.
- koszule nocne najlepsze to rozpinane na piersiach,
- ocenisept bo nikt rany nie ogląda ani nic sama musisz zadbać,
- podkłady i podpaski
- malantan maść na sutki,
Dla dziecka:
- alantan puder,
- ziajka do kompieli
- husteczki nawilżane i pampersy. - mi poszła cała paczka małej Dady
Jak sobie coś jeszcze przypomnę to napisze ale to tylko to głównie.
A butelki dla dziecka nie bierzcie jeżeli będzie trzeba dokarmiać oni maja, żadnych gazikow, myjek, ręczników dla dzieciaczka. Najlepiej tetrowe pieluszki mieć ze sobą.
A i rozka też nie brałam. Nie był potrzebny oni maja takie swoje z poszewki i kocyka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 05:32
-
U nas w szpitalu jest octanisept, alantan itp. I mi się wydaje, ze dla dziecka do pupy to lepszy krem niz puder. No i samemu tez kapac nie mozna, a płyny mają swoje. Dużo zależy od szpitala więc to ci piszą na rozpisce (każdy szpital indywidualnie) to tyle wlasnie wziąć...
Aczkolwiek octanisept w domu obowiązkowo mieć trzeba, tutaj w szpitalu to remedium na wszystko. Rany, pepek, odkazanie przed kuciem itp.
Argh, jelita się buntują po wczorajszej wyzerce obiadowo kolacjowej i od wczoraj mi wszystko w środku chodzi, aż mnie pobolewa. No ciekawe kiedy się odblokuje w glowiePamiętam, że po Tasce dluuugo się zbieralam, aż musiałam herbatki pobudzające pić....
-
Katahlen u mnie mała wysypana od początku. Strasznie wrażliwa cerę ma i Alantan nie zbędny był w szpitalu. Położne same mi zasypywaly. Teraz ja kąpiemy w krochmalu bo tragedia i tak pediatra w szpitalu kazal. Plecki ma w stanie strasznym i zobaczymy co na to dziś położna powie. Mam nadzieje że jakaś laska ogarnięta i normalna jest. Jeżeli chodzi o cerę normalna w szpitalu u nas polecają linomag. A sporo dzieci ma rumień i każą właśnie zasypywac pudrem.
A jelita jak zaczynały mi pracować to takie dziwne uczucie i normalnie gazy wydobywaly się z pupy bez pytania. A żołądek do tej pory mi kiepsko pracuje. Czuje jakby był skurczony i czasem piecze, boli jeszcze. I u nas na stolca odrazu dają tabsy by lżej było. Ja całe szczęście bez tabsow chodziłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 06:03
-
Dzień dobry
Noc do kitu bo duchota straszna i goraco teraz zaczęło strasznie wiać to musiałam zamknąć okno chociaż w dużym pokoju bo za duzy przeciag i tym sposobem znowu duchota w domu
Ale za to ♡ z mężem i mam jakieś samopoczucie troszkę lepsze
Powodzenia podczas wizyt i porodów dzisiaj kochane -
Ja dzisiaj mam ostatnie zajęcia w szkole rodzenia A przy okazji może będą do odebrania moje wyniki na gbs ... ciekawa jestem co tam wyszło ...
-
nick nieaktualnyKathleenPL wrote:U nas w szpitalu jest octanisept, alantan itp. I mi się wydaje, ze dla dziecka do pupy to lepszy krem niz puder. No i samemu tez kapac nie mozna, a płyny mają swoje. Dużo zależy od szpitala więc to ci piszą na rozpisce (każdy szpital indywidualnie) to tyle wlasnie wziąć...
Aczkolwiek octanisept w domu obowiązkowo mieć trzeba, tutaj w szpitalu to remedium na wszystko. Rany, pepek, odkazanie przed kuciem itp.
Argh, jelita się buntują po wczorajszej wyzerce obiadowo kolacjowej i od wczoraj mi wszystko w środku chodzi, aż mnie pobolewa. No ciekawe kiedy się odblokuje w glowiePamiętam, że po Tasce dluuugo się zbieralam, aż musiałam herbatki pobudzające pić....
czyli nic do pielegnacji dziecka nie brac?? Wezme linomag tylko. Ale mam.tez spakowany plyn do mycia i oliwke. Wyjac??? A po co wymagaja tyle tetrowek???
-
nick nieaktualnyCałą noc miałam bile krzyżowe i czasem podbrzusza. Ale udawało się zdrzemnac. Może się zaczyna;) najgorzej jak edtane i chodze. Ok dziś chyba obiadu nie ugotuje ;p
Męża eysylam jednak do pracy bo może przejdzie. Mały zaczął się przeciągać, więc to może tylko fauszywy sygnał. I dylemat wypić hernatkr z malin czy nie:ptrix lubi tę wiadomość
-
Dużo zależy od szpitala. U mnie trzeba dla dziecka tylko pieluchy i chusteczki. Dostałam dwa pudełka od sponsorów - w środku male próbki bephantenu, sudokremu itp. - akurat starcza na czas pobytu w szpitalu. Przydają się podkladki (ja mam sopelek) żeby podłożyć pod dupkę na czas przewijania. Pieluch jedna paczka na pewno już poszła, ale też jestem ciut dłużej niż tradycyjnie (już 4 dobę).
Mi pokładów poszło dużo, 2 paczki belli (dla mnie najlepsze) i kilka babyono/canpola. Na początku lało się ze mnie okropnie, wiec używałam obu na raz (canpolowe sa większe i z ceratą, wiec na spód, na to dodatkowa miękka i przewiewna bella). Bardzo przydaje się ręcznik kuchenny, do osuszania odpowiednich rejonów po myciu, zamiast brudzenia krwią ręcznika. Jak zdjęli mi wczoraj szwy to mąż doniósł Octenisept, to sobie sama psikam kiedy mi pasuje. Teraz krwawienie jak okresowe, w domu przerzucę się na jakieś większe podpaski.chabasse lubi tę wiadomość
-
diatomka wrote:Hej
Jestem zmartwiona bo mam w moczu leukocyty. CZekam dzis na wynik powtornego badania i mozliwe ze antybiotyk...
Tez na ostatnich badaniach miałam leukocyty i bakterie. No i dostałam antybiotyk ...trudno jak trzeba to trzeba a jeszcze nie robilam powtórnego badania wiec nie wiem czy coś się zmienilo -
Ja od rana plamie. Do tego mam biegunkę
. Dzwoniłam juz do gina I kazał się obserwować. Jeśli do tego dojdą skurcze mam jechać na porodowkę. Może być tak że to reakcja po badaniu ale to by było pierwszy raz bo do tego ginekologa chodzę od lat i nigdy po badaniu nie plamilam. Na razie cisza, żadnych skurczy.
-
Lila, ja byłam na żelaznej na SR i położna mówiła, żeby dladziecka żadnych kosmetyków nie brać, tylko ubranka , pieluchy, ręczniczek i rożek lub kocyk. Dla mamy to co na liście szpitala na stronie. A 4 szt tetrówek idą dla męża - w trakcie porodu wszystkie 4 złożone razem mąż wkłada sobie pod koszulkę i kolonizuje swoje bakterie. Po porodzie maluch wędruje najpierw na brzuch mamy, a potem jest zawijany w te pieluszki z bakteriami taty. Taką tu mają szkołę. Nie wiem tylko jak to jest przy cc, zamierzam zapytać kiedy tata wkłada sobie te pieluchy pod koszulkę. Bo nie chodzi o to żeby je bidulek nosił przez cały poród
położna mówi w odpowiednim momencie.
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Paula 2013 a mialas jakies objawy? Mnie moze cAsem nerka cmi czy zakluje. No i mocz mam coemniejszy. Antybiotyk wezme to. Nie problem. Tylko kazal mi mocz na posiew oddac wiec moze ale to moze w piatek bedzie wynik . I boje sie ze do tego czasu bakterie sie rozwijaja:( a jaki antybiotyk dostalas?