X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie czekamy na rozwój akcji i kolejnego dzieciaczka!!

Anitka201 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka o kurcze to moze lada dzien i Ciebie dopadnie godzina "0"

Chabase gratulacje!

chabasse lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen - mloda dzisiaj caly dzien wisiala na cycku, nawet jak przyspiala to i tak doila. Na razie zeszla z 3500g na 3300g. Ogolnie neonatolog mowila, ze jeszcze moglysmy sie "nie zgrac" w tym karmieniu, no ale najbardziej jestem ciekawa wieczornych cukrow. Nie daruje sobie, jesli czyms jej zaszkodzilam, mam nadzieje ze to tylko chwilowe. No i obserwujemy te bilirubine od zoltaczki. Mlodego wypuscili jak mial graniczny poziom bilirubiny i potem zamkneli na tydzien pod lampami, jak wrocilismy na kontrole. Tym razem lekarka mowi, ze jak czwartego dnia bedzie na granicy, to nas nie puszczaja, i lepiej tak. Martwia mnie tez moje cukry, bo kazali mi odstawic insuline i badac sie glukometrem i cukry zamiast sie uspokoic to szaleja :/ pewnie zawolaja do mnie diabetologa.
    Sluchajcie, a te gumowe nakladki na sutki to mozna stosowac juz przy takim maluchu? Nie ma przypafkiem za malej buzi? Bo strasznie bola mnie sutki, a mloda nie odpuszcza.

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ju mam =)

1. Nancy - Mikołaj, waga: 3810, wzrost: 58 cm
    2. Agniesja - Dawid, waga: 3170, wzrost: 54 cm CC, 38 tc5dn
    3. Chabesse - Antos, waga: 3850, wzrost 56 cm CC, 39tc6dn

Zawsze tak będzie łatwiej później to ogarnąć =)

Ja jeszcze zapisze na komputerze w Wordzie

Gusiak, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Staraczka o kurcze to moze lada dzien i Ciebie dopadnie godzina "0"

Chabase gratulacje!
    Zobaczę do nocy co będzie , jak bedzie mi gorąco to pojadę do nich , czuję jak by na dworzu bylo 40 stopni :D

Chodzę do wc to sie wyprozniam od rana i to nie biegunka a luźny stolec

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnej mamy :-)

Normalnie dziewczyny idziecie jak burza z tymi poradami :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Kathleen - mloda dzisiaj caly dzien wisiala na cycku, nawet jak przyspiala to i tak doila. Na razie zeszla z 3500g na 3300g. Ogolnie neonatolog mowila, ze jeszcze moglysmy sie "nie zgrac" w tym karmieniu, no ale najbardziej jestem ciekawa wieczornych cukrow. Nie daruje sobie, jesli czyms jej zaszkodzilam, mam nadzieje ze to tylko chwilowe. No i obserwujemy te bilirubine od zoltaczki. Mlodego wypuscili jak mial graniczny poziom bilirubiny i potem zamkneli na tydzien pod lampami, jak wrocilismy na kontrole. Tym razem lekarka mowi, ze jak czwartego dnia bedzie na granicy, to nas nie puszczaja, i lepiej tak. Martwia mnie tez moje cukry, bo kazali mi odstawic insuline i badac sie glukometrem i cukry zamiast sie uspokoic to szaleja :/ pewnie zawolaja do mnie diabetologa.
    Sluchajcie, a te gumowe nakladki na sutki to mozna stosowac juz przy takim maluchu? Nie ma przypafkiem za malej buzi? Bo strasznie bola mnie sutki, a mloda nie odpuszcza.
    O ją tez muszę kupic, wspollojatorka używała...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, mi kazali kupić nakładki jak miałam nawał,więc raczej można. Choć ja robiłam wszystko żeby nie użyć, bo bałam się, że zaburze jej ssanie i potem nie będzie chciała gołej piersi. No i z nakładką dziecko może więcej powietrza łykać, więc odbijanie/ulewanie itp. Ale jak trzeba to trzeba, lepiej z nakładkami niż cierpieć.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnej mamusi :P

Staraczka :P a ty już bardzo widzę chcesz urodzić :P szukasz wszędzie zwiastunów porodu :P podobnie jak ja XD

Gusiak, Paulinek, chabasse lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Gratuluję kolejnej mamusi :P

Staraczka :P a ty już bardzo widzę chcesz urodzić :P szukasz wszędzie zwiastunów porodu :P podobnie jak ja XD

Nie no w tamtym tygodniu sie doszukiwalam zeby w 50tke rodzić a dzisiaj to ja z tego stresu gorączkę mam :D
    Gdyby nie ból pleców to by było ok i normalnie a ja nie wiem normalnie juz jak lezec siedzieć bo nawala , przypomnialam sobie jak Kathleen miala tez bole

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Hej kobitki. Melduję się rozpakowana...:) Dzis o 13 na świecie powitaliśmy Antosia. Waga 3850 g, 56 cm, przez cc.
    Wszystkim nowo rozpakowanym mamusiom serdecznie gratuluję. Nadrobie was jak dojde do siebie, bo na razie mimo przeciwbolowych lekow troszke czuje sie obolala, ale nogami juz ruszam.. ;)
    pozdrawiamy
    Gratuluje :)

• Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Ja jeszcze zapisze na komputerze w Wordzie

Super, przynajmniej nie zgnie w gąszczu innych postów =)
    Tym bardziej, że ja od poniedziałku mogę mieć troszkę ograniczony dostęp do internetu to w razie czego (jeśli do tej pory nie urodzisz ;p ) będziesz miała rękę na pulsie i ewentualnie dopiszesz kolejne maluszki =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Też właśnie mam takie wrażenie =)
    Spokojnie jak się zacznie to ponoć nie można tego przeoczyć... przynajmniej tak mówią =)

Paulinek, paula2013 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gUSIAK taki czas :P ja też pamiętam wstawałam rano i to pewnie już niedługo bo mam to i to XD a to pewnie też zwiastuje, a potem kolejnego ranka załamka bo się nie urodziła, i znowu szukanie zwiastunów i nakręcanie się.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady domyślam się, że to już ten moment, że większość z Nas czeka na ta godzinę '0', ale czym bardziej się czeka i doszukuje różnych zwiastunów porodu tym bardziej ten czas będzie się ciągnął =)
    Zresztą sama pamiętasz przecież jak to było u Ciebie... =)

Lady Savage lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• ela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomału jeszcze ją tu jestem, a wszyscy mówili, że trzecie dziecko to wcześniej, a wyjdzie, że przenoszę i jeszcze będą mi wywoływać ☺

KathleenPL, Lady Savage lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka miala takie nakladki ktore nosiła cały czas, a na karmienie sciagala. Utrzymywały kształt sutkow czy cos...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela, bo ty juz doświadczona jesteś w porodach, więc będziesz wiedziała kiedy się zacznie, dlatego mała daje sobie jeszcze dwa dni ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Dziewczyny pomału jeszcze ją tu jestem, a wszyscy mówili, że trzecie dziecko to wcześniej, a wyjdzie, że przenoszę i jeszcze będą mi wywoływać ☺
    Kochana powiedz... Z tym trzecim to dlugo się zastanawialiscie? Kurcze, bo nie mogę się napatrzec na tego mojego Tymsonka i tez chyba dojrzewam, że trzecie bedzie :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie bardzo, jakąś pustkę mam w głowie nic nie pamiętam, czy miałam wcześniej jakieś objawy, czy łapało mnie nagle. Widzicie jak to się zapomina.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
‹‹ 2305 2306 2307 2308 2309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ