X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili piękny dzidziuś
    Kasiq trzymam kciuki! Lekkiego porodu!

kasig lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig Powodzenia! Trzymam kciuki za szybki poród :-)

Dżuls Dużo zdrówka dla Marianny i szybkiego powrotu do domu.
    Jeżeli chodzi o połóg to za 1 razem miałam bardzo podobnie, bardzo szybko macica obkurczyła się i krwawienie było również niewielkie. Tylko się cieszyć :-)

Dżuls, kasig lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady przecież to czuć jaki cyc jest przed karmieniem a jaki po lub w trakcie opróżniania.
    Zresztą rób jak uważasz. Ale Dla mnie to zwyczajnie dziwne jest karmienie tym systemem. Dziecko wtedy się nie najada tylko pije.
    A moja tez przesypia podczas karmienia i za chwilę dojada. Cierpliwości trzeba :-)

Jeżeli chodzi o połog to pierwszy tydzień jak z kranu. A teraz różnie. Czasem nic a czasem chlupnie. Ale już mnie wkurzają te podpaski bo nie przyzwyczajona jestem i juz odparzona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 20:01

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, lista uzupełniona:) Kasig dziękuję i życzę powodzenia:)
    Jutro jadę na ściągnięcie szwów. Agatka powiedz mi proszę gdzie odbiera się wypis i gdzie ściągają te szwy? Mam nadzieję, że będę lepiej chodzić po ściągnięciu. Aaaa no i po ilu dniach Ci ściągali?

Lady Savage, KathleenPL, kasig lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas początki zoltaczki :-(

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ok, lista uzupełniona:) Kasig dziękuję i życzę powodzenia:)
    Jutro jadę na ściągnięcie szwów. Agatka powiedz mi proszę gdzie odbiera się wypis i gdzie ściągają te szwy? Mam nadzieję, że będę lepiej chodzić po ściągnięciu. Aaaa no i po ilu dniach Ci ściągali?

Wypis w sekretariacie a szwy nie wiem

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili śliczny Skarbek. ☺

Kasig powodzenia kochana. ☺Życzę w miarę bezbolesnego porodu. ☺

kasig lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:32

kasig lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A u nas początki zoltaczki :-(
    Witaj w klubie... my juz pod lampami. Tzn walcze z mloda, bo nie chce miec tej cholernej opaski na oczach i w sumie wiecej czasu spedza na cycaniu niz pod lampa. W ten sposob bedziemy tu wieki.

8pdp47e.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś leci premierowy odcinek.Moje 600 gramów szczęścia. Szkoda że tak późno 22.55. Jeśli Lenka mi pozwoli to na pewno obejrzę.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy wypis dzieciatka w pokoju 102 to jest sekretariat neonatologiczny przed wejściem na polozniczy, twój w sekretariacie ginekologicznym i szwy ściąga się na ginekologii dokładnie w 7 dniu.
    Po ściągnięciu szwów ja poczułam ulgę w chodzeniu następnego dnia, a kolejnego juz bez problemu wstawałam z łóżka.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Lady przecież to czuć jaki cyc jest przed karmieniem a jaki po lub w trakcie opróżniania.
    Zresztą rób jak uważasz. Ale Dla mnie to zwyczajnie dziwne jest karmienie tym systemem. Dziecko wtedy się nie najada tylko pije.
    A moja tez przesypia podczas karmienia i za chwilę dojada. Cierpliwości trzeba :-)

Jeżeli chodzi o połog to pierwszy tydzień jak z kranu. A teraz różnie. Czasem nic a czasem chlupnie. Ale już mnie wkurzają te podpaski bo nie przyzwyczajona jestem i juz odparzona.

Robiłam wcześniej tak jak wy (prawie) bo ja nie czuję różnicy między cycem pełnym a pustym, i czekałam do czasu gdy mała nie chciała już tego samego cyca. Ale nawet po naciśnieciu go i tak wyciekło mleko więc ja nie wiem jak jest z cycem pustym. No aktualnie robię ten system 7755 bo mówię mała mi zasypia snem twardym przy cycu a tym systemem się budzi i pije, i słychać jak połyka, bo tak to mogłam mieć ją 3 godziny na cycu z czego 2 i poł przespała

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    wy tak mówicie do opróznienia cyca a jak poznajecie ze cyc pusty?
    Aż do momentu jak dziecko samo puści pierś (zaśnie, albo leży spokojne i już nie chce podawanej piersi/nie otwiera dzioba, nie szuka itp.).
    Dłuższe karmienie jest ważne, bo dopiero po pewnym czasie pojawia się bardziej kaloryczne mleko, którym dziecko się prawdziwie najada.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Nancy wypis dzieciatka w pokoju 102 to jest sekretariat neonatologiczny przed wejściem na polozniczy, twój w sekretariacie ginekologicznym i szwy ściąga się na ginekologii dokładnie w 7 dniu.
    Po ściągnięciu szwów ja poczułam ulgę w chodzeniu następnego dnia, a kolejnego juz bez problemu wstawałam z łóżka.

Dziękuję za informację. Kurczę, a mi lekarz powiedział żebym przyjechała w środę po wypis i na ściągnięcie szwów...Nie wiem czy to nie za szybko. Urodziłam w piątek, jutro środa...A wiesz może w jakich godzinach?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, po masażu szyjki, brunatne plamienie jest chyba normą, nie?
    przed kąpielą patrzę a tu cała wkładka zaplamiona i nadal plamię (lekko), czop jeszcze mi nie odszedł więc może powoli, powoli? ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wpadam na chwilę z zapytaniem?
    W zasadzie to do dziewczyn które urodziły,odsluzowują u Was w szpitalach dzieci? Bo ponoć sie od tego odchodzi.
    Pytam z ciekawości :)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    A nie chcecie by szwy Wam sciegnela polozna w domu? Dla mnie to super wygodne rozwiazanie- skoro juz i tak przyjeżdża na wizytę patronażową to od razu ściąga mi szwy i nie bede musiala nigdzie jechac :) tylko to trzeba dzwonić najlepiej druga, trzecia dobę po porodzie, żeby jeszcze czas miala ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Dziewczyny ja wpadam na chwilę z zapytaniem?
    W zasadzie to do dziewczyn które urodziły,odsluzowują u Was w szpitalach dzieci? Bo ponoć sie od tego odchodzi.
    Pytam z ciekawości :)

Nie ;/ przez to moja mała w pierwszej dobie była reanimowana ;/ bo się udusiła wodami płodowymi które zalegały jej w płucach. Przy drugim dziecku dopilnuje by mi je odśluzowali.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:26

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziękuję za informację. Kurczę, a mi lekarz powiedział żebym przyjechała w środę po wypis i na ściągnięcie szwów...Nie wiem czy to nie za szybko. Urodziłam w piątek, jutro środa...A wiesz może w jakich godzinach?
    To 6 doba u nas tak właśnie ściągają ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2344 2345 2346 2347 2348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ