Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
kasig Powodzenia! Trzymam kciuki za szybki poród
Dżuls Dużo zdrówka dla Marianny i szybkiego powrotu do domu.
Jeżeli chodzi o połóg to za 1 razem miałam bardzo podobnie, bardzo szybko macica obkurczyła się i krwawienie było również niewielkie. Tylko się cieszyćDżuls, kasig lubią tę wiadomość
-
Lady przecież to czuć jaki cyc jest przed karmieniem a jaki po lub w trakcie opróżniania.
Zresztą rób jak uważasz. Ale Dla mnie to zwyczajnie dziwne jest karmienie tym systemem. Dziecko wtedy się nie najada tylko pije.
A moja tez przesypia podczas karmienia i za chwilę dojada. Cierpliwości trzeba
Jeżeli chodzi o połog to pierwszy tydzień jak z kranu. A teraz różnie. Czasem nic a czasem chlupnie. Ale już mnie wkurzają te podpaski bo nie przyzwyczajona jestem i juz odparzona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 20:01
-
Ok, lista uzupełniona:) Kasig dziękuję i życzę powodzenia:)
Jutro jadę na ściągnięcie szwów. Agatka powiedz mi proszę gdzie odbiera się wypis i gdzie ściągają te szwy? Mam nadzieję, że będę lepiej chodzić po ściągnięciu. Aaaa no i po ilu dniach Ci ściągali?Lady Savage, KathleenPL, kasig lubią tę wiadomość
-
Nancy87 wrote:Ok, lista uzupełniona:) Kasig dziękuję i życzę powodzenia:)
Jutro jadę na ściągnięcie szwów. Agatka powiedz mi proszę gdzie odbiera się wypis i gdzie ściągają te szwy? Mam nadzieję, że będę lepiej chodzić po ściągnięciu. Aaaa no i po ilu dniach Ci ściągali?
Wypis w sekretariacie a szwy nie wiem -
Nancy wypis dzieciatka w pokoju 102 to jest sekretariat neonatologiczny przed wejściem na polozniczy, twój w sekretariacie ginekologicznym i szwy ściąga się na ginekologii dokładnie w 7 dniu.
Po ściągnięciu szwów ja poczułam ulgę w chodzeniu następnego dnia, a kolejnego juz bez problemu wstawałam z łóżka. -
agatka196 wrote:Lady przecież to czuć jaki cyc jest przed karmieniem a jaki po lub w trakcie opróżniania.
Zresztą rób jak uważasz. Ale Dla mnie to zwyczajnie dziwne jest karmienie tym systemem. Dziecko wtedy się nie najada tylko pije.
A moja tez przesypia podczas karmienia i za chwilę dojada. Cierpliwości trzeba
Jeżeli chodzi o połog to pierwszy tydzień jak z kranu. A teraz różnie. Czasem nic a czasem chlupnie. Ale już mnie wkurzają te podpaski bo nie przyzwyczajona jestem i juz odparzona.
Robiłam wcześniej tak jak wy (prawie) bo ja nie czuję różnicy między cycem pełnym a pustym, i czekałam do czasu gdy mała nie chciała już tego samego cyca. Ale nawet po naciśnieciu go i tak wyciekło mleko więc ja nie wiem jak jest z cycem pustym. No aktualnie robię ten system 7755 bo mówię mała mi zasypia snem twardym przy cycu a tym systemem się budzi i pije, i słychać jak połyka, bo tak to mogłam mieć ją 3 godziny na cycu z czego 2 i poł przespała
-
Lady Savage wrote:wy tak mówicie do opróznienia cyca a jak poznajecie ze cyc pusty?
Dłuższe karmienie jest ważne, bo dopiero po pewnym czasie pojawia się bardziej kaloryczne mleko, którym dziecko się prawdziwie najada. -
agatka196 wrote:Nancy wypis dzieciatka w pokoju 102 to jest sekretariat neonatologiczny przed wejściem na polozniczy, twój w sekretariacie ginekologicznym i szwy ściąga się na ginekologii dokładnie w 7 dniu.
Po ściągnięciu szwów ja poczułam ulgę w chodzeniu następnego dnia, a kolejnego juz bez problemu wstawałam z łóżka.
Dziękuję za informację. Kurczę, a mi lekarz powiedział żebym przyjechała w środę po wypis i na ściągnięcie szwów...Nie wiem czy to nie za szybko. Urodziłam w piątek, jutro środa...A wiesz może w jakich godzinach? -
agatka196 wrote:Nancy wypis dzieciatka w pokoju 102 to jest sekretariat neonatologiczny przed wejściem na polozniczy, twój w sekretariacie ginekologicznym i szwy ściąga się na ginekologii dokładnie w 7 dniu.
Po ściągnięciu szwów ja poczułam ulgę w chodzeniu następnego dnia, a kolejnego juz bez problemu wstawałam z łóżka.tylko to trzeba dzwonić najlepiej druga, trzecia dobę po porodzie, żeby jeszcze czas miala
-
BATTINKA wrote:Dziewczyny ja wpadam na chwilę z zapytaniem?
W zasadzie to do dziewczyn które urodziły,odsluzowują u Was w szpitalach dzieci? Bo ponoć sie od tego odchodzi.
Pytam z ciekawości
Nie ;/ przez to moja mała w pierwszej dobie była reanimowana ;/ bo się udusiła wodami płodowymi które zalegały jej w płucach. Przy drugim dziecku dopilnuje by mi je odśluzowali. -
nick nieaktualny
-
Nancy87 wrote:Dziękuję za informację. Kurczę, a mi lekarz powiedział żebym przyjechała w środę po wypis i na ściągnięcie szwów...Nie wiem czy to nie za szybko. Urodziłam w piątek, jutro środa...A wiesz może w jakich godzinach?