X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili piękny dzidziuś
    Kasiq trzymam kciuki! Lekkiego porodu!

kasig lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig Powodzenia! Trzymam kciuki za szybki poród :-)

Dżuls Dużo zdrówka dla Marianny i szybkiego powrotu do domu.
    Jeżeli chodzi o połóg to za 1 razem miałam bardzo podobnie, bardzo szybko macica obkurczyła się i krwawienie było również niewielkie. Tylko się cieszyć :-)

Dżuls, kasig lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady przecież to czuć jaki cyc jest przed karmieniem a jaki po lub w trakcie opróżniania.
    Zresztą rób jak uważasz. Ale Dla mnie to zwyczajnie dziwne jest karmienie tym systemem. Dziecko wtedy się nie najada tylko pije.
    A moja tez przesypia podczas karmienia i za chwilę dojada. Cierpliwości trzeba :-)

Jeżeli chodzi o połog to pierwszy tydzień jak z kranu. A teraz różnie. Czasem nic a czasem chlupnie. Ale już mnie wkurzają te podpaski bo nie przyzwyczajona jestem i juz odparzona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 20:01

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, lista uzupełniona:) Kasig dziękuję i życzę powodzenia:)
    Jutro jadę na ściągnięcie szwów. Agatka powiedz mi proszę gdzie odbiera się wypis i gdzie ściągają te szwy? Mam nadzieję, że będę lepiej chodzić po ściągnięciu. Aaaa no i po ilu dniach Ci ściągali?

Lady Savage, KathleenPL, kasig lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas początki zoltaczki :-(

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ok, lista uzupełniona:) Kasig dziękuję i życzę powodzenia:)
    Jutro jadę na ściągnięcie szwów. Agatka powiedz mi proszę gdzie odbiera się wypis i gdzie ściągają te szwy? Mam nadzieję, że będę lepiej chodzić po ściągnięciu. Aaaa no i po ilu dniach Ci ściągali?

Wypis w sekretariacie a szwy nie wiem

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili śliczny Skarbek. ☺

Kasig powodzenia kochana. ☺Życzę w miarę bezbolesnego porodu. ☺

kasig lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:32

kasig lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A u nas początki zoltaczki :-(
    Witaj w klubie... my juz pod lampami. Tzn walcze z mloda, bo nie chce miec tej cholernej opaski na oczach i w sumie wiecej czasu spedza na cycaniu niz pod lampa. W ten sposob bedziemy tu wieki.

8pdp47e.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś leci premierowy odcinek.Moje 600 gramów szczęścia. Szkoda że tak późno 22.55. Jeśli Lenka mi pozwoli to na pewno obejrzę.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy wypis dzieciatka w pokoju 102 to jest sekretariat neonatologiczny przed wejściem na polozniczy, twój w sekretariacie ginekologicznym i szwy ściąga się na ginekologii dokładnie w 7 dniu.
    Po ściągnięciu szwów ja poczułam ulgę w chodzeniu następnego dnia, a kolejnego juz bez problemu wstawałam z łóżka.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Lady przecież to czuć jaki cyc jest przed karmieniem a jaki po lub w trakcie opróżniania.
    Zresztą rób jak uważasz. Ale Dla mnie to zwyczajnie dziwne jest karmienie tym systemem. Dziecko wtedy się nie najada tylko pije.
    A moja tez przesypia podczas karmienia i za chwilę dojada. Cierpliwości trzeba :-)

Jeżeli chodzi o połog to pierwszy tydzień jak z kranu. A teraz różnie. Czasem nic a czasem chlupnie. Ale już mnie wkurzają te podpaski bo nie przyzwyczajona jestem i juz odparzona.

Robiłam wcześniej tak jak wy (prawie) bo ja nie czuję różnicy między cycem pełnym a pustym, i czekałam do czasu gdy mała nie chciała już tego samego cyca. Ale nawet po naciśnieciu go i tak wyciekło mleko więc ja nie wiem jak jest z cycem pustym. No aktualnie robię ten system 7755 bo mówię mała mi zasypia snem twardym przy cycu a tym systemem się budzi i pije, i słychać jak połyka, bo tak to mogłam mieć ją 3 godziny na cycu z czego 2 i poł przespała

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    wy tak mówicie do opróznienia cyca a jak poznajecie ze cyc pusty?
    Aż do momentu jak dziecko samo puści pierś (zaśnie, albo leży spokojne i już nie chce podawanej piersi/nie otwiera dzioba, nie szuka itp.).
    Dłuższe karmienie jest ważne, bo dopiero po pewnym czasie pojawia się bardziej kaloryczne mleko, którym dziecko się prawdziwie najada.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Nancy wypis dzieciatka w pokoju 102 to jest sekretariat neonatologiczny przed wejściem na polozniczy, twój w sekretariacie ginekologicznym i szwy ściąga się na ginekologii dokładnie w 7 dniu.
    Po ściągnięciu szwów ja poczułam ulgę w chodzeniu następnego dnia, a kolejnego juz bez problemu wstawałam z łóżka.

Dziękuję za informację. Kurczę, a mi lekarz powiedział żebym przyjechała w środę po wypis i na ściągnięcie szwów...Nie wiem czy to nie za szybko. Urodziłam w piątek, jutro środa...A wiesz może w jakich godzinach?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, po masażu szyjki, brunatne plamienie jest chyba normą, nie?
    przed kąpielą patrzę a tu cała wkładka zaplamiona i nadal plamię (lekko), czop jeszcze mi nie odszedł więc może powoli, powoli? ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wpadam na chwilę z zapytaniem?
    W zasadzie to do dziewczyn które urodziły,odsluzowują u Was w szpitalach dzieci? Bo ponoć sie od tego odchodzi.
    Pytam z ciekawości :)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    A nie chcecie by szwy Wam sciegnela polozna w domu? Dla mnie to super wygodne rozwiazanie- skoro juz i tak przyjeżdża na wizytę patronażową to od razu ściąga mi szwy i nie bede musiala nigdzie jechac :) tylko to trzeba dzwonić najlepiej druga, trzecia dobę po porodzie, żeby jeszcze czas miala ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Dziewczyny ja wpadam na chwilę z zapytaniem?
    W zasadzie to do dziewczyn które urodziły,odsluzowują u Was w szpitalach dzieci? Bo ponoć sie od tego odchodzi.
    Pytam z ciekawości :)

Nie ;/ przez to moja mała w pierwszej dobie była reanimowana ;/ bo się udusiła wodami płodowymi które zalegały jej w płucach. Przy drugim dziecku dopilnuje by mi je odśluzowali.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:26

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziękuję za informację. Kurczę, a mi lekarz powiedział żebym przyjechała w środę po wypis i na ściągnięcie szwów...Nie wiem czy to nie za szybko. Urodziłam w piątek, jutro środa...A wiesz może w jakich godzinach?
    To 6 doba u nas tak właśnie ściągają ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2344 2345 2346 2347 2348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ