X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też oglądałam program o tych maluszkach łzy w oczach cały czas miałam...

A bóle z krzyża mam straszne i prawie cały czas A skurcze tak co 7-8min znowu sama już nie Wiem czy jechać do szpitala czy jeszcze czekać :-(

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec tak. Moja cc uwazam za super udana. Przygotowania od wczoraj. Musialam sie na noc wym5c fala jakims srodkiem odkazajaxym, i zalozyc ich koszule. Dzisiaj powtorka. Potem golenie i sniadanko kroplowkowe:-) pynktualnie o 9 zaczeli ciac a 9:10 mlody juz byl. Po cc 4h bylam na pioperacyjnej a potem na sali. Czucie wrocilo calkowicie po 5h. Po 8h byla pionizacja. Ogolnie wstalam odrazu, poszlam pod prysznic a potem na spacer po korytarzu. Leos glownie spi ale rez troszke cyca. Najlepiej mi na siedzaco, 'ale kiepsko mi idzie z lewej piersi. Teraz go zabrali na monitoring serca i oddadza o 6 rano. Cukry ja ok i mam nadzieje ze takie zostana.

gratulacje dla innych rozpakowanych. A tymvw dwupaku powiem, ze juz tylko godzinjy lub dni was dziela od spotkania z maluchami.

nick nieaktualny, Lady Savage, monaaa85, Gusiak lubią tę wiadomość

• Bruma Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. My wyszliśmy ze szpitala w piątek :-) Z młodym wszystko w porządku, musieliśmy tylko podjechać na SOR do szpitala dziecięcego aby mu zrobili punkcie krwiaka z główki. Lekarz powiedział ze odcjągneli mu 37ml krwi, w czwartek mamy jechać do kontroli. Tyle że jak na razie ja od wczoraj od 4:00 jestem znowu w szpitalu :-( Leżę na obserwacji z podejrzeniem zapalenia wyrostka. Jutro rano okaże się czy mnie wypuszczą czy idę pod nóż, ponieważ wyniki i dolegliwości wykluczają się nawzajem i decyzje będzie podejmował gł. lekarz oddziału :-(

Oczywiście ogromne GRATULACJE dla nowych mam! Jak zawsze czekamy z niecierpliwością na kolejne śliczne małe dzieciaczki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 03:47

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela jak tam noc u Ciebie u mnie oczywiście wszystko się uspokoilo :-/

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ją miałam bóle krzyżowe, kt ore się nie pisałyna ktg. JJedną tylko położna mi powiedziała, że nie liczy się zapis tylko to co czuje. I faktycznie po 2 godz. Pełne rozwarcie i zdziwienie lekarza. Ale ją miałam praktycznie cały czas te skurcze. Jeden dopuszczał to od razu szedł drugi.
    Trzymam kciuki za rodzące. Dziś mój mały był niespokojny całą noc prawie cycalismy. A wydaje mi się głodny bo mu grają jelitka ;/ Czy to normalne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma trzymam kciuki żeby wszystko byli dobrzecuvWas. Jąmam nnadzieję, czevusg główki mojego księcia będzie prawidłowe :)
    Lila pięknie przeszła CC. Brawo ;)
    Ech niech będzie już obchud to zapytań o brzusio.

• diatomka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila to dobrze ze milo cc wspominasz bo mnoe. Ona wciaz przeraza bo jest przede mna:) dziwne z ta pionizaxja bo dopytalam u siebie w szpitalu ze u mnie pionizacja po 24h! A wszedzie czytam w waszych wpisach ze byla duzo wczesniej!

Bruma o kurcze:/ a kamienie na woreczku wykluczone? Oby nie musieli Cie kroic... A skad krwiaki na glowce? Jakiss proznociag czy klescze przy porodzie?

Misia pamietam ze moj Tymo miala bardzo dlugo taka zywa perystaltyke, czasem w drugim pokoju bylo slychac jeego brzuszek!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej !
    ja dziś znów wyruszam na ujastek 40 km na ktg, ciekawe czy będę najdłużej "noszącą" mamą na forum ehhh

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak my tu Ci wszyscy kibicujemy. Mam nadzieję, że jjuż coraz bliżej u Ciebie z porodem. Powodzenia!
    Diatomka polozne mi też tak powiedziały dzis, że to jelitka zaczynają pracę i mam się nie przejmować. Ale jak widzę przestraszona minke Antoniego to chciałabym mu jakoś ulżyć. Tule go i przykładami do cycusia. Tak wczoraj od 19:00 na okrągło.

marlenak_me lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Na czym to polega?
    Jesli poziom bilirubiny przekroczy dopuszczalna normr (ok 13 jednostek w krwi), to klada dziecko pod taka lampe, ktora powoduje wytracanie sie bilirubiny (nie wiem dokladnie na czym to polega, ale w skrocie tak to dziala) i dziecko ja wydala, a poziom spada. Tylko nie wszyskie dzieci lubia lezec pod ta lampa, a walka z dzieckiem zdzierajacym opaske na oczy to juz koszmar.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ranu Bruma, ale macie teraz jazdy... a my jeszcze nie wyszliśmy.

8pdp47e.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, wyspałam się bo ok 24.00 wszystko ucichło, także dziś mogłaby rodzić bo jestem wypoczęta. Postanowiłam się nie denerwować, mała w brzuchu bryka, więc poczekamy, weekend pasuje nam logistycznie, w piątek po popołudniu jadę do szpitala na ktg plus u badanie, więc zobaczymy, dużej niż do wtorku 15.09 nie mogę czekać. Co ma być to będzie.
    Udanego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 07:20

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela i tak codziennie :D
    Rodze czy nie rodze , mam skurcze jechac do szpitala czy nie , a nie , przeszly wiec gitara :D
    Az znikniesz z forum niespodziewanie i napiszesz ze urodzilas jak anulka hahaha

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od Kasiq
    09-09-2015 godz.5:40 Na swiat przyszedl nasz syn Aleksander. Waga 3710 , 58 cm .SN wiecej szczegolow jak dojde do siebie .zdjecie bedzie troche pozniej

KathleenPL, Lilla My, la_lenka, Anitka201, adzia, Dżuls, MadziaRatMed, karolcia87, Lady Savage, Kasiarzynka, Terazsięuda:-), Kucykowa, 4me, Bruma, marlenak_me, snoopy_etka, agatka196, nick nieaktualny, monaaa85, Wonderland, Gusiak, Carolline lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Marlenak my tu Ci wszyscy kibicujemy. Mam nadzieję, że jjuż coraz bliżej u Ciebie z porodem. Powodzenia!
    Diatomka polozne mi też tak powiedziały dzis, że to jelitka zaczynają pracę i mam się nie przejmować. Ale jak widzę przestraszona minke Antoniego to chciałabym mu jakoś ulżyć. Tule go i przykładami do cycusia. Tak wczoraj od 19:00 na okrągło.
    Tymek w szpitalu miał dwie takie noce kiedy wisiał na cycku bez przerwy. Przysypial na 15 minut, a jak tylko go odkladalam to znowu placz. Ale przetrwalismy i teraz juz ładnie się cycujemy. Dzieci w pierwszych dobrach po porodzie nie odczuwają tak bardzo głodu, starcza im to co jest w cyckach. Przystawiaj i przystawiaj wtedy kiedy chce i będzie dobrze. Teraz w nocy sie budze z mokrymi wkladkami,amlody ładnie się najada, chociaż dalej mnie gryzie :( Nie wiem czy kupować te silikonowe nakladki czy nie, raczej juz nie pomogą. Smaruje i za każdym razem jak młody łapie to muszę mu trochę dolną warge poprawiać.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Od Kasiq
    09-09-2015 godz.5:40 Na swiat przyszedl nasz syn Aleksander. Waga 3710 , 58 cm .SN wiecej szczegolow jak dojde do siebie .zdjecie bedzie troche pozniej
    Haha, super!! I kolejny dzidzio :) Brawo!!

Tak rozmawialysmy, że tyle cesarke, a tu proszę. Fala sn. Dobrze którąś powiedziała. Wtedy był sierpien jeszcze, dzieci głównie przed terminem itp. A teraz ładnie dzieciaczki wychodzą na świat tak jak trzeba :)

kasig lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Czarna ją miałam bóle krzyżowe, kt ore się nie pisałyna ktg. JJedną tylko położna mi powiedziała, że nie liczy się zapis tylko to co czuje. I faktycznie po 2 godz. Pełne rozwarcie i zdziwienie lekarza. Ale ją miałam praktycznie cały czas te skurcze. Jeden dopuszczał to od razu szedł drugi.
    Trzymam kciuki za rodzące. Dziś mój mały był niespokojny całą noc prawie cycalismy. A wydaje mi się głodny bo mu grają jelitka ;/ Czy to normalne?
    Misia pewnie jelita pracują :-) jeśli całą noc jadł to spokojnie na pewno nie jest głodny :-) mój też ma ogromny apetyt :-) w nocy co chwile karmienie :-)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie obudził skurcz przepowiadający w nocy i rano też miałam jeden albo drugi. Jak na okres, przechodzący powoli w stronę kręgosłupa i nie chciał puścić... :(

Kasiq - gratulacje!

Bruma - trzymam kciuki, żeby to jednak nie był wyrostek...

Dżuls - oby bilirubina szybko spadła!

Kathleen - sto lat dla Tasi!

kasig lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • adzia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasig gratuluję. ☺

kasig lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Kathleen - sto lat dla Tasi!

A dziękować, dziękować :)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 2346 2347 2348 2349 2350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ