X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom i życzę zdrowia;)
    Tosi stu lat
    Marlenak trzymam kciuki by się udało:)
    U mnie coraz lepiej łatwiej się siada z każdym dniem.
    Ps. USG główki wykonano. Mały jest zdrowy ;)

Czarna_88, agatka196, Dominka92, Paulinek, snoopy_etka, bento, Kucykowa, skabarka, KathleenPL lubią tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia super wiadomość :-) strasznie się cieszę ze z malym wszystko ok bo bardzo trzymałam za was kciuki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 11:14

Misi@ lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ps. USG główki wykonano. Mały jest zdrowy ;)
    Super że z główką wszystko w porządku :-) Misia u nas krwiak powstał podczas próby rodzenia SN, która zakończyła się cesarką :-/ bo mały źle się w stawiał

Misi@ lubi tę wiadomość

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki i te przyszłe w czym Wasz maluszek śpi lub będzie spał?rożek,kołderka+poduszka,sama kołderka czy śpiworek?bo nie wiem na co się nastawić...?

Ja często już miewałam te skurcze przepowiadające z krzyża i zawsze mijały,więc na mnie już nie robią wrażenia i wiem,że nie oznaczają że zaraz poród się zacznie w moim przypadku,więc jak prawdziwa akcja się zacznie to ciekawe kiedy się skapne heh ;)

Włączyłam wczoraj nagrywanie tego programu o wcześniakach,dzisiaj chcę obejrzeć i już się boję,że łzy będą leciały jak szalone...

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusia :-)

Burma dobrze ze to tylko gazy. Wracaj do chłopaków :-)

Misia super ze usg wyszło dobrze :-)

Koalka ja miałam cała pościel w łóżeczku jednak jak zobaczyłam ta kruszynkę to stwierdziłam ze ona zgubi mi się w niej i zdecydowałam się na rożek. Mała śpi w rozku i na noc jeszcze nakrywam ja kocykiem cienkim bo noce są chłodne bo ona zmarźluch po mamusi :-)

Misi@, Koalka lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em gratuluję!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:27

bento, Czarna_88, Sigma, agatka196, snoopy_etka, karolcia87, KathleenPL, Anitka201 lubią tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się ze Skabarką, życie weryfikuje poglądy, szczególnie gdy ma się już je tak ugruntowane przed narodzinami dziecka :-) Sama jestem tego przykładem.
    Najłatwiej jest krytykować zanim jeszcze samemu się doświadczyło. Poza tym każdy jest inny i każde dziecko jest inne, nie można zawsze innych mierzyć soją miarą.

skabarka lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze powiedziane. Życie weryfikuje wszystko :-)
    Ja dziś sama mała wzięłam do łóżka i tak sobie po cycu spałyśmy, tylko nie kładę jej na poduszce a w rozku na materacu. I moja Olivcia to tylko patrzy by się poprzytulac a ja to Kocham <3!

Misi@, monaaa85 lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat mam inne zdanie , a spania na pewno nie będzie , chyba że nie będę spała w co wątpię , ona od razu bedzie musiała w łóżeczku spać , potrafię przez sen strzelić męża albo skopac psa jak sie wcisnie w nogi a co dopiero maleństwo miec koło siebie , nawet mogę myśleć ze śpię na tzw czuja a i tak zasne , mam taki sen ze mogą mnie wynieść a ja nie odczuje .

I chodziło mi wczoraj o siedzenie przy dziecku nawet gdy śpi i jak sie budzi to koniecznie musi widzieć mamusie , to nie życie , trzeba sprzątać ogarnąć obiad itp a nie siedziec przy lozeczku i czytac książki .
    Siostra przez to do 2r.z miala akcje młody do spania to musiała siedzieć przy łóżeczku żeby trzymając ją za rękę zasnął .
    Na pewno będę uczyć sie na błędach koleżanek i siostry , widzę z czym mają problemy do czego przyzwyczaily dzieci itp .
    Jak juz mowilam mam rodzinę na miejscu , mame ciotki babcie , wychowaly swoje dzieci wiedza co z czym wiec nie bede na forum pytala czy temperatura u niemowlaka 38* jest ok :D
    Swoje opinie bede wyrażać w miarę rozeznania ale nikomu nie będę narzucać tego co ja będę robić przy swoim dziecku , każda z nas ma swój rozum , do ciąży się przygotowywała więc wie co z czym i zna swoje priorytety w wychowywaniu dziecka .

A teraz pytanie ile ból na miesiaczke moze się trzymać ? Tak mnie rozwala aż mam ochotę nospe wziąć ale idę miętowa herbatę zrobic

Kucykowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Zgadzam się ze Skabarką, życie weryfikuje poglądy, szczególnie gdy ma się już je tak ugruntowane przed narodzinami dziecka :-) Sama jestem tego przykładem.
    Najłatwiej jest krytykować zanim jeszcze samemu się doświadczyło. Poza tym każdy jest inny i każde dziecko jest inne, nie można zawsze innych mierzyć soją miarą.
    Ja nie krytykowalam nikogo , chętnie czytam nawet jak świeże mamy sobie radzą , nawet system karmienia piersią lady mnie zainteresował i ktos kto napisal ze to na rozbujanie laktacji więc jak mi pokarm nie bedzie sie rozkrecal to pewnie spróbuje tego systemu .

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka,poniekad sie z Toba zgadzam i nie chce spania z Ola w lozku.Na ile to wyjdzie...zycie zweryfikuje :)
    Ale masz racje,trzeba zyc normalnie i nie podporzadkowywac sie dziecku. Wyjdzie nam w praniu jak damy rade :)
    A ten bol na okres masz tylko w brzuchu czy plecy tez? Bo mnie dzis cos bierze...a mamy ten sam termin :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • kiti Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    hej!
    mam jutro indukcje o 9 czyli s tygoniu 40+5,
    nareszcie coś wiadomo, ciesze się, choć bardfzo boje, bo pewnie będzie bolec..
    to bedziemy we dwie się męczyć, też mam jutro wstawić się w szpitalu o 8.30-9.00 i bede miała indukcje porodu.

Lady Savage, marlenak_me lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie planuje jak będę postępować z dzieckiem ... plany planami życie życiem. Na pewno będę się starała dac mu tyle siebie na ile będzie to możliwe... :-)

Koalka lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Staraczka,poniekad sie z Toba zgadzam i nie chce spania z Ola w lozku.Na ile to wyjdzie...zycie zweryfikuje :)
    Ale masz racje,trzeba zyc normalnie i nie podporzadkowywac sie dziecku. Wyjdzie nam w praniu jak damy rade :)
    A ten bol na okres masz tylko w brzuchu czy plecy tez? Bo mnie dzis cos bierze...a mamy ten sam termin :)
    Plecy to od czwartku bolą , ale ponoć nerke przeziebilam , chociaz nie powoem dzisiaj inaczej bolą niż w weekend

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją w szpitalu mam rożek i kocyk a w domu czeka spiworek, rożek, kocyk. Zobaczymy co się sprawdzi :)

Koalka lubi tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spiworek rożek kocyki pościel ale co się sprawdzi to nie wiem :-) na razie w łóżeczku czeka pościel na małego

Koalka lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny PannaB juz po :) a oto Lila 3082g a cm beda poźniej bo PannaB musi dopytać :)

Edit 3280g i 53 cm :) godzina 9.00
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c45a364ef542.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:25

kapturnica, anula1990, Staraczka23, kiti, snoopy_etka, Kucykowa, agatka196, Kasiarzynka, la_lenka, Czarna_88, Lady Savage, Sigma, karolcia87, adzia, Misi@, monaaa85, Wonderland, Gusiak, skabarka, KathleenPL, Bruma, bento, Anitka201, Lilla My, Dżuls, Carolline lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogratuluj jej od nas :)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucho nie boli! Cud cud

Staraczka ja poprZednio mialam takie zdanie jak Ty, maly od poczatku spal u siebie w swoim pokoju. Kilka pierwszych nocy w wozku przy lozku. Wlasciwie jedyny minus taki ze sie nalatalam w nocy bo czasem po 20 razy wstawalam. Ale maly lezal w lozeczku pod karuzelka ja mialam czas zeby cos zrobix. Nie uwazam tez ze to zle. Nie chcialam zeby maz spal w duzym pokoju. Jak Tymo byl chory to spal ze mna, albo jak mial skoki rozwojowe, ewidentnie bylo widac kiedy jest potrzeba duzo wiekszej bliskosci . Ale kiedys nam tez spadl z lozka . Niestety jak czlowiek jest zmeczony po calym dniu to spi jak kamien:/
    Teraz tez bede chciala zeby mala spala w lozeczku , ale na wstepie sytuaca juz jest inna bo nie mamy osobnego pokoju i szczyt lozeczka jest przy mojej glowie:) zobaczymy co z tego wyjdzie, napewno nie ma dwojki takich samych dzieci i takich samych metod. Do tego jest starszak ktory duzo uwagi potrzebuje wiec samo sie wszystko zweryfikuje.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 2348 2349 2350 2351 2352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ