X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Lady nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja np jestem sama z dwójką dzieci praktycznie od początku. Piotrek codziennie przed 7 wyjeżdża na kurs, wraca o 15 i od razu jedzie na budowę. Wraca do domu po 18, zanim się wykąpie i zje kolacje i wiadomo czas ucieka. I w sumie pomaga mi wykąpać dzieci. W nocy ja karmię cyckiem więc on tylko do zmiany pieluszki wstaje jak ja już siły nie mam, ale zazwyczaj go nie budzę, bo jednak zasuwa chłopak.
    Także Lady musisz wziąć głęboki oddech i spróbować trzymać nerwy na wodzy. Pamiętaj że dzieciątko bardzo dobrze wyczuwa Twoje nerwy!! Jeśli mała potrzebuje przytulania to przytulaj :) Olcia też jest mega przytulaśna, ale jakoś udało mi się ją przekonać, żeby spała w swoim łóżeczku, choć było to okupione dwiema nieprzespanymi nockami, bo często się wybudzała i marudziła. No ale ku lepszemu idziemy :)
    Lady życzę Ci dużo cierpliwości :) przy drugim dziecku jest już łatwiej :)

Dziękuje za wsparcie :) jakość muszę dać radę, teraz śpi ładnie w wózeczku, obok mnie, i wczoraj tak samo, ona musi mieć mnie blisko, czuć zapach, rękę, jak nie to się robi niespokojna. Jak można się wściekać za cos takiego 9 miechów byłyśmy razem, wsio robiliśmy razem, a teraz mnie złości że chce być blisko mnie. Chyba się wyspałam, bo normalnie myślę. :3

KathleenPL, skabarka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka piękna jutro data na Cc ale młody chciał dzisiaj. A więc o 16:46 urodził się Szymon 3320gr 56cm przez Cc

Lilla My, magdalenkaihelenka, la_lenka, Kasiarzynka, Sigma, Lady Savage, adzia, Czarna_88, Misi@, Kucykowa, easymum, ceska, karolcia87, diatomka, agatka196, KathleenPL, MadziaRatMed, lila1983, Natka88, Gusiak, 4me, Anitka201, Dżuls, skabarka, monaaa85, Carolline lubią tę wiadomość

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage....to chyba jakieś żarty!!
    Jak tak można?
    Czy ci lekarze sobie robią jaja? Dobrze ze wszystko dobrze sie u ciebie skończyło.

Jak rodziłam 7 lat temu to odsluzowywali a i to się zdarzyło ze zle to zrobili i trzeba bylo powtarzać a teraz całkiem nic...:( kupy mi się nie trzyma.
    Ale co zrobić jak taka praktyka:(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A nie chcecie by szwy Wam sciegnela polozna w domu? Dla mnie to super wygodne rozwiazanie- skoro juz i tak przyjeżdża na wizytę patronażową to od razu ściąga mi szwy i nie bede musiala nigdzie jechac :) tylko to trzeba dzwonić najlepiej druga, trzecia dobę po porodzie, żeby jeszcze czas miala ;)
    Mi szwy zdjeli w szpitalu, już we wtorek, czyli na 3 dobę. Jeden szew "konstrukcyjny" został, w środku się rozpuści, a wierzch ma sam odpaść (w sumie kawałek nitki już odpadł).

Co do odsluzowania to u mnie zrobili.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dziewczyny, po masażu szyjki, brunatne plamienie jest chyba normą, nie?
    przed kąpielą patrzę a tu cała wkładka zaplamiona i nadal plamię (lekko), czop jeszcze mi nie odszedł więc może powoli, powoli? ;)
    Gin mi dzisiaj sprawdzala szyjkę i mam już rozwarcie na 1cm, szyjka skrócona i powiedziała że po jej badaniu zacznę plamić i to też będzie dobry znak bo znaczy ze zaczyna odchodzić czop. Chyba podziałało bo zaczyna się właśnie takie beżowo- brunatne plamienie.

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziękuje za wsparcie :) jakość muszę dać radę, teraz śpi ładnie w wózeczku, obok mnie, i wczoraj tak samo, ona musi mieć mnie blisko, czuć zapach, rękę, jak nie to się robi niespokojna. Jak można się wściekać za cos takiego 9 miechów byłyśmy razem, wsio robiliśmy razem, a teraz mnie złości że chce być blisko mnie. Chyba się wyspałam, bo normalnie myślę. :3
    Pewnie za często cie widzi i slyszy , ja nie będę sleczec nad swoją tak ze bedzie zasypiac matka na widoku , bedzie sie budzic zobaczy matke .
    Pisalam wcześniej jak koleżanka ma , ba nawet wczoraj z nia gadalam i co uslyszalam ? :D
    Kończę już bo Wojtuś zaraz się obudzi a jak mnie nie bedzie to zacznie marudzic do nocy

4me lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dziewczyny, po masażu szyjki, brunatne plamienie jest chyba normą, nie?
    przed kąpielą patrzę a tu cała wkładka zaplamiona i nadal plamię (lekko), czop jeszcze mi nie odszedł więc może powoli, powoli? ;)
    Tak, takie plamienie jest normalne po masazu szyjki, ja tez tak plamilam i gn mowil ze po masazu to normalka.

julita lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Gin mi dzisiaj sprawdzala szyjkę i mam już rozwarcie na 1cm, szyjka skrócona i powiedziała że po jej badaniu zacznę plamić i to też będzie dobry znak bo znaczy ze zaczyna odchodzić czop. Chyba podziałało bo zaczyna się właśnie takie beżowo- brunatne plamienie.

czyli wszystko ok, super! wkońcu czuję że coś się zaczyna dziać :)

kiti lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Pewnie za często cie widzi i slyszy , ja nie będę sleczec nad swoją tak ze bedzie zasypiac matka na widoku , bedzie sie budzic zobaczy matke .
    Pisalam wcześniej jak koleżanka ma , ba nawet wczoraj z nia gadalam i co uslyszalam ? :D
    Kończę już bo Wojtuś zaraz się obudzi a jak mnie nie bedzie to zacznie marudzic do nocy

Nie no tak nie będzie, wiem że z każdym dniem będzie gorzej jeśli nie zacznę jej teraz odzwyczajać, ale mam taki cel że się uda do roku. będzie spać u siebie i to spokojnie, na razie będę robić po jej myśli. Teraz jak śpi spokojnie obok mnie w wózku mogę pisać pracę mgr, co innego jest gdy się drże. Więc póki piszę prace, będę robić jak ona chce.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka zlituj się. Noworodek za często widzi matkę? Serio?
    Swoje wyślij nawet do żłobka z internatem, tylko innym takich "rad" nie dawaj.

kapturnica, easymum, Lilla My, hakorośl, Dżuls lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Staraczka zlituj się. Noworodek za często widzi matkę? Serio?
    Swoje wyślij nawet do żłobka z internatem, tylko innym takich "rad" nie dawaj.
    Chodzi mi o spanie a nie ze bede karmic ,klasc i przebierać , wiadomo ze czas w ktorym nie bedzie spala będą zabawy i przytulanki .

Z resztą ja się nie będę odzywać w temacie co robic z dzieckiem bo widzę ze mimo tego iz kazda z nas inaczej cos pisze to sa przepychanki a niedługo padnie słowo jestes złą matką jak tak mozna ...
    Każda z nas ma inne priorytety i inaczej wychowa dziecko , jedna bedzie na skinienie palcem druga nie będzie wymiekac .

Wgl gdzie widzisz moją radę ? Napisałam jak bedzie to u mnie i jak u koleżanki jest , zadnej rady nie dałam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 21:53

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Witaj w klubie... my juz pod lampami. Tzn walcze z mloda, bo nie chce miec tej cholernej opaski na oczach i w sumie wiecej czasu spedza na cycaniu niz pod lampa. W ten sposob bedziemy tu wieki.
    Na czym to polega?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam staram się właśnie jak najwięcej być koło małej, przecież chwilę temu ona była właściwie częścią mnie. Moje bicie serca, głos i ogólnie ja to jedyne co zna - nic dziwnego, że to ją uspokaja.
    Z czasem będę pracować nad rozluźnieniem relacji, ale nie u kilkudniowego noworodka! Świat jest już wystarczająco straszny - trzeba się nauczyć jeść, kąpać, przebierać. Zmieniają się miejsca pobytu, robią dziwne badania, pojawiają się obcy ludzie - dla takiego malucha to duży stres, więc nie dziwie się, że potrzebuje jakiejś "stałej" która pozwoli się wyciszyć i uspokoić.

Koalka, KathleenPL, Sigma, Anitka201, skabarka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    wy tak mówicie do opróznienia cyca a jak poznajecie ze cyc pusty?
    Młody ciumka ciumka i zasypia więc jak zasnie to zabieram. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby przy cycku nie zasnął XD Ale skoro lyka to jedzenie jeszcze jest XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rodzace juz :-) mam pytanie. Mam straszne bóle krzyżowe :-/ czy z takimi bólami też mnie wezmą na porodowke czy jeszcze nie ?

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Tymek tez lepiej śpi jak jestem koło niego. Cala noc przesypia z nami w łóżku XD Ale kurcze... Z mloda tez spalismy jakiś czas. Mi to nie przeszkadza. Ja tez lubię go mieć pod ręką :)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem tak. Z mloda próbowałam zasad żeby nie nosić za dużo, żeby zasypiala w lozeczku itp. Ale potem zobaczyłam, jak ona szybko rosnie, jak się rozwija... Teraz ma 7 lat i zamyka się w pokoju bo się idzie bawić czy coś. Ten mly dzidzius tak krótko jest dzidziusiem, że teraz chce wypróbować teorii rodzicielstwa bliskości. Może spróbuje zabawy z chustowaniem. Uwielbiam Tymka nosić, przytulac, karmić cyckiem... I dla takiego malucha nie ma czasu na przytulanki, czasu na zabawę itp. Takie coś mozna wprowadzać przedszkolakowi, a nie niemowlakowi. Mama dla takiego maluszka jest calym światem, nic innego nie zna. To tak jakby Was ktoś wyrzucił do dzikiej dżungli. Tak z cieplego brzuszka mamusi dzidzius wychodzi na świat. I zgadzam się z la lenka. Z czasem tak... Żeby nie zrobić z dziecka pierdoly życiowej trzeba powoli odcinać pepowine i puszczać go na świat. Ale nasze dzieci sa teraz takie malutkie, że jedyne czego potrzebują to mama. Jej ciało, jej zapach, bicie serca, jej ciepło, jej cycek... Tyle czasu dzidzius nie znał nic innego... A Ty Staraczka... Powiem Ci tak. Zobaczysz swojego dzidziusia i wtedy dopiero będziesz mogła mówić o priprytetach, zasadach itp. Teraz znasz teorię od siostry, koleżanki etc. Ale dzieci sa różne i nasze emocje z dzieckiem związane sa naprawdę zaskakujące.

Taska jak się urodziła to wózek albo lozeczko musiały być zawsze pod reka. Co chwilę patrzyłam czy oddycha, czy wszystko jest ok.z drugim jest inaczej. Młody śpi w dzień w lozeczku, a ja zajmuje się wtedy mloda albo przysypiam jeszcze. I nie muszę go mieć cały czas na oku, jestem spokojna. Ale w nocy lubię gdy jest koło nas.

Dobra, rozpisalam się :) Młody zasnął przy cycu więc kładę go i tez idę spać. Dobranoc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 23:16

Sigma, karolcia87, Koalka, skabarka, Wonderland lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a u mnie od 22.00 skórze co 10 min no i pewnie za chwilę przycichną zamiast się rozkręcić

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela moze jutro bedzie Twoje ;)

Obejrzalam dokument o tych wczesniakach, lzy ciurkiem plynely

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathlen ja poprzednio tez tak myslalam i robilam , efekt taki ze tera Tyma traktujje jak dzidziusia pieszcze i tule i glaszcze , wtedy tego nie robilam, nie na taka skale...wszyscy nasi znajomi zyczyli nam drugiego dziecka zebym dala spokoj Tymkowi. A ja zwyczajnie mam wyrzuty sumienia ze przywitalam i na swiecie nie tak jak powinnam... Licze ze teraz jestem dojrzalsza i zapanuje nad emocjami i ze tym razem zadna depresja sie nie przyklei do mnie

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 2345 2346 2347 2348 2349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ