X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ja już nie mam siły gotować. Daruję sobie ten ostatni tydzień. Coś gotowego może będę kupować. Jakoś tak mnie przegięło do przodu - mam wypięty brzuch, chodzę jak pingwin i każdy krok mnie boli w pachwinach:(

17u9df9hyjbnpcim.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene wrote:
    Boże ja już nie mam siły gotować. Daruję sobie ten ostatni tydzień. Coś gotowego może będę kupować. Jakoś tak mnie przegięło do przodu - mam wypięty brzuch, chodzę jak pingwin i każdy krok mnie boli w pachwinach:(
    Oj biedaczko, mnie tez czasami biodra bolą ale przeważnie wieczorem i w nocy
    Ja tez jak nie mialam sily to szlam na latwizne i jadlam np pierogi ;))

relgio4pxlxziakh.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Oj biedaczko, mnie tez czasami biodra bolą ale przeważnie wieczorem i w nocy
    Ja tez jak nie mialam sily to szlam na latwizne i jadlam np pierogi ;))

Pierogi, dobry pomysł!Koło mnie w delikatesach mają całkiem niezłe. Wypróbujemy wszystkie nadzienia:)

MadziaRatMed, Lady Savage lubią tę wiadomość

17u9df9hyjbnpcim.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P Co Wy takiego macie w sobie :P że podajecie hasło i zaraz człowiek musi to mieć. No już powiedziałam Rafałowi że za tydzień na obiad mamy pierogi XD

kassiassw lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zrobiłam gulasz z indyka z pieczarkami i papryką, będzie na dwa dni :) a jeszcze został mi sos do spagetti z dzisiaj i nie wiem czy mogę go zamrozić? Idę na łatwiznę a co :) Gulaszu też pewnie porcyjkę się zamrozi, to chociaż mężowy będzie miał co zjeść jak mnie nie będzie :)

Mamuśki kp pijecie normalną kawę rozpuszczalną czy jakaś bezkofeinową? Tak się zastanawiam czy po porodzie będę musiała zrezygnować z przyjemności jaką jest kubek kawki z mleczkiem :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo pierogi sa pyszne!! Najlepsze ruskie z cebulką albo z truskawkami na słodko ze śmietanką ;P no i leniwe!!! Kurde chyba jutro jem pierogi ;D

KathleenPL, Lady Savage, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ja wlasnie zrobiłam gulasz z indyka z pieczarkami i papryką, będzie na dwa dni :) a jeszcze został mi sos do spagetti z dzisiaj i nie wiem czy mogę go zamrozić? Idę na łatwiznę a co :) Gulaszu też pewnie porcyjkę się zamrozi, to chociaż mężowy będzie miał co zjeść jak mnie nie będzie :)

Mamuśki kp pijecie normalną kawę rozpuszczalną czy jakaś bezkofeinową? Tak się zastanawiam czy po porodzie będę musiała zrezygnować z przyjemności jaką jest kubek kawki z mleczkiem :)
    W zasadzie to wszystko możesz mrozić, sos do spaghetti również. Ja mam pół zamrażarki zup itp. ;P

Ja teraz piję inkę, ale to myślę, że tak parę tygodni ją popiję, a potem już się na zwykłą kawę przerzucę.

Ha, młoda poszła do sąsiadów, miała wrócić o 19, babcia po nią poszła i tyle je widziałam ;P

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej sos mozna zamrozic chyba ze jest ze śmietaną to wtedy nie wiem bo takich nigdy nie mrozilam.

relgio4pxlxziakh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam te z biedry serowo truskawkowe, albo ze szpinakiem i serem mmmmmnuami :) ale nie mrożone tylko te na plastikowej tacce :) Co prawda tymi ze szpinakiem się już przejadałam, ale podsmażone z cebulką są pyszne :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna mowila, ze spokojnie moge wypic filizanke kawy raz na dzien I mam zamiar sie do tego stosowac ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczory są trudne :( Nie wiem czemu, ale mała taka niespokojna, budzą ją chyba złe sny, odruch moro itp. Brzuszek raczej nie, bo normalnie robi kupkę, puszcza bączki.
    Teraz ją zawinęłam w pieluszkowe burrito i zasnęła. Chyba jednak kupię woombie, może to będzie metoda, bo nerwusek taki, że tylko przytulanie, kołysanie i zaraz rączki w górę i krzyk po odłożeniu. W tej chwili leży w łóżeczku, kilka razy już mruczała, ale sama zasnęła ponownie. Już godzinę spokoju, wielki sukces, bo wcześniej co kilka minut cycek, tulenia, kołysanie i krzyk. Jestem już trochę sfrustrowana i zmęczona :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde juz jestesmy za połową z rozpakowywaniem!! A dopiero 12:) ciekawe ile bedzie pazdziernikowych dzieci :)

relgio4pxlxziakh.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Polecam te z biedry serowo truskawkowe, albo ze szpinakiem i serem mmmmmnuami :) ale nie mrożone tylko te na plastikowej tacce :) Co prawda tymi ze szpinakiem się już przejadałam, ale podsmażone z cebulką są pyszne :)
    Ja lubię biedronkowe ruskie najbardziej. Nawet mam w lodówce :)

Co do mrozenia, ostatnio się dowiedziałam, że torty mozna mrozic więc sos ze śmietana tez mozna :)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a któraś z nas dotrzymała do 41 tygc tzn miała poród wywoływany?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:

nie chce krakać ale czuję że może paść na mnie i w czwartek (41tc) będzie indukcja :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś cały dzień na zakupach i nogi w tyłek mi włażą...jeśli po tym mój syn nie chce wyjść, to chyba nic go nie wygoni :( Za to moje żebra są tak obolałe, że nie mogę na boku leżeć... Gotowanie powoli też sobie odpuszczam, bo brzuch mnie od blatów kuchennych oddziela i jest niewygodnie :/ Jutro z okazji niedzieli się jednak wyłamię i zrobię krem pomidorowy z mlekiem kokosowym i brzoskwiniami, a do tego paprykę faszerowaną kuskusem - mąż w domu, to pomoże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 21:25

• moka89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Ja spotkałam dwie na patologii, były w 42. Jednej rozwarcie poszło po nocy na skurczach, druga czekała na decyzje ordynatora. Najwcześniej mieli jej coś robić wczoraj, a dzis wypadałby jej skończony 42..
    Piszę, to tylko ze względu na to, że nie wiem czy pytasz czy w ogole się to praktykuje, czy to o to, że nasze wrzesniowki to spotkało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 21:47

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa jak to wywoływanie wygląda słyszałam że to jednak boli coś mam przeczucie ze tez mnie to Julita czeka :/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Jestem ciekawa jak to wywoływanie wygląda słyszałam że to jednak boli coś mam przeczucie ze tez mnie to Julita czeka :/
    Ja z Taśką się przeterminowałam prawie dwa tygodnie. Dwa dni oksytocyny. Kładą Cię pod ktg i podłączają pompę oksytocynową. I tak leżysz... w zależności od tego czy coś się dzieje czy nie to dłużej lub krócej. Ja dostawałam dwa razy. Jeden dzień - nic. Potem dzień przerwy i kolejny dzień znowu. Druga oksy już zaczęła działać i fakt, skurcze na oksy przyjemne nie są. Ponoć przy oksy skurcze są boleśniejsze niż bez. Ale nie wiem bo nie mam porównania.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie karmi:)? To pozostają mi pogawędki z synem:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 2375 2376 2377 2378 2379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ