X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ja już nie mam siły gotować. Daruję sobie ten ostatni tydzień. Coś gotowego może będę kupować. Jakoś tak mnie przegięło do przodu - mam wypięty brzuch, chodzę jak pingwin i każdy krok mnie boli w pachwinach:(

17u9df9hyjbnpcim.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene wrote:
    Boże ja już nie mam siły gotować. Daruję sobie ten ostatni tydzień. Coś gotowego może będę kupować. Jakoś tak mnie przegięło do przodu - mam wypięty brzuch, chodzę jak pingwin i każdy krok mnie boli w pachwinach:(
    Oj biedaczko, mnie tez czasami biodra bolą ale przeważnie wieczorem i w nocy
    Ja tez jak nie mialam sily to szlam na latwizne i jadlam np pierogi ;))

relgio4pxlxziakh.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Oj biedaczko, mnie tez czasami biodra bolą ale przeważnie wieczorem i w nocy
    Ja tez jak nie mialam sily to szlam na latwizne i jadlam np pierogi ;))

Pierogi, dobry pomysł!Koło mnie w delikatesach mają całkiem niezłe. Wypróbujemy wszystkie nadzienia:)

MadziaRatMed, Lady Savage lubią tę wiadomość

17u9df9hyjbnpcim.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P Co Wy takiego macie w sobie :P że podajecie hasło i zaraz człowiek musi to mieć. No już powiedziałam Rafałowi że za tydzień na obiad mamy pierogi XD

kassiassw lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zrobiłam gulasz z indyka z pieczarkami i papryką, będzie na dwa dni :) a jeszcze został mi sos do spagetti z dzisiaj i nie wiem czy mogę go zamrozić? Idę na łatwiznę a co :) Gulaszu też pewnie porcyjkę się zamrozi, to chociaż mężowy będzie miał co zjeść jak mnie nie będzie :)

Mamuśki kp pijecie normalną kawę rozpuszczalną czy jakaś bezkofeinową? Tak się zastanawiam czy po porodzie będę musiała zrezygnować z przyjemności jaką jest kubek kawki z mleczkiem :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo pierogi sa pyszne!! Najlepsze ruskie z cebulką albo z truskawkami na słodko ze śmietanką ;P no i leniwe!!! Kurde chyba jutro jem pierogi ;D

KathleenPL, Lady Savage, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ja wlasnie zrobiłam gulasz z indyka z pieczarkami i papryką, będzie na dwa dni :) a jeszcze został mi sos do spagetti z dzisiaj i nie wiem czy mogę go zamrozić? Idę na łatwiznę a co :) Gulaszu też pewnie porcyjkę się zamrozi, to chociaż mężowy będzie miał co zjeść jak mnie nie będzie :)

Mamuśki kp pijecie normalną kawę rozpuszczalną czy jakaś bezkofeinową? Tak się zastanawiam czy po porodzie będę musiała zrezygnować z przyjemności jaką jest kubek kawki z mleczkiem :)
    W zasadzie to wszystko możesz mrozić, sos do spaghetti również. Ja mam pół zamrażarki zup itp. ;P

Ja teraz piję inkę, ale to myślę, że tak parę tygodni ją popiję, a potem już się na zwykłą kawę przerzucę.

Ha, młoda poszła do sąsiadów, miała wrócić o 19, babcia po nią poszła i tyle je widziałam ;P

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej sos mozna zamrozic chyba ze jest ze śmietaną to wtedy nie wiem bo takich nigdy nie mrozilam.

relgio4pxlxziakh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam te z biedry serowo truskawkowe, albo ze szpinakiem i serem mmmmmnuami :) ale nie mrożone tylko te na plastikowej tacce :) Co prawda tymi ze szpinakiem się już przejadałam, ale podsmażone z cebulką są pyszne :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna mowila, ze spokojnie moge wypic filizanke kawy raz na dzien I mam zamiar sie do tego stosowac ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczory są trudne :( Nie wiem czemu, ale mała taka niespokojna, budzą ją chyba złe sny, odruch moro itp. Brzuszek raczej nie, bo normalnie robi kupkę, puszcza bączki.
    Teraz ją zawinęłam w pieluszkowe burrito i zasnęła. Chyba jednak kupię woombie, może to będzie metoda, bo nerwusek taki, że tylko przytulanie, kołysanie i zaraz rączki w górę i krzyk po odłożeniu. W tej chwili leży w łóżeczku, kilka razy już mruczała, ale sama zasnęła ponownie. Już godzinę spokoju, wielki sukces, bo wcześniej co kilka minut cycek, tulenia, kołysanie i krzyk. Jestem już trochę sfrustrowana i zmęczona :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde juz jestesmy za połową z rozpakowywaniem!! A dopiero 12:) ciekawe ile bedzie pazdziernikowych dzieci :)

relgio4pxlxziakh.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Polecam te z biedry serowo truskawkowe, albo ze szpinakiem i serem mmmmmnuami :) ale nie mrożone tylko te na plastikowej tacce :) Co prawda tymi ze szpinakiem się już przejadałam, ale podsmażone z cebulką są pyszne :)
    Ja lubię biedronkowe ruskie najbardziej. Nawet mam w lodówce :)

Co do mrozenia, ostatnio się dowiedziałam, że torty mozna mrozic więc sos ze śmietana tez mozna :)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a któraś z nas dotrzymała do 41 tygc tzn miała poród wywoływany?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:

nie chce krakać ale czuję że może paść na mnie i w czwartek (41tc) będzie indukcja :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś cały dzień na zakupach i nogi w tyłek mi włażą...jeśli po tym mój syn nie chce wyjść, to chyba nic go nie wygoni :( Za to moje żebra są tak obolałe, że nie mogę na boku leżeć... Gotowanie powoli też sobie odpuszczam, bo brzuch mnie od blatów kuchennych oddziela i jest niewygodnie :/ Jutro z okazji niedzieli się jednak wyłamię i zrobię krem pomidorowy z mlekiem kokosowym i brzoskwiniami, a do tego paprykę faszerowaną kuskusem - mąż w domu, to pomoże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 21:25

• moka89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Ja spotkałam dwie na patologii, były w 42. Jednej rozwarcie poszło po nocy na skurczach, druga czekała na decyzje ordynatora. Najwcześniej mieli jej coś robić wczoraj, a dzis wypadałby jej skończony 42..
    Piszę, to tylko ze względu na to, że nie wiem czy pytasz czy w ogole się to praktykuje, czy to o to, że nasze wrzesniowki to spotkało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 21:47

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa jak to wywoływanie wygląda słyszałam że to jednak boli coś mam przeczucie ze tez mnie to Julita czeka :/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Jestem ciekawa jak to wywoływanie wygląda słyszałam że to jednak boli coś mam przeczucie ze tez mnie to Julita czeka :/
    Ja z Taśką się przeterminowałam prawie dwa tygodnie. Dwa dni oksytocyny. Kładą Cię pod ktg i podłączają pompę oksytocynową. I tak leżysz... w zależności od tego czy coś się dzieje czy nie to dłużej lub krócej. Ja dostawałam dwa razy. Jeden dzień - nic. Potem dzień przerwy i kolejny dzień znowu. Druga oksy już zaczęła działać i fakt, skurcze na oksy przyjemne nie są. Ponoć przy oksy skurcze są boleśniejsze niż bez. Ale nie wiem bo nie mam porównania.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie karmi:)? To pozostają mi pogawędki z synem:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 2375 2376 2377 2378 2379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ