Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Podobno skurcze na oksy sa bardziej bolesne ale tez jednoczesnie przyspieszja porod wiec boli bardziej a krócej- przynajmniej takie mam info od juz rodzacych z oksy i bez
a jak jest to pewnie bywa roznie w zależności od kobiety
A tak w ogóle to dobre pytanie czy to kladzenie na wywolywanie to jest właśnie podlaczanie do oksy i tyle???? Czy sa jakies inne metody jeszcze stosowane w przypadku takiego przenoszenia do tyg 41 czy 42????
U mnie to co druga koleżanka dostawala oksytocyne a większość z nich nie byla wcale przetwrminowana. Moze u nas lekarze tak lubią bo szybciej idzie wlasnie... Nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 01:51
-
Hej Melduje ze wczoraj o 15.40 przyszla na świat Kaja, 3112 g i 54 cm
po sn z zzo. Niestety nie uniknelam nacięcia ale powoli dochodzę do siebie, po nocy na noworodkach będę Mała uczyć cycowania bo wczoraj nie szlo ;/ pozdrawiam mamusie
Czarna_88, magdalenkaihelenka, karolcia87, adzia, monaaa85, Staraczka23, KathleenPL, Lilla My, Kasiarzynka, diatomka, Lady Savage, la_lenka, snoopy_etka, Pola Irene, Carolline, 4me, Kucykowa, Anitka201, MadziaRatMed, chabasse, .ona., skabarka, agatka196, Krokodylica, Wonderland lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla nowej mamusi
Ja dalej nie wiem czy chce rodzić z zzo czy bez
Tak w ogóle to dzień dobrymy już od godziny po sniadanku pierwszym
chlebek z powidłami i mleczko
mniam , skakanie na piłce 30 min tez już zaliczone A teraz dalsze tulenie się do męża w łóżeczku
-
nick nieaktualnyWitam sie dalej ze szpitala. Malemu nie spada CRP i nas przetrzymuja, jak dzisiaj spadnie to moze wyjdziemy. Chociaz Leos kupy nie robil juz 2 dni a podobno powiniem. Smolke wydalil jiz tego samego dnia, potem robil ich z 10 szt a od dwoch dni nic. Ale nie placze, nie prezy sie i puszcza baczki wiec chyba jest ok. Zreszta dopiero od dwoch dni nasze karmienie przynosi efekty i zaczal tyc a moje cycole produkuja mlesio. Chcielibysmy byc juz w domku
Marlenak gratulacje.diatomka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinfo of Diatomki:
12 wrześniao 23.20 urodziła się Tosia!
3460g i 54cm. Przez cc.Czarna_88, karolcia87, adzia, monaaa85, KathleenPL, Lilla My, Bruma, Kasiarzynka, Lady Savage, la_lenka, snoopy_etka, Pola Irene, Carolline, 4me, MadziaRatMed, .ona., skabarka, agatka196, Krokodylica, Wonderland lubią tę wiadomość
-
AniaM wrote:Jestem ciekawa jak to wywoływanie wygląda słyszałam że to jednak boli coś mam przeczucie ze tez mnie to Julita czeka
U mnie będą podawać oksy. + zapewne masaż szyjki w razie potrzeby. Po oksy. podobno skurcze są bardziej bolesne i cała akcja skurczowa i poród mogą się przedłużyć a i tak jest duże prawdopodobieństwo że wszystko zakończy się CC. Mąż cały czas mnie dopytuję czy oby na pewno nie chcę od razu CC ale w tej chwili jestem pewna że chce spróbować SN.
AniaM poradzimy sobie!na kiedy masz zaplanowane wywoływanie?
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Julita wywoływanie mam na 21 września tzn wtedy mam zjawić się do szpitala.Słyszałam od lekarki że w pierwszy dzień dają cewnik z tym balonikiem a na następny dzień oxy.niby mam jeszcze 8 dni no ale naprawdę u mnie nic się nie dzieje.
Gratulacje dla nowych mamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 08:40