Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Savage wrote:\
Ja 17 sierpnia, a mała urodziła sie 3 dni pózniej
i na mnie olejek nie podziłAŁ w ogóle sie nie wywrózniłam przez 24 godz ;/Staraczka23 lubi tę wiadomość
-
Witajcie nie mam jak was nadrabiać staram się być na bieżąco ale różnie toPomimo zoltaczki gdzie był naświetlay od wczoraj do dzisiaj, pomimo że crp wyższe mamy ale ładnie spadło i czekają do jutra czy będzie dobrze czy nie i od wyników zależy czy wyjdziemy czy też nie czy mały będzie miał antybiotyk a tak to super sobie radzimy ciężko z karmieniem piersią bo raz zassie a raz nie ma ochoty ale walczymy bywa. Nie umiem nakarmić swojego dziecka dalej jest różnie raz zje i pospi 2 h a raz nie i obudzi się za pół godziny bo głodny ja juz nie wiem co mam robić z tym momencie dzieckiem
Gratuluję nowy mamusiaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:10
-
Staraczka23 wrote:Hahaha 4me ja to samo co drugi dzien gimnastyka depilacja i włosy a mój chodzi i kwiczy po co ja te włosy myje jak są świeże
Ja tak samo ubzdurało mi się coś ze dzisiaj będę rodzic to wczoraj w wannie przesiedziałam godzinę i co na razie cisza.... Ma czas do jutraWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:15
-
Prawie tydzień temu odszedł mi czop bez krwi, a dziś wieczorem (ok 2/3 w nocy) zauważyłam śluz ze strzępkami krwi i pierwszy raz mam bolesne, choć nieregularne skurcze...czyżby to juz za chwilę?
Półtora tygodnia temu byłam w szpitalu na obserwacji i lekarz stwierdził rozwarcie na palec, miękką, 2cm szyjkę.
Czy Wasze dzieci dziś też są tak mało ruchliwe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 13:14
Kubuś -
adzia wrote:Lady ja też dawalam bebiko. Ale zauważyłam że pojawiła się wysypka na szyjce. I przeszłam na Nan, bo takie mleko dostała w szpitalu w pierwszej dobie.
Moja w pierwszej dobie dostała bebilon, ale jakoś tak mi capi skarpetkami starymi ;/ -
Anitka201 wrote:Podziwiam ze to piłas...dla mnie to prawdziwa desperacja. Przecież to mogło zaszkodzić twojej córce.
Tyle osób to piło, i nigdzie nie doszukałam się inf by ktoś od tego umarł, albo miał jakieś powikłania. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mi właśnie położna mówiła ze można sobie zrobić tzw ten koktajl ale jakoś nie mam odwagi na coś takiego... piłka ok sprzątanie schody itp
Więc ja znowu na piłce
A zaraz zostanę sama bo mąż do pracy jedziedo rodziców iść nie bardzo mogę bo grypę mają oboje
-
anulka20 wrote:Witajcie nie mam jak was nadrabiać staram się być na bieżąco ale różnie toPomimo zoltaczki gdzie był naświetlay od wczoraj do dzisiaj, pomimo że crp wyższe mamy ale ładnie spadło i czekają do jutra czy będzie dobrze czy nie i od wyników zależy czy wyjdziemy czy też nie czy mały będzie miał antybiotyk a tak to super sobie radzimy ciężko z karmieniem piersią bo raz zassie a raz nie ma ochoty ale walczymy bywa. Nie umiem nakarmić swojego dziecka dalej jest różnie raz zje i pospi 2 h a raz nie i obudzi się za pół godziny bo głodny ja juz nie wiem co mam robić z tym momencie dzieckiem
Gratuluję nowy mamusia
Po prostu przystawiaj i przystawiaj. Pamiętaj, żeby cala brodawke miał w buzi, łącznie z dużą częścią otoczki. Będzie dobrze. -
Dziewczyny karmiące piersią pytanie do was. Czy jak przystawiacie swoje dziecko do piersi to chce wam się bardzo pić? Ja ma przy miejscu do karmienia kilka małych butelek z wodą i dosłownie doje te wodę na potęgę. W ciągu nocy 3 butelki po 0,5 l... nigdy wcześniej nie miałam takiego uczucia pragnienia.
KathleenPL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanulka20 wrote:Witajcie nie mam jak was nadrabiać staram się być na bieżąco ale różnie toPomimo zoltaczki gdzie był naświetlay od wczoraj do dzisiaj, pomimo że crp wyższe mamy ale ładnie spadło i czekają do jutra czy będzie dobrze czy nie i od wyników zależy czy wyjdziemy czy też nie czy mały będzie miał antybiotyk a tak to super sobie radzimy ciężko z karmieniem piersią bo raz zassie a raz nie ma ochoty ale walczymy bywa. Nie umiem nakarmić swojego dziecka dalej jest różnie raz zje i pospi 2 h a raz nie i obudzi się za pół godziny bo głodny ja juz nie wiem co mam robić z tym momencie dzieckiem
Gratuluję nowy mamusia
Anulka u mnie karmienie ruszylo. 2 dni wyjete z zyciorysu, glownie ciezkie noce. Na cycu non stop, drzemki chwilowe na rekach. Ja usypialam na siedzaco przy karmieniu. Ale sie udalo, mlody od wczoraj przytyl 60g wiec dla nas sukces. W ogole jak czytam co u was to tak jakbym o nas czytala. Czekamy az crp spadnie, na wynik bilirubiny, byc moze bedziemy sie naswietlac.
-
Lady Savage wrote:Poległam 3 godz i 30 min mala wisi na cycu a ja nawet od wstania nie byłam w toalecie, podaje butle mm, w ogóle zmieniłam mleko z bebilonu na bebiko
-
Anitka201 wrote:Dziewczyny karmiące piersią pytanie do was. Czy jak przystawiacie swoje dziecko do piersi to chce wam się bardzo pić? Ja ma przy miejscu do karmienia kilka małych butelek z wodą i dosłownie doje te wodę na potęgę. W ciągu nocy 3 butelki po 0,5 l... nigdy wcześniej nie miałam takiego uczucia pragnienia.
Ja mam tak samo, 1,5 litra idzie podczas karmienia -
la_lenka wrote:Lady, byłaś u doradcy laktacyjnego? Bo na moje oko tak długie wiszenie na cycku plus kiepski wzrost wagi sugerują, ze coś jest nie tak w poprawności przystawienia - wygląda jakby córcia ssala ale nie efektywnie, na tyle, że się nie może najeść. Może starczyloby lekko skorygować pozycję i problem by się rozwiązał? Słyszysz, że łyka podczas tego ssania?
Byłyśmy, i w szpitalu i moja położna patrzyła i pediatra wszyscy mówią że ona pięknie ssie i ładnie obejmuje brodawkę,
Tak słyszę jak połyka i tak połyka około 10 min potem albo się bawi albo cysa jak smoczka, tylko smoczka to ona za chiny ludowe nie chce, a czasami (tak jak dzisiaj) wisi na cycu by sobie pocysać a nie jeść. -
Powiem wam noce są super przysypia a w dzień potrafi i 3 h wisieć na obu cyckach bo złapie possie i idzie spać i nawet trzęsienie ziemi go nie obudzi a boje się ze przez sen mi się załatwi. No chciałbym wygrać ta walkę z cyckiem i by jadł ładnie
-
nick nieaktualnyhttp://www.fotosik.pl/zdjecie/7508068feb2abed5
http://www.fotosik.pl/zdjecie/35e6f01e21c771ba
Przedstawiam ciociom swój skarb.
Antoni ma przedgłowie, ale usg nie wykazało, żadnych nieprawidłowości.
Jest kochany, śpi, je i ogląda z zaciekawieniem świat.
Pięknie się karmimy piersią...bardzo to lubi mój mały smok
BuziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:59
Czarna_88, 4me, Lilla My, chabasse, snoopy_etka, monaaa85, la_lenka, Lady Savage, skabarka, Kasiarzynka, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
anulka20 wrote:Powiem wam noce są super przysypia a w dzień potrafi i 3 h wisieć na obu cyckach bo złapie possie i idzie spać i nawet trzęsienie ziemi go nie obudzi a boje się ze przez sen mi się załatwi. No chciałbym wygrać ta walkę z cyckiem i by jadł ładnie
Misi@ lubi tę wiadomość