Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Gratulacje dla Marlenak i Diatomki :) Brawooo!!!

Czarna nie nastawiaj się, to w praniu wyjdzie tak naprawde...

Lila dzieci na cycu mogą nie robić i 3 dni ponoc. Jak smolka była to IMO luz.

no niby tak ale pytaja codziennie o kupke i polozne kazaly zglaszac jak przez dwa dni nie zrobi. Trzymaja nas dalej na Zelaznej, juz rano mial badania i do 14 znowu bedziemy czekac na decyzje. Eh i jeszcze bilirubine sprawdzali wiec brakuje nam tylko naswietlania.

• diatomka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Jej nie dociera do mnie wczorajszy dzien! Tak jak sie zalilam bolal mnie brzuch zjadlam 4 nospu i 2 apapy. To byl dzieny bol bo tylko od pepka w gore zadne podbrzusze niee boolalo wiec myslalam ze zle zjaam znowu. Wieczorem juz mialam wrazejie ze ciagle boli i na ktg pojechalam, jakie bylo moje zdziwienie jak ten bol okazal sie skurczami! Ech.
    No o rzutem na tasme zmoesiclismu si e przed polnoca;)
    A dzis o 9 mialam sie stawic w szpitalu:)

KathleenPL, Kasiarzynka, Lilla My, Pola Irene, snoopy_etka, Czarna_88, Anitka201, anula1990 lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    no niby tak ale pytaja codziennie o kupke i polozne kazaly zglaszac jak przez dwa dni nie zrobi. Trzymaja nas dalej na Zelaznej, juz rano mial badania i do 14 znowu bedziemy czekac na decyzje. Eh i jeszcze bilirubine sprawdzali wiec brakuje nam tylko naswietlania.
    Tam mają dobrych lekarzy neonatologow więc się nie martw.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Nikt nie karmi:)? To pozostają mi pogawędki z synem:)

U nas karmienie o 3 i o 7

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusią, u nas nocka spokojna, za to ranek ;/ od 7 beczy i nie wiem o co chodzi, temperatura ok, aaa moment z cycem w buzi jest spokojna, cyca zabiore to wielkie darcie, i tak sobie już prawie 3 godziny na cycu wisi, jak sie wkurzę to mm jej dam.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny.

Czarna za to pilke to ja Cie podziwiam, ze Ty masz jeszcze sily :)

Cóż wywowlanie brzmi zle a jakoś czuje, ze moze i ja go doczekam... czyli moze byc balonik, moze byc masaż szyjki, moze i oksy- dwa pierwsze nie brzmią zachęcająco ;) Oksy...u nas mam wrażenie wala każdemu wiec sie na nią nastawiam :/

Tymczasem chyba pora wstawac- po cichu liczę, ze za tydzień maly juz bedzie z nami- ileż to z nas wzielo z zaskoczenia bez wczesniej wszelakich przepowiadaczy ;)

Tens wypożyczony, torba stoi- trzeba tylko się regularnie golić:D myc włosy i można jechać :D

Czarna_88, nick nieaktualny, Anitka201, snoopy_etka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Gratulacje dla Marlenak i Diatomki :) Brawooo!!!

Czarna nie nastawiaj się, to w praniu wyjdzie tak naprawde...

Lila dzieci na cycu mogą nie robić i 3 dni ponoc. Jak smolka była to IMO luz.

Nie nastawiam się na nic właśnie ale nie jestem też pewną czy chciała bym skorzystać z zzo... bo przeraża mnie ta igła w kręgosłup :-/ ale tak jak mówisz wszystko w praniu wyjdzie jak już mój uparciuch w koncu ze chce wyjść. Jak lekarz mnie w czwartek uu siebie zobaczy to nie uwierzy hehe była taki pewny ze w poniedziałek po wizycie urodze A tu co chodzimy tzn kulamy się dalej :-)

Piła któraś z was tzw koktajl położnych z olejkiem rycynowym?

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę dzisiaj dopakować torbę do szpitala, bo jednak wymagają w tym drugim dużo więcej rzeczy i dla mnie, i dla maluszka.

Dziewczyny - gdzie najlepiej zakupić takie jednorazowe wdzianko dla tatusia? Będzie w każdym szpitalu? I czy było ono potrzebne przy CC jak tata kangurował malucha zanim wróciła mama?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me z tym goleniem hehe masakra normalnie z takim brzuszkiem A teraz jak by nie było trzeba być dziennie przygotowanym do akcji ;-)
    Na piłce nawet fajnie mi się dalej skacze gorzej z niej wstaje hehe. Przed ciążą dziennie cieszyłam na piłce :-)

4me lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leo

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b9cb6bb854a.jpg

Lilla My, Lady Savage, Czarna_88, adzia, Kasiarzynka, nick nieaktualny, Anitka201, 4me, snoopy_etka, KathleenPL, la_lenka, chabasse, monaaa85, Bruma, Kucykowa, nick nieaktualny, agatka196, karolcia87, Krokodylica, Wonderland lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Nie nastawiam się na nic właśnie ale nie jestem też pewną czy chciała bym skorzystać z zzo... bo przeraża mnie ta igła w kręgosłup :-/ ale tak jak mówisz wszystko w praniu wyjdzie jak już mój uparciuch w koncu ze chce wyjść. Jak lekarz mnie w czwartek uu siebie zobaczy to nie uwierzy hehe była taki pewny ze w poniedziałek po wizycie urodze A tu co chodzimy tzn kulamy się dalej :-)

Piła któraś z was tzw koktajl położnych z olejkiem rycynowym?
    \
    Ja 17 sierpnia, a mała urodziła sie 3 dni pózniej
    i na mnie olejek nie podziłAŁ w ogóle sie nie wywrózniłam przez 24 godz ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:27

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamus. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poległam 3 godz i 30 min mala wisi na cycu a ja nawet od wstania nie byłam w toalecie, podaje butle mm, w ogóle zmieniłam mleko z bebilonu na bebiko

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowny slodziak.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha 4me ja to samo co drugi dzien gimnastyka depilacja i włosy a mój chodzi i kwiczy po co ja te włosy myje jak są świeże :D

• adzia Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja też dawalam bebiko. Ale zauważyłam że pojawiła się wysypka na szyjce. I przeszłam na Nan, bo takie mleko dostała w szpitalu w pierwszej dobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:43

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:32

Lilla My lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma wrote:
    Cześć wszystkim. Po pierwsze gratuluję nowym mamusią :-D

Co do dzisiejszej nocy, to nie było tak źle ;-) za to cały dzisiejszy dzień to Henio jakby mógł, to by wisiał na cycu. Co do wielkości ubranek to wam zazdroszczę, u nas większości ubranka 62 są na styk po woli musze już zakładać 68 :-(
    Spoko u mnie młody od początku śmiga w 62 :-) wszystkie 56 naszykowane do szpitala oddałam dziewczynie z sali bo jej syn prawie o kg mniejszy od mojego :-)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Poległam 3 godz i 30 min mala wisi na cycu a ja nawet od wstania nie byłam w toalecie, podaje butle mm, w ogóle zmieniłam mleko z bebilonu na bebiko

Lady - czytam właśnie "Dzieciozmagania" Kaz Cooke i ona poleca taką stronę z artykułami nt. frustracji i stresu, który pojawia się po urodzeniu dziecka (zwłaszcza, jak czujemy ogromną niemoc i nie wiemy, co zrobić): http://fdn.pl/rodzicielski-stres-i-emocje?cat1=772&cat2=663&cat3=

Anitka201 lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    A ja muszę dzisiaj dopakować torbę do szpitala, bo jednak wymagają w tym drugim dużo więcej rzeczy i dla mnie, i dla maluszka.

Dziewczyny - gdzie najlepiej zakupić takie jednorazowe wdzianko dla tatusia? Będzie w każdym szpitalu? I czy było ono potrzebne przy CC jak tata kangurował malucha zanim wróciła mama?
    Mój mąż dostał od położnej w szpitalu. Nic takiego nie kupowalismy :-)

‹‹ ‹ 2377 2378 2379 2380 2381 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ