X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Nie martw się zaraz beda dobre te na 56. Polecam porównać wszystkie ciuchy bo rozmiar rozmiarowi nie rowny, moze jednak masz mniejsze :))

nie przegrzebałam wszystko i raczej jest większe wszystko, a wiem że rozmiar rozmiarowy nie równy bo np mam dwa body z długim rękawkiem 62, a małą jak w nie ubiorę to tak jakby były na 56.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    No ja właśnie zrobiłam podobnie. Chciałam kupić coś przed porodem, ale wszyscy odradzali - zresztą na usg w chyba 36 tygodniu waga wyszła 3kg. Posłuchałam "dobrych" rad i żałuję. A kusiło kupienie tych malutkich, chyba miałam przeczucie.
    Dopiero jak wróciłam ze szpitala zrobiłam zamówienie w F&F (chciałam kupić lokalnie, ale oczywiście nic malutkiego nie mieli). Zanim doszło to mała już podrosła i ciuszki zrobiły się takie prawie na styk. Ale na szczęście tam są wyjątkowo tanie ubranka (np. 3 pajace za 25zł), więc nie wydałam majątku. mogłam co najwyżej wziąć trochę mniej, bo niektóre założy może z raz-dwa.

Aaa! macie przedłużacz do body? Sprawdza się? Bo moja jest szczupła i jak coś ma większy rozmiar to jest bardzo tęgie. Wolałabym dodać trochę długości do mniejszego rozmiaru. Ale boję się, że to będzie ją odgniatać gdzieś na pleckach.

Mam 3 przedłużacze do body, no ale :P jak mówię, moja jest taka mała a ciuchy takie wielkie na nią, że nie miałam okazji jeszcze żadnego przedłużacza przetestować

I podobne mam uczucia do Ciebie, przy drugim dziecku zamówię kilka rozmiarów na 50,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 14:31

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jeszcze 2 dni i 40 tygc. BĘDĄ jaja jak 21 września pójdę na wywołanie a przez 10 tyg chodziłam z krążkiem i leżała plackiem a teraz księżniczka nawet nie myśli wyjść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 14:49

Lady Savage lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej min termin Tod dzisiaj, ale jak widzicie nic sie niedzieje bylam w sklepie zdrobilam zakupy i bylam tez na bazarku zakupilam pare rzeczy ubrankowych dla corci ktora nie pcha sie na swiat:-) gratuluje wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za kolejne mamusie

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly ona miala zaplanowane cc na 9 wrzesnia, ale jezdzila tam na ktg i 31 sierpnia wieczorem wyszly nieprawidlowosci nw ktg, na powtornym dluga deceleracja i postanowili ciac. Maly ur sie 1 wrzesnia. Okazalo sie Ze wod nie miala juz!

Ona wiesz co nobsrednio mi sie wydaje tyle lezenia zniesc... Te 12 h to optoimum. Tylko chodzi o ten zespol popunkcyjny zeby glowa potem nie bolala itd.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia gwarantuje Ci ze zobaczysz swoje kostki. Ja 3 dni po porodzie oglądałam swoje stopy, ręce jakbym pierwszy raz je widziała :-)

My dziś spędzamy dzień aktywnie i zakupowo. Zjedliśmy obiad na mieście i z małą pół dnia na dworze a zaraz jedziemy obkupic jeszcze troszkę mamusie :-)

U mnie mała śmiga jeszcze w rozm 50 ale już zaczynają robić się małe i nawet pierwsze ciuszki juz odkładać będę. Pampersy kończymy ostatnia paczkę jedynek i wchodzimy na rozm 2. Widać że niunia nam rośnie <3

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Lilly ona miala zaplanowane cc na 9 wrzesnia, ale jezdzila tam na ktg i 31 sierpnia wieczorem wyszly nieprawidlowosci nw ktg, na powtornym dluga deceleracja i postanowili ciac. Maly ur sie 1 wrzesnia. Okazalo sie Ze wod nie miala juz!

Właśnie ja idę w piątek najpierw na USG, potem na KTG (w swojej poradni) i w sobotę do lekarza. Zdecydują, czy jest w porządku, czy trzeba ciąć wcześniej.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale mam dziwny bol w gorze brzucha, fakt ze jestem obokala od srodka przez kopniaki i wypychania, ale to taki dziwny bol

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz tez nie moge sie doczekać kiedy ubiore swoje koszulki a nie męża bo aktualnie chodze w jego ;D juz tuz tuz nie mogę wciąż w to uwierzyć ze juz niedługo ta kropka z usg bedzie na świecie :))
    Poki co korzystam z ostatnich chwil bez dziecka i codziennie spie do 11:) no i ciagle sprzątam normalnie tak mnie denerwuje bałagan jak nigdy! A raczej nie nalezalam nigdy do pedantycznych osob

monaaa85 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Juz tez nie moge sie doczekać kiedy ubiore swoje koszulki a nie męża bo aktualnie chodze w jego ;D juz tuz tuz nie mogę wciąż w to uwierzyć ze juz niedługo ta kropka z usg bedzie na świecie :))
    Poki co korzystam z ostatnich chwil bez dziecka i codziennie spie do 11:) no i ciagle sprzątam normalnie tak mnie denerwuje bałagan jak nigdy! A raczej nie nalezalam nigdy do pedantycznych osob

To J też sprzątam teraz codziennie muszę mieć kurze poscierane odkurzane itp :-)
    Ja właśnie przez 2 H siedzialam w kuchni i robiłam krokiety :-) a w ogóle to zjadła bym pizzę hehe

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna juz nic nie mow o jedzeniu! Ugotowalam dzis chilli con carne, a zaraz biorę się za pieczenie ciasteczek!! Pizze tez bym zjadla, ale mąż na diecie i nie da się go namówić :(

relgio4pxlxziakh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze mam smaka zrobić murzynka ale zobaczę bo chęci są ale siły trochę brak :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym zjadla piernik albo orzechowca, ale to takie Świąteczne ciasta, więc sie jednak wstrzymuje ;)) chce juz świeta!!

KathleenPL, Lady Savage lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    To ja jeszcze mam smaka zrobić murzynka ale zobaczę bo chęci są ale siły trochę brak :-)
    Ja robiłam wczoraj :-)

Czarna_88 lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dzisiaj na kawalerskim, a ja jadę do rodziców. Ale jak wczoraj powiedział, że idzie dzisiaj z chłopakami pić, to od razu wspomniałam chyba Wonderland albo którąś z naszych mamuś, która urodziła rano po wielkim pijaństwie męża :D

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 12 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Po pierwsze gratuluję nowym mamusią :-D

Co do dzisiejszej nocy, to nie było tak źle ;-) za to cały dzisiejszy dzień to Henio jakby mógł, to by wisiał na cycu. Co do wielkości ubranek to wam zazdroszczę, u nas większości ubranka 62 są na styk po woli musze już zakładać 68 :-(

KathleenPL lubi tę wiadomość

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 62 jeszcze za duże, ale te co miał w szpitalu, w których się topil to sa juz akurat, a niektóre juz odlozylam bo za małe XD Rosną te dzieciaki jak szalone XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma wrote:
    Cześć wszystkim. Po pierwsze gratuluję nowym mamusią :-D

Co do dzisiejszej nocy, to nie było tak źle ;-) za to cały dzisiejszy dzień to Henio jakby mógł, to by wisiał na cycu. Co do wielkości ubranek to wam zazdroszczę, u nas większości ubranka 62 są na styk po woli musze już zakładać 68 :-(
    No tak to jest jak sie urodzi Hulka :)))

Bruma lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Ja to bym zjadla piernik albo orzechowca, ale to takie Świąteczne ciasta, więc sie jednak wstrzymuje ;)) chce juz świeta!!
    Święta :3 rok temu w święta miałam dostać okres XD a dostałam 2 kreski na teście ciążowym, to były cudowne święta :3

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaslinilam sie. Jamie Oliver wreszcie wydał w Polsce swój magazyn. No i jest tam taki cudowny przepis na Brownie ze słonym karmelem. A, że slony karmel to moje odkrycie tego lata to coś czuje, że się zbiore w sobie i zrobię mężowi na urodziny :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 2374 2375 2376 2377 2378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ