Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
MadziaRatMed wrote:Nie martw się zaraz beda dobre te na 56. Polecam porównać wszystkie ciuchy bo rozmiar rozmiarowi nie rowny, moze jednak masz mniejsze
)
nie przegrzebałam wszystko i raczej jest większe wszystko, a wiem że rozmiar rozmiarowy nie równy bo np mam dwa body z długim rękawkiem 62, a małą jak w nie ubiorę to tak jakby były na 56. -
la_lenka wrote:No ja właśnie zrobiłam podobnie. Chciałam kupić coś przed porodem, ale wszyscy odradzali - zresztą na usg w chyba 36 tygodniu waga wyszła 3kg. Posłuchałam "dobrych" rad i żałuję. A kusiło kupienie tych malutkich, chyba miałam przeczucie.
Dopiero jak wróciłam ze szpitala zrobiłam zamówienie w F&F (chciałam kupić lokalnie, ale oczywiście nic malutkiego nie mieli). Zanim doszło to mała już podrosła i ciuszki zrobiły się takie prawie na styk. Ale na szczęście tam są wyjątkowo tanie ubranka (np. 3 pajace za 25zł), więc nie wydałam majątku. mogłam co najwyżej wziąć trochę mniej, bo niektóre założy może z raz-dwa.
Aaa! macie przedłużacz do body? Sprawdza się? Bo moja jest szczupła i jak coś ma większy rozmiar to jest bardzo tęgie. Wolałabym dodać trochę długości do mniejszego rozmiaru. Ale boję się, że to będzie ją odgniatać gdzieś na pleckach.
Mam 3 przedłużacze do body, no alejak mówię, moja jest taka mała a ciuchy takie wielkie na nią, że nie miałam okazji jeszcze żadnego przedłużacza przetestować
I podobne mam uczucia do Ciebie, przy drugim dziecku zamówię kilka rozmiarów na 50,Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 14:31
-
No ja jeszcze 2 dni i 40 tygc. BĘDĄ jaja jak 21 września pójdę na wywołanie a przez 10 tyg chodziłam z krążkiem i leżała plackiem a teraz księżniczka nawet nie myśli wyjść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 14:49
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
Hej hej min termin Tod dzisiaj, ale jak widzicie nic sie niedzieje bylam w sklepie zdrobilam zakupy i bylam tez na bazarku zakupilam pare rzeczy ubrankowych dla corci ktora nie pcha sie na swiat:-) gratuluje wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za kolejne mamusie
-
Lilly ona miala zaplanowane cc na 9 wrzesnia, ale jezdzila tam na ktg i 31 sierpnia wieczorem wyszly nieprawidlowosci nw ktg, na powtornym dluga deceleracja i postanowili ciac. Maly ur sie 1 wrzesnia. Okazalo sie Ze wod nie miala juz!
Ona wiesz co nobsrednio mi sie wydaje tyle lezenia zniesc... Te 12 h to optoimum. Tylko chodzi o ten zespol popunkcyjny zeby glowa potem nie bolala itd. -
Madzia gwarantuje Ci ze zobaczysz swoje kostki. Ja 3 dni po porodzie oglądałam swoje stopy, ręce jakbym pierwszy raz je widziała
My dziś spędzamy dzień aktywnie i zakupowo. Zjedliśmy obiad na mieście i z małą pół dnia na dworze a zaraz jedziemy obkupic jeszcze troszkę mamusie
U mnie mała śmiga jeszcze w rozm 50 ale już zaczynają robić się małe i nawet pierwsze ciuszki juz odkładać będę. Pampersy kończymy ostatnia paczkę jedynek i wchodzimy na rozm 2. Widać że niunia nam rośnie
MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
diatomka wrote:Lilly ona miala zaplanowane cc na 9 wrzesnia, ale jezdzila tam na ktg i 31 sierpnia wieczorem wyszly nieprawidlowosci nw ktg, na powtornym dluga deceleracja i postanowili ciac. Maly ur sie 1 wrzesnia. Okazalo sie Ze wod nie miala juz!
Właśnie ja idę w piątek najpierw na USG, potem na KTG (w swojej poradni) i w sobotę do lekarza. Zdecydują, czy jest w porządku, czy trzeba ciąć wcześniej.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Juz tez nie moge sie doczekać kiedy ubiore swoje koszulki a nie męża bo aktualnie chodze w jego
juz tuz tuz nie mogę wciąż w to uwierzyć ze juz niedługo ta kropka z usg bedzie na świecie
)
Poki co korzystam z ostatnich chwil bez dziecka i codziennie spie do 11:) no i ciagle sprzątam normalnie tak mnie denerwuje bałagan jak nigdy! A raczej nie nalezalam nigdy do pedantycznych osobmonaaa85 lubi tę wiadomość
-
MadziaRatMed wrote:Juz tez nie moge sie doczekać kiedy ubiore swoje koszulki a nie męża bo aktualnie chodze w jego
juz tuz tuz nie mogę wciąż w to uwierzyć ze juz niedługo ta kropka z usg bedzie na świecie
)
Poki co korzystam z ostatnich chwil bez dziecka i codziennie spie do 11:) no i ciagle sprzątam normalnie tak mnie denerwuje bałagan jak nigdy! A raczej nie nalezalam nigdy do pedantycznych osob
To J też sprzątam teraz codziennie muszę mieć kurze poscierane odkurzane itp
Ja właśnie przez 2 H siedzialam w kuchni i robiłam krokietya w ogóle to zjadła bym pizzę hehe
-
Mój mąż dzisiaj na kawalerskim, a ja jadę do rodziców. Ale jak wczoraj powiedział, że idzie dzisiaj z chłopakami pić, to od razu wspomniałam chyba Wonderland albo którąś z naszych mamuś, która urodziła rano po wielkim pijaństwie mężaSynek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Cześć wszystkim. Po pierwsze gratuluję nowym mamusią
Co do dzisiejszej nocy, to nie było tak źleza to cały dzisiejszy dzień to Henio jakby mógł, to by wisiał na cycu. Co do wielkości ubranek to wam zazdroszczę, u nas większości ubranka 62 są na styk po woli musze już zakładać 68
KathleenPL lubi tę wiadomość
-
Bruma wrote:Cześć wszystkim. Po pierwsze gratuluję nowym mamusią
Co do dzisiejszej nocy, to nie było tak źleza to cały dzisiejszy dzień to Henio jakby mógł, to by wisiał na cycu. Co do wielkości ubranek to wam zazdroszczę, u nas większości ubranka 62 są na styk po woli musze już zakładać 68
))
Bruma lubi tę wiadomość
-
MadziaRatMed wrote:Ja to bym zjadla piernik albo orzechowca, ale to takie Świąteczne ciasta, więc sie jednak wstrzymuje
) chce juz świeta!!
rok temu w święta miałam dostać okres
a dostałam 2 kreski na teście ciążowym, to były cudowne święta