X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wracam z kwalifikacji do porodu - termin CC wyznaczony na 24.09.

Czarna_88, Pola Irene, .ona., Kasiarzynka, anula1990, monaaa85, snoopy_etka, skabarka lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sytuacja taka wychodzimy do domku czekamy na szczepienia i aż mniej ginekolog zbada jupii w końcu w domu

MadziaRatMed, Czarna_88, Kucykowa, KathleenPL, agatka196, skabarka lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ale to moje dziecko rośnie! Już widzę, że kupiłam za dużo tych małych ciuszków z F&F, zaczynają się robić na styk. Rozmiar 56 nadchodzi wielkimi krokami :D

To moja chyba w ogóle nie rośnie ;/ od 3 tyg ciągle ciuszki 56 i jeszcze są za duże

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, wpadam ostatkami sił:)

Gratulacje dla wszystkich mamusiek i trzymam kciuki za nierozpakowane!!!!

Wczoraj miałam wizyte u położnej. Zbadała powiedziała że szyjka krótka i miękka, rozwarcie na "ziarenko pieprzu". Była bardzo delikatna, aż się zdziwiłam, że nie mogłam wysiąść z auta, ból kręgosłupa, miednicy, jakby mnie ktoś kijem sprał. Nie mogłam wejść do domu, chodziłąm jak kaczka. Do tego wieczorem wyleciało kawałek czopa brązowego. Dzisiaj nadal boli mnie dolny odcinek kręgosłupa. Mam nadzieje że coś się ruszy w przyszłym tygodniu.

Jak na złość wszystko jeszcze w proszku. Dzisiaj składamy meble w pokoju Szymonka i musze ogarnąc cały ten majdan.

Życze miłego dnia!!!

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    To moja chyba w ogóle nie rośnie ;/ od 3 tyg ciągle ciuszki 56 i jeszcze są za duże
    Ale moja chodzi teraz w 50, 56 też były za duże.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:32

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Zgłosiłam się dziś do szpitala i wypisałam na własne życzenie. We wtorek mam wrócić i będziemy rozwiązywać ciążę. Mam nadzieję, że nic się nie zmieni do tego czasu. I zaczęłam się stresować.

A coś się działo ze się zglosilas do szpitala ?

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • julita Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i gratuluję nowych maluszków <3

u mnie indukcja zaplanowana została na najbliższy czwartek 17.09 o godz. 8:00 czyli tydzień po terminie, oczywiście mam nadzieję że wszystko samo się zacznie wcześniej :) wczoraj na KTG pisały się średnie skurcze ale najważniejsze ze były :)

Czarna_88 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Czarna_88 lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ale moja chodzi teraz w 50, 56 też były za duże.

No ja nie mam nic poniżej 56, nie kupowałam bo wszyscy mówili że nie ma sensu, bo takie małe dzieci to wcześniaki, moja nie jest wcześniakiem a w 56 się topi, a teraz zanim kupie, zanim przyjdzie to mała pewnie wyrośnie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No ja nie mam nic poniżej 56, nie kupowałam bo wszyscy mówili że nie ma sensu, bo takie małe dzieci to wcześniaki, moja nie jest wcześniakiem a w 56 się topi, a teraz zanim kupie, zanim przyjdzie to mała pewnie wyrośnie.
    Nie martw się zaraz beda dobre te na 56. Polecam porównać wszystkie ciuchy bo rozmiar rozmiarowi nie rowny, moze jednak masz mniejsze :))

relgio4pxlxziakh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Minął termin wg OM i mi kazali :) . Chcieli mnie zatrzymać z racji jakiś tam skurczy na KTG (a najlepiej to już pociąć bo cukrzyca i wskazania), ale mąż wraca we wtorek. Więc kładę się i relaksuję w domu. I liczę na to, że doczekam. Zależy mi aby był przy tym.
    A belly pokazuje 38t5dz

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No ja właśnie zrobiłam podobnie. Chciałam kupić coś przed porodem, ale wszyscy odradzali - zresztą na usg w chyba 36 tygodniu waga wyszła 3kg. Posłuchałam "dobrych" rad i żałuję. A kusiło kupienie tych malutkich, chyba miałam przeczucie.
    Dopiero jak wróciłam ze szpitala zrobiłam zamówienie w F&F (chciałam kupić lokalnie, ale oczywiście nic malutkiego nie mieli). Zanim doszło to mała już podrosła i ciuszki zrobiły się takie prawie na styk. Ale na szczęście tam są wyjątkowo tanie ubranka (np. 3 pajace za 25zł), więc nie wydałam majątku. mogłam co najwyżej wziąć trochę mniej, bo niektóre założy może z raz-dwa.

Aaa! macie przedłużacz do body? Sprawdza się? Bo moja jest szczupła i jak coś ma większy rozmiar to jest bardzo tęgie. Wolałabym dodać trochę długości do mniejszego rozmiaru. Ale boję się, że to będzie ją odgniatać gdzieś na pleckach.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ale noc fatalna prawie dwie godz nie spalam. Mala dzis dosc bolesnie sie rusza:/

Lilla My o to wyznaxzyli Ci w moj termin:) i w ktorym szpitalu? Ja mam cc w pon 14, jesCze tylko dwa dni! Nie dociera do mnie!

Ogarnelam juz wszystko co sie dalo i dalej sie zastanawiam nad sala jednosoobowa!?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Lilla My o to wyznaxzyli Ci w moj termin:) i w ktorym szpitalu? Ja mam cc w pon 14, jesCze tylko dwa dni! Nie dociera do mnie!

W Gamecie w Rzgowie - jeśli Pro-Familia się otworzy, to odwołam tam CC, ale nie mogę na dwa tygodnie przed terminem zostać z ręką w nocniku. Ogólnie to lekarz tylko mnie zobaczył, zapytał o mój wzrost, ostatnią wagę dziecka i zaproponował CC, bo przy SN mogą być problemy. A że słyszałam, że jak się do nich przyjedzie ze skurczami, to pomimo kwalifikacji może nie być miejsca, to zgodziłam się na wyznaczenie terminu, bo wtedy na pewno mnie przyjmą. Także zobaczymy, jak to będzie ostatecznie, ale póki co żyję myślą, że za 12 dni poród :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly w gamecie kolezanka we wrzesniu urodzila, wszystko ok tylko strasznie szybko ta pionizacje robili. Ale ona sie uparla zeby chociaz te 12 godz minelo. Jak to jest w tych szpitalach ze takie roznice! U mnie po 24 h dopiero kaza sie podnosic...
    Ciekawe czemu to profamilia sie nie otworzyla.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisali na fb, że czekają na decyzję straży pożarnej i nadzoru budowlanego.

W Gamecie podobno pionizacja po 12h. A koleżanka miała określony termin i bez problemu ją przyjęli?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Lilly w gamecie kolezanka we wrzesniu urodzila, wszystko ok tylko strasznie szybko ta pionizacje robili. Ale ona sie uparla zeby chociaz te 12 godz minelo. Jak to jest w tych szpitalach ze takie roznice! U mnie po 24 h dopiero kaza sie podnosic...

W Salve pionizacja jest po 6 godzinach - wychodzą z założenia, że im szybciej tym lepiej, że najlepiej jest ranę/ból rozchodzić ;). I powiem Wam, że na początku było ciężko (zwlec się z łóżka oczywiście), ale jak poszło to potem było już tylko lepiej. Następnego dnia już sama wstałam rano pod prysznic, no i cewnik chciałam, żeby mi zdjęli po pionizacji, bo najbardziej mnie bolał.
    Teraz 9 dni od cc, a ja w sumie nie pamiętam, że jakąś operację miałam ;). Smigam już jak przed ciążą, tylko nie noszę cięższych rzeczy niż własne dziecko. Nie ma co się bać tak tej pionizacji. W sumie, ja nie wyobrażam sobie leżeć 12, czy 24 (!) godziny plackiem :P

Edit: sala jednoosobowa jest super. Jeśli masz możliwość, to polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 13:51

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Na Żelaznej po 8h pionizacja. Ale nie każą Ci szybko wstawać. Jak Ci się w głowie kręci czy coś to możesz sobie posiedzieć i generalnie wszystko powoli.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 2373 2374 2375 2376 2377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ