Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MadziaRatMed wrote:właśnie widzę, że w składzie jest po prostu lanolina
a LADY jaką kupiłaś??
ja poprosiłam w zielarskim by mi zrobiły lanoline naturalna i taka kupiłam droga, ale warto było taka lanolina bio -
Dziękujemy bardzo :-* na znieczulenie nie zdążyłam się załapać bo rozwarcie robiło się w ekspresowym tempie aż same położne były w szoku. Samo parcie trwało 1.15h. Krocze musieli mi naciąć bo bardzo "ciasna" byłam ale nawet tego czuć nie było. Szycie pod znieczuleniem ale nie wiem nawet ile szefów i szczerze nie chce wiedzieć hehe. Cały czas mały śpi ♡♡♡♡♡
Wiadomość od Czarnej_88Lady Savage lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi o mm. To widzę, że bywa różnie, w zależności jaki kto ma apetyt
. Nasza mała wypija raz 60, a czasem 90 i zastanawiałam się, czy te 90 to nie za wiele jak na jej maly brzuszek
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Mam pytanie jeszcze do mamuś dziewczynek... chodzi mi o pielęgnację i mycie.... między wargami sromowymi jest taka wydzielina, śluz czy coś takiego... wystarczy delikatnie z wierzchu przetrzeć dziecko, czy powinnam się starać jakoś ten śluz dokladniej wycierać między wargami sromowymi?
-
Gusiak wrote:Mam pytanie jeszcze do mamuś dziewczynek... chodzi mi o pielęgnację i mycie.... między wargami sromowymi jest taka wydzielina, śluz czy coś takiego... wystarczy delikatnie z wierzchu przetrzeć dziecko, czy powinnam się starać jakoś ten śluz dokladniej wycierać między wargami sromowymi?
Gusiak lubi tę wiadomość
-
Gusiak ja pytałam w szpitalu pediatry to mówiła ze tego nie ruszać ani nie wycierać. Ewentualnie jak kupa tam się dostanie to wtedy musisz. A tak to lepiej nie ruszać.
I jak puder sypiesz to kazała mi na środek kłaść palec by tam nie nasypac za dużo pudru bo może ja uwierac.
Mi dziś mała zajadla 60 i wcześniej oprożniła cyce.
Po jakim czasie macie iść do ginekologa na wizytę?Gusiak lubi tę wiadomość
-
adzia wrote:Lady ja wolę tą wodę morską. Nazywa się Disne Mar baby. I przed każdym karmieniem ją stosuję, nawet tak pisze w ulotce. I naprawdę pomaga.
Jak się złości albo zaczyna ssać to chrumka jak świnka. Podobno tak może być u noworodka.adzia lubi tę wiadomość
-
la_lenka wrote:Ja podobnie, moja nie ma kataru, ale nos przytkany cały czas. Woda trochę pomaga, plus ze 2 razy dziennie Frida.
Jak się złości albo zaczyna ssać to chrumka jak świnka. Podobno tak może być u noworodka.
Tak zwana sapka niemowlęca -
MadziaRatMed wrote:a którego kremu nie trzeba zmywać przed karmieniem??
MadziaRatMed, Kavonka lubią tę wiadomość
-
adzia wrote:Dziękujemy bardzo :-* na znieczulenie nie zdążyłam się załapać bo rozwarcie robiło się w ekspresowym tempie aż same położne były w szoku. Samo parcie trwało 1.15h. Krocze musieli mi naciąć bo bardzo "ciasna" byłam ale nawet tego czuć nie było. Szycie pod znieczuleniem ale nie wiem nawet ile szefów i szczerze nie chce wiedzieć hehe. Cały czas mały śpi ♡♡♡♡♡
Wiadomość od Czarnej_88
Skubanaszybciej niż moje 1.45
-
Gusiak wrote:Mam pytanie jeszcze do mamuś dziewczynek... chodzi mi o pielęgnację i mycie.... między wargami sromowymi jest taka wydzielina, śluz czy coś takiego... wystarczy delikatnie z wierzchu przetrzeć dziecko, czy powinnam się starać jakoś ten śluz dokladniej wycierać między wargami sromowymi?
Mnie tłumaczono że ten śluz to tak lekko wycierać, bo to jeszcze ten sluz ją chroni w jakimś sensie, czyli wycierać ale nie mocno, jak zostawisz troszkę to nic się nie stanie -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:34
skabarka, Carolline, Lilla My, AniaM, 4me, magdalenkaihelenka, Lady Savage, anula1990, snoopy_etka, MadziaRatMed, Dominka92, Gusiak, Kucykowa, Paulinek, KathleenPL, julita, Misi@, Bruma, Pola Irene, Anitka201, karolcia87, Dżuls lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatka196 wrote:Sigma porostu wiem ze się nie najada. Znam swoje dziecko to raz a dwa waga tez chyba nie kłamie że nie przybiera co?
Jak zwykle na wszystko odpowiedz a o laktacji to już w ogóle. Daruj sobie.BTW przyrosty akurat s jednym z WSK (gdybyś otworzyła stronę to byś przeczytała
)