X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Pytanie do mamuś, które podają mm: ile wypijają wasze maluchy? ;)
    moja pije 90 ml. mm bez jedzenia cyca, jak cycki wydoi dopija ok 50ml mm

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    właśnie widzę, że w składzie jest po prostu lanolina :D a LADY jaką kupiłaś??

ja poprosiłam w zielarskim by mi zrobiły lanoline naturalna i taka kupiłam droga, ale warto było taka lanolina bio

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy bardzo :-* na znieczulenie nie zdążyłam się załapać bo rozwarcie robiło się w ekspresowym tempie aż same położne były w szoku. Samo parcie trwało 1.15h. Krocze musieli mi naciąć bo bardzo "ciasna" byłam ale nawet tego czuć nie było. Szycie pod znieczuleniem ale nie wiem nawet ile szefów i szczerze nie chce wiedzieć hehe. Cały czas mały śpi ♡♡♡♡♡

Wiadomość od Czarnej_88

Lady Savage lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi o mm. To widzę, że bywa różnie, w zależności jaki kto ma apetyt :P. Nasza mała wypija raz 60, a czasem 90 i zastanawiałam się, czy te 90 to nie za wiele jak na jej maly brzuszek ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie jeszcze do mamuś dziewczynek... chodzi mi o pielęgnację i mycie.... między wargami sromowymi jest taka wydzielina, śluz czy coś takiego... wystarczy delikatnie z wierzchu przetrzeć dziecko, czy powinnam się starać jakoś ten śluz dokladniej wycierać między wargami sromowymi?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ale to sola tez? bo na opakowaniu pisze 4 raz dziennie

Lady ja wolę tą wodę morską. Nazywa się Disne Mar baby. I przed każdym karmieniem ją stosuję, nawet tak pisze w ulotce. I naprawdę pomaga.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Mam pytanie jeszcze do mamuś dziewczynek... chodzi mi o pielęgnację i mycie.... między wargami sromowymi jest taka wydzielina, śluz czy coś takiego... wystarczy delikatnie z wierzchu przetrzeć dziecko, czy powinnam się starać jakoś ten śluz dokladniej wycierać między wargami sromowymi?
    Mnie na szkole rodzenia uczono, że tylko z wierzchu, ten śluz to naturalna ochrona. Mocniej myć tylko jeśli się zabrudzi kupolem. Z czasem się samo unormuje.

Gusiak lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja pytałam w szpitalu pediatry to mówiła ze tego nie ruszać ani nie wycierać. Ewentualnie jak kupa tam się dostanie to wtedy musisz. A tak to lepiej nie ruszać.
    I jak puder sypiesz to kazała mi na środek kłaść palec by tam nie nasypac za dużo pudru bo może ja uwierac.

Mi dziś mała zajadla 60 i wcześniej oprożniła cyce.

Po jakim czasie macie iść do ginekologa na wizytę?

Gusiak lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Lady ja wolę tą wodę morską. Nazywa się Disne Mar baby. I przed każdym karmieniem ją stosuję, nawet tak pisze w ulotce. I naprawdę pomaga.
    Ja podobnie, moja nie ma kataru, ale nos przytkany cały czas. Woda trochę pomaga, plus ze 2 razy dziennie Frida.
    Jak się złości albo zaczyna ssać to chrumka jak świnka. Podobno tak może być u noworodka. :/

adzia lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja podobnie, moja nie ma kataru, ale nos przytkany cały czas. Woda trochę pomaga, plus ze 2 razy dziennie Frida.
    Jak się złości albo zaczyna ssać to chrumka jak świnka. Podobno tak może być u noworodka. :/

Tak zwana sapka niemowlęca

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I cisza...idzie oszalec z tymi skurczami...

Carolline lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    a którego kremu nie trzeba zmywać przed karmieniem??
    Ja mam ziaje. Nie trzeba jej zmywać. 100% czystej lanoliny. Czytałam opinie na temat tych maści i ogólnie pocztowe miałam kupować z medeli ale podobno lanolina za ponad 30 zł (medela) niczym się nie różni od lanoliny z ziaji (do 10 zl).

MadziaRatMed, Kavonka lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Dziękujemy bardzo :-* na znieczulenie nie zdążyłam się załapać bo rozwarcie robiło się w ekspresowym tempie aż same położne były w szoku. Samo parcie trwało 1.15h. Krocze musieli mi naciąć bo bardzo "ciasna" byłam ale nawet tego czuć nie było. Szycie pod znieczuleniem ale nie wiem nawet ile szefów i szczerze nie chce wiedzieć hehe. Cały czas mały śpi ♡♡♡♡♡

Wiadomość od Czarnej_88

Skubana :P szybciej niż moje 1.45 :P

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

Mnie tłumaczono że ten śluz to tak lekko wycierać, bo to jeszcze ten sluz ją chroni w jakimś sensie, czyli wycierać ale nie mocno, jak zostawisz troszkę to nic się nie stanie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:

ja mam wodę morką z marimera

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:34

skabarka, Carolline, Lilla My, AniaM, 4me, magdalenkaihelenka, Lady Savage, anula1990, snoopy_etka, MadziaRatMed, Dominka92, Gusiak, Kucykowa, Paulinek, KathleenPL, julita, Misi@, Bruma, Pola Irene, Anitka201, karolcia87, Dżuls lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa trzymam kciuki. Za szybki, w miarę bezbolesny poród. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona mój różnie cyca,do tego jeszcze potrafi wciągnąć 30 ml czasem więcej czasem mniej.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Sigma porostu wiem ze się nie najada. Znam swoje dziecko to raz a dwa waga tez chyba nie kłamie że nie przybiera co?
    Jak zwykle na wszystko odpowiedz a o laktacji to już w ogóle. Daruj sobie.
    Dobra, spoko, tylko potem nie jecz jak lady, ze laktacja siadla przez mm ;) BTW przyrosty akurat s jednym z WSK (gdybyś otworzyła stronę to byś przeczytała ;) )

• AniaM Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Jedziemy rodzic. Rozwarcie na 4 cm, skurcze na 100 ale z krzyza i bola niemilosiernie!!!

:)

Trzymam kciuki

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 2389 2390 2391 2392 2393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ