X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Pytanie do mamuś, które podają mm: ile wypijają wasze maluchy? ;)

Mój wypija różnie raz 40 ,innym 60 nie ma reguly

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Szyjka skrócona, ale rozwarcie na marny opuszek palca ;( Badanie bolesne jak cholera. I tu moje pytanie, krwawienie po takim porządnym, nieprzyjemnym badaniu jest normalne tak? Zapomniałam zapytać czy mogę krwawić. Lekarz twierdzi, że bez kroplówki raczej się u mnie nie obejdzie, stąd moja decyzja o zmianie szpitala. W wojewódzkim każą się wstawić tydzień po terminie, w Raszei 10 dni po.. To dla mnie i dla mojego lekarza spora różnica. Nigdy nie wiadomo co się moze wydsrzyc.

Która rodziła w Poznaniu na Lutyckiej? Proszę o info

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Jedziemy rodzic. Rozwarcie na 4 cm, skurcze na 100 ale z krzyza i bola niemilosiernie!!!

:)

Powodzenia!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Dobra, spoko, tylko potem nie jecz jak lady, ze laktacja siadla przez mm ;) BTW przyrosty akurat s jednym z WSK (gdybyś otworzyła stronę to byś przeczytała ;) )

Ja nie jęczę, tylko dzielę się z Wami moimi problemami i oczekuję rady, po to założyła Nancy to forum. Wiem że to przez mm, no ale co mam przestawać dawać? A jak mała by spadła do 2500 i pediatra by nas skierował do szpitala, po co mnie i małej to? Odciągam sobie mleko co 3 godziny, w nocy tylko nie bo śpimy. Ale chyba zacznę o tej 3 i o 6 jak mała się budzi na cyca. I napisałam tego posta, by spytać czy ma to sens jeszcze czy na darmo będę się męczyć.

Na sierpniówkach zadałam to samo pytanie, i dostałam masę rad i podpowiedzi a tutaj że jęczę ;/ Sigma nie ładnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 18:19

anula1990, Paulinek, Bruma lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    My po wizycie. Szyjka skrócona, ale rozwarcie na marny opuszek palca ;( Badanie bolesne jak cholera. I tu moje pytanie, krwawienie po takim porządnym, nieprzyjemnym badaniu jest normalne tak? Zapomniałam zapytać czy mogę krwawić. Lekarz twierdzi, że bez kroplówki raczej się u mnie nie obejdzie, stąd moja decyzja o zmianie szpitala. W wojewódzkim każą się wstawić tydzień po terminie, w Raszei 10 dni po.. To dla mnie i dla mojego lekarza spora różnica. Nigdy nie wiadomo co się moze wydsrzyc.

moja sąsiadka nie miała żadnych objawów i tez byla na wizycie i lekarz mowil ze nic i nastepnego dnia urodzila, wiec sie nie martw na zapas !! bedzie dobrze :))

relgio4pxlxziakh.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, pol dnia na miescie,teraz pucowalam samochod wiec licze ze skoro tutaj dzieciaczki rodza sie hurtowo to i u mnie sie cos ruszy :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić, ze po bardzo trudnym i długim porodzie urodził się dziś Kubuś:-)

Lilla My, magdalenkaihelenka, Lady Savage, snoopy_etka, Dominka92, anula1990, Gusiak, Kucykowa, la_lenka, Kasiarzynka, Paulinek, Arienna, agatka196, julita, Misi@, Wonderland, chabasse, Bruma, Pola Irene, adzia, monaaa85, skabarka, Carolline, lila1983, Anitka201, Dżuls lubią tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 wrote:
    Chciałam się pochwalić, ze po bardzo trudnym i długim porodzie urodził się dziś Kubuś:-)

Gratuluję!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko lady, po prostu ja mam juz dość. Mam jakąś wiedze o laktacji (sądząc po głupotach w stylu "mam cienkie mleko" większą niż koleżanka) i chciałam sie nią dzielić - nie z nudów, ani nie dla zabawy. Nikt mi nie płaci za popularyzowanie naturalnego karmienia, nic na tym nie zyskuje. Zyskują na tym dzieci - wasze, nie moje, bo moje dziecko i tak karmie. mitow o laktacji jest tak duzo, ze latwiej uslyszec bzdury niz prawde nawet od innych mam, poloznych czy pediatrow. A prawda jest taka, ze kp jest mega proste, jesli czlowiek go sobie sam nie utrudni - a jak utrudnia to robi sie mega trudne jej utrzymanie. Gdyby mozna bylo karmic jednoczesnie piersia i dokarmiac mm to 90% kobiet by karmila, a tymczasem woekszosci mleko sie "konczy" po kilku tygodniach przez ich wlasne bledy. I tyle mam w temacie, wiecej ode mnie nie uslyszycie. Jak ktos chce znalezc wiedze to ja znajdzoe.

Kucykowa, Pola Irene, Carolline, Dżuls lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rzadko sie udzielałam u Was ale czesto podczytywałam i wielu z Was kibicowałam.Dzis o 11.45 na swiat SN przyszedl mój ukochany drugi synek Maksymilian 50cm długości i 3240 wagi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 18:48

Sigma, Gusiak, anula1990, Kucykowa, magdalenkaihelenka, la_lenka, Dominka92, Lilla My, snoopy_etka, Kasiarzynka, Paulinek, julita, Misi@, Wonderland, 4me, chabasse, Bruma, Pola Irene, agatka196, adzia, monaaa85, skabarka, Carolline, lila1983, Dżuls, .ona. lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnej mamie.

Sigma jeśli miałabym wybór nie dawania mm to bym nie dawała. Kocham gdy Zuzia głaszcze mi piersi i śmieje się cycając cyca

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom !!
    Aldona,trzymaj sie!!!Jestesmy z Toba! :)
    Sigma,spokojnie,ja akurat chetnie czytam Twoje porady :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu kolejność porodów nie zachowana i jak tu żyć :/
    a tak na poważnie to serdeczne gratulacje :)

Kucykowa, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

Tak,krwawienie jest normalne. Po ostatniej wizycie,po bolesnym badaniu mialam pol dnia plamienie.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    moja sąsiadka nie miała żadnych objawów i tez byla na wizycie i lekarz mowil ze nic i nastepnego dnia urodzila, wiec sie nie martw na zapas !! bedzie dobrze :))
    Ale na tum etapie ciąży kiepsko to wygląda. Lekarz liczył na to, że zrobi mi masaż szyjki i coś ruszy, ale nawet nie miał jak się do tego zabrać :/

Kucykowa - dziękuję kochana za odpowiedz, będę spokojniejsza, choć ostatnio któraś chyba też tak miała :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejnosc moze i nie ale za to hurtowosc zachowana :P

Kasiarzynka, Staraczka23 lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dominika strzal w 10tke :D
    Rano nawet wspomnialam :D

Dominka92 lubi tę wiadomość

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka,nie ma za co :) Na Lutyckiej rodzila Misi@ :) Byla zadowolona bardzo :) A nie chcesz w sw.rodziny? Moja kolezanka pojechala 3 dni po terminie i przyjeli bez problemu

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich nowych mamus.

Ale mi mąż wyzerke zrobił dzisiaj. Krem z dyni z grzankami z mleczkiem kokosowym i kurczakiem. A do tego frytki z batata. Om nom nom, obzarlam się i jest mi dobrze :) A wszystko fit i zdrowe :)

Lady Savage, Lilla My, Kucykowa, Bruma, Carolline lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Moka,nie ma za co :) Na Lutyckiej rodzila Misi@ :) Byla zadowolona bardzo :) A nie chcesz w sw.rodziny? Moja kolezanka pojechala 3 dni po terminie i przyjeli bez problemu
    Ale 3 dni po terminie już coś zadziałali czy leżała na patologii i kazali czekać?
    W Raszei 10 dni po terminie + 2 dni obserwacji i działanie
    Na Lutyckiej 7 dni po i na następny kroplówka - takie mam info

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 2390 2391 2392 2393 2394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ