X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Pytanie do mamuś, które podają mm: ile wypijają wasze maluchy? ;)

Mój wypija różnie raz 40 ,innym 60 nie ma reguly

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Szyjka skrócona, ale rozwarcie na marny opuszek palca ;( Badanie bolesne jak cholera. I tu moje pytanie, krwawienie po takim porządnym, nieprzyjemnym badaniu jest normalne tak? Zapomniałam zapytać czy mogę krwawić. Lekarz twierdzi, że bez kroplówki raczej się u mnie nie obejdzie, stąd moja decyzja o zmianie szpitala. W wojewódzkim każą się wstawić tydzień po terminie, w Raszei 10 dni po.. To dla mnie i dla mojego lekarza spora różnica. Nigdy nie wiadomo co się moze wydsrzyc.

Która rodziła w Poznaniu na Lutyckiej? Proszę o info

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Jedziemy rodzic. Rozwarcie na 4 cm, skurcze na 100 ale z krzyza i bola niemilosiernie!!!

:)

Powodzenia!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Dobra, spoko, tylko potem nie jecz jak lady, ze laktacja siadla przez mm ;) BTW przyrosty akurat s jednym z WSK (gdybyś otworzyła stronę to byś przeczytała ;) )

Ja nie jęczę, tylko dzielę się z Wami moimi problemami i oczekuję rady, po to założyła Nancy to forum. Wiem że to przez mm, no ale co mam przestawać dawać? A jak mała by spadła do 2500 i pediatra by nas skierował do szpitala, po co mnie i małej to? Odciągam sobie mleko co 3 godziny, w nocy tylko nie bo śpimy. Ale chyba zacznę o tej 3 i o 6 jak mała się budzi na cyca. I napisałam tego posta, by spytać czy ma to sens jeszcze czy na darmo będę się męczyć.

Na sierpniówkach zadałam to samo pytanie, i dostałam masę rad i podpowiedzi a tutaj że jęczę ;/ Sigma nie ładnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 18:19

anula1990, Paulinek, Bruma lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    My po wizycie. Szyjka skrócona, ale rozwarcie na marny opuszek palca ;( Badanie bolesne jak cholera. I tu moje pytanie, krwawienie po takim porządnym, nieprzyjemnym badaniu jest normalne tak? Zapomniałam zapytać czy mogę krwawić. Lekarz twierdzi, że bez kroplówki raczej się u mnie nie obejdzie, stąd moja decyzja o zmianie szpitala. W wojewódzkim każą się wstawić tydzień po terminie, w Raszei 10 dni po.. To dla mnie i dla mojego lekarza spora różnica. Nigdy nie wiadomo co się moze wydsrzyc.

moja sąsiadka nie miała żadnych objawów i tez byla na wizycie i lekarz mowil ze nic i nastepnego dnia urodzila, wiec sie nie martw na zapas !! bedzie dobrze :))

relgio4pxlxziakh.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, pol dnia na miescie,teraz pucowalam samochod wiec licze ze skoro tutaj dzieciaczki rodza sie hurtowo to i u mnie sie cos ruszy :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić, ze po bardzo trudnym i długim porodzie urodził się dziś Kubuś:-)

Lilla My, magdalenkaihelenka, Lady Savage, snoopy_etka, Dominka92, anula1990, Gusiak, Kucykowa, la_lenka, Kasiarzynka, Paulinek, Arienna, agatka196, julita, Misi@, Wonderland, chabasse, Bruma, Pola Irene, adzia, monaaa85, skabarka, Carolline, lila1983, Anitka201, Dżuls lubią tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 wrote:
    Chciałam się pochwalić, ze po bardzo trudnym i długim porodzie urodził się dziś Kubuś:-)

Gratuluję!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko lady, po prostu ja mam juz dość. Mam jakąś wiedze o laktacji (sądząc po głupotach w stylu "mam cienkie mleko" większą niż koleżanka) i chciałam sie nią dzielić - nie z nudów, ani nie dla zabawy. Nikt mi nie płaci za popularyzowanie naturalnego karmienia, nic na tym nie zyskuje. Zyskują na tym dzieci - wasze, nie moje, bo moje dziecko i tak karmie. mitow o laktacji jest tak duzo, ze latwiej uslyszec bzdury niz prawde nawet od innych mam, poloznych czy pediatrow. A prawda jest taka, ze kp jest mega proste, jesli czlowiek go sobie sam nie utrudni - a jak utrudnia to robi sie mega trudne jej utrzymanie. Gdyby mozna bylo karmic jednoczesnie piersia i dokarmiac mm to 90% kobiet by karmila, a tymczasem woekszosci mleko sie "konczy" po kilku tygodniach przez ich wlasne bledy. I tyle mam w temacie, wiecej ode mnie nie uslyszycie. Jak ktos chce znalezc wiedze to ja znajdzoe.

Kucykowa, Pola Irene, Carolline, Dżuls lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rzadko sie udzielałam u Was ale czesto podczytywałam i wielu z Was kibicowałam.Dzis o 11.45 na swiat SN przyszedl mój ukochany drugi synek Maksymilian 50cm długości i 3240 wagi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 18:48

Sigma, Gusiak, anula1990, Kucykowa, magdalenkaihelenka, la_lenka, Dominka92, Lilla My, snoopy_etka, Kasiarzynka, Paulinek, julita, Misi@, Wonderland, 4me, chabasse, Bruma, Pola Irene, agatka196, adzia, monaaa85, skabarka, Carolline, lila1983, Dżuls, .ona. lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnej mamie.

Sigma jeśli miałabym wybór nie dawania mm to bym nie dawała. Kocham gdy Zuzia głaszcze mi piersi i śmieje się cycając cyca

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom !!
    Aldona,trzymaj sie!!!Jestesmy z Toba! :)
    Sigma,spokojnie,ja akurat chetnie czytam Twoje porady :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu kolejność porodów nie zachowana i jak tu żyć :/
    a tak na poważnie to serdeczne gratulacje :)

Kucykowa, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

Tak,krwawienie jest normalne. Po ostatniej wizycie,po bolesnym badaniu mialam pol dnia plamienie.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    moja sąsiadka nie miała żadnych objawów i tez byla na wizycie i lekarz mowil ze nic i nastepnego dnia urodzila, wiec sie nie martw na zapas !! bedzie dobrze :))
    Ale na tum etapie ciąży kiepsko to wygląda. Lekarz liczył na to, że zrobi mi masaż szyjki i coś ruszy, ale nawet nie miał jak się do tego zabrać :/

Kucykowa - dziękuję kochana za odpowiedz, będę spokojniejsza, choć ostatnio któraś chyba też tak miała :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejnosc moze i nie ale za to hurtowosc zachowana :P

Kasiarzynka, Staraczka23 lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dominika strzal w 10tke :D
    Rano nawet wspomnialam :D

Dominka92 lubi tę wiadomość

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka,nie ma za co :) Na Lutyckiej rodzila Misi@ :) Byla zadowolona bardzo :) A nie chcesz w sw.rodziny? Moja kolezanka pojechala 3 dni po terminie i przyjeli bez problemu

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich nowych mamus.

Ale mi mąż wyzerke zrobił dzisiaj. Krem z dyni z grzankami z mleczkiem kokosowym i kurczakiem. A do tego frytki z batata. Om nom nom, obzarlam się i jest mi dobrze :) A wszystko fit i zdrowe :)

Lady Savage, Lilla My, Kucykowa, Bruma, Carolline lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Moka,nie ma za co :) Na Lutyckiej rodzila Misi@ :) Byla zadowolona bardzo :) A nie chcesz w sw.rodziny? Moja kolezanka pojechala 3 dni po terminie i przyjeli bez problemu
    Ale 3 dni po terminie już coś zadziałali czy leżała na patologii i kazali czekać?
    W Raszei 10 dni po terminie + 2 dni obserwacji i działanie
    Na Lutyckiej 7 dni po i na następny kroplówka - takie mam info

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 2390 2391 2392 2393 2394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ