Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My po wizycie. Szyjka skrócona, ale rozwarcie na marny opuszek palca ;( Badanie bolesne jak cholera. I tu moje pytanie, krwawienie po takim porządnym, nieprzyjemnym badaniu jest normalne tak? Zapomniałam zapytać czy mogę krwawić. Lekarz twierdzi, że bez kroplówki raczej się u mnie nie obejdzie, stąd moja decyzja o zmianie szpitala. W wojewódzkim każą się wstawić tydzień po terminie, w Raszei 10 dni po.. To dla mnie i dla mojego lekarza spora różnica. Nigdy nie wiadomo co się moze wydsrzyc.
Która rodziła w Poznaniu na Lutyckiej? Proszę o info -
Sigma wrote:Dobra, spoko, tylko potem nie jecz jak lady, ze laktacja siadla przez mm
BTW przyrosty akurat s jednym z WSK (gdybyś otworzyła stronę to byś przeczytała
)
Ja nie jęczę, tylko dzielę się z Wami moimi problemami i oczekuję rady, po to założyła Nancy to forum. Wiem że to przez mm, no ale co mam przestawać dawać? A jak mała by spadła do 2500 i pediatra by nas skierował do szpitala, po co mnie i małej to? Odciągam sobie mleko co 3 godziny, w nocy tylko nie bo śpimy. Ale chyba zacznę o tej 3 i o 6 jak mała się budzi na cyca. I napisałam tego posta, by spytać czy ma to sens jeszcze czy na darmo będę się męczyć.
Na sierpniówkach zadałam to samo pytanie, i dostałam masę rad i podpowiedzi a tutaj że jęczę ;/ Sigma nie ładnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 18:19
anula1990, Paulinek, Bruma lubią tę wiadomość
-
moka89 wrote:My po wizycie. Szyjka skrócona, ale rozwarcie na marny opuszek palca ;( Badanie bolesne jak cholera. I tu moje pytanie, krwawienie po takim porządnym, nieprzyjemnym badaniu jest normalne tak? Zapomniałam zapytać czy mogę krwawić. Lekarz twierdzi, że bez kroplówki raczej się u mnie nie obejdzie, stąd moja decyzja o zmianie szpitala. W wojewódzkim każą się wstawić tydzień po terminie, w Raszei 10 dni po.. To dla mnie i dla mojego lekarza spora różnica. Nigdy nie wiadomo co się moze wydsrzyc.
Która rodziła w Poznaniu na Lutyckiej? Proszę o info)
-
Chciałam się pochwalić, ze po bardzo trudnym i długim porodzie urodził się dziś Kubuś
Lilla My, magdalenkaihelenka, Lady Savage, snoopy_etka, Dominka92, anula1990, Gusiak, Kucykowa, la_lenka, Kasiarzynka, Paulinek, Arienna, agatka196, julita, Misi@, Wonderland, chabasse, Bruma, Pola Irene, adzia, monaaa85, skabarka, Carolline, lila1983, Anitka201, Dżuls lubią tę wiadomość
Kubuś -
nick nieaktualnySpoko lady, po prostu ja mam juz dość. Mam jakąś wiedze o laktacji (sądząc po głupotach w stylu "mam cienkie mleko" większą niż koleżanka) i chciałam sie nią dzielić - nie z nudów, ani nie dla zabawy. Nikt mi nie płaci za popularyzowanie naturalnego karmienia, nic na tym nie zyskuje. Zyskują na tym dzieci - wasze, nie moje, bo moje dziecko i tak karmie. mitow o laktacji jest tak duzo, ze latwiej uslyszec bzdury niz prawde nawet od innych mam, poloznych czy pediatrow. A prawda jest taka, ze kp jest mega proste, jesli czlowiek go sobie sam nie utrudni - a jak utrudnia to robi sie mega trudne jej utrzymanie. Gdyby mozna bylo karmic jednoczesnie piersia i dokarmiac mm to 90% kobiet by karmila, a tymczasem woekszosci mleko sie "konczy" po kilku tygodniach przez ich wlasne bledy. I tyle mam w temacie, wiecej ode mnie nie uslyszycie. Jak ktos chce znalezc wiedze to ja znajdzoe.
Kucykowa, Pola Irene, Carolline, Dżuls lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny rzadko sie udzielałam u Was ale czesto podczytywałam i wielu z Was kibicowałam.Dzis o 11.45 na swiat SN przyszedl mój ukochany drugi synek Maksymilian 50cm długości i 3240 wagi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 18:48
Sigma, Gusiak, anula1990, Kucykowa, magdalenkaihelenka, la_lenka, Dominka92, Lilla My, snoopy_etka, Kasiarzynka, Paulinek, julita, Misi@, Wonderland, 4me, chabasse, Bruma, Pola Irene, agatka196, adzia, monaaa85, skabarka, Carolline, lila1983, Dżuls, .ona. lubią tę wiadomość
-
moka89 wrote:My po wizycie. Szyjka skrócona, ale rozwarcie na marny opuszek palca ;( Badanie bolesne jak cholera. I tu moje pytanie, krwawienie po takim porządnym, nieprzyjemnym badaniu jest normalne tak? Zapomniałam zapytać czy mogę krwawić. Lekarz twierdzi, że bez kroplówki raczej się u mnie nie obejdzie, stąd moja decyzja o zmianie szpitala. W wojewódzkim każą się wstawić tydzień po terminie, w Raszei 10 dni po.. To dla mnie i dla mojego lekarza spora różnica. Nigdy nie wiadomo co się moze wydsrzyc.
Która rodziła w Poznaniu na Lutyckiej? Proszę o info
Tak,krwawienie jest normalne. Po ostatniej wizycie,po bolesnym badaniu mialam pol dnia plamienie.
Córcia
-
MadziaRatMed wrote:moja sąsiadka nie miała żadnych objawów i tez byla na wizycie i lekarz mowil ze nic i nastepnego dnia urodzila, wiec sie nie martw na zapas !! bedzie dobrze
)
Kucykowa - dziękuję kochana za odpowiedz, będę spokojniejsza, choć ostatnio któraś chyba też tak miała -
nick nieaktualny
-
Gratulacje dla wszystkich nowych mamus.
Ale mi mąż wyzerke zrobił dzisiaj. Krem z dyni z grzankami z mleczkiem kokosowym i kurczakiem. A do tego frytki z batata. Om nom nom, obzarlam się i jest mi dobrzeA wszystko fit i zdrowe
Lady Savage, Lilla My, Kucykowa, Bruma, Carolline lubią tę wiadomość
-
Kucykowa wrote:Moka,nie ma za co
Na Lutyckiej rodzila Misi@
Byla zadowolona bardzo
A nie chcesz w sw.rodziny? Moja kolezanka pojechala 3 dni po terminie i przyjeli bez problemu
W Raszei 10 dni po terminie + 2 dni obserwacji i działanie
Na Lutyckiej 7 dni po i na następny kroplówka - takie mam info