Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
KathleenPL wrote:Ja się zaplacze dzisiaj
Od 3 wisi na cycku. Przekładam z jednego do drugiego, w międzyczasie jeszcze ze 3 razy go przewijalam. Jestem nieprzytomna. A co go odkładam to się prezy i złości. A jak je to zamiast się skupić na tym to się rozgląda, kręci się itp. W cyckach jest bo jak ciągnie z jednego to w drugiej wkładce coś tam zawsze jest. Juz nie mam siły. Zobaczyłam się dzisiaj na zdjęciu z czerwonymi, podkrazonymi oczami. Wyglądam okropnie. O 18 mi ten sam numer zrobił i wisiał na cycku do 20:15. Teraz juz znowu prawie 2h i nic
witaj w klubie ;/ do 3 przeboje z cycem, i mm, potem zasneła i od 5 znowu to samo, padam na twarz, a ona ma siłe jeszcze gaworzyć -
nick nieaktualnyanula1990 wrote:Ale ten czas sie ciągnie...
Spac w nocy nie moge,bo na plecach cały brzuch boli i dusi dosłownie a boki drętwieją po chwili...ahhhhhhhhhh4me lubi tę wiadomość
-
Anitka201 wrote:Sigma czy Ty wystrzegalas/ wystrzegasz się jakiś pokarmów podczas karmienia piersią? I czy Milan ma kolki? Tak się zastanawiam na ile ta cała gadanina o diecie matki karmiącej ma sens. Przecież dzieci na mm tez maja kolki.
Ja się staram trzymać dietę bo chce schudnac.
Mleko sie robi z tego co jest w krwi, nie z jedzenia jako takiego. Ale niektóre produkty mogą przejść do.mleka, stąd chemia i wzdymajace.Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Dziecko chyba od razu się nie udusi - ja tam śpię raz na lewym, raz na prawym boku i wychodzę z założenia, że gdyby małemu było ciężko albo coś by się działo niedobrego, to zacznie tak wierzgać kopytkami, że się sama przekręcę na drugi bok.
Poza tym, ile razy zasypiałyśmy na boku, a budziłyśmy się na plecach? Nasze matki i babki pewnie nie słyszały o tym i też spały, jak im wygodnie. Teraz to ja już nawet nie narzekam - jak tylko mogę zasnąć nawet na prawym boku, to zasypiamWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 09:18
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Staraczka23 wrote:Wiesz ze nie mozna spać na plecach w tak wysokiej ciąży bo dziecko może sie udusic czy cos ...
Wiem ale w nocy przewracam sie na plecy dosłownie na 5 minut bo nie daje rady boki mam takie obolałe,jakbym pobita była ...i tak meczarnia wyglada
Ja slyszałm natomiast od swojego lekarza ,że nie jest wskazane spanie na plecach czy tez dluzsze lezenie na nich bo można zyłe jakaś tam zablokowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 09:29
-
KathleenPL wrote:Mi mowila polozna, że przez pierwszych kilka tygodni traktować dziecko jak chorego na wątrobę,bo dopiero zaczyna działać i nie wie jeszcze jakie enzymy na co.produkować. a potem po prostu uważać na chemię, konserwanty i produkty wzdymajace. Moja kumpela karmi półroczna core, a normalnie kebaby wciąga
Ja się staram trzymać dietę bo chce schudnac.
Mleko sie robi z tego co jest w krwi, nie z jedzenia jako takiego. Ale niektóre produkty mogą przejść do.mleka, stąd chemia i wzdymajace.
Dzisiaj rano musialam sobie zrobić budyń..najgorsze ze na krowie mleku i ciekawe jak mój organizm zareaguje bo nie uśmiechają mi się migreny przy małym dziecku. -
4me wrote:A tak w ogóle to dzien dobry! Dzis środa! Dwa dni do mojego terminu i wielkie.... NIC!! Ksieciunio sie umościł i nie wykazuje żadnych chęci współpracy:( baa niezle daje mi popalić. Wszędzie jest napisane, ze pod koniec maluch slabiej sie rusza bo ma mniej miejsca- dobre! Moj się tak rozruszal\ codziennie takie harce odstawia, ze ja juz wymiękam z bolu przez niego
Mogę sobie tak czekać jeszcze dwa tygodnie ale on i noce mnie wczesniej wykoncza ;/ normalnie wstaje juz po boli mnie kazdy cm mojego ciała podczas lezenia wiec co to za przyjemność?! I tak co noc od dwóch tygodnislabo te końcówkę natura wymyśliła
4me nie martw się kochana, miałam podobne odczucia, a tu nagle wieczor przed terminem bach poszły wody i słodziak się wyklułu Ciebie to na pewno też ostatnie chwilki
4me lubi tę wiadomość
-
A tak w ogóle dzień dobry, dziś Olek ma tydzień, bólu jeszcze nie zapomniałam, ale co patrzę na tę moją kruszynkę to się rozczulam, warto było się troszkę pomęczyć. Oluś jest cudowny, ma piękny uśmiech, wiem że jeszcze nieświadomy ale i tak rozbrajający, w nocy idzie spać o 23 wstaje o 4 potem śpi jeszcze do 8 tak więc naprawdę nie jest źle. Kocham tego mojego stworka strasznie
adzia lubi tę wiadomość
-
Scenka rodzajowa z cyklu "Mieszkanie z dziadkami". Występują: ja i babcia.
Szykuję się na wizytę do lekarza, więc poszłam pod prysznic. Zamykam dom na klucz, żeby NIKT mi nie wlazł. W trakcie prysznica widzę, że drzwi wejściowe się otwierają (większe światło w korytarzu). Za minutę babcia wpada do łazienki, bez pukania: "Śpisz?? ("Nie, kurwa, tańczę"). Bo myślałam, że zaspałaś. ("Gdzie?? Jest 9:40, mam wolne.") Jedziemy z dziadkiem tu i tu, nie martw się. No. Nie za gorąco Ci tu?" I wszystko to w scenerii ja goła i nawet nie sięgam po ręcznik, a babcia stoi w drzwiach i się gapi...
Dobrze, że nie weszła 5 minut wcześniej na golenie bobra na środku pokoju z lusterkiem...monaaa85, Anitka201, adzia, skabarka, agatka196, chabasse, karolcia87 lubią tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
anula1990 wrote:Ale ten czas sie ciągnie...
Spac w nocy nie moge,bo na plecach cały brzuch boli i dusi dosłownie a boki drętwieją po chwili...ahhhhhhhhhhanula1990 lubi tę wiadomość
-
hej mamusie a słyszała któraś z was opinie na temat wiadra antykolkowego ? Mój Kacperek nie ma kolki ale podobno te wiadra są dobre np. przy zaparciach i wcale nie trzeba kupować specjalnego firmowego tylko wystarczy zwykłe wiadro odpowiednich rozmiarówMarzenia się spełniają