WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma czy Ty wystrzegalas/ wystrzegasz się jakiś pokarmów podczas karmienia piersią? I czy Milan ma kolki? Tak się zastanawiam na ile ta cała gadanina o diecie matki karmiącej ma sens. Przecież dzieci na mm tez maja kolki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek :)

Mnie dzisiaj przywitała mgła za oknem :D
    Zauważyłam ze moje kostki na nogach są już widoczne :D
    Nocka jako tako znosna prócz wstawania do wc .

Miało być ciepło w tym tygodniu , nie mam co na siebie ubrać w te chłody :/

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja się zaplacze dzisiaj :( Od 3 wisi na cycku. Przekładam z jednego do drugiego, w międzyczasie jeszcze ze 3 razy go przewijalam. Jestem nieprzytomna. A co go odkładam to się prezy i złości. A jak je to zamiast się skupić na tym to się rozgląda, kręci się itp. W cyckach jest bo jak ciągnie z jednego to w drugiej wkładce coś tam zawsze jest. Juz nie mam siły. Zobaczyłam się dzisiaj na zdjęciu z czerwonymi, podkrazonymi oczami. Wyglądam okropnie. O 18 mi ten sam numer zrobił i wisiał na cycku do 20:15. Teraz juz znowu prawie 2h i nic :(

witaj w klubie ;/ do 3 przeboje z cycem, i mm, potem zasneła i od 5 znowu to samo, padam na twarz, a ona ma siłe jeszcze gaworzyć

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie przeterminowana :D
    Moja krolewna tak sie wierci ze teraz dopiero czuje co to bol od kopniakow/przeciagania sie jej , az dziwne gdzie ona ma tam miejsce :)

relgzbmhh8tsviez.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten czas sie ciągnie...
    Spac w nocy nie moge,bo na plecach cały brzuch boli i dusi dosłownie a boki drętwieją po chwili...ahhhhhhhhhh

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Spac w nocy nie moge,bo na plecach cały brzuch boli i dusi dosłownie a boki drętwieją po chwili...ahhhhhhhhhh
    Wiesz ze nie mozna spać na plecach w tak wysokiej ciąży bo dziecko może sie udusic czy cos ...

4me lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Sigma czy Ty wystrzegalas/ wystrzegasz się jakiś pokarmów podczas karmienia piersią? I czy Milan ma kolki? Tak się zastanawiam na ile ta cała gadanina o diecie matki karmiącej ma sens. Przecież dzieci na mm tez maja kolki.
    Mi mowila polozna, że przez pierwszych kilka tygodni traktować dziecko jak chorego na wątrobę,bo dopiero zaczyna działać i nie wie jeszcze jakie enzymy na co.produkować. a potem po prostu uważać na chemię, konserwanty i produkty wzdymajace. Moja kumpela karmi półroczna core, a normalnie kebaby wciąga XD Ja się staram trzymać dietę bo chce schudnac.
    Mleko sie robi z tego co jest w krwi, nie z jedzenia jako takiego. Ale niektóre produkty mogą przejść do.mleka, stąd chemia i wzdymajace.

Anitka201 lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wiesz ze nie mozna spać na plecach w tak wysokiej ciąży bo dziecko może sie udusic czy cos ...
    Mozna spać tak jak jest wygodnie, to sa IMO kolejne urban legend.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko chyba od razu się nie udusi - ja tam śpię raz na lewym, raz na prawym boku i wychodzę z założenia, że gdyby małemu było ciężko albo coś by się działo niedobrego, to zacznie tak wierzgać kopytkami, że się sama przekręcę na drugi bok.

Poza tym, ile razy zasypiałyśmy na boku, a budziłyśmy się na plecach? Nasze matki i babki pewnie nie słyszały o tym i też spały, jak im wygodnie. Teraz to ja już nawet nie narzekam - jak tylko mogę zasnąć nawet na prawym boku, to zasypiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 09:18

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co na hemoroidy mogę iść co skuteczne jest?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Wiem ale w nocy przewracam sie na plecy dosłownie na 5 minut bo nie daje rady boki mam takie obolałe,jakbym pobita była ...i tak meczarnia wyglada :P
    Ja slyszałm natomiast od swojego lekarza ,że nie jest wskazane spanie na plecach czy tez dluzsze lezenie na nich bo można zyłe jakaś tam zablokować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 09:29

74disg18xt1q3yyo.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że nie tylko ja mam problemy ze spaniem, na plecach nie ma opcji nawet na chwilę, bo czuje jak mnie przygniata ciężar macicy! na bokach już mam dość, tęsknie za spaniem na brzuchu :(( jeszcze 2 tygodnie!!!

anula1990 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Mi mowila polozna, że przez pierwszych kilka tygodni traktować dziecko jak chorego na wątrobę,bo dopiero zaczyna działać i nie wie jeszcze jakie enzymy na co.produkować. a potem po prostu uważać na chemię, konserwanty i produkty wzdymajace. Moja kumpela karmi półroczna core, a normalnie kebaby wciąga XD Ja się staram trzymać dietę bo chce schudnac.
    Mleko sie robi z tego co jest w krwi, nie z jedzenia jako takiego. Ale niektóre produkty mogą przejść do.mleka, stąd chemia i wzdymajace.
    Na razie nie jem wlasnie produktów typowo wzdymajacych ale mam np ochotę na kawę i się zastanawiam czy by sobie nie zrobić. Jeśli chodzi o chemię w jedzeniu to od lat uważam na to co jem i nawet wędlin nie kupuje tylko sama piekę mięso. Wiadomo na wszystko nie mamy wpływu.
    Dzisiaj rano musialam sobie zrobić budyń..najgorsze ze na krowie mleku i ciekawe jak mój organizm zareaguje bo nie uśmiechają mi się migreny przy małym dziecku.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Co na hemoroidy mogę iść co skuteczne jest?
    Cyclo3fort i jakaś maść lub czopki np posterisan. Mi wyszedł taki mały po porodzie i juz czuje ulgę, ładnie się wchłania a stosuje właśnie maść.

• kasig Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A tak w ogóle to dzien dobry! Dzis środa! Dwa dni do mojego terminu i wielkie.... NIC!! Ksieciunio sie umościł i nie wykazuje żadnych chęci współpracy:( baa niezle daje mi popalić. Wszędzie jest napisane, ze pod koniec maluch slabiej sie rusza bo ma mniej miejsca- dobre! Moj się tak rozruszal\ codziennie takie harce odstawia, ze ja juz wymiękam z bolu przez niego :(

Mogę sobie tak czekać jeszcze dwa tygodnie ale on i noce mnie wczesniej wykoncza ;/ normalnie wstaje juz po boli mnie kazdy cm mojego ciała podczas lezenia wiec co to za przyjemność?! I tak co noc od dwóch tygodni :/ slabo te końcówkę natura wymyśliła ;)

4me nie martw się kochana, miałam podobne odczucia, a tu nagle wieczor przed terminem bach poszły wody i słodziak się wykluł :) u Ciebie to na pewno też ostatnie chwilki :)

4me lubi tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle dzień dobry, dziś Olek ma tydzień, bólu jeszcze nie zapomniałam, ale co patrzę na tę moją kruszynkę to się rozczulam, warto było się troszkę pomęczyć. Oluś jest cudowny, ma piękny uśmiech, wiem że jeszcze nieświadomy ale i tak rozbrajający, w nocy idzie spać o 23 wstaje o 4 potem śpi jeszcze do 8 tak więc naprawdę nie jest źle. Kocham tego mojego stworka strasznie :)

adzia lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scenka rodzajowa z cyklu "Mieszkanie z dziadkami". Występują: ja i babcia.

Szykuję się na wizytę do lekarza, więc poszłam pod prysznic. Zamykam dom na klucz, żeby NIKT mi nie wlazł. W trakcie prysznica widzę, że drzwi wejściowe się otwierają (większe światło w korytarzu). Za minutę babcia wpada do łazienki, bez pukania: "Śpisz?? ("Nie, kurwa, tańczę"). Bo myślałam, że zaspałaś. ("Gdzie?? Jest 9:40, mam wolne.") Jedziemy z dziadkiem tu i tu, nie martw się. No. Nie za gorąco Ci tu?" I wszystko to w scenerii ja goła i nawet nie sięgam po ręcznik, a babcia stoi w drzwiach i się gapi...

Dobrze, że nie weszła 5 minut wcześniej na golenie bobra na środku pokoju z lusterkiem...

monaaa85, Anitka201, adzia, skabarka, agatka196, chabasse, karolcia87 lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • kasig Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha lilla my wesoło masz widzę z babcią :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Ja mam dokladnie to samo;) dlatego wlasnie ciezko mi myśleć, ze tak moze byc jeszcze moze nawet z dwa tygodnie :/

anula1990 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie a słyszała któraś z was opinie na temat wiadra antykolkowego ? Mój Kacperek nie ma kolki ale podobno te wiadra są dobre np. przy zaparciach i wcale nie trzeba kupować specjalnego firmowego tylko wystarczy zwykłe wiadro odpowiednich rozmiarów ;)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
‹‹ 2400 2401 2402 2403 2404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ