WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Kucykowa a ty juz ile jesteś przeterminowana?
    JULITA u jutro idziesz do szpitala?
    Termim mam na sobote :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja się zaplacze dzisiaj :( Od 3 wisi na cycku. Przekładam z jednego do drugiego, w międzyczasie jeszcze ze 3 razy go przewijalam. Jestem nieprzytomna. A co go odkładam to się prezy i złości. A jak je to zamiast się skupić na tym to się rozgląda, kręci się itp. W cyckach jest bo jak ciągnie z jednego to w drugiej wkładce coś tam zawsze jest. Juz nie mam siły. Zobaczyłam się dzisiaj na zdjęciu z czerwonymi, podkrazonymi oczami. Wyglądam okropnie. O 18 mi ten sam numer zrobił i wisiał na cycku do 20:15. Teraz juz znowu prawie 2h i nic :(
    Jakbym widziała siebie :-) U mnie identyczna sytuacja tylko że trwała od 24:00 do 2:30 kręcił się płakał, jak dawałam cyca to znowu to samo po czym zasypia i za 5 min powtórka z rozrywki. Na sam koniec podałam się i wzięłam go do łóżka i dopiero wtedy się uspokoił. Spaliśmy razem do 6:30 :-)

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wiesz ze nie mozna spać na plecach w tak wysokiej ciąży bo dziecko może sie udusic czy cos ...
    Kurcze polubił przez przypadek :P
    Ja sie budzę co noc na plecach- odkąd boki mnie bola nie jestem sama w stanie tego wyeliminować... To sie dzieje bez mojej wiedzy i zgody ;) maly na podduszonego czytaj spokojnego nie wygląda wręcz przeciwnie- wali i wali ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry u mnie ponoc wszystko sie zaczyna, man skurcze ale ja ich bardzo nie czuje otwarcie na 3-4 cm wiec tez nie jakos juz juz:-) ah zobaczymy

Pozdrawiam wszystkich

4me, monaaa85, adzia, snoopy_etka, Kucykowa lubią tę wiadomość

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Co na hemoroidy mogę iść co skuteczne jest?
    Jak juz urodzilas to pewnie wszystko ;)
    Spróbuj czopki- na pewno działają lepiej niz masc- dziewczyny polecaly procto hemanol i tabletki cyclo3forte plus dodatkowa higiena po kazdej toalecie.
    Mi cyclo3forte i maść ( czopek do mnie nie przemawia ;) srednio pomaga- tzn dalej go mam ale go nie czuje... Mam nadzieje, ze sie nie uaktywni podczas porodu:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:23

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Scenka rodzajowa z cyklu "Mieszkanie z dziadkami". Występują: ja i babcia.

Szykuję się na wizytę do lekarza, więc poszłam pod prysznic. Zamykam dom na klucz, żeby NIKT mi nie wlazł. W trakcie prysznica widzę, że drzwi wejściowe się otwierają (większe światło w korytarzu). Za minutę babcia wpada do łazienki, bez pukania: "Śpisz?? ("Nie, kurwa, tańczę"). Bo myślałam, że zaspałaś. ("Gdzie?? Jest 9:40, mam wolne.") Jedziemy z dziadkiem tu i tu, nie martw się. No. Nie za gorąco Ci tu?" I wszystko to w scenerii ja goła i nawet nie sięgam po ręcznik, a babcia stoi w drzwiach i się gapi...

Dobrze, że nie weszła 5 minut wcześniej na golenie bobra na środku pokoju z lusterkiem...

OMG! Mi ostatnio tak wchodzila mama jak bylam nastolatką i sie strasznie darlam :D hehe no nie zazdroszcze- to właśnie uroki mieszkania za blisko z rodzicami lub dziadkami :) pamiętam jak,sie wyprowadzilam z domu- na drugi koniec miasta ;)- to rodzice wiadomo mieli klucze- w razie W- nawet wtedy mialam filmy, ze moze za chwile wpadną bez pukania ;) na szczęście nigdy tego nie zrobili ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Na razie nie jem wlasnie produktów typowo wzdymajacych ale mam np ochotę na kawę i się zastanawiam czy by sobie nie zrobić. Jeśli chodzi o chemię w jedzeniu to od lat uważam na to co jem i nawet wędlin nie kupuje tylko sama piekę mięso. Wiadomo na wszystko nie mamy wpływu.
    Dzisiaj rano musialam sobie zrobić budyń..najgorsze ze na krowie mleku i ciekawe jak mój organizm zareaguje bo nie uśmiechają mi się migreny przy małym dziecku.
    Anitka mi polozna,taka dowiadczona, której naprawde ufam ;) mowila, ze jedna slaba kawe Np typu latte mogę sobie spokojnie przy karmieniu wypic. Tylko kazala na te produkty z krowy uwazac- w tym mleko i mowila, ze krowa tylko raz dziennie wiec by nie marnować tego jednego razu ja sprobuje kawy z mlekiem niekrowim, moze Np sojowym... Nie wiem jak tak specyfik bedzi smakowal ale pokombinuje i później zobaczę jak maly bedzie reagowal :)

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    OMG! Mi ostatnio tak wchodzila mama jak bylam nastolatką i sie strasznie darlam :D hehe no nie zazdroszcze- to właśnie uroki mieszkania za blisko z rodzicami lub dziadkami :) pamiętam jak,sie wyprowadzilam z domu- na drugi koniec miasta ;)- to rodzice wiadomo mieli klucze- w razie W- nawet wtedy mialam filmy, ze moze za chwile wpadną bez pukania ;) na szczęście nigdy tego nie zrobili ;)

Właśnie napisałam do męża, że jakbyśmy uprawiali seks, to babcię byśmy na sumieniu mieli jeszcze :P

skabarka, Kucykowa lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lal mam wrażenie, ze pisze sama ze sobą :D

Dobra zrobię cos pożytecznego idę poprasować ;) ;) :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Właśnie napisałam do męża, że jakbyśmy uprawiali seks, to babcię byśmy na sumieniu mieli jeszcze :P
    Hehehehe ja juz bym stresa zalapala :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Lal mam wrażenie, ze pisze sama ze sobą :D

Dobra zrobię cos pożytecznego idę poprasować ;) ;) :D

Ej, poprasuj moje też :)

Była u mnie ostatnio koleżanka i opowiadała, że do niej babcia przyjeżdża i robi prasowanie. Zresztą ona nawet jak siedziała w domu, bo nie miała pracy, to babcia przyjeżdżała, sprzątała, prała, prasowała i gotowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:39

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja to i tak super rozwarcie na 3-4 cm u mnie chyba wszystko po zmykane w piątek się dowiem coś czuję że się rozkreci u Ciebie.

Julka trzymam kciuki za jutro oby wszystko szybko poszło, ja się załamałam bo myślami że termin na karcie mam zapisany na 14 a nie na 15 września i na wywołanie dopiero pójdę chyba we wtorek :/ale to jeszcze z gin. Muszę pogadać może coś zmieni :)

Kucykowa ty juz tuż tuż :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:43

Kucykowa lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ej, poprasuj moje też :)

Była u mnie ostatnio koleżanka i opowiadała, że do niej babcia przyjeżdża i robi prasowanie. Zresztą ona nawet jak siedziała w domu, bo nie miała pracy, to babcia przyjeżdżała, sprzątała, prała, prasowała i gotowała.
    Nie mogę Ci pomoc bo strasznie nie lubię prasować :P
    W ogóle to zmuszam,sie do takich czynności bo mam wyrzuty sumienia, ze nie robię nic produktywnego :/ Ja to mam tak, ze jak grafik pelen to wszystko mogę i wszystko robię a jak czaaaaasu dużo to wózek juz drugi tydzień piorę :/ i przez to nie potrafię docenić niby tego błogiego spokoju przed pojaweniem sie potomka.
    W ogóle to czy wy-te przed terminem- wychodzicie jakos na spacery i spędzacie aktywnie czas?? nie licząc ciągłego sprzątania ;) bo ja jakos od tygodnia i przez pogodę i przez bliski termin totalnie skapcialam na kanapie i znów kolejny powód do wyrzutów sumienia ;) a juz strasznie nie chce mi sie nikogo namawiać na wyjscia- zwłaszcza, ze wszyscy w pracy a samej sie szlajać to juz chyba nie ta pora...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Mozna spać tak jak jest wygodnie, to sa IMO kolejne urban legend.

Dokładnie, u mnie było tak że mała się podduszała jak spałam na lewym boku (wtedy ktg najgorzej wychodziło, strasznie się denerwowała) najlepiej pasowało jej i mi spanie na plecach.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Termim mam na sobote :)
    To nam jakos dziwnie suwaczki odliczają bo ja na piątek a na suwaczku tak samo :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me sama nie wyłażę...mąż by zawału dostał, to pierwsza ciąża i się boję bo nie wiem jak się zachowam jak coś się ruszy. Czekam na męża zazwyczaj do wieczora i wtedy spacer...a tak to leżakowanie. I też przez to mi psycha siada, ale z drugiej strony jak przyjdzie pora wolę być względnie wypoczęta, więc nie w głowie mi latanie na miotle itp

4me lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu mała w końcu zasnęła, idę się kimnąć. Ja pierdziu co za noc,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Anitka mi polozna,taka dowiadczona, której naprawde ufam ;) mowila, ze jedna slaba kawe Np typu latte mogę sobie spokojnie przy karmieniu wypic. Tylko kazala na te produkty z krowy uwazac- w tym mleko i mowila, ze krowa tylko raz dziennie wiec by nie marnować tego jednego razu ja sprobuje kawy z mlekiem niekrowim, moze Np sojowym... Nie wiem jak tak specyfik bedzi smakowal ale pokombinuje i później zobaczę jak maly bedzie reagowal :)
    Ja jestem przyzwyczajona do mleka ryżowego i owsiane. Jeśli sojowe to tylko waniliowe z Rossmanna. Tylko właśnie nie miałam i musiałam zrobić z krowim :-/ zobaczymy. .czekam na jakąś reakcje bo czasami po jednym plasterku żółtego sera miałam przez kilka dni ból głowy. Dzisiaj robie waniliowe muffiny :-) i tak sobie myślę że ten budyń do nich dodam :-)
    Dzięki za info odnośnie kawy. W sobotę wybiorę się na ciuchowe zakupy (hurra!) to od razu wstąpienia do Rossmanna i zaopatrze się w różnego rodzaju "mleka"
    roślinne :-)
    a kawa z waniliowym ekiem ryżowy jest bardzo dobra :-) polecam :-) ale właśnie produkty Rossmannowe bo mają najmniej różnych dodatków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:57

4me lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - sama nie wychodzę i staram się też nie jechać samochodem, bo zaczepiam kierownicę brzuchem... Na dwóch spacerach z mężem dostałam takie skurcze okresowe z promieniowaniem do krzyża, że sama nie ryzykuję nawet spaceru do sklepu. Najbliższy sklep mam jakieś 500m od domu, ale wsiadam i tak wtedy do auta (tylko wtedy, bo dzisiaj do lekarza do miasta zawozi mnie mama. Chciała siostra, ale była u lekarza i ma rotawirusa...)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania u mnie to roznie moze byc , moze sie wszystko wyciszy i zacznie jutro , ja juz bym chciala dzisiaj ale to dzieciatko teraz decyduje kiedy, co i jak. Robie ostatnie pranie :-)

ug37p07wjuiy1hl1.png
‹‹ 2401 2402 2403 2404 2405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ