WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm, jak dobrze w końcu zjeść śniadanie.

Lady Savage lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania.M na moje to różnica taka że na działanie czopka ktorego sama aplikujesz trzeba poczekać i chyba nie zawsze działa a lewatywka to od razu lecisz do wc 15min i jestes "czysta" ja bede chciala lewatywe :)
    A jak miałam operacje to przed byla lewatywa a po pionizacji czopek .

Najadlam sie jak swinia zaraz pękne :D
    Wczoraj wieczorem chcialo mi sie ogórka kiszonego , nie było komu po nie zejść to dzisiaj zrobilam ogórkowa :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    kiedyś juz zadałam te pytanie ale chyba zagineło gdzies na forum czym się rózni lewatywa od czopka bo wiem że któraś pisała że poprosiła o czopek
    Ja tam bym z czopkiem nie ryzykowala. Działanie jest o wiele slabsze i moze sie skończyć wiadomo jak ;) tak samo jak nie ryzykowalabym z lewatywa robiona samodzielnie w domu.
    Moim zdaniem jak juz robic to raz a porządnie w szpitalu- pod nadzorem i przez fachowców :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszlismy do domku:)
    Troszke sie martwie bo Tosia zoltawa, sprawdzali jej rano tym urzadzeniem i najwiecej bylo 9,7 a lekarka powiedziala ze naswitlania od 15. I ze gdybym sie marwpila to moge wpasc na noworodki i sprawdza poziom.
    W ogole mala ciagle spi!

I mimo ze ubrana i w rozku to ma zimne rece i stopy.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniam mi wczoraj polozna dala taki czopek, zadzialntak ze sie noramlnie zalatwilam, a po lewatywie to jwst zupelnie inna baajka. Wlewaja plyn w jelita i czysci kazdy uchylek!

4me lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domową lewatywa też bym nie ryzykowala , kiedyś oglądałam że dziewczyna w ten sposób chciała schudnąć no i chudla ale za którymś razem źle to zaaplikowala przebiła jelita i wiadomo co dalej było

• 4me Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:

A co do krowy raz dziennie - albo dziecko ma alergię na białka mleka krowiego, i wtedy należy ograniczyć lub wyeliminować mleko na pewien czas (a po nim próbować znowu włączyć, bo nietolerancja u takich maluchów jest najczęsciej przejściowa), albo tej alergii nie ma, i wtedy można pić mleko litrami i nic się nie stanie. Nie wiem, co miałoby zmienić to "raz dziennie".

W sumie co do tej krowy to chyba sie zgodzę z Toba. Rzeczywiście jesli dziecko nie ma uczulenia to brzmi logicznie, zw ograniczanie nie ma sensu ;)

Sigma lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Mamusie potrzebuje porady...
    jutro planujemy wrócić do domu - ok. 200 km ... najpierw musimy jechać do kliniki, a to jest ok. 50 km drogi... później albo wracamy tu do teściów, albo prosto z kliniki możemy jechać do domku... i właśnie tu jest dylemat jak ti rozegrać...

na dworze ok. 28 stopni i podróż będzie trwała pewnie ze 3.5 godziny... lepiej jechać z takim tygodniowym noworodkiem jednorazowo tą trasę z samego rana, czy wracać z kliniki z powrotem i do domu wybrać się jakoś nocą kiedy będzie chlodniej?

kompletnie nie wiem jak będzie lepiej... help mi =)

jesli z samego rana to naprawde musi byc wczesnie by w poludnie byc juz w domu. Z drugiej strony po klinice mozecie spokojnie wrocic do rodzicow i sie nakarmic, przewinac itp a wieczorem ruszyc w droge. I ja bym wybrala ta druga opcje. No chyba ze w klinice jest miejsce by zajac sie takim maluchem.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka mój też miał ciągle zimne dłonie i stopy ale teraz już coraz rzadziej ma.

Aniam mi w szpitalu dali czopek, ale nie wiem jaka jest różnica.

Czy Wasze dzieci też dużo ulewają? Mój nie dość, że na cycku 10 minut, to jeszcze połowę albo większość z tego ulewa.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM.ja do wisniewskiego tez pracuje na kaminskiego ogolnie tez fajny lekarz;)

74disg18xt1q3yyo.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty u lekarki prowadzącej ciążę. Wg niej wskazań do CC nie ma i na wyrost zostałam zakwalifikowana do rozwiązania ciąży operacyjnie. Synek waży obecnie ok. 3300g, co moim zdaniem przy moim 150cm wzrostu i 55kg oznacza dość duże dziecko. Mam już nie przychodzić na wizyty tylko stawić się na CC do kliniki w przyszły czwartek. Sama stwierdziła, że ona już mi nic nie pomoże, a szkoda moich pieniędzy, bo lepiej kupić dziecku pampersy. I jak coś, to jesteśmy po prostu w kontakcie telefonicznym.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila a chcesz cc ? Masz czas do 42tc zeby naturalnie rodzić różnice sa 2tyg +/-
    Ja bym do szpitala nie szła.
    Nie patrz też na swój wzrost i wage bo to nie ma nic do rzeczy , ja bym musiała kolosa mieć przy 178cm i wadze 70/75 kg

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę, bo wtedy mam pewne miejsce w prywatnej klinice. Jak przyjadę z bólami, to mogą mnie odesłać, bo mają tylko dwie sale porodowe. Ja do tego mam epilepsję i boję się napadu w trakcie porodu.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rozpoznać kolke?
    Moja córa właśnie miała mega napad płaczu, jak zrobiła kupkę to się trochę uspokoiła i nawet przysnęła. Od rana była trochę marudna, ale sam "atak" płaczu nie trwał szczególnie długo. I teraz się zastanawiam czy to kolka? Czy tylko zwykły problem z brzuszkiem? Powinnam podawać espumisan?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    AniaM.ja do wisniewskiego tez pracuje na kaminskiego ogolnie tez fajnyllekarz;)

Byłam u niego kilka razy na prenatalych i ostatnio na wizycie w pol-medzie.taki szybki trochę ale i konkretny

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita gratuluję skurczu przy najmniej wiesz jak to jest tzn co to skurcz

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Chcę, bo wtedy mam pewne miejsce w prywatnej klinice. Jak przyjadę z bólami, to mogą mnie odesłać, bo mają tylko dwie sale porodowe. Ja do tego mam epilepsję i boję się napadu w trakcie porodu.
    A na kiedy masz cc wyznaczone?To kasy z ubezpieczenia nie będzie ;) ? Twoje wcześniejsze argumenty za cc absolutnie do mnie nie przemawiają(czyli wzrost,waga,a już w ogóle że chcesz mieć pewne miejsce w klinice :D)jedynie epilepsja to już jest jakiś argument...ale też zależy jak często masz napady,bierzesz leki regularnie itp?Zresztą to lekarz powinien zdecydować.
    Czyli zostanę ostatnią wrześniówką :)

Gusiak wow takie temperatury u Was jeszcze?zazdroszczę ;) A nie macie klimatyzacji w aucie,że martwisz się o temperaturę?Wiem,że przy takim maleństwie trzeba ostrożnie z klimą,ale chyba delikatnie można mieć włączoną tak żeby małej nie zawiało,ale żeby się nie gotowała w aucie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 16:09

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka jaką ostatnią ! ja mam 2 tygodnie do terminu jeszcze :))

relgio4pxlxziakh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widze teraz, że mamy ten sam termin :D

relgio4pxlxziakh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed.porodem wybrałam lewatywe. Nie ma szans by coś w nas zostało :-) lewatywa w jakimś stopniu usprawnia i przyspiesza poród. czopek aplikowalam w 2 dobie po porodzie. On działa dużo łagodniej po prostu pomaga :-)

‹‹ 2404 2405 2406 2407 2408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ