WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opiszę wam poród bo był niby szybki ale ja wspominam go masakryczne ale to tylko z racji skurczy.nigdy ale to nigdy nie miałam skurczy przez całą ciąże wczoraj o 23 zaczęły się 2 lekkie skurcze i do 1 w nocy rozkreciły się tak że miałam je co 2-3 min i tak meczyłam się do 3 potem parterte jakiąś godzinkę i koło 5.50 już Jagódka była.
    Do dziewczyn które nie rodziły ja za przeproszeniem sikałam i kupikałam chyba z 1000 razy położna powiedziała po co lewatywe była tego świadoma :)
    A że nie macie skurczy to nic nie znaczy możesz urodzić w ciągu kilku godzin
    A i dobre wieści dla mam z pesserem ja ponoc urodziłam tak szybko właśnie dzięki niemu
    Ps sorry za pisownię ale pisze z tel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 07:41

Misi@, snoopy_etka, karolcia87 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • adzia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Jestem naj szczesliwsza mamą na świecie!!!! Moja córcia już jest z nami:)10/10 urodzona w nasza 4 rocznice ślubu 3200gr 55 cm szczęścia

Super prezent. ☺No i gratuluję z całego serca. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Opiszę wam poród bo był niby szybki ale ja wspominam go masakryczne ale to tylko z racji skurczy.nigdy ale to nigdy nie miałam skurczy przez całą ciąże wczoraj o 23 zaczęły się 2 lekkie skurcze i do 1 w nocy rozkreciły się tak że miałam je co 2-3 min i tak meczyłam się do 3 potem parterte jakiąś godzinkę i koło 5.50 już Jagódka była.
    Do dziewczyn które nie rodziły ja za przeproszeniem sikałam i kupikałam chyba z 1000 razy położna powiedziała po co lewatywe była tego świadoma :)
    A że nie macie skurczy to nic nie znaczy możesz urodzić w ciągu kilku godzin
    A i dobre wieści dla mam z pesserem ja ponoc urodziłam tak szybko właśnie dzięki niemu
    Ps sorry za pisownię ale pisze z tel

O kurcze Ania M, jak szybko ci poszło. Tym bardziej, że z to chyba Twoje pierwsze dziecko... U mnie z pierwszym synem, skurcze się zaczęły o 23.00 w sobotę, ale urodziłam dopiero w niedzielę po północy, czyli już w poniedziałek. I dobrze bo wtedy jak się zaczęły to byłam sama w domu, a mąz u teściowej poza W-wą.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka AniaM strasznie wam gratuluję kochane :-) macie w koncu wasze szczęścia przy sobie :-) dużo dzuo zdrowka dla was i maluszków :-)

Moka prawie czekałam na Ciebie ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    miałam stawić się w klinice o godz. 8.00 tym czasem dostałam telefon że nie ma wolnych łóżek i abyśmy czekali na wiadomość że któraś z pacjentek urodziła i że można jechać... zwariuję za nim urodzę zwariuję! wczoraj akcja z niewykonaniem KTG po czym obietnica z gwarancją łóżka od samego rana a teraz taka wiadomość

Rety, współczuję, już się nastawiłaś, a tu wywijają taki numer. Ale nie denerwuj się, ważne, żeby wszystko poszło jak po maśle jak już będziesz w klinice i tego ci z całego serca życzę...

17u9df9hyjbnpcim.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Znalazłam fajna aplikację z dźwiękami do usypiania maluchów. Tymon upodobał sobie morskie fale :D

Rzuc nazwe.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita teraz trzymam kciuki za ciebie!

julita lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL podaj nazwę tej aplikacji

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam!
    AniaM - wspaniały prezent na rocznicę ślubu! :)

My lubimy zasypiać przy muzyce klasycznej ;) - w przypadku syna Mozart dla dzieci zdał wspaniale egzamin, teraz też tego słuchamy :D, ale nie tylko.

Poza tym czas nam szybko leci, nawet nie mam kiedy w necie posiedzieć ;), jak nie zajmuję się jednym dzieckiem, to poświęcam czas drugiemu. Na zmianę z mężem póki jeszcze jest z nami w domu. I tak dzień za dniem mija. Nasza laleczka ma dzisiaj już 2 tygodnie :D i z każdym dniem widać jak się zmienia. Cudna jest.
    I mimo niewyspania (czasami), strachu o nią (jak np. się małpka zachłyśnie bo tak łapczywie je), zmęczenia itp. jestem szczęśliwa, że jesteśmy razem.

Misi@, kasig lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:33

.ona., Lady Savage, Lilla My, adzia, Dominka92, Paulinek, la_lenka, agatka196, Anitka201, MadziaRatMed, Czarna_88, Misi@, KathleenPL, Carolline, Pola Irene, kasig, 4me, snoopy_etka, Wonderland, Bruma, diatomka, chabasse, monaaa85, skabarka, karolcia87 lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Dziewczyny melduje sie ze szpitala!Wczoraj o 8:56 powitalismy na swiecie mala.2990 kg i 54 cm.Porod byl super,na tyle ile mogl.Poznajemy sie i uczymy siebie.

Wielkie gratulacje!!!

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim trzem nowym mamuciom, ja się dziś wyspałam, dała mi pospać znowu :) ale wczoraj mnie przewiało ;/ no w ogóle szyją ruszyć nie mogę :( macie jakis pomysł, rady, domowe sposoby,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Gratuluję wszystkim trzem nowym mamuciom, ja się dziś wyspałam, dała mi pospać znowu :) ale wczoraj mnie przewiało ;/ no w ogóle szyją ruszyć nie mogę :( macie jakis pomysł, rady, domowe sposoby,

Szyję natrzeć amolem i zawinąć w chustę (trzymać w cieple).

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Dziewczyny melduje sie ze szpitala!Wczoraj o 8:56 powitalismy na swiecie mala.2990 kg i 54 cm.Porod byl super,na tyle ile mogl.Poznajemy sie i uczymy siebie.
    Gratulacje :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam Twoją wiadomość Julita - i niech mi się nikt już nie dziwi, że chcę planowaną CC w klinice, żeby mieć pewne miejsce, bo na poród SN potrafią odesłać z braku miejsc!!

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamus! =))
    Cieszcie się swoimi kruszynkami... te pierwsze chwile są najpiękniejsze =)

Julita coś z Tobą lecą w tej klinice... wczoraj przecież mialo być bez żadnego ale i 'od razu' czekające łóżko, a dziś znów coś nie tak.. :/

My właśnie pojechaliśmy i idziemy zdjac szew =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:

Gratuluję serdecznie. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Dziewxzyny jak dbalyscie o rane po cc?

Ja miałam tylko myć i osuszać. Moja rana to w tym momencie cienka różowa linia. Szewki dawno się już rozpuściły.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Właśnie przeczytałam Twoją wiadomość Julita - i niech mi się nikt już nie dziwi, że chcę planowaną CC w klinice, żeby mieć pewne miejsce, bo na poród SN potrafią odesłać z braku miejsc!!

Lila ja Cię całkowicie popieram... sama mialam cesarke w prywatnej klinice (głównie dlatego, ze chciałam) i uważam, że to była bardzo dobra decyzja =)
    Mimo fal krytyki innych mam jak to można chcieć cesarki na życzenie w zyciu nie nie zamieniła bym jej na poród sn.

.ona. lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 2409 2410 2411 2412 2413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ