X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opiszę wam poród bo był niby szybki ale ja wspominam go masakryczne ale to tylko z racji skurczy.nigdy ale to nigdy nie miałam skurczy przez całą ciąże wczoraj o 23 zaczęły się 2 lekkie skurcze i do 1 w nocy rozkreciły się tak że miałam je co 2-3 min i tak meczyłam się do 3 potem parterte jakiąś godzinkę i koło 5.50 już Jagódka była.
    Do dziewczyn które nie rodziły ja za przeproszeniem sikałam i kupikałam chyba z 1000 razy położna powiedziała po co lewatywe była tego świadoma :)
    A że nie macie skurczy to nic nie znaczy możesz urodzić w ciągu kilku godzin
    A i dobre wieści dla mam z pesserem ja ponoc urodziłam tak szybko właśnie dzięki niemu
    Ps sorry za pisownię ale pisze z tel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 07:41

Misi@, snoopy_etka, karolcia87 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • adzia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Jestem naj szczesliwsza mamą na świecie!!!! Moja córcia już jest z nami:)10/10 urodzona w nasza 4 rocznice ślubu 3200gr 55 cm szczęścia

Super prezent. ☺No i gratuluję z całego serca. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Opiszę wam poród bo był niby szybki ale ja wspominam go masakryczne ale to tylko z racji skurczy.nigdy ale to nigdy nie miałam skurczy przez całą ciąże wczoraj o 23 zaczęły się 2 lekkie skurcze i do 1 w nocy rozkreciły się tak że miałam je co 2-3 min i tak meczyłam się do 3 potem parterte jakiąś godzinkę i koło 5.50 już Jagódka była.
    Do dziewczyn które nie rodziły ja za przeproszeniem sikałam i kupikałam chyba z 1000 razy położna powiedziała po co lewatywe była tego świadoma :)
    A że nie macie skurczy to nic nie znaczy możesz urodzić w ciągu kilku godzin
    A i dobre wieści dla mam z pesserem ja ponoc urodziłam tak szybko właśnie dzięki niemu
    Ps sorry za pisownię ale pisze z tel

O kurcze Ania M, jak szybko ci poszło. Tym bardziej, że z to chyba Twoje pierwsze dziecko... U mnie z pierwszym synem, skurcze się zaczęły o 23.00 w sobotę, ale urodziłam dopiero w niedzielę po północy, czyli już w poniedziałek. I dobrze bo wtedy jak się zaczęły to byłam sama w domu, a mąz u teściowej poza W-wą.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka AniaM strasznie wam gratuluję kochane :-) macie w koncu wasze szczęścia przy sobie :-) dużo dzuo zdrowka dla was i maluszków :-)

Moka prawie czekałam na Ciebie ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    miałam stawić się w klinice o godz. 8.00 tym czasem dostałam telefon że nie ma wolnych łóżek i abyśmy czekali na wiadomość że któraś z pacjentek urodziła i że można jechać... zwariuję za nim urodzę zwariuję! wczoraj akcja z niewykonaniem KTG po czym obietnica z gwarancją łóżka od samego rana a teraz taka wiadomość

Rety, współczuję, już się nastawiłaś, a tu wywijają taki numer. Ale nie denerwuj się, ważne, żeby wszystko poszło jak po maśle jak już będziesz w klinice i tego ci z całego serca życzę...

17u9df9hyjbnpcim.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Znalazłam fajna aplikację z dźwiękami do usypiania maluchów. Tymon upodobał sobie morskie fale :D

Rzuc nazwe.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita teraz trzymam kciuki za ciebie!

julita lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL podaj nazwę tej aplikacji

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam!
    AniaM - wspaniały prezent na rocznicę ślubu! :)

My lubimy zasypiać przy muzyce klasycznej ;) - w przypadku syna Mozart dla dzieci zdał wspaniale egzamin, teraz też tego słuchamy :D, ale nie tylko.

Poza tym czas nam szybko leci, nawet nie mam kiedy w necie posiedzieć ;), jak nie zajmuję się jednym dzieckiem, to poświęcam czas drugiemu. Na zmianę z mężem póki jeszcze jest z nami w domu. I tak dzień za dniem mija. Nasza laleczka ma dzisiaj już 2 tygodnie :D i z każdym dniem widać jak się zmienia. Cudna jest.
    I mimo niewyspania (czasami), strachu o nią (jak np. się małpka zachłyśnie bo tak łapczywie je), zmęczenia itp. jestem szczęśliwa, że jesteśmy razem.

Misi@, kasig lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:33

.ona., Lady Savage, Lilla My, adzia, Dominka92, Paulinek, la_lenka, agatka196, Anitka201, MadziaRatMed, Czarna_88, Misi@, KathleenPL, Carolline, Pola Irene, kasig, 4me, snoopy_etka, Wonderland, Bruma, diatomka, chabasse, monaaa85, skabarka, karolcia87 lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Dziewczyny melduje sie ze szpitala!Wczoraj o 8:56 powitalismy na swiecie mala.2990 kg i 54 cm.Porod byl super,na tyle ile mogl.Poznajemy sie i uczymy siebie.

Wielkie gratulacje!!!

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim trzem nowym mamuciom, ja się dziś wyspałam, dała mi pospać znowu :) ale wczoraj mnie przewiało ;/ no w ogóle szyją ruszyć nie mogę :( macie jakis pomysł, rady, domowe sposoby,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Gratuluję wszystkim trzem nowym mamuciom, ja się dziś wyspałam, dała mi pospać znowu :) ale wczoraj mnie przewiało ;/ no w ogóle szyją ruszyć nie mogę :( macie jakis pomysł, rady, domowe sposoby,

Szyję natrzeć amolem i zawinąć w chustę (trzymać w cieple).

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Dziewczyny melduje sie ze szpitala!Wczoraj o 8:56 powitalismy na swiecie mala.2990 kg i 54 cm.Porod byl super,na tyle ile mogl.Poznajemy sie i uczymy siebie.
    Gratulacje :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam Twoją wiadomość Julita - i niech mi się nikt już nie dziwi, że chcę planowaną CC w klinice, żeby mieć pewne miejsce, bo na poród SN potrafią odesłać z braku miejsc!!

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamus! =))
    Cieszcie się swoimi kruszynkami... te pierwsze chwile są najpiękniejsze =)

Julita coś z Tobą lecą w tej klinice... wczoraj przecież mialo być bez żadnego ale i 'od razu' czekające łóżko, a dziś znów coś nie tak.. :/

My właśnie pojechaliśmy i idziemy zdjac szew =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:

Gratuluję serdecznie. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Dziewxzyny jak dbalyscie o rane po cc?

Ja miałam tylko myć i osuszać. Moja rana to w tym momencie cienka różowa linia. Szewki dawno się już rozpuściły.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Właśnie przeczytałam Twoją wiadomość Julita - i niech mi się nikt już nie dziwi, że chcę planowaną CC w klinice, żeby mieć pewne miejsce, bo na poród SN potrafią odesłać z braku miejsc!!

Lila ja Cię całkowicie popieram... sama mialam cesarke w prywatnej klinice (głównie dlatego, ze chciałam) i uważam, że to była bardzo dobra decyzja =)
    Mimo fal krytyki innych mam jak to można chcieć cesarki na życzenie w zyciu nie nie zamieniła bym jej na poród sn.

.ona. lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 2409 2410 2411 2412 2413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ