WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei z rana mialam przez tydzien nie robić nic... mam zaklejone plastrem i tak miałam czekać uważając przy tym, żeby nie zmęczyć opatrunku...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lila ja Cię całkowicie popieram... sama mialam cesarke w prywatnej klinice (głównie dlatego, ze chciałam) i uważam, że to była bardzo dobra decyzja =)
    Mimo fal krytyki innych mam jak to można chcieć cesarki na życzenie w zyciu nie nie zamieniła bym jej na poród sn.

Ja zostałam za to wczoraj "skrytykowana" przez Koalkę, która stwierdziła, że nie rozumie mojego argumentu. Ale nawet moja lekarka wczoraj powiedziała, że moment porodu, skurcze, stres to nie jest moment na szukanie szpitala, bo mnie odeślą. A potrafią robić ping-pong pacjentkami.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny :)
    Ja na 11 do szpitala i zobaczymy co mi powiedza, juz nie moge wysiedziec w domu :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie ingeruje w decyzje kto chce cc czy sn :)
    Sama od początku trabie że cc tylko jak będą wskazania , być może gdybym nie była otwierana i nie miała pojęcia jak to się dochodzi do siebie to może też bym chciała cc , a tak doświadczenie jakieś mam i nigdy więcej operacji :)

Wiem wiem , każda z nas inaczej znosi stan po operacji , ja zniosłam źle i się wystrzegam :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Julity to w ogóle jest paranoja, bo u mnie to jest prywatna klinika, ale poród na NFZ.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dziewczyny !!!!!
    Dostalam sms az ciarki mnie przeszły .
    Magdalenkaihelenka przywitała dzisiaj o 5.40 Helenke :)

Gusiak, Lilla My, Paulinek, .ona., agatka196, Lady Savage, Anitka201, MadziaRatMed, Czarna_88, anula1990, Misi@, KathleenPL, Carolline, la_lenka, Pola Irene, adzia, 4me, snoopy_etka, Wonderland, Bruma, diatomka, monaaa85, skabarka, Kucykowa, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita i słusznie zrobisz... az jestem zdziwiona... my właśnie wychodzimy - szew zdjęty (od razu lepiej bez tego plastra ;p ), Nadia od wypisu przybrała 150 gram, wiec ładnie rośnie... pepuszek sprawdzony, mleczko od poloznych dostała, żeby się najeść na drogę także ja kompletnie nie mogę na klinikę powiedzieć nawet jednego złego słowa...

Ale faktycznie chyba jest mlyn, bo jak czekaliśmy to tez odesłali jaka Panią, ze aktualnie nie ma żadnego wolnego lekarza i może przyjść za godzinę, poltorej...

Lila ja też się spotkałam nie raz z fala krytyki jak to mogę chcieć cc ja zyczenie, że po co, na co i dlaczego...co się miałam na słuchać to się na słuchałam, ale od samego początku wiedziałam ze rodzic naturalne nie chce i juz...
    Jestem tydzień po cięciu i w ogóle nie czułam, że rodzilam... mimo wydaje kasy uważam, że naprawdę było warto =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Mimo fal krytyki innych mam jak to można chcieć cesarki na życzenie w zyciu nie nie zamieniła bym jej na poród sn.

ja również :D tym bardziej, że też już wiem jak 'smakuje' poród sn (w moim przypadku nie było to miłe wydarzenie)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ja z kolei z rana mialam przez tydzien nie robić nic... mam zaklejone plastrem i tak miałam czekać uważając przy tym, żeby nie zmęczyć opatrunku...
    Co klinika to inaczej - u mnie plaster został zdjęty po pierwszej dobie.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lila ja też się spotkałam nie raz z fala krytyki jak to mogę chcieć cc ja zyczenie, że po co, na co i dlaczego...co się miałam na słuchać to się na słuchałam, ale od samego początku wiedziałam ze rodzic naturalne nie chce i juz...
    Jestem tydzień po cięciu i w ogóle nie czułam, że rodzilam... mimo wydaje kasy uważam, że naprawdę było warto =)

Ja się nie upierałam na żadną z tych opcji, ale jak lekarze zaczęli mówić, że dziecko jest proporcjonalnie duże w stosunku do moich wymiarów, to ja nie chcę ryzykować. Moja mama też swoje widziała jeszcze jak pracowała na noworodkach w szpitalu, a teraz w poradni i sama namawiała mnie na CC ze względu na mniejsze ryzyko dla dziecka. Nie wspomnę o tym, że ona sama miała trudny poród, który zakończył się chwytem Kristellera i pęknięciem mostka, chociaż rodziła na swoim oddziale ze swoimi koleżankami i znanymi jej lekarzami.

Klamka zapadła i będzie dobrze też z CC :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam forumowe ciocie mam juz 4 tyg
    2uh6eqh.jpg

Lilla My, Anitka201, .ona., Misi@, anula1990, KathleenPL, Gusiak, la_lenka, Pola Irene, kasig, snoopy_etka, adzia, Wonderland, agatka196, lila1983, diatomka, chabasse, monaaa85, skabarka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim nowym mamusia :-)

U nas plaster z rany ściągnięty został następnego dnia i kazali normalnie myć ranę, osuszac i pryskać octaniseptem.

Nocka względna ale zmęczona ciągłym nie dosypianiem i nad ranem poleglam i oddałam Rafałowi mała bo chciała się bawić. On ja uspał i ha reż troszkę pospałam. W nocy jeść nie chciała wręcz ulewala pokarmem jeszcze z godz 21 i przez to cycki mnie bolą.

My też puszczalismy małej Mozarta dla dzieci i działał chwile. Teraz czekam na szumi misia aż przyjdzie.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita a Ty w tej prywatnej klinice jestes umowiona na cc?? Ile placisz?? To sa jakies jaja z tym traktowaniem...
    W ogole jakie tempo czlowiek smacznie spi a tu taki wysyp!!! Graatulacje dla wszystkich nowych mam!! :*

relgio4pxlxziakh.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Julita a Ty w tej prywatnej klinice jestes umowiona na cc?? Ile placisz?? To sa jakies jaja z tym traktowaniem...
    W ogole jakie tempo czlowiek smacznie spi a tu taki wysyp!!! Graatulacje dla wszystkich nowych mam!! :*

Właśnie Julita nie jest umówiona na CC i dlatego jej nie chcą przyjąć - bo brakuje miejsca, chociaż zapłaciła. To jest paranoja... :/

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz skurcze?? Czy będą Ci wywoływać?? Ile kosztuje taka prywatna klinika??

relgio4pxlxziakh.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Julita a Ty masz rodzić w tej samej klinice co Gusiak?Dziewczyny możecie zdradzić ile musicie zapłacić?

tak w tej samej co Gusiak
    SN = 1900
    w wodzie = 2000
    CC = 2500

skurczy nie mam, to ma być indukcja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 10:10

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Jestem naj szczesliwsza mamą na świecie!!!! Moja córcia już jest z nami:)10/10 urodzona w nasza 4 rocznice ślubu 3200gr 55 cm szczęścia

AniaM. WIELKIE GRATULACJE !
    Swoja drogą miałaś poczekac do poniedziałku ...już sie cieszyłąm ,że będe Cie miała w szpitalu ,a Ty wyjdziesz sobie do poniedziałku ze szpitala:P hehe

74disg18xt1q3yyo.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Jestem naj szczesliwsza mamą na świecie!!!! Moja córcia już jest z nami:)10/10 urodzona w nasza 4 rocznice ślubu 3200gr 55 cm szczęścia
    Brawo :)

Aplikacja to baby sleep. Mozna ustawić timer żeby się dźwięk wyłączył. Jest dużo dźwięków do wyboru. Prosta i intuicyjna, polecam.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedna jesteś, ale nie swiadczy to dobrze o nich skoro musisz cZekac na miejsce za tyle pieniędzy.. Mam nadzieje, ze Cie jednak dzis przyjma :))

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita spokojnie w sumie do 2 tyg można przenosić,więc do tego czasu na pewno znajdą dla Ciebie miejsce,a może przynajmniej samo się zacznie..Ale wiem łatwo mi mówić,bo jak miałabym zapłacić za poród 2 tys i być tak traktowana to chyba bym była czerwona z wściekłości!Takie rzeczy to tylko w PL masakra...żeby za normalny godny poród trzeba było płacić,albo umawiać się szybciej na cc, bo łóżek może nie być wolnych,w ogóle jak może łóżek wolnych do porodu nie być? no paranoja!i to w prywatnej klinice?

‹‹ 2410 2411 2412 2413 2414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ