Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusiak wrote:Lila ja Cię całkowicie popieram... sama mialam cesarke w prywatnej klinice (głównie dlatego, ze chciałam) i uważam, że to była bardzo dobra decyzja
Mimo fal krytyki innych mam jak to można chcieć cesarki na życzenie w zyciu nie nie zamieniła bym jej na poród sn.
Ja zostałam za to wczoraj "skrytykowana" przez Koalkę, która stwierdziła, że nie rozumie mojego argumentu. Ale nawet moja lekarka wczoraj powiedziała, że moment porodu, skurcze, stres to nie jest moment na szukanie szpitala, bo mnie odeślą. A potrafią robić ping-pong pacjentkami.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualnyNo ja nie ingeruje w decyzje kto chce cc czy sn
Sama od początku trabie że cc tylko jak będą wskazania , być może gdybym nie była otwierana i nie miała pojęcia jak to się dochodzi do siebie to może też bym chciała cc , a tak doświadczenie jakieś mam i nigdy więcej operacji
Wiem wiem , każda z nas inaczej znosi stan po operacji , ja zniosłam źle i się wystrzegam -
nick nieaktualnyAaaa dziewczyny !!!!!
Dostalam sms az ciarki mnie przeszły .
Magdalenkaihelenka przywitała dzisiaj o 5.40 Helenke
Gusiak, Lilla My, Paulinek, .ona., agatka196, Lady Savage, Anitka201, MadziaRatMed, Czarna_88, anula1990, Misi@, KathleenPL, Carolline, la_lenka, Pola Irene, adzia, 4me, snoopy_etka, Wonderland, Bruma, diatomka, monaaa85, skabarka, Kucykowa, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
Julita i słusznie zrobisz... az jestem zdziwiona... my właśnie wychodzimy - szew zdjęty (od razu lepiej bez tego plastra ;p ), Nadia od wypisu przybrała 150 gram, wiec ładnie rośnie... pepuszek sprawdzony, mleczko od poloznych dostała, żeby się najeść na drogę także ja kompletnie nie mogę na klinikę powiedzieć nawet jednego złego słowa...
Ale faktycznie chyba jest mlyn, bo jak czekaliśmy to tez odesłali jaka Panią, ze aktualnie nie ma żadnego wolnego lekarza i może przyjść za godzinę, poltorej...
Lila ja też się spotkałam nie raz z fala krytyki jak to mogę chcieć cc ja zyczenie, że po co, na co i dlaczego...co się miałam na słuchać to się na słuchałam, ale od samego początku wiedziałam ze rodzic naturalne nie chce i juz...
Jestem tydzień po cięciu i w ogóle nie czułam, że rodzilam... mimo wydaje kasy uważam, że naprawdę było warto -
Gusiak wrote:Mimo fal krytyki innych mam jak to można chcieć cesarki na życzenie w zyciu nie nie zamieniła bym jej na poród sn.
ja równieżtym bardziej, że też już wiem jak 'smakuje' poród sn (w moim przypadku nie było to miłe wydarzenie)
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Gusiak wrote:Ja z kolei z rana mialam przez tydzien nie robić nic... mam zaklejone plastrem i tak miałam czekać uważając przy tym, żeby nie zmęczyć opatrunku...
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Gusiak wrote:Lila ja też się spotkałam nie raz z fala krytyki jak to mogę chcieć cc ja zyczenie, że po co, na co i dlaczego...co się miałam na słuchać to się na słuchałam, ale od samego początku wiedziałam ze rodzic naturalne nie chce i juz...
Jestem tydzień po cięciu i w ogóle nie czułam, że rodzilam... mimo wydaje kasy uważam, że naprawdę było warto
Ja się nie upierałam na żadną z tych opcji, ale jak lekarze zaczęli mówić, że dziecko jest proporcjonalnie duże w stosunku do moich wymiarów, to ja nie chcę ryzykować. Moja mama też swoje widziała jeszcze jak pracowała na noworodkach w szpitalu, a teraz w poradni i sama namawiała mnie na CC ze względu na mniejsze ryzyko dla dziecka. Nie wspomnę o tym, że ona sama miała trudny poród, który zakończył się chwytem Kristellera i pęknięciem mostka, chociaż rodziła na swoim oddziale ze swoimi koleżankami i znanymi jej lekarzami.
Klamka zapadła i będzie dobrze też z CCSynek
Witam forumowe ciocie mam juz 4 tyg
Lilla My, Anitka201, .ona., Misi@, anula1990, KathleenPL, Gusiak, la_lenka, Pola Irene, kasig, snoopy_etka, adzia, Wonderland, agatka196, lila1983, diatomka, chabasse, monaaa85, skabarka lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wszystkim nowym mamusia
U nas plaster z rany ściągnięty został następnego dnia i kazali normalnie myć ranę, osuszac i pryskać octaniseptem.
Nocka względna ale zmęczona ciągłym nie dosypianiem i nad ranem poleglam i oddałam Rafałowi mała bo chciała się bawić. On ja uspał i ha reż troszkę pospałam. W nocy jeść nie chciała wręcz ulewala pokarmem jeszcze z godz 21 i przez to cycki mnie bolą.
My też puszczalismy małej Mozarta dla dzieci i działał chwile. Teraz czekam na szumi misia aż przyjdzie. -
MadziaRatMed wrote:Julita a Ty w tej prywatnej klinice jestes umowiona na cc?? Ile placisz?? To sa jakies jaja z tym traktowaniem...
W ogole jakie tempo czlowiek smacznie spi a tu taki wysyp!!! Graatulacje dla wszystkich nowych mam!! :*
Właśnie Julita nie jest umówiona na CC i dlatego jej nie chcą przyjąć - bo brakuje miejsca, chociaż zapłaciła. To jest paranoja...Synek
Koalka wrote:Julita a Ty masz rodzić w tej samej klinice co Gusiak?Dziewczyny możecie zdradzić ile musicie zapłacić?
tak w tej samej co Gusiak
SN = 1900
w wodzie = 2000
CC = 2500
skurczy nie mam, to ma być indukcja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 10:10
-
AniaM wrote:Jestem naj szczesliwsza mamą na świecie!!!! Moja córcia już jest z nami:)10/10 urodzona w nasza 4 rocznice ślubu 3200gr 55 cm szczęścia
AniaM. WIELKIE GRATULACJE !
Swoja drogą miałaś poczekac do poniedziałku ...już sie cieszyłąm ,że będe Cie miała w szpitalu ,a Ty wyjdziesz sobie do poniedziałku ze szpitala:P hehe -
AniaM wrote:Jestem naj szczesliwsza mamą na świecie!!!! Moja córcia już jest z nami:)10/10 urodzona w nasza 4 rocznice ślubu 3200gr 55 cm szczęścia
Aplikacja to baby sleep. Mozna ustawić timer żeby się dźwięk wyłączył. Jest dużo dźwięków do wyboru. Prosta i intuicyjna, polecam. -
nick nieaktualnyJulita spokojnie w sumie do 2 tyg można przenosić,więc do tego czasu na pewno znajdą dla Ciebie miejsce,a może przynajmniej samo się zacznie..Ale wiem łatwo mi mówić,bo jak miałabym zapłacić za poród 2 tys i być tak traktowana to chyba bym była czerwona z wściekłości!Takie rzeczy to tylko w PL masakra...żeby za normalny godny poród trzeba było płacić,albo umawiać się szybciej na cc, bo łóżek może nie być wolnych,w ogóle jak może łóżek wolnych do porodu nie być? no paranoja!i to w prywatnej klinice?