WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me pewnie dlatego,że takie tanie ceny tam mają,to taki tam przepych i nie szanują "klientów".Tym bardziej przykre takie traktowanie kobiety w ciąży,bo jakoś mi się wydaje,że kobietę w ciąży,a w szczególności tuż przed porodem powinno się z jakimś większym szacunkiem i spokojem traktować..

snoopy_etka to wasz synek od razu będzie w swoim pokoju?

Staraczka wow na jutro masz termin!:) To jak najbardziej myju myju i depilacja codziennie ;) Jak samopoczucie?jakieś przeczucia?skurcze?

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ja rodziłam w tej samej klinice co teraz jest Julita i jestem zachwycona całym podejściem, opieka i wszystkim także nie zgodzę się z tym, że nie szanują tam kobiet... wręcz przeciwnie cudowna intymna atmosfera, każdy miły i pomocny.

To jest po prostu prywatna klinika i zdarza się, ze możesz nie być wolnych lozek... tam jest 6 sal dwu osobowych i dwie jednoosobowe także naprawdę nie ma czym szastac... a no i nie ukrywajmy, ze sa nastawieni głównie na cesarki i każdy o tym wie... porody SN w klinice zdarzają się rzadko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:07

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku synio będzie z nami w sypialni, w kołysce, a jak wyrośnie z niej, to wtedy pójdzie do siebie. Ale liczę się z tym, że mąż chodzi do pracy, więc czasem będę z małym emigrować do jego pokoiku w nocy, żeby dac ukochanemu pospać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka póki co w poniedziałek odczulam co to prawdziwy skurcz :D
    U rodziców jestem , zaraz do domu ide obiad robic a czuje sie normalnie tylko co przejde to pęcherz pełny czuję no i ten śluz rano mialam

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,my rowniez rozpakowane :)
    Dzis o 9.30 przyszla na swiat Aleksandra Natalia :) Waga 3550g,54cm,10/10pkt .Skurcze od 1.30 non stop co 3 minuty,zero wytchnienia.Porod bardzo bolesny i zakonczony kleszczowo ze wzgledu na za krotka pepowine. Nie bralam zzo,tylko dolargan,ale jesli macie mozliwosc to bierzcie zzo.
    Mala ma super dlugie czarne wloski :)
    Zdjecie pokazemy jak ochloniemy :)))
    Sciskamy wszystkie Mamy i trzymamy kciuki !!

kasig, Lilla My, Paulinek, la_lenka, Pola Irene, snoopy_etka, Dominka92, Lady Savage, Anitka201, lila1983, 4me, Gusiak, chabasse, monaaa85, skabarka, agatka196, KathleenPL, MadziaRatMed, .ona., karolcia87, Czarna_88, Carolline, adzia, Misi@, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje dziewczyny! ;)

i zostaje nas coraz mniej...;)

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh i ja w domu
    Ktg bez skurczy , szyjka jednak jest i to 1cm, rozwarcie dalej 2cm, tetno ok, wody jasne..
    W pon kolejna kontrola..
    A mialam nadzieje ze juz cos sie ruszy :(

relgzbmhh8tsviez.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    tak w tej samej co Gusiak
    SN = 1900
    w wodzie = 2000
    CC = 2500

skurczy nie mam, to ma być indukcja

Rety, ceny bardzo korzystne... Moja koleżanka z pracy płaciła za cesarkę w Medicoverze w W-wie, 11 tys PLN, a to było kilka lat temu.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale dziś hurtowo lecicie :) gratuluję nowym mamusiom

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeejjjj noooo bo zaczynam wam normalnie zazdrościć tych porodów :)
    Ja tez juz chce!!!!!! :/

Z tymi cenami w 3city to jaka masakra skoro nawet w Lodzi da sie za 3,5 tys...
    Nic tylko kolejna kilinike u nas zakladac i ppbic konurencje cenami bo jak widac da się taniej niż 7-8 tys :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me to terwz ktora z nas pierwsza bo mamy ten sam termin :D :D

Koleżanka ktora ma na dzisiaj termin dostala wczoraj skierowanie na szpital i tak mi od rana dupe truje zebym przyjechala z symulacja ze zle sie czuje itp zebysmy razem rodzily , pogielo ją z deka . Mogla w domu siedziec a nie leciec na szpital skoro rozwarcia brak i skurcze ma na 30-50 %

Druga sprawa , slyszalam o przypadkach ze dziewczyny zeby wrobic faceta w ciaze prosza o sikanie kolezanki ciezarne ...
    Dzisiaj od sąsiadki dostalam taka prośbę bo UWAGA !! Jej facet nalega na drugie a ona nie potrafi wytłumaczyć ze nie chce i bierze tabletki , nic w tym dziwnego skoro siedza na wynajmie w kawalerce z aneksem kuchennym z 3,5 letnim dzieckiem ktore nie ma wlasnego kąta i spi w łóżeczku . Ja to rozumiem a że koles nie potrafi , chyba chce sie polasic na tego tysiąca co pseudo rząd obiecuje

• 4me Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka no jak Ty masz na 19 a ja na 18 :) przynajmniej tak jest na pierwszej stronie ;)

Ja jakos nie czuje nic wiec pewnie jeszcze troche tu posiedzę w dwupaku. Niby nie musi byc objawów no ale takie mam przeczucie - za bardzo sie oszczędzałam i za dużo lekarz pakowal we mnie lekarstw podtrzymujących ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 15:04

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona dobrze zrozumialam ze wcale nie karmisz piersia? Ja nie chce, wlasnie masm nawalni mega cierpie:( gbyby nie cyce to sapomnialabym ze rodzilam cztery dni temu! Mialas nawal?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow gratulacje dla nowych mamus!

Kucykowa lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Staraczka no jak Ty masz na 19 a ja na 18 :) przynajmniej tak jest na pierwszej stronie ;)

Ja jakos nie czuje nic wiec pewnie jeszcze troche tu posiedzę w dwupaku. Niby nie musi byc objawów no ale takie mam przeczucie - za bardzo sie oszczędzałam i za dużo lekarz pakowal we mnie lekarstw podtrzymujących ;)

Bo źle datę pierwszy lekarz wpisał z om :D

My dzisiaj jedziemy w trasę na polskie drogi :D
    Moze wytrzesie mnie hehe

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich nowych Mamuś! :-)
    My dziś po pierwszym KTG..zapisały się dwa skurcze, szyjka zamknięta..następne KTG za tydzień.. Wkurza takie czekanie..a może dziś a może jutro..a może za tydzień.. Ale cóż..damy radę :-)
    Buziaki serdeczne.

Kucykowa, Carolline lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale tu cisza :-) Dziewczyny chwalić się co robicie dzisiaj na obiad ;-) jak małż wróci z pracy wyskocze po zakupy i szukam inspiracji :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona ale jeszcze masz czas , ja zaczęłam sie pilnowac od tamtego tygodnia :)

Anitka u mnie na szybko , makaron i sos serowy , na deser budyn a wieczorem do rodziców na torta bo mame cos wzięło i robi dzisiaj to żal nie zjeść póki mozna :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Jej ale tu cisza :-) Dziewczyny chwalić się co robicie dzisiaj na obiad ;-) jak małż wróci z pracy wyskocze po zakupy i szukam inspiracji :-)
    Ja to przezywam kryzys obiadowy i juz nie wiem co robic :/
    Dzis wymyśliłam typowo po polsku bo ciągle cos kombinuje a o tradycyjnych potrawach zapominam ;) mlode ziemniaczki, mizeria i kotlety mielone ale w wersji fit bo z piekarnika ;) i z musztarda w srodku- dla mnie o wiele lepszy smak.
    A wczoraj danie dla leniwych- podsmazam cebule z czosnkiem na patelni, dodaje pokrojonego lososia wędzonego na zimno, podlewam białym winem ( wczoraj bez :( ), wlewam do tego jogurt naturalny ( w wersji oryginalnej byla smietana ;) ) i na koniec pieprz do smaku, koniecznie kapary i świeży koperek. Gotujesz do tego makaron i taaaadam 15 min obiad gotowy czyli to co uwielbiam najbardziej- szybkie gotowanie, w prawie jednym garnku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 16:41

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie gotuję kalafiorową :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 2412 2413 2414 2415 2416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ