X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me pewnie dlatego,że takie tanie ceny tam mają,to taki tam przepych i nie szanują "klientów".Tym bardziej przykre takie traktowanie kobiety w ciąży,bo jakoś mi się wydaje,że kobietę w ciąży,a w szczególności tuż przed porodem powinno się z jakimś większym szacunkiem i spokojem traktować..

snoopy_etka to wasz synek od razu będzie w swoim pokoju?

Staraczka wow na jutro masz termin!:) To jak najbardziej myju myju i depilacja codziennie ;) Jak samopoczucie?jakieś przeczucia?skurcze?

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ja rodziłam w tej samej klinice co teraz jest Julita i jestem zachwycona całym podejściem, opieka i wszystkim także nie zgodzę się z tym, że nie szanują tam kobiet... wręcz przeciwnie cudowna intymna atmosfera, każdy miły i pomocny.

To jest po prostu prywatna klinika i zdarza się, ze możesz nie być wolnych lozek... tam jest 6 sal dwu osobowych i dwie jednoosobowe także naprawdę nie ma czym szastac... a no i nie ukrywajmy, ze sa nastawieni głównie na cesarki i każdy o tym wie... porody SN w klinice zdarzają się rzadko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:07

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku synio będzie z nami w sypialni, w kołysce, a jak wyrośnie z niej, to wtedy pójdzie do siebie. Ale liczę się z tym, że mąż chodzi do pracy, więc czasem będę z małym emigrować do jego pokoiku w nocy, żeby dac ukochanemu pospać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka póki co w poniedziałek odczulam co to prawdziwy skurcz :D
    U rodziców jestem , zaraz do domu ide obiad robic a czuje sie normalnie tylko co przejde to pęcherz pełny czuję no i ten śluz rano mialam

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,my rowniez rozpakowane :)
    Dzis o 9.30 przyszla na swiat Aleksandra Natalia :) Waga 3550g,54cm,10/10pkt .Skurcze od 1.30 non stop co 3 minuty,zero wytchnienia.Porod bardzo bolesny i zakonczony kleszczowo ze wzgledu na za krotka pepowine. Nie bralam zzo,tylko dolargan,ale jesli macie mozliwosc to bierzcie zzo.
    Mala ma super dlugie czarne wloski :)
    Zdjecie pokazemy jak ochloniemy :)))
    Sciskamy wszystkie Mamy i trzymamy kciuki !!

kasig, Lilla My, Paulinek, la_lenka, Pola Irene, snoopy_etka, Dominka92, Lady Savage, Anitka201, lila1983, 4me, Gusiak, chabasse, monaaa85, skabarka, agatka196, KathleenPL, MadziaRatMed, .ona., karolcia87, Czarna_88, Carolline, adzia, Misi@, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje dziewczyny! ;)

i zostaje nas coraz mniej...;)

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh i ja w domu
    Ktg bez skurczy , szyjka jednak jest i to 1cm, rozwarcie dalej 2cm, tetno ok, wody jasne..
    W pon kolejna kontrola..
    A mialam nadzieje ze juz cos sie ruszy :(

relgzbmhh8tsviez.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    tak w tej samej co Gusiak
    SN = 1900
    w wodzie = 2000
    CC = 2500

skurczy nie mam, to ma być indukcja

Rety, ceny bardzo korzystne... Moja koleżanka z pracy płaciła za cesarkę w Medicoverze w W-wie, 11 tys PLN, a to było kilka lat temu.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale dziś hurtowo lecicie :) gratuluję nowym mamusiom

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeejjjj noooo bo zaczynam wam normalnie zazdrościć tych porodów :)
    Ja tez juz chce!!!!!! :/

Z tymi cenami w 3city to jaka masakra skoro nawet w Lodzi da sie za 3,5 tys...
    Nic tylko kolejna kilinike u nas zakladac i ppbic konurencje cenami bo jak widac da się taniej niż 7-8 tys :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me to terwz ktora z nas pierwsza bo mamy ten sam termin :D :D

Koleżanka ktora ma na dzisiaj termin dostala wczoraj skierowanie na szpital i tak mi od rana dupe truje zebym przyjechala z symulacja ze zle sie czuje itp zebysmy razem rodzily , pogielo ją z deka . Mogla w domu siedziec a nie leciec na szpital skoro rozwarcia brak i skurcze ma na 30-50 %

Druga sprawa , slyszalam o przypadkach ze dziewczyny zeby wrobic faceta w ciaze prosza o sikanie kolezanki ciezarne ...
    Dzisiaj od sąsiadki dostalam taka prośbę bo UWAGA !! Jej facet nalega na drugie a ona nie potrafi wytłumaczyć ze nie chce i bierze tabletki , nic w tym dziwnego skoro siedza na wynajmie w kawalerce z aneksem kuchennym z 3,5 letnim dzieckiem ktore nie ma wlasnego kąta i spi w łóżeczku . Ja to rozumiem a że koles nie potrafi , chyba chce sie polasic na tego tysiąca co pseudo rząd obiecuje

• 4me Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka no jak Ty masz na 19 a ja na 18 :) przynajmniej tak jest na pierwszej stronie ;)

Ja jakos nie czuje nic wiec pewnie jeszcze troche tu posiedzę w dwupaku. Niby nie musi byc objawów no ale takie mam przeczucie - za bardzo sie oszczędzałam i za dużo lekarz pakowal we mnie lekarstw podtrzymujących ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 15:04

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona dobrze zrozumialam ze wcale nie karmisz piersia? Ja nie chce, wlasnie masm nawalni mega cierpie:( gbyby nie cyce to sapomnialabym ze rodzilam cztery dni temu! Mialas nawal?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow gratulacje dla nowych mamus!

Kucykowa lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Staraczka no jak Ty masz na 19 a ja na 18 :) przynajmniej tak jest na pierwszej stronie ;)

Ja jakos nie czuje nic wiec pewnie jeszcze troche tu posiedzę w dwupaku. Niby nie musi byc objawów no ale takie mam przeczucie - za bardzo sie oszczędzałam i za dużo lekarz pakowal we mnie lekarstw podtrzymujących ;)

Bo źle datę pierwszy lekarz wpisał z om :D

My dzisiaj jedziemy w trasę na polskie drogi :D
    Moze wytrzesie mnie hehe

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich nowych Mamuś! :-)
    My dziś po pierwszym KTG..zapisały się dwa skurcze, szyjka zamknięta..następne KTG za tydzień.. Wkurza takie czekanie..a może dziś a może jutro..a może za tydzień.. Ale cóż..damy radę :-)
    Buziaki serdeczne.

Kucykowa, Carolline lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale tu cisza :-) Dziewczyny chwalić się co robicie dzisiaj na obiad ;-) jak małż wróci z pracy wyskocze po zakupy i szukam inspiracji :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona ale jeszcze masz czas , ja zaczęłam sie pilnowac od tamtego tygodnia :)

Anitka u mnie na szybko , makaron i sos serowy , na deser budyn a wieczorem do rodziców na torta bo mame cos wzięło i robi dzisiaj to żal nie zjeść póki mozna :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Jej ale tu cisza :-) Dziewczyny chwalić się co robicie dzisiaj na obiad ;-) jak małż wróci z pracy wyskocze po zakupy i szukam inspiracji :-)
    Ja to przezywam kryzys obiadowy i juz nie wiem co robic :/
    Dzis wymyśliłam typowo po polsku bo ciągle cos kombinuje a o tradycyjnych potrawach zapominam ;) mlode ziemniaczki, mizeria i kotlety mielone ale w wersji fit bo z piekarnika ;) i z musztarda w srodku- dla mnie o wiele lepszy smak.
    A wczoraj danie dla leniwych- podsmazam cebule z czosnkiem na patelni, dodaje pokrojonego lososia wędzonego na zimno, podlewam białym winem ( wczoraj bez :( ), wlewam do tego jogurt naturalny ( w wersji oryginalnej byla smietana ;) ) i na koniec pieprz do smaku, koniecznie kapary i świeży koperek. Gotujesz do tego makaron i taaaadam 15 min obiad gotowy czyli to co uwielbiam najbardziej- szybkie gotowanie, w prawie jednym garnku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 16:41

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie gotuję kalafiorową :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 2412 2413 2414 2415 2416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ