Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pamiętajcie, ze to też zależy od regionu. Ja, z cytologią i usg, płacę 100zł u mojej Gin, w Barlinku (zachód Polski, miasto 14 tys ludzi). W piątek idę do kliniki, z wypasionym sprzętem, w Gorzowie i już za pocałowane klamki wołają 100 zł.
-
Kurczę teraz to się martwię. Moi rodzice czekali od 17, siedzieli cierpliwie. Koło nich siedział chłopak, który przyjechał jeszcze przed moją mamą i teraz zemdlał. Mój tata (nerwowy człowiek) zrobił borutę, bo się okazało, że lekarze gdzieś siedzą sobie na kawce. Teraz moją mamę wzięli i pewnie odbije się to wszystko na niej.
-
Ostatnio płaciłam 150zł, ale myślę, że trochę ulgowo mnie doktorek potraktował, bo to była krótka wizyta, tylko do sprawdzenia czy z dzieciokiem wszystko oki + recepty. Teraz nastawiam się na ze dwa razy tyle.
Ale warto, doktor jest ordynatorem i to bonusuje - jak trafiłam do szpitala z krwawieniem to nie czekałam prawie wcale na izbie przyjęć, doktor od razu przyszedł, zapytał co u mnie, wydał dyspozycje żeby mnie przyjąć poza kolejnością. Mam przynajmniej poczucie, że dobrze wydaje pieniądze na prywatne wizyty. -
anulka straszny jest ten nasz SOR. Już nie raz był opisywany. U mnie też bardzo często mieliśmy z nimi do czynienia. Niektórych uleczył tam czas i poszli do domu. Najlepiej wezwać karetkę i od razu Cię przyjmują. No ale też przecież człowiek nie chce wzywać w nieuzasadnionych przypadkach.
-
nick nieaktualnyKathleenPL wrote:Chętnie! Robilam tam usg pierwsze, calkiem sensowna babeczka mi robila.
No ja tez dzisiaj w Mariocie robila u dr. Korolczuk i wrazenia ok. Mila babeczka, odwrocila w moja stronw monitor by zobaczyla kropka, pokazala serducho i dala 4 zdjecia.
A lekarz do ktorego teraz chodze to dr. Piasny. Bardzo mily, jako jedyny jeszcze przed ciaza dal mi skierowania na badania. Teraz w ciazy jak poszlam do niego 1 raz (po nie milym doswiadczeniu z innym lekarzem) jak mu pokazala bete to odrazu zlecil mi komplet badan, dorzucil tsh na moja prosbe. i przyjal mnie z marszu jak tylko odebralam ten kiepski cukier. Poki co polecam
-
Anitka201 wrote:Pracodawca płaci tylko i wyłącznie pierwsze 33 dni każde następne zwolnienie opłacane jest przez zus nawet jak wrócisz do pracy i po tygodniu dostajesz kolejne zwolnienie.
-
adzia wrote:A to popatrz Anitko mało poinformowane księgowe ma ten mój szef. Bo taką właśnie informację od nich dostałam. Ale ja i tak się cieszę bo pracowałam tam 5 lat bez dnia chorobowego. Jak dostałam wypowiedzenie bo nie zgadzałaM się przychodzić z mojego dnia wolnego nie zgadzała się na wypłatę do ręki zrobiło mi się przykro. Ale nie zapomnę jego miny jak po miesiącu z uśmiechem na ustach wręczyłam mu zaświadczenie że jestem w ciąży i chcąc nie chcąc musiał mnie przywrócić do pracy na cały czas umowy czyli do grudnia 2016 ☺
-
Dokładnie tak im było wygodnie cieszę się że tam nie muszę wracać bo te 2 lata które mi zostało do końca umowy z moich wstępnych obliczeń nie będę musiała już tam pracowac bo czas umowy wygaśnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 22:14
-
nick nieaktualny
-
Wróciłam z IP, miałam jakieś dziwne skurcze i ginekolog kazał pojechać do szpitala... I co? Dzidek według USG jest w 8 tyg 6 dniu i mierzy 2,1 cm, tętno 170 ud/min
Szkoda, że nie dali popatrzeć w monitor, ani nie dali wydruku USG. :< To był udany dzień
Dobranoc dziewczyny
adzia, kasig, Misi@, la_lenka lubią tę wiadomość
-
SweetCherryPie wrote:Wróciłam z IP, miałam jakieś dziwne skurcze i ginekolog kazał pojechać do szpitala... I co? Dzidek według USG jest w 8 tyg 6 dniu i mierzy 2,1 cm, tętno 170 ud/min
Szkoda, że nie dali popatrzeć w monitor, ani nie dali wydruku USG. :< To był udany dzień
Dobranoc dziewczyny
-
wiaraczynicuda wrote:Jak tak czytam kobitki ile płacicie to szok.. ja za wizyte place 100zl z usg z badaniem no wszystkim jutro bedzie mi robil cytologie to zaplace 130zł i dodam ze to bardzo dobry lekarz ktory ma super opinie i mnostwo klientek
Witamja na razie (tfu tfu) od początku ciąży nie zapłaciłam ani złotówki na ginekologa czy badania
-
Zazdroszczę wam tych cen ale u mnie właśnie ten mój lekarz przyjmuje tylko i wyłącznie prywatnie no i jest najlepszy dlatego trzyma tę cenę bo i tak jest obłożony. Ciekawostką jest ze wczoraj na cenniku nawet cytologia jest za 50 zl. Do tego on pracuje w szpitalu w którym ja chcę rodzić.
-
Anitka201 wrote:Zazdroszczę wam tych cen ale u mnie właśnie ten mój lekarz przyjmuje tylko i wyłącznie prywatnie no i jest najlepszy dlatego trzyma tę cenę bo i tak jest obłożony. Ciekawostką jest ze wczoraj na cenniku nawet cytologia jest za 50 zl. Do tego on pracuje w szpitalu w którym ja chcę rodzić.
Ale z tego co ja wiem to jest obowiązkowa jedna cytologia bezpłatna na rok, (chyba na rok)