X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam kobitki ile płacicie to szok.. ja za wizyte place 100zl z usg z badaniem no wszystkim jutro bedzie mi robil cytologie to zaplace 130zł i dodam ze to bardzo dobry lekarz ktory ma super opinie i mnostwo klientek :)

• Ursa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie, ze to też zależy od regionu. Ja, z cytologią i usg, płacę 100zł u mojej Gin, w Barlinku (zachód Polski, miasto 14 tys ludzi). W piątek idę do kliniki, z wypasionym sprzętem, w Gorzowie i już za pocałowane klamki wołają 100 zł.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • eM Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak kiedyś chodziłam prywatnie to wizyta: 70 usg: 50 cytologia: 10.

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę teraz to się martwię. Moi rodzice czekali od 17, siedzieli cierpliwie. Koło nich siedział chłopak, który przyjechał jeszcze przed moją mamą i teraz zemdlał. Mój tata (nerwowy człowiek) zrobił borutę, bo się okazało, że lekarze gdzieś siedzą sobie na kawce. Teraz moją mamę wzięli i pewnie odbije się to wszystko na niej.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to u nas na SOR jest, kiedyś to miejsce odwiedzałam często na szczęście się uspokoiło. Będzie dobrze Nancy :) nie odbije się to wina lekarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 21:31

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio płaciłam 150zł, ale myślę, że trochę ulgowo mnie doktorek potraktował, bo to była krótka wizyta, tylko do sprawdzenia czy z dzieciokiem wszystko oki + recepty. Teraz nastawiam się na ze dwa razy tyle.
    Ale warto, doktor jest ordynatorem i to bonusuje - jak trafiłam do szpitala z krwawieniem to nie czekałam prawie wcale na izbie przyjęć, doktor od razu przyszedł, zapytał co u mnie, wydał dyspozycje żeby mnie przyjąć poza kolejnością. Mam przynajmniej poczucie, że dobrze wydaje pieniądze na prywatne wizyty. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka straszny jest ten nasz SOR. Już nie raz był opisywany. U mnie też bardzo często mieliśmy z nimi do czynienia. Niektórych uleczył tam czas i poszli do domu. Najlepiej wezwać karetkę i od razu Cię przyjmują. No ale też przecież człowiek nie chce wzywać w nieuzasadnionych przypadkach.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Chętnie! Robilam tam usg pierwsze, calkiem sensowna babeczka mi robila.

No ja tez dzisiaj w Mariocie robila u dr. Korolczuk i wrazenia ok. Mila babeczka, odwrocila w moja stronw monitor by zobaczyla kropka, pokazala serducho i dala 4 zdjecia.

A lekarz do ktorego teraz chodze to dr. Piasny. Bardzo mily, jako jedyny jeszcze przed ciaza dal mi skierowania na badania. Teraz w ciazy jak poszlam do niego 1 raz (po nie milym doswiadczeniu z innym lekarzem) jak mu pokazala bete to odrazu zlecil mi komplet badan, dorzucil tsh na moja prosbe. i przyjal mnie z marszu jak tylko odebralam ten kiepski cukier. Poki co polecam

• adzia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Pracodawca płaci tylko i wyłącznie pierwsze 33 dni każde następne zwolnienie opłacane jest przez zus nawet jak wrócisz do pracy i po tygodniu dostajesz kolejne zwolnienie.
    A to popatrz Anitko mało poinformowane księgowe ma ten mój szef. Bo taką właśnie informację od nich dostałam. Ale ja i tak się cieszę bo pracowałam tam 5 lat bez dnia chorobowego. Jak dostałam wypowiedzenie bo nie zgadzałaM się przychodzić z mojego dnia wolnego nie zgadzała się na wypłatę do ręki zrobiło mi się przykro. Ale nie zapomnę jego miny jak po miesiącu z uśmiechem na ustach wręczyłam mu zaświadczenie że jestem w ciąży i chcąc nie chcąc musiał mnie przywrócić do pracy na cały czas umowy czyli do grudnia 2016 ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    95 to cukier w normie. do 99 jest ok. Ja niestety miala 111 :-(
    Ja dzisejszy wynik
    77 ale o 5 rano wypilam dwie szklanki coli zero a o 9.30 badanie krwi, takze moge miec niedocukrzenie

oar8skjod4lwslof.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:36

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    A to popatrz Anitko mało poinformowane księgowe ma ten mój szef. Bo taką właśnie informację od nich dostałam. Ale ja i tak się cieszę bo pracowałam tam 5 lat bez dnia chorobowego. Jak dostałam wypowiedzenie bo nie zgadzałaM się przychodzić z mojego dnia wolnego nie zgadzała się na wypłatę do ręki zrobiło mi się przykro. Ale nie zapomnę jego miny jak po miesiącu z uśmiechem na ustach wręczyłam mu zaświadczenie że jestem w ciąży i chcąc nie chcąc musiał mnie przywrócić do pracy na cały czas umowy czyli do grudnia 2016 ☺
    To dla mnie dziwne bo w naszej firmie na zajmuje się sprawami związanymi z pracownikami i nawet teraz mam sytuację że pracownik przyniósł zwolnienie powyżej 33 dni i będę składała dokumenty w zusie. Fakt ze to dopiero początek roku ale ta ciągłość nie musi być zachowana. Myślę celowo wprowadziły cie w błąd bo dzięki temu że ciągniesz jedno zwolnienie do końca ciąży one mają mniej papierkowej roboty

• adzia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak im było wygodnie cieszę się że tam nie muszę wracać bo te 2 lata które mi zostało do końca umowy z moich wstępnych obliczeń nie będę musiała już tam pracowac bo czas umowy wygaśnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 22:14

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:46

la_lenka, adzia, SweetCherryPie, Anitka201, eM, chabasse, kasig lubią tę wiadomość

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z IP, miałam jakieś dziwne skurcze i ginekolog kazał pojechać do szpitala... I co? Dzidek według USG jest w 8 tyg 6 dniu i mierzy 2,1 cm, tętno 170 ud/min :D Szkoda, że nie dali popatrzeć w monitor, ani nie dali wydruku USG. :< To był udany dzień :) Dobranoc dziewczyny :D

adzia, kasig, Misi@, la_lenka lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Wróciłam z IP, miałam jakieś dziwne skurcze i ginekolog kazał pojechać do szpitala... I co? Dzidek według USG jest w 8 tyg 6 dniu i mierzy 2,1 cm, tętno 170 ud/min :D Szkoda, że nie dali popatrzeć w monitor, ani nie dali wydruku USG. :< To był udany dzień :) Dobranoc dziewczyny :D
    Super wiadomości ☺Dobranoc.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na naszej wizycie maluszek 8 mm i serduszko 129 :) wszystko wiec ok. Jestem spokojniejsza:) za to mala juz spala mi do 5 wcześniej a ostatnio jej sie odwidzialo. O 2 jedzenie i od 3 nie spi

Misi@, kasig lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Jak tak czytam kobitki ile płacicie to szok.. ja za wizyte place 100zl z usg z badaniem no wszystkim jutro bedzie mi robil cytologie to zaplace 130zł i dodam ze to bardzo dobry lekarz ktory ma super opinie i mnostwo klientek :)

Witam :P ja na razie (tfu tfu) od początku ciąży nie zapłaciłam ani złotówki na ginekologa czy badania :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam tych cen ale u mnie właśnie ten mój lekarz przyjmuje tylko i wyłącznie prywatnie no i jest najlepszy dlatego trzyma tę cenę bo i tak jest obłożony. Ciekawostką jest ze wczoraj na cenniku nawet cytologia jest za 50 zl. Do tego on pracuje w szpitalu w którym ja chcę rodzić.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Zazdroszczę wam tych cen ale u mnie właśnie ten mój lekarz przyjmuje tylko i wyłącznie prywatnie no i jest najlepszy dlatego trzyma tę cenę bo i tak jest obłożony. Ciekawostką jest ze wczoraj na cenniku nawet cytologia jest za 50 zl. Do tego on pracuje w szpitalu w którym ja chcę rodzić.

Ale z tego co ja wiem to jest obowiązkowa jedna cytologia bezpłatna na rok, (chyba na rok)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ