X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam kobitki ile płacicie to szok.. ja za wizyte place 100zl z usg z badaniem no wszystkim jutro bedzie mi robil cytologie to zaplace 130zł i dodam ze to bardzo dobry lekarz ktory ma super opinie i mnostwo klientek :)

• Ursa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie, ze to też zależy od regionu. Ja, z cytologią i usg, płacę 100zł u mojej Gin, w Barlinku (zachód Polski, miasto 14 tys ludzi). W piątek idę do kliniki, z wypasionym sprzętem, w Gorzowie i już za pocałowane klamki wołają 100 zł.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • eM Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak kiedyś chodziłam prywatnie to wizyta: 70 usg: 50 cytologia: 10.

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę teraz to się martwię. Moi rodzice czekali od 17, siedzieli cierpliwie. Koło nich siedział chłopak, który przyjechał jeszcze przed moją mamą i teraz zemdlał. Mój tata (nerwowy człowiek) zrobił borutę, bo się okazało, że lekarze gdzieś siedzą sobie na kawce. Teraz moją mamę wzięli i pewnie odbije się to wszystko na niej.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to u nas na SOR jest, kiedyś to miejsce odwiedzałam często na szczęście się uspokoiło. Będzie dobrze Nancy :) nie odbije się to wina lekarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 21:31

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio płaciłam 150zł, ale myślę, że trochę ulgowo mnie doktorek potraktował, bo to była krótka wizyta, tylko do sprawdzenia czy z dzieciokiem wszystko oki + recepty. Teraz nastawiam się na ze dwa razy tyle.
    Ale warto, doktor jest ordynatorem i to bonusuje - jak trafiłam do szpitala z krwawieniem to nie czekałam prawie wcale na izbie przyjęć, doktor od razu przyszedł, zapytał co u mnie, wydał dyspozycje żeby mnie przyjąć poza kolejnością. Mam przynajmniej poczucie, że dobrze wydaje pieniądze na prywatne wizyty. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka straszny jest ten nasz SOR. Już nie raz był opisywany. U mnie też bardzo często mieliśmy z nimi do czynienia. Niektórych uleczył tam czas i poszli do domu. Najlepiej wezwać karetkę i od razu Cię przyjmują. No ale też przecież człowiek nie chce wzywać w nieuzasadnionych przypadkach.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Chętnie! Robilam tam usg pierwsze, calkiem sensowna babeczka mi robila.

No ja tez dzisiaj w Mariocie robila u dr. Korolczuk i wrazenia ok. Mila babeczka, odwrocila w moja stronw monitor by zobaczyla kropka, pokazala serducho i dala 4 zdjecia.

A lekarz do ktorego teraz chodze to dr. Piasny. Bardzo mily, jako jedyny jeszcze przed ciaza dal mi skierowania na badania. Teraz w ciazy jak poszlam do niego 1 raz (po nie milym doswiadczeniu z innym lekarzem) jak mu pokazala bete to odrazu zlecil mi komplet badan, dorzucil tsh na moja prosbe. i przyjal mnie z marszu jak tylko odebralam ten kiepski cukier. Poki co polecam

• adzia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Pracodawca płaci tylko i wyłącznie pierwsze 33 dni każde następne zwolnienie opłacane jest przez zus nawet jak wrócisz do pracy i po tygodniu dostajesz kolejne zwolnienie.
    A to popatrz Anitko mało poinformowane księgowe ma ten mój szef. Bo taką właśnie informację od nich dostałam. Ale ja i tak się cieszę bo pracowałam tam 5 lat bez dnia chorobowego. Jak dostałam wypowiedzenie bo nie zgadzałaM się przychodzić z mojego dnia wolnego nie zgadzała się na wypłatę do ręki zrobiło mi się przykro. Ale nie zapomnę jego miny jak po miesiącu z uśmiechem na ustach wręczyłam mu zaświadczenie że jestem w ciąży i chcąc nie chcąc musiał mnie przywrócić do pracy na cały czas umowy czyli do grudnia 2016 ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    95 to cukier w normie. do 99 jest ok. Ja niestety miala 111 :-(
    Ja dzisejszy wynik
    77 ale o 5 rano wypilam dwie szklanki coli zero a o 9.30 badanie krwi, takze moge miec niedocukrzenie

oar8skjod4lwslof.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:36

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    A to popatrz Anitko mało poinformowane księgowe ma ten mój szef. Bo taką właśnie informację od nich dostałam. Ale ja i tak się cieszę bo pracowałam tam 5 lat bez dnia chorobowego. Jak dostałam wypowiedzenie bo nie zgadzałaM się przychodzić z mojego dnia wolnego nie zgadzała się na wypłatę do ręki zrobiło mi się przykro. Ale nie zapomnę jego miny jak po miesiącu z uśmiechem na ustach wręczyłam mu zaświadczenie że jestem w ciąży i chcąc nie chcąc musiał mnie przywrócić do pracy na cały czas umowy czyli do grudnia 2016 ☺
    To dla mnie dziwne bo w naszej firmie na zajmuje się sprawami związanymi z pracownikami i nawet teraz mam sytuację że pracownik przyniósł zwolnienie powyżej 33 dni i będę składała dokumenty w zusie. Fakt ze to dopiero początek roku ale ta ciągłość nie musi być zachowana. Myślę celowo wprowadziły cie w błąd bo dzięki temu że ciągniesz jedno zwolnienie do końca ciąży one mają mniej papierkowej roboty

• adzia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak im było wygodnie cieszę się że tam nie muszę wracać bo te 2 lata które mi zostało do końca umowy z moich wstępnych obliczeń nie będę musiała już tam pracowac bo czas umowy wygaśnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 22:14

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:46

la_lenka, adzia, SweetCherryPie, Anitka201, eM, chabasse, kasig lubią tę wiadomość

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z IP, miałam jakieś dziwne skurcze i ginekolog kazał pojechać do szpitala... I co? Dzidek według USG jest w 8 tyg 6 dniu i mierzy 2,1 cm, tętno 170 ud/min :D Szkoda, że nie dali popatrzeć w monitor, ani nie dali wydruku USG. :< To był udany dzień :) Dobranoc dziewczyny :D

adzia, kasig, Misi@, la_lenka lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Wróciłam z IP, miałam jakieś dziwne skurcze i ginekolog kazał pojechać do szpitala... I co? Dzidek według USG jest w 8 tyg 6 dniu i mierzy 2,1 cm, tętno 170 ud/min :D Szkoda, że nie dali popatrzeć w monitor, ani nie dali wydruku USG. :< To był udany dzień :) Dobranoc dziewczyny :D
    Super wiadomości ☺Dobranoc.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na naszej wizycie maluszek 8 mm i serduszko 129 :) wszystko wiec ok. Jestem spokojniejsza:) za to mala juz spala mi do 5 wcześniej a ostatnio jej sie odwidzialo. O 2 jedzenie i od 3 nie spi

Misi@, kasig lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Jak tak czytam kobitki ile płacicie to szok.. ja za wizyte place 100zl z usg z badaniem no wszystkim jutro bedzie mi robil cytologie to zaplace 130zł i dodam ze to bardzo dobry lekarz ktory ma super opinie i mnostwo klientek :)

Witam :P ja na razie (tfu tfu) od początku ciąży nie zapłaciłam ani złotówki na ginekologa czy badania :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam tych cen ale u mnie właśnie ten mój lekarz przyjmuje tylko i wyłącznie prywatnie no i jest najlepszy dlatego trzyma tę cenę bo i tak jest obłożony. Ciekawostką jest ze wczoraj na cenniku nawet cytologia jest za 50 zl. Do tego on pracuje w szpitalu w którym ja chcę rodzić.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Zazdroszczę wam tych cen ale u mnie właśnie ten mój lekarz przyjmuje tylko i wyłącznie prywatnie no i jest najlepszy dlatego trzyma tę cenę bo i tak jest obłożony. Ciekawostką jest ze wczoraj na cenniku nawet cytologia jest za 50 zl. Do tego on pracuje w szpitalu w którym ja chcę rodzić.

Ale z tego co ja wiem to jest obowiązkowa jedna cytologia bezpłatna na rok, (chyba na rok)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ