X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze to nic powaznego i szybko wyzdrowieje. Synekm Nadal spi...i zastanawiam sie czy nie odciagnac mleczka...juz zaczynam byc spiaca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 00:02

• Angela22 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wrześnióweczki i ja po :) Nikodem urodził się 22.09 o 4.39 z wagą 3360g i 57cm poród SN bardzo ciężki pozdrawiam :)

Misi@, anula1990, agatka196, monaaa85, Anitka201, Gusiak, snoopy_etka, Carolline, magdalenkaihelenka, adzia, Lady Savage, Pola Irene, Kasiarzynka, kasig, Wonderland, Czarna_88 lubią tę wiadomość

rrgu83a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela22 wrote:
    Witam wrześnióweczki i ja po :) Nikodem urodził się 22.09 o 4.39 z wagą 3360g i 57cm poród SN bardzo ciężki pozdrawiam :)
    Gratuluje.
    My już po karmieniu. To do 4 mam szansę pospac ;) dobranoc ;)

• adzia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela gratuluję. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela gratuluję! :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja spac nie moge,chyba nie da sie wyspac na zapas :p

74disg18xt1q3yyo.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dam rady was chyba nadrobić. Czujemy się z Michałkiem nieźle, urodziłam przez CC o 12:50. Tak jak już pisała Paulinek - 3680g i 55cm. Ma śliczne ciemne włosy i w ogóle jak każda mama jestem w nim już zakochana :)

Na początku był stres, bo zabronili mi karmić piersią ze względu na leki na epilepsję. Miałam nawet wpisany bromergon do podania. Na szczęście na wieczór przyszedł inny lekarz na obchód i kazał karmić. I stwierdził, że skoro wyraźnie neurolog wpisał w kartę ciąży, że mogę karmić, to tak jest. I że on to sobie już z szefem wyjaśni. Także o 22 było przystawianie do cyca. Cudowne uczucie :)

I jeszcze powiem wam, że jestem dumna z męża - nie sądziłam, że będzie się tak zachowywał!

Gratulacje dla pozostałych rozpakowanych :)

agatka196, monaaa85, Misi@, Anitka201, anula1990, snoopy_etka, Carolline, adzia, Pola Irene, trix, Kasiarzynka, kasig, Wonderland, Czarna_88, Kucykowa, kiti, easymum lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My gratuluje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila gratulacje :)

Moje dziecko jest cudowne :D
    Zjadla przed północą , obudziła sie teraz , noc przespana ale i tak bez fioletowych worków pod oczami sie nie obyje :D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lila gratulacje :)

Moje dziecko jest cudowne :D
    Zjadla przed północą , obudziła sie teraz , noc przespana ale i tak bez fioletowych worków pod oczami sie nie obyje :D
    Mój jak zjadł o 10 to karmiłam go o 3.30 i teraz :-) fajne to jest ze w sumie w nocy mam tylko 1 pobodke :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Mój jak zjadł o 10 to karmiłam go o 3.30 i teraz :-) fajne to jest ze w sumie w nocy mam tylko 1 pobodke :-)
    A tez czekasz az sie obudzi ?
    Moja 2dni temu tak byla karmiona , siedzę do 23 bo niewiem czy sie obudzi a potem tez w nocy pobudka i do rana

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój steka wierci się kupy nie może zrobić a ja nie umiem mu pomóc nie nadaje się na matkę :'(

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zjadł o północy. 3:30, 6:30 i teraz ;) widocznie potrzebuje. Mam jednak nadzieję, że w nocy się informuje i będzie jak u Was dwa karmienia, potem jedno i do rana ;)
    Kuzynką mojego męża podała bardzo szybko na noc kaszke małej by przesypiala noc i niestety utuczyla ją. Wolę wstawać w nocy i go karmić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 08:10

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh...ciężka noc,chyba przeżywam tą dzisiejsza wizyte u ginka.
    No to byle do 10tej mam nadzieje ,że jakaś gwiazda zabłyśnie i coś tam postanowi :)

Luna1 lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka moja tez nie kupka od 2dni , mama teraz mowila zebym jabłko zjadla , a ja głupia wczoraj sobie batoniki jadlam :D

Misi@ ale ty kp tylko ? Ja inny system zrobilam od wczoraj , jak mala nie szuka cyca po kp to odkladam spac i czekam jak sie obudzi po 30min gora godzinie i szuka to znowu cyc , wypluwa to butelke dostaje a ostatnie kp ma miedzy 20 a 21 bo nakladam grubsza warstwe maltanu na noc i zakrywam pielucha

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A mój steka wierci się kupy nie może zrobić a ja nie umiem mu pomóc nie nadaje się na matkę :'(

Anulka kochana nie załamuj się... na pewno dla swojego malucha jesteś i będziesz cudowna mama =)
    Próbowałas może tego delicolu albo espumisanu czy innych kropli?
    Jeśli to nie pomaga spróbuj może dać dziecku do wypicia kilka łyżek herbatki z kopru włoskiego... nie zaszkodzi dla maleństwa, a może pomóc ... ja swojej w takich sytuacjach juz dwa razy podawała i widoczna była ulga niemalże od razu.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis noc nie przespana tzn od 2 . Po wypuciu 90 ml mleka dostala mega czkawki wymeczyla ja okropnie a z pol godz po tym moze nawet nie mala zwymiotowala wszystko:/ jak nie ma tych czkawek to nie ma problemu zadnego;/

I odpada nam pepek podejrzewam ze z ta zmiana pampka juz go bie bedzie.

Ona jakie mleko uzywasz bo zapomnialam? Korci mnie zmiana.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny napiszcie od kiedy podajecie witaminy D i K? I czy macie problem z wkropleniem całości? U nas zostaje zawsze coś na usteczkach...

Ja podaje małej od jej 2 tyg, jak pediatra kazał, a z wypluwaniem albo zostawaniem witaminy nie mam problemu bo wlewam ją albo do mm albo do swojego odciągnietego

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom :) hurtowo lecicie :P tak to cisza, a nagle jak się zacznie to 4-5 XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka czkawka nic nie mow , w ciazy mialam po jedzeniu i teraz młoda też tak ma , mi nie zniknęła :D
    Jem i zaraz czkawke mam , juz w domu sie śmieją nawrt ze jak zjem i sobie poczkam to nie trzeba pytac czy sie najadlam :D

Nie wytrzymalam i musialam :D
    U rodziców chodze w dresach zeby nie uszkodzic szwow ale jeansy , tak za tym tesknilam :D
    Wzielam od mamy jedne bo kupila za dlugie a w ciazy w wakacje w nie weszłam, teraz chcialam sprawdzic czy zapne i sie udalo , tunika na dupke zeby sledzik sie nie odbijal i do sklepu zaraz smigam :D

‹‹ 2467 2468 2469 2470 2471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ