X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A tez czekasz az sie obudzi ?
    Moja 2dni temu tak byla karmiona , siedzę do 23 bo niewiem czy sie obudzi a potem tez w nocy pobudka i do rana
    Tak, teraz czekam aż sam się obudzi. Wcześniej miałam nawał pokarmu i nie byłam w stanie przeczekać tyle godzin. Teraz laktacja się ustabilizowała i nie budzą mnie bolące piersi :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka dodaję zdjęcie brzucha zaraz po wyjściu ze szpitala - 3 doba
    Teraz jest jeszcze ładniejszy, wchłonął się do zera :-)
    fc91dd701da2d1f6med.jpg
    e4054d4ea3138192med.jpg

Gusiak, adzia, agatka196, Staraczka23, la_lenka, Misi@, Kasiarzynka, Paulinek, kasig, Koalka, diatomka, Lady Savage, 4me, Kucykowa, easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny ja wysiadam :(
    Z rozwarcia 4cm zrobily sie 3cm.. Dzis rano oksy, wod nie przebijali,po 2 godz wicia sie na podlodze z bolu odlaczyli mk kroplowke bo sie okazalo ze macica ma dziwny ksztalt,dziecko sie nie wstawia do kanalu i jest dosc wysoko.. Teraz czekam na obchod czy czeka mnie cc czy co..
    Grunt ze nie mecza mnie 20h ze skurczami tylko mysla o dzialaniu.. Juz dam sie pociac nawet teraz bo psychicznie juz wysiadlam,chodze tylko i rycze
    Nie dam sobie podlaczyc juz oksy bo wiedzac ze macica cos nie tak zablokowalam sie psycbicznie w kwestii porodu naturalnego..
    Wiec czekam na obchod :(

relgzbmhh8tsviez.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pierwsze zdjęcie mojego pyzola :-)
    Te jeszcze ze szpitala:
    f7a6e694677fef4dmed.jpg

Tak chodzimy na spacery +kocyk i czapeczka
    ca5b8bedb4b92f30med.jpg

Dominka92, chabasse, Gusiak, Pola Irene, agatka196, Staraczka23, snoopy_etka, Misi@, Kasiarzynka, kasig, monaaa85, Koalka, Lady Savage, Wonderland, 4me, Czarna_88, karolcia87 lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Dominika..współczuję. Ja też już bym się dała pokroić bo tyle dni męczarni..masakra. Mam nadzieję, że dzisiaj przywitasz się ze swoim dzieciątkiem. Powodzenia!

• adzia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka jak ja Ci zazdroszczę takiego brzuszka. A synuś cudowny. ☺

Anitka201 lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Tak, teraz czekam aż sam się obudzi. Wcześniej miałam nawał pokarmu i nie byłam w stanie przeczekać tyle godzin. Teraz laktacja się ustabilizowała i nie budzą mnie bolące piersi :-)
    Jezu jaki brzuch , ja tez tak chce :D
    Póki co oponke mam a pod biustem zapasc , z dnia na dzien widze ze maleje :)
    Synek sliczny :)
    Mnie nie bolaly bardzo ale zastój byl spory i guzki sie robily teraz jest normalnie

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Anitka jak ja Ci zazdroszczę takiego brzuszka. A synuś cudowny. ☺

I ja też, ja też zazdraszczam brzuszka ... mówiłam, że po Tobie to zaraz nie będzie widać ciąży =)

Anitka201, adzia, Carolline lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka - synuś przesłodki :)

Dominka - trzymam kciuki, żeby dziś był Twój dzień

Anulka - nawet tak nie myśl, że jesteś zła mamą. Mój też ciągle stęka i się pręży. Nie mamy na to wpływu. Wczoraj byłam u lekarki i powiedziałam, że małego męczą kolki. Obserwowała go 2 godziny i stwierdziła, że to nie kolki, tylko sie napina, żeby zrobić kupkę czy puścić bąka. I wiesz, jakoś teraz inaczej na to patrzę...że niekoniecznie on wtedy cierpi, tylko sie napina i sobie przy tym stęka. Wiesz dorośli też nieraz tak robią na toalecie ;)

atdcwn154po83a78.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-) sama się nie spodziewałam że tak łatwo pójdzie. Do tego codziennie objadam się muffinami i innymi cudami i waga od kilku dni stoi w miejscu.
    Moje dziecię nie ma jeszcze miesiąca a już wygląda jak taki prawie 2 miesięczny bobas :-) no ale my jesteśmy wysocy więc i on się spory urodził :-) U nas od początku dominuje rozmiar 62, wszystkie ciuszki w rozmiarze 56 schowane lub rozdane.
    Staraczko ja się za szybko pochwaliłam,że nie miałam problemu z sutkami, a obecnie czuję z jednego sutka taki ból na początku karmienia..masakra jakby mnie ktoś skalpował. niby ran nie ma a tak boli..wiec współczuje tych poranionych sutków.

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie moj dzien.. Jak nic przez weekend nie bedzie sie dzialo to w pon cc. I chce cc , przez te bole dzis zablokowalam sie na porod naturalny,nie dalabym rady chyba
    Takze teraz mam nadzieje ze moja cora nie zrobi jak zwykle na odwrot i juz poczeka do poniedzialku..
    Liczylam ze jeszcze dzis zrobia,bylam po lewatywie i na czczo wiec nie wiem co im szkodzilo.. Weekend idzie i musza odpoczywac,a nie zajmowac sie obolalymi kobietami
    Oj ta ciaza dala mi popalic
    I oczywiscie jeszcze jedno to to ze we wtorek mam obrone, 2 termin z ktorym tez musze sie pozegnac
    Pecha mam chyba w genach zapisanego

relgzbmhh8tsviez.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A mój steka wierci się kupy nie może zrobić a ja nie umiem mu pomóc nie nadaje się na matkę :'(

Anula mam to samo, jestem totalnie bezsilna, w nocy budził mi się co 1,5godz bo widać bylo że się pręży. Co ja już nie robię żeby mu ulżyć, najpierw dawałam espumisan, nie pomagał, potem delicol bo ma inny składnik, nie pomaga, termofory, masaże, kładzenie na brzuszku, nawet termometrem już mu próbowałam pomóc wszystko na nic. Ja wyglądam już jak zombie, a Oluś taki wymęczony i też w sumie nie umie się wyspać bo ten brzuszek go wybudza

• kasig Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle 4 me, Anula 22, Lila My gratulacje :)

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:14

• diatomka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u ktoregos dzieciaczka pepek po odpadnieciu nie byl suchy tylkoe jeszcze tam taka maz czy cos bylo?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika o kurde ale sie nacierpisz:(

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:14

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Anitka201 piękny brzuch,też bym chciała mieć taki od razu po porodzie,ale pewnie zostanie to w strefie moich marzeń ;)
    A jak miałaś nawał to nie lepiej było odciągnąć laktatorem niż specjalnie budzić małego?
    A pamiętam,że od razu po porodzie pytałam się Ciebie jaki rozmiar małemu zakładasz to pisałaś,że 56 i ma jeszcze spore luzy?

Dominika92 3mam kciuki za Was :* Ponoć psychika odgrywa dużą rolę przy porodzie,a Ty tak jak piszesz się zestresowałaś,zablokowałaś psychicznie i klops.
    Bo miałam takie 2 pajace z rozmiarówka 56. Jak się później okazało one były w rozmiarze 62 (przyłożyłam do innych 62 i byly identyczne) do szpitala mąż mi przywiózł różne ubranka w rozm 56 i prawie wszystkie oddałam dziewczynie z sali. Dlatego rozmiar rozmiarowi nie rowny. Młody do tej pory nosi te oszukane 56 :-)
    co do odciągnia pokarmu. To mimo że mam świetny laktator to i tak dziecko lepiej ściągnie pokarm z piersi. Ja go budziłam co 3 godziny. Teraz w nocy przesypia po 5 godzin :-) przy nawale jak chciałam w nocy przystawic małego do piersi musiałam najpierw odciągnąć laktatorem jakieś 100ml. Dopiero wtedy mógł złapać sutka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja po jednym dniu czulam różnice jak maltan uzylam , teraz po karmieniu myje i smaruje , pielucha zakrywam i bez stanika chodze , niby maltan mozna miec i karmic , sprobowalam tej masci :D jest okropna wiec zmywam przed kp , mimo kapturka przez ktory karmie to nie chce zeby mala sie najadla tej masci

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o 4me to dla mnie to totalna abstrakcja ze rodzaca musiała czekać 3,5 godz na IP. Przy moim szybkim porodzie dziecko przyszloby na swiat na IP :-) ..u mnie w szpitalu od razu szliśmy na porodowkę omijając IP.
    Po takich przejsciach nie dziwie się ze przy kolejnej ciąży kobiety planują cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 12:19

‹‹ 2468 2469 2470 2471 2472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ