X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Staraczka - pogimnastykuj trochę małą przed jedzeniem. U nas to działa. Nóżki do brzuszka itp. Może i Wam pomoże.
    Ciężko będzie bo ona się budzi głodna i w ryk :D :D

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh,a ja nie mam swojego malestwa przy sobie bo okazalo sie ze po porodzie malej spadala saturacja i robili wyniki i ma niedobor wapnia i lezy pod kroplowka :(
    Bede ja miala tylko na karmienie.. Smutno mi :(
    A teraz tak mi rozrywa tylek jakbym nim rodzila, masakra te szwy tak ciagna..
    Wykorzystam czas na spanie bo ostatnio to spalam jakos przedwczoraj..

relgzbmhh8tsviez.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez tak ma, że jak się obudzi to od razu chce jeść =)

Kurde.... wcześniej karmilam piersią i odciagalam jakieś 100 ml mleka, a dziś raptem 30 :/
    Wczoraj też próbowałam odciagnac i z obu piersi wyszło jakieś 60... może jednak powinnam zacząć jeść bardziej normalnie, zeby przypadkiem nie zaczął mi zanikac pokarm...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko, a czemu Twoja mama tak reaguje na męża?
    Nie rozumiem troszkę tego, że skoro i tak gotuje obiad to czemu Twoj mąż jak wraca z pracy ma sobie przynosic sam, albo Ty masz Mu gotować, a nie może zjeść tego co wcześniej na obiad zrobiła mama?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika odpoczywaj A zobaczysz maleństwo zaraz będzie z tobą jest w dobrych rękach i wszystko będzie ok trzymam kciuki za was :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek śpi sobie tak po 2,3 godzinki a czesto nawet 5 godzin. Wasze maluszki też tak śpią?

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczko, a czemu Twoja mama tak reaguje na męża?
    Nie rozumiem troszkę tego, że skoro i tak gotuje obiad to czemu Twoj mąż jak wraca z pracy ma sobie przynosic sam, albo Ty masz Mu gotować, a nie może zjeść tego co wcześniej na obiad zrobiła mama?
    Tez nie rozumiem :/
    Ona od dłuższego już czasu dziwnie na niego reaguje , czasami jak mi gada to tak jak by mnie nastawiala przeciwko niemu .
    Ogólnie juz pomyslalam ze nie bede mogla dlugo tu siedziec bo ona zacznie gadac na niego na jego zachowanie a ja bede myśleć i szukac problemu w nim.

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka to zapytaj się mamy wprost o co jej chodzi i czemu tak traktuje Twojego męża. Jak Ci to przeszkadza jak twoja mama co traktuje to powiedz jej ze to jest twój mąż ojciec Twojego dziecka i nie musi co kochać ani lubić ale ma co szanować bo ty co kochasz .

Gusiak lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • easymum Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom i powodzenia tym, które zamykają wrzesień. W sumie szybko poszło wrześniowym mamusiom:)

Podczytuję Was, ale szczerze trochę mi szkoda czasu na internet. Mała jest słodka i uwielbiam spędzać z nią czas. Po żółtaczce nie ma śladu, zaczęła ładnie przybierać i zmienia się z dnia na dzień. Jutro mamy sesję, w sumie to ostatni dzwonek, bo za chwilę może być ciężko ze wspólpracą przy pozowaniu ;)

Ja karmię głównie mm, do piersi przystawiam przed mm, coś tam leci, ale nie za wiele. Jak odciągam, to czasem uda się ściągnąć 20 czasem 30 ml. Zbieram do butelki i jedno karmienie jest co jakiś czas tylko moim mlekiem. Cieszę się i z tego, chociaż wolałabym mieć tyle pokarmu, żeby mała się najadała. Ale jest jak jest, więc nie narzekam, mm ma też swoje plusy, bo mała budzi się dość regularnie i nie wisi cały czas na cycu. Mam więc szanse zająć się domem, poprać, ugotować i posprzątać.

My na pierwszym spacerku byliśmy jak Ania miała tydzień, i dodatkowo w restauracji na obiedzie, bo to była nasza rocznica ślubu. Dzisiaj pada, ale do wczoraj wystawiałam wózek na taras, przykrywałam moskitierą i tak się werandowałyśmy po 2-3 godziny. A w tym czasie my z mężem mieliśmy chwilkę relaksu na tarasie - słoneczko, kawka, coś słodkiego. Jak za dawnych czasów ;)

Mam pytanie o kąpanie - kąpiecie codziennie? Bo ja co 2 dni, poza tym codziennie przynajmniej raz mała ląduje do połowy pod kranem, bo jak się zdarzy giga kupa, to szkoda przecierać chusteczkami - idziemy pod kran i przynajmniej dokładnie wszystko wymyte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 14:47

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kąpiel staram się codziennie, mała bardzo lubi, grzecznie leży w wodzie i się rozgląda. Chyba, że ma marudny dzień i padnie przed kąpielą, to już jej nie budzę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna teraz nie zaczynam tematu bo chodzi wkurzona jak osa :D :D

U nas też kąpiel co drugi dzień jest a w dni bez kąpieli biorę miske z wodą i przemywam ją pieluszka :)

Chyba głupotę zrobilam , zjadlam wafelka i kotleta schabowego ale nie byl przypieczony no i mała wypluwa cycka :/

• .ona. Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum - mam takie samo zdanie jeśli chodzi o kp ;)
    My też na mm.

Co do kąpieli - codziennie.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka spróbuj termometrem w pupę( termometr trochę oliwki lejesz na końcówkę wsadzasz w pupę i trochę ruszasz i nogi zginasz do brzucha małemu w kolanach taka gimnastyga i kółka krecisz u nas wczoraj zadziałało a dzisiaj od nowa kupilismy malemu mleko inne i moze inaczej bedzie działać i lepiej zareaguje bo juz nie wiem jak malemu pomoc) aha i rurki na zaparcia sa specjalne dla maluchow w poniedzialek ide kupic do apteki. A ty karmisz tylko piersia?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy Ciocie forumowe tak mi dobrze taki najedzony i mogę spać u taty :)
    15nu2ch.jpg

la_lenka, Lady Savage, Czarna_88, Gusiak, monaaa85, Misi@, easymum, chabasse, adzia, agatka196, Anitka201, kasig, snoopy_etka, Pola Irene, trix lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka kp a dokarmiam mm , dzisiaj przeinaczylam , rano dokarmianie butla i wieczorem a w dzien na cycu i przepajanie herbatą koperkowa , mama wyszla do sklepu spotkala sąsiadkę pielęgniarke i ta mowila ze jak nie placze i pruty sa to nie trzeba nic robic .

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Mój maluszek śpi sobie tak po 2,3 godzinki a czesto nawet 5 godzin. Wasze maluszki też tak śpią?

tak mojej się kilka razy zdarzyło 7 godzin

Czarna_88 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy w domu wasze maluchy były w rożkach? my próbowaliśmy bez ale jest wtedy strasznie nerwowa i nie wiem jak ja oduczyć.

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek musi być bardzo opatulony i w rozku też bo inaczej nie zaśnie aA nosek sobie sam chowa w kocyk, musi mieć cieplutko

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po co oduczyć? Trzeba się cieszyć, że jest coś co dziecko uspokaja.
    U nas rożek oznacza od razu wkurw i nogi w górze. Ja bym się cieszyła, że mogę prosto dzieciaka opatulić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez w rozku jest , wczoraj w kocyku byla to troche marudzila i mi bylo niewygodnie ja na rękach trzymaac .

‹‹ 2474 2475 2476 2477 2478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ