Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Eh,a ja nie mam swojego malestwa przy sobie bo okazalo sie ze po porodzie malej spadala saturacja i robili wyniki i ma niedobor wapnia i lezy pod kroplowka
Bede ja miala tylko na karmienie.. Smutno mi
A teraz tak mi rozrywa tylek jakbym nim rodzila, masakra te szwy tak ciagna..
Wykorzystam czas na spanie bo ostatnio to spalam jakos przedwczoraj.. -
Moja tez tak ma, że jak się obudzi to od razu chce jeść
Kurde.... wcześniej karmilam piersią i odciagalam jakieś 100 ml mleka, a dziś raptem 30
Wczoraj też próbowałam odciagnac i z obu piersi wyszło jakieś 60... może jednak powinnam zacząć jeść bardziej normalnie, zeby przypadkiem nie zaczął mi zanikac pokarm... -
Staraczko, a czemu Twoja mama tak reaguje na męża?
Nie rozumiem troszkę tego, że skoro i tak gotuje obiad to czemu Twoj mąż jak wraca z pracy ma sobie przynosic sam, albo Ty masz Mu gotować, a nie może zjeść tego co wcześniej na obiad zrobiła mama? -
Dominika odpoczywaj A zobaczysz maleństwo zaraz będzie z tobą jest w dobrych rękach i wszystko będzie ok trzymam kciuki za was
-
nick nieaktualnyGusiak wrote:Staraczko, a czemu Twoja mama tak reaguje na męża?
Nie rozumiem troszkę tego, że skoro i tak gotuje obiad to czemu Twoj mąż jak wraca z pracy ma sobie przynosic sam, albo Ty masz Mu gotować, a nie może zjeść tego co wcześniej na obiad zrobiła mama?
Ona od dłuższego już czasu dziwnie na niego reaguje , czasami jak mi gada to tak jak by mnie nastawiala przeciwko niemu .
Ogólnie juz pomyslalam ze nie bede mogla dlugo tu siedziec bo ona zacznie gadac na niego na jego zachowanie a ja bede myśleć i szukac problemu w nim. -
Staraczka to zapytaj się mamy wprost o co jej chodzi i czemu tak traktuje Twojego męża. Jak Ci to przeszkadza jak twoja mama co traktuje to powiedz jej ze to jest twój mąż ojciec Twojego dziecka i nie musi co kochać ani lubić ale ma co szanować bo ty co kochasz .
Gusiak lubi tę wiadomość
-
Cześć wszystkim. Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom i powodzenia tym, które zamykają wrzesień. W sumie szybko poszło wrześniowym mamusiom:)
Podczytuję Was, ale szczerze trochę mi szkoda czasu na internet. Mała jest słodka i uwielbiam spędzać z nią czas. Po żółtaczce nie ma śladu, zaczęła ładnie przybierać i zmienia się z dnia na dzień. Jutro mamy sesję, w sumie to ostatni dzwonek, bo za chwilę może być ciężko ze wspólpracą przy pozowaniu
Ja karmię głównie mm, do piersi przystawiam przed mm, coś tam leci, ale nie za wiele. Jak odciągam, to czasem uda się ściągnąć 20 czasem 30 ml. Zbieram do butelki i jedno karmienie jest co jakiś czas tylko moim mlekiem. Cieszę się i z tego, chociaż wolałabym mieć tyle pokarmu, żeby mała się najadała. Ale jest jak jest, więc nie narzekam, mm ma też swoje plusy, bo mała budzi się dość regularnie i nie wisi cały czas na cycu. Mam więc szanse zająć się domem, poprać, ugotować i posprzątać.
My na pierwszym spacerku byliśmy jak Ania miała tydzień, i dodatkowo w restauracji na obiedzie, bo to była nasza rocznica ślubu. Dzisiaj pada, ale do wczoraj wystawiałam wózek na taras, przykrywałam moskitierą i tak się werandowałyśmy po 2-3 godziny. A w tym czasie my z mężem mieliśmy chwilkę relaksu na tarasie - słoneczko, kawka, coś słodkiego. Jak za dawnych czasów
Mam pytanie o kąpanie - kąpiecie codziennie? Bo ja co 2 dni, poza tym codziennie przynajmniej raz mała ląduje do połowy pod kranem, bo jak się zdarzy giga kupa, to szkoda przecierać chusteczkami - idziemy pod kran i przynajmniej dokładnie wszystko wymyteWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 14:47
-
nick nieaktualnyCzarna teraz nie zaczynam tematu bo chodzi wkurzona jak osa
U nas też kąpiel co drugi dzień jest a w dni bez kąpieli biorę miske z wodą i przemywam ją pieluszka
Chyba głupotę zrobilam , zjadlam wafelka i kotleta schabowego ale nie byl przypieczony no i mała wypluwa cycka -
Staraczka spróbuj termometrem w pupę( termometr trochę oliwki lejesz na końcówkę wsadzasz w pupę i trochę ruszasz i nogi zginasz do brzucha małemu w kolanach taka gimnastyga i kółka krecisz u nas wczoraj zadziałało a dzisiaj od nowa kupilismy malemu mleko inne i moze inaczej bedzie działać i lepiej zareaguje bo juz nie wiem jak malemu pomoc) aha i rurki na zaparcia sa specjalne dla maluchow w poniedzialek ide kupic do apteki. A ty karmisz tylko piersia?
-
Pozdrawiamy Ciocie forumowe tak mi dobrze taki najedzony i mogę spać u taty
la_lenka, Lady Savage, Czarna_88, Gusiak, monaaa85, Misi@, easymum, chabasse, adzia, agatka196, Anitka201, kasig, snoopy_etka, Pola Irene, trix lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnulka kp a dokarmiam mm , dzisiaj przeinaczylam , rano dokarmianie butla i wieczorem a w dzien na cycu i przepajanie herbatą koperkowa , mama wyszla do sklepu spotkala sąsiadkę pielęgniarke i ta mowila ze jak nie placze i pruty sa to nie trzeba nic robic .
-
nick nieaktualny
-
Mój maluszek musi być bardzo opatulony i w rozku też bo inaczej nie zaśnie aA nosek sobie sam chowa w kocyk, musi mieć cieplutko
-
nick nieaktualny