X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Staraczka - pogimnastykuj trochę małą przed jedzeniem. U nas to działa. Nóżki do brzuszka itp. Może i Wam pomoże.
    Ciężko będzie bo ona się budzi głodna i w ryk :D :D

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh,a ja nie mam swojego malestwa przy sobie bo okazalo sie ze po porodzie malej spadala saturacja i robili wyniki i ma niedobor wapnia i lezy pod kroplowka :(
    Bede ja miala tylko na karmienie.. Smutno mi :(
    A teraz tak mi rozrywa tylek jakbym nim rodzila, masakra te szwy tak ciagna..
    Wykorzystam czas na spanie bo ostatnio to spalam jakos przedwczoraj..

relgzbmhh8tsviez.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez tak ma, że jak się obudzi to od razu chce jeść =)

Kurde.... wcześniej karmilam piersią i odciagalam jakieś 100 ml mleka, a dziś raptem 30 :/
    Wczoraj też próbowałam odciagnac i z obu piersi wyszło jakieś 60... może jednak powinnam zacząć jeść bardziej normalnie, zeby przypadkiem nie zaczął mi zanikac pokarm...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko, a czemu Twoja mama tak reaguje na męża?
    Nie rozumiem troszkę tego, że skoro i tak gotuje obiad to czemu Twoj mąż jak wraca z pracy ma sobie przynosic sam, albo Ty masz Mu gotować, a nie może zjeść tego co wcześniej na obiad zrobiła mama?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika odpoczywaj A zobaczysz maleństwo zaraz będzie z tobą jest w dobrych rękach i wszystko będzie ok trzymam kciuki za was :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek śpi sobie tak po 2,3 godzinki a czesto nawet 5 godzin. Wasze maluszki też tak śpią?

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczko, a czemu Twoja mama tak reaguje na męża?
    Nie rozumiem troszkę tego, że skoro i tak gotuje obiad to czemu Twoj mąż jak wraca z pracy ma sobie przynosic sam, albo Ty masz Mu gotować, a nie może zjeść tego co wcześniej na obiad zrobiła mama?
    Tez nie rozumiem :/
    Ona od dłuższego już czasu dziwnie na niego reaguje , czasami jak mi gada to tak jak by mnie nastawiala przeciwko niemu .
    Ogólnie juz pomyslalam ze nie bede mogla dlugo tu siedziec bo ona zacznie gadac na niego na jego zachowanie a ja bede myśleć i szukac problemu w nim.

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka to zapytaj się mamy wprost o co jej chodzi i czemu tak traktuje Twojego męża. Jak Ci to przeszkadza jak twoja mama co traktuje to powiedz jej ze to jest twój mąż ojciec Twojego dziecka i nie musi co kochać ani lubić ale ma co szanować bo ty co kochasz .

Gusiak lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • easymum Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom i powodzenia tym, które zamykają wrzesień. W sumie szybko poszło wrześniowym mamusiom:)

Podczytuję Was, ale szczerze trochę mi szkoda czasu na internet. Mała jest słodka i uwielbiam spędzać z nią czas. Po żółtaczce nie ma śladu, zaczęła ładnie przybierać i zmienia się z dnia na dzień. Jutro mamy sesję, w sumie to ostatni dzwonek, bo za chwilę może być ciężko ze wspólpracą przy pozowaniu ;)

Ja karmię głównie mm, do piersi przystawiam przed mm, coś tam leci, ale nie za wiele. Jak odciągam, to czasem uda się ściągnąć 20 czasem 30 ml. Zbieram do butelki i jedno karmienie jest co jakiś czas tylko moim mlekiem. Cieszę się i z tego, chociaż wolałabym mieć tyle pokarmu, żeby mała się najadała. Ale jest jak jest, więc nie narzekam, mm ma też swoje plusy, bo mała budzi się dość regularnie i nie wisi cały czas na cycu. Mam więc szanse zająć się domem, poprać, ugotować i posprzątać.

My na pierwszym spacerku byliśmy jak Ania miała tydzień, i dodatkowo w restauracji na obiedzie, bo to była nasza rocznica ślubu. Dzisiaj pada, ale do wczoraj wystawiałam wózek na taras, przykrywałam moskitierą i tak się werandowałyśmy po 2-3 godziny. A w tym czasie my z mężem mieliśmy chwilkę relaksu na tarasie - słoneczko, kawka, coś słodkiego. Jak za dawnych czasów ;)

Mam pytanie o kąpanie - kąpiecie codziennie? Bo ja co 2 dni, poza tym codziennie przynajmniej raz mała ląduje do połowy pod kranem, bo jak się zdarzy giga kupa, to szkoda przecierać chusteczkami - idziemy pod kran i przynajmniej dokładnie wszystko wymyte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 14:47

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kąpiel staram się codziennie, mała bardzo lubi, grzecznie leży w wodzie i się rozgląda. Chyba, że ma marudny dzień i padnie przed kąpielą, to już jej nie budzę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna teraz nie zaczynam tematu bo chodzi wkurzona jak osa :D :D

U nas też kąpiel co drugi dzień jest a w dni bez kąpieli biorę miske z wodą i przemywam ją pieluszka :)

Chyba głupotę zrobilam , zjadlam wafelka i kotleta schabowego ale nie byl przypieczony no i mała wypluwa cycka :/

• .ona. Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum - mam takie samo zdanie jeśli chodzi o kp ;)
    My też na mm.

Co do kąpieli - codziennie.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka spróbuj termometrem w pupę( termometr trochę oliwki lejesz na końcówkę wsadzasz w pupę i trochę ruszasz i nogi zginasz do brzucha małemu w kolanach taka gimnastyga i kółka krecisz u nas wczoraj zadziałało a dzisiaj od nowa kupilismy malemu mleko inne i moze inaczej bedzie działać i lepiej zareaguje bo juz nie wiem jak malemu pomoc) aha i rurki na zaparcia sa specjalne dla maluchow w poniedzialek ide kupic do apteki. A ty karmisz tylko piersia?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy Ciocie forumowe tak mi dobrze taki najedzony i mogę spać u taty :)
    15nu2ch.jpg

la_lenka, Lady Savage, Czarna_88, Gusiak, monaaa85, Misi@, easymum, chabasse, adzia, agatka196, Anitka201, kasig, snoopy_etka, Pola Irene, trix lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka kp a dokarmiam mm , dzisiaj przeinaczylam , rano dokarmianie butla i wieczorem a w dzien na cycu i przepajanie herbatą koperkowa , mama wyszla do sklepu spotkala sąsiadkę pielęgniarke i ta mowila ze jak nie placze i pruty sa to nie trzeba nic robic .

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Mój maluszek śpi sobie tak po 2,3 godzinki a czesto nawet 5 godzin. Wasze maluszki też tak śpią?

tak mojej się kilka razy zdarzyło 7 godzin

Czarna_88 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy w domu wasze maluchy były w rożkach? my próbowaliśmy bez ale jest wtedy strasznie nerwowa i nie wiem jak ja oduczyć.

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek musi być bardzo opatulony i w rozku też bo inaczej nie zaśnie aA nosek sobie sam chowa w kocyk, musi mieć cieplutko

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po co oduczyć? Trzeba się cieszyć, że jest coś co dziecko uspokaja.
    U nas rożek oznacza od razu wkurw i nogi w górze. Ja bym się cieszyła, że mogę prosto dzieciaka opatulić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez w rozku jest , wczoraj w kocyku byla to troche marudzila i mi bylo niewygodnie ja na rękach trzymaac .

‹‹ 2474 2475 2476 2477 2478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ