Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkie wrześnióweczki
gratuluje każdej mamusi, która jest już po i życze tym które są przed szybkiego porodu
jestem na liście, czasem się udzielałam, więc melduje iż 22.09 (termin na 29.09) na świat siłami natury przyszła nasza kochana córeczka Emilkawaga 3770g i 55cm długa
poród jak dla mnie błyskawica. O 14 zaczęły odchodzić wody, ale bez skurczy. Pojechałam do szpitala na ktg wyszedł jeden skurcz i 1cm rozwarcia wiec kiepsko, pewnie odesłaliby mnie do domu gdyby wody nie odeszły, bo szpital przepełniony i brak miejsc na porodówce. O 18 zaczeły się skurcze, więc się zaczeło, wszystko szło sprawnie, ostatnia faza to były trzy skurcze parte i mała była na świecieniestety była strasznie zmęczona porodem, miała sinice więc nie było kangurowania
przynieśli mi ją dopiero 3h po porodzie. Generalnie jestem w szoku że już po
Carolline, Kasiarzynka, monaaa85, Misi@, easymum, chabasse, la_lenka, adzia, Gusiak, agatka196, Anitka201, kasig, snoopy_etka, Pola Irene, magdalenkaihelenka, karolcia87 lubią tę wiadomość
to naszszczęśliwy cykl!
nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Misia mój mały też ma jeszcze zoltaczke ... na bialkach oczek widać bo są trochę zoltawe . Podaje małemu glukoze do picia bo położna kazała żeby właśnie zoltaczke szybciej zeszła
no ale zobaczymy co lekarz powie bo we wtorek mamy pierwszą wizytę A w poniedziałek jeszcze wizyta położnej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 20:36
-
nick nieaktualnyDzisiaj wypisane do domu, o dobe dluzeh bo mala spadla na wadze i miala crp podwyzszone takze przeboje i dokarmianie mm w szpitalu. Teraz odciagnelam 80ml mleka i w nocy walcze z laktatorem zeby rozkrecic bo poraniona jestem a maz karmi moim z butli i postaramy sie odstawic mm;) trzymajcie kciuki. I faza porodu 11h i 30 min, II faza 2h 20 min
Misi@, agatka196, Anitka201, Gusiak lubią tę wiadomość
-
Szanowne Panie
piszę pracę dyplomową na temat późnego macierzyństwa.
Bardzo proszę o wypełnienie ankiety Panie, które urodziły dziecko w 35. roku życia i później.
Niestety na przeprowadzenie badań mam czas już tylko do dzisiejszych (bardzo)późnych godzin nocnych....
Pomoc wszystkich Pań będzie niezwykle cenna, ponieważ trudność sprawia mi znalezienie niezbędnej grupy badawczej, aby móc przeprowadzić badanie.
Bardzo proszę o pomoc, poświęcenie kilku chwil na wypełnienie ankiety i wzięcie udziału w badaniach.
Tutaj nie można chyba załączać plików. Dlatego wszystkie Panie chętne wziąć udział w badaniach proszę o taka informację tutaj lub na adres [email protected]. Prześlę wówczas ankietę
Ankieta zawiera krótkie pytania a, b, c.
Dziękuję i pozdrawiam ciepło! Natalia:-) -
nick nieaktualnyPaulinek mam nadzieję, że się uda
lalenka mój zakochany w synu. wziął sobie cały miesiąc urlopu, by się nami zajmować. Mimo, że wcześniej raczej na urlopy nie chodził, więc wszyscy zdziwiwni
Na spacerach tylko on prowadzi wózek, ale pozwalam mu, bo ja się jeszcze najeźdze, więc niech korzysta.
kąpiemy razem. Popołudniu o 16-17 zazwyczaj ide się położyć to maly zasypia mu w tym czasie na klatce i tak sobie lezy, a on w niego wpatrzony
choć czasem wisi na kompie i odbiera maile z pracy i zapomina o jedzeniu co mnie irytuje...ogólnie jest na plus i ciesze się, że się tak świetnie odnajduje i rozmawia z małym, śpiewa mu i przytula. Kupił też nowy aparat i cały czas robi mu zdjęciaKucykowa, Paulinek lubią tę wiadomość
-
Lenka, pamiętam przy pierwszym dziecku też było mi przykro, mąż grał na kompie po nocach, a ją walczyłam o każdą chwilę snu, ale teraz jest zupełnie inaczej, nie jestem pewna, ale oni muszą chyba do wszystkiego dorosnąć☺ W nas też pewnie jest problem, burza hormonów po porodzie, mój mąż ma z tym do czynienia trzeci raz jest mu łatwiej. Na twoim miejscu dawała bym mężowi zadania - kąpiel, spacer, faceci są zadaniowcami nie liczyła był na to, że się do myślą co ty byś właśnie chciała.
Dziewczyny w okolicach 2tyg od porodu laktacja się ustawia pod dziecko i już ciężko ściągać nadwyżki laktatorem (z drugiej strony zastanawiał się po co) i nie znaczy to, że tracimy pokarm ( jeśli w miarę regularnie się karmi)
Marysia jest trzecim dzieckiem które karmię wyłącznie piersią i nie czuję się w żaden sposób uwiązana, przeciwnie czuję się rewelacyjnie, że jestem dla niej taka ważna, więc do mam karmiących sztucznym wkurzam się☺ czytając, że mój dzieć wisi mi na cyckuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 21:41
Kucykowa, Carolline, kapturnica lubią tę wiadomość
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Mnie wnerwiało by to ciągłe mycie i sterylizowanie butli, ale co kto lubi.
Moje dzieci w ogóle nie znaną butelek - nie były nam potrzebne, więc nie nauczyła się ich myć ☺Kucykowa, Carolline, kapturnica lubią tę wiadomość
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Lalenka u mnie Rafał pracuje do późna i czasami trafia prosto na kąpiel, a kąpiemy małą późno bo po 20 lub 21 właśnie przez jego późne powroty do domu (to jest tymczasowe) wiec zostaje ze wszystkim sama i czasem wszystko mnie przerasta i siedzę i rycze bo mi też potrzeba trochę czułości, zrozumienia, miłości, pomocy. Za to jak przychodzi weekend spędzamy go we trójkę. Spacery, zakupy, sprzątanie, gotowanie, wycieczki do dziadków i Rafał małą stara się zajmować tak jak potrafi ale jest to samo co u ciebie jak mała płacze, prezy się lub potrzebuje uwagi to idzie do mnie i mówi " mama daj mlesio bo córcia glodna" mimo to ze przed chwila jadła i wtedy musze mu powiedzieć co i jak zrobić.
Ale stara się. ☺
I tak właśnie dziś jak pojechaliśmy rano w trasę to wróciliśmy o 20 i mała wydoiła mi 2 cyce i spać jej się nie chce bo wyspala się w aucie, w wozku i u dziadków. -
nick nieaktualnyU nas niewiem no u rodziców jestem , widze roznice tylko w zachowaniu ze trochę sie krępuje przy nich aby gadac do malej , inaczej bylo w szpitalu . Na rece bierze troche rozmawia , ze mna wita sie i zegna tak jak w domu , ogólnie nie mamy jak pogadac bo wiecznie ktos sie kreci . Podejrzewam ze bedzie fajnie jak wroce do nas do domu ale nie ma co chwalic d nnia przed zachodem słońca
-
Kucykowa, kiedy Mani włącza się nocny przytulas, karmię ją i kładę w pozycji pół leżącej na klatkę piersiową i tak zasypia (ja zresztą też). Jak się ocknę odkładam małą (śpi z nąmi w łóżku) i hrapiemy dalej.
Kucykowa lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Mój mąż mi dużo pomaga... kapiemy małego zawsze razem,zajmuje sie pielegnavja pepuszka ,przewija małego zawsze jak jest w domu nawet w nocy, duzo tuli i nosi małego, ostatnio nawet kwiatki dostałam....
Moje dziecko dzisiaj w nocy 7 godzin spało bez jedzenia teraz próbuje co karmić ale Ci chwilę przysypia przy piersi. Czy małe dziecko 2tyg może tyle spac i nie jeść ? Trochę się tym martwię. -
Gratulacje dla nowych mamusiek:) My wczoraj cały dzień w rozjazdach, a później gości mieliśmy, także nie miałam kiedy zajrzeć i zaktualizować pierwszą stronę.
U nas młody rośnie jak na drożdżach, jutro go zważymy. Długość na pewno też uległa zmianie. W ciąży poodkładałam mu większe ciuszki, które myślałam, że ubierzemy listopad, grudzień, a tu niespodzianka, bo już są ok.