X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż dużo pomaga, lecz jak nie mam już siły to powiem mu , że nic nie robi, a później boli mnie serducho, że tak mu powiedziałam. Mąż jak tylko jest w domu karmi, przewija, kąpie, lula , budzi się w nocy do małego. Nasz mały butle je, a w dzień daje pierś jedną drugą, jak się nie najje to mleko. A mój w końcu kupkę zrobił i to porządną :) mleko mu zmieniliśmy do każdego mleka delicol i osłonę na żołądek dla dzieci małych. I jakby mu było lepiej mniej ulewał po tym mleku. Ja też się bałam , że nie poradzę sobie z małym , że nie będę piersią karmić, ale teraz się tym nie przejmuje , że nie karmie piersią cały czas. Mały jak płacze , a ja nie wiem już jak mu pomóc to płaczę razem z nim, ale ponoć takie są początki. I też karmimy na żadanie 2-3 h czasem dlużej pośpi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 12:52

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka20 co to za osłona na żołądek? bo u mojego wcale nie jest lepiej z tym brzuszkiem niestety, może bym mu kupiła coś osłonowego

• Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 gratuluję Marysi:)

Natka88 lubi tę wiadomość

17u9df9hyjbnpcim.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    monaa85 mnie przeraża poród, zwłaszcza, że nie mam żadnych skurczy przepowiadających ani nic, boje się bólu i tego jak to będzie... boje sie, ze mnie natna albo jeszcze gorzej i bedzie vacum.... do tego jakoś sobie nie wyobrażam, że nagle mogę zacząć rodzic, jakos mi sie to wydaje wciaz odlegla nieprawda...

..ja przed wczoraj miałam wieczór skurczy przepowiadających..skurcze, takie napinające co 5, 6, 7 minut..różnie.. Nie wiedziałam czy już jechać czy nie..bo nie bolało..tylko się napinało.. Zrobiłam mężowi kolacje i czekałam aż wróci z pracy żeby iść pod prysznic.. Wzięłam prysznic i poszłam spać. W nocy było ok. A każdego dnia te pytania: kiedy rodzisz? czujesz że to już? stresujesz się że już prawie termin? Do tej pory byłam cierpliwa.. A teraz leje się ze mnie sarkazm jak słyszę któreś z tych pytań.. Przykre to...jakby ludzie nie mieli innych tematów..

Carolline, Kucykowa lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka gratuluję!

Natka88 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..a teściowa to już wczoraj przesadzila.. "Monisiu pewnie się stresujesz i denerwujesz przed porodem, bo to przecież w każdej chwili może się zacząć bo przecież termin tuż tuż.." ...i ręce człowiekowi opadają..nawet jak próbuję się nie stresować, nie nakręcać, nie przeżywać na zaś a nawet nie rozmyślać..to zawsze znajdzie się jakaś "dobra duszyczka" co przypomni ci- stresuj się bo wszystko może się zdarzyć..i to już tuż tuż.. Nosz kur...

1usacwa1uvvludfr.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...wybaczam jej ;-) ...ale jak zacznie jeszcze raz to nie ręczę za siebie.. :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...chyba mnie hormony rozwalają :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na szczeście jeszczze aż tak nie pytają, ale mama dzwoni co chwile i no jak tam? ale dasz znac jakby co nie??
    no jasne zamiast jechac najpierw bede do kazdego dzwonic, ze sie zaczyna...
    juz postanowilam, ze zadzwonie dopiero po wsyztskim, bo inaczej zamecza mnie i meza i siostre bo do niej tez dzwonia!

monaaa85 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki wiem ze malo sie odzywam ale u nas niestety młoda bardzo malo spi.

do tego nie umie jesc z piersi, piersia sie bawi i traktuje jak smoka, poniewaz mleko mam to odciagam i daje z butli i wtedy zjada a piers jest tylko co ktorys raz a jak widze ze juz sie bawi podmieniam na smoka,noce sa gorsze, w ciagu dnia jeszcze pospi a nocami budzi sie czasem co 20 min,generalnie przestala chciec spac u siebie w lozeczku z nami ok a w lozeczku zle moze macie jakies sposoby???do tego bardzo mi ulewa i juz nie wiem co na to poradzic:( poczatkowo ladnie spala u siebie i nocki prawie cale a teraz zasypia przy cycu a potem jest ryk poprzestawialo jej sie i np wczoraj wstala kolo 20 a potem dopiero po 3 w nocy zasnela:( i o 6 juz wstala.taki maly potworek:)

d8a6f6d69b1f9038med.jpg

8317dac8ba108781med.jpg

snoopy_etka, Carolline, monaaa85, magdalenkaihelenka, adzia, agatka196, Kasiarzynka, la_lenka, Pola Irene, Natka88, diatomka, trix, .ona., easymum lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    ...chyba mnie hormony rozwalają :-)

Zdecydowanie tak :3 nie przejmuj się, a w porównaniu co tutaj niektóre przeżwały z teściową albo z facetami przed porodem, to takie zdanko od Twojej to mały pikuś.

monaaa85 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Anulka20 co to za osłona na żołądek? bo u mojego wcale nie jest lepiej z tym brzuszkiem niestety, może bym mu kupiła coś osłonowego

akurat mamy to: http://www.floractin.pl/ a karmisz piersia? czy mm , bo jak mm to może mleko nie słuzy a jak piersią , to może coś zadasz co nie służy. To dokładnie jest osłonka na przewód pokarmowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 13:29

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:

do tego nie umie jesc z piersi, piersia sie bawi i traktuje jak smoka, poniewaz mleko mam to odciagam i daje z butli i wtedy zjada a piers jest tylko co ktorys raz a jak widze ze juz sie bawi podmieniam na smoka,noce sa gorsze, w ciagu dnia jeszcze pospi a nocami budzi sie czasem co 20 min,generalnie przestala chciec spac u siebie w lozeczku z nami ok a w lozeczku zle moze macie jakies sposoby???do tego bardzo mi ulewa i juz nie wiem co na to poradzic:( poczatkowo ladnie spala u siebie i nocki prawie cale a teraz zasypia przy cycu a potem jest ryk poprzestawialo jej sie i np wczoraj wstala kolo 20 a potem dopiero po 3 w nocy zasnela:( i o 6 juz wstala.taki maly potworek:)

Ja od początu śpie z małą w łóżku, ale od zeszłego weekendu oduczamy ją tego, i śpi u siebie, mój sposób, jest taki jak sie drże dłużej jak 20 min to biorę ją zmieniam pieluchę, daję cyca jednego, jak zasypia kładę do łóżka i czekam jak się drzę zaraz po położeniu daję drugiego cyca, a jak nie to zostawiam, Czasami ten rytuał powtarzam 2 , 3 razy, aż padnie :P Ale musisz się przygotować na to że kilka nocek zerwiesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 13:31

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile płacicie za te sesje noworodkowe?? i kiedy je najlepiej zrobić?? polecacie kogoś z POZNANIA ??

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB śliczna Lila :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    dziewczyny ile płacicie za te sesje noworodkowe?? i kiedy je najlepiej zrobić?? polecacie kogoś z POZNANIA ??
    U mnie 7zdjęć 150zl bo sprawdzalam cennik na necie ..
    Sie cenią.

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cena masakra, ze tylko 7 zdjec...

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:

To jeszcze nic , w opisie jest ze przeróbka i retusz , ja bym nie chciała robic sesji i płacić zeby mi retuszowali dziecko

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:

d8a6f6d69b1f9038med.jpg

sliczna mala :-)

Zerznelam od Ciebie ten stroj z h&m z napisem :-)

8317dac8ba108781med.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:

http://www.fotopoto.pl/ceny.html

‹‹ 2477 2478 2479 2480 2481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ