Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie mąż dużo pomaga, lecz jak nie mam już siły to powiem mu , że nic nie robi, a później boli mnie serducho, że tak mu powiedziałam. Mąż jak tylko jest w domu karmi, przewija, kąpie, lula , budzi się w nocy do małego. Nasz mały butle je, a w dzień daje pierś jedną drugą, jak się nie najje to mleko. A mój w końcu kupkę zrobił i to porządną
mleko mu zmieniliśmy do każdego mleka delicol i osłonę na żołądek dla dzieci małych. I jakby mu było lepiej mniej ulewał po tym mleku. Ja też się bałam , że nie poradzę sobie z małym , że nie będę piersią karmić, ale teraz się tym nie przejmuje , że nie karmie piersią cały czas. Mały jak płacze , a ja nie wiem już jak mu pomóc to płaczę razem z nim, ale ponoć takie są początki. I też karmimy na żadanie 2-3 h czasem dlużej pośpi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 12:52
-
MadziaRatMed wrote:monaa85 mnie przeraża poród, zwłaszcza, że nie mam żadnych skurczy przepowiadających ani nic, boje się bólu i tego jak to będzie... boje sie, ze mnie natna albo jeszcze gorzej i bedzie vacum.... do tego jakoś sobie nie wyobrażam, że nagle mogę zacząć rodzic, jakos mi sie to wydaje wciaz odlegla nieprawda...
..ja przed wczoraj miałam wieczór skurczy przepowiadających..skurcze, takie napinające co 5, 6, 7 minut..różnie.. Nie wiedziałam czy już jechać czy nie..bo nie bolało..tylko się napinało.. Zrobiłam mężowi kolacje i czekałam aż wróci z pracy żeby iść pod prysznic.. Wzięłam prysznic i poszłam spać. W nocy było ok. A każdego dnia te pytania: kiedy rodzisz? czujesz że to już? stresujesz się że już prawie termin? Do tej pory byłam cierpliwa.. A teraz leje się ze mnie sarkazm jak słyszę któreś z tych pytań.. Przykre to...jakby ludzie nie mieli innych tematów..Carolline, Kucykowa lubią tę wiadomość
-
..a teściowa to już wczoraj przesadzila.. "Monisiu pewnie się stresujesz i denerwujesz przed porodem, bo to przecież w każdej chwili może się zacząć bo przecież termin tuż tuż.." ...i ręce człowiekowi opadają..nawet jak próbuję się nie stresować, nie nakręcać, nie przeżywać na zaś a nawet nie rozmyślać..to zawsze znajdzie się jakaś "dobra duszyczka" co przypomni ci- stresuj się bo wszystko może się zdarzyć..i to już tuż tuż.. Nosz kur...
-
u mnie na szczeście jeszczze aż tak nie pytają, ale mama dzwoni co chwile i no jak tam? ale dasz znac jakby co nie??
no jasne zamiast jechac najpierw bede do kazdego dzwonic, ze sie zaczyna...
juz postanowilam, ze zadzwonie dopiero po wsyztskim, bo inaczej zamecza mnie i meza i siostre bo do niej tez dzwonia!monaaa85 lubi tę wiadomość
-
dziewczynki wiem ze malo sie odzywam ale u nas niestety młoda bardzo malo spi.
do tego nie umie jesc z piersi, piersia sie bawi i traktuje jak smoka, poniewaz mleko mam to odciagam i daje z butli i wtedy zjada a piers jest tylko co ktorys raz a jak widze ze juz sie bawi podmieniam na smoka,noce sa gorsze, w ciagu dnia jeszcze pospi a nocami budzi sie czasem co 20 min,generalnie przestala chciec spac u siebie w lozeczku z nami ok a w lozeczku zle moze macie jakies sposoby???do tego bardzo mi ulewa i juz nie wiem co na to poradzic:( poczatkowo ladnie spala u siebie i nocki prawie cale a teraz zasypia przy cycu a potem jest ryk poprzestawialo jej sie i np wczoraj wstala kolo 20 a potem dopiero po 3 w nocy zasnela:( i o 6 juz wstala.taki maly potworek:)
snoopy_etka, Carolline, monaaa85, magdalenkaihelenka, adzia, agatka196, Kasiarzynka, la_lenka, Pola Irene, Natka88, diatomka, trix, .ona., easymum lubią tę wiadomość
-
monaaa85 wrote:...chyba mnie hormony rozwalają
Zdecydowanie taknie przejmuj się, a w porównaniu co tutaj niektóre przeżwały z teściową albo z facetami przed porodem, to takie zdanko od Twojej to mały pikuś.
monaaa85 lubi tę wiadomość
-
kasig wrote:Anulka20 co to za osłona na żołądek? bo u mojego wcale nie jest lepiej z tym brzuszkiem niestety, może bym mu kupiła coś osłonowego
akurat mamy to: http://www.floractin.pl/ a karmisz piersia? czy mm , bo jak mm to może mleko nie słuzy a jak piersią , to może coś zadasz co nie służy. To dokładnie jest osłonka na przewód pokarmowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 13:29
-
PannaB wrote:dziewczynki wiem ze malo sie odzywam ale u nas niestety młoda bardzo malo spi.
do tego nie umie jesc z piersi, piersia sie bawi i traktuje jak smoka, poniewaz mleko mam to odciagam i daje z butli i wtedy zjada a piers jest tylko co ktorys raz a jak widze ze juz sie bawi podmieniam na smoka,noce sa gorsze, w ciagu dnia jeszcze pospi a nocami budzi sie czasem co 20 min,generalnie przestala chciec spac u siebie w lozeczku z nami ok a w lozeczku zle moze macie jakies sposoby???do tego bardzo mi ulewa i juz nie wiem co na to poradzic:( poczatkowo ladnie spala u siebie i nocki prawie cale a teraz zasypia przy cycu a potem jest ryk poprzestawialo jej sie i np wczoraj wstala kolo 20 a potem dopiero po 3 w nocy zasnela:( i o 6 juz wstala.taki maly potworek:)
Ja od początu śpie z małą w łóżku, ale od zeszłego weekendu oduczamy ją tego, i śpi u siebie, mój sposób, jest taki jak sie drże dłużej jak 20 min to biorę ją zmieniam pieluchę, daję cyca jednego, jak zasypia kładę do łóżka i czekam jak się drzę zaraz po położeniu daję drugiego cyca, a jak nie to zostawiam, Czasami ten rytuał powtarzam 2 , 3 razy, aż padnieAle musisz się przygotować na to że kilka nocek zerwiesz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 13:31
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPannaB wrote:dziewczynki wiem ze malo sie odzywam ale u nas niestety młoda bardzo malo spi.
sliczna mala
Zerznelam od Ciebie ten stroj z h&m z napisem
-
nick nieaktualny