X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dokladnie tak jak gusiak, niby przesądna nie jestem ale kokardka na wózku jest :)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek ja podałam przykład.
    My już jesteśmy po sesji i sporo się naszukałam by zapłacić mniej a by zdjęcia były ładne :-). I zdjęcia będą ładnie ale mało bo Olivka nie chciała współpracować. Wiec jeżeli mogę komuś doradzić to warto taka sesje zrobić do 14 dni po porodzie gdzie dziecko jeszcze dużo śpi i można nim dobrze operować :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:25

kasig, agatka196, Gusiak, adzia, Kasiarzynka, trix, Anitka201, Misi@, la_lenka, Pola Irene, snoopy_etka, .ona., karolcia87, diatomka, Bruma, Wonderland lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa śliczna księżniczka, mamusia zresztą też :)

• adzia Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona ślicznie dziewczyny wygladacie. ☺Zjawiskowo. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona - śliczne jesteście obie :)

Gusiak - u nas ostatnio młody przyniósł ze szkoły jelitówkę. Na szczęście mały nie złapał/ Jak dziecko jest na piersi to jest bardziej chronione

Dziewczyny, ile Wasze dzieciaczki przybierają na wadze. Mój jest tylko na piersi i w przeciągu dwóch tygodni przytył prawie 1 kg. trochę dużo...

atdcwn154po83a78.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona piękna Ty i śliczna Twoja kruszyna :-) faktycznie szybko zdecydowaliscie się na chrzciny ale wydaje mi się ze lepiej teraz niż w grudniu. My planujemy ochrzcic małego pod koniec października :-)

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ad 1 nie
    Ad 2 dopóki jelita wracały na miejsce z brzucha odchodziły dziwne odgłosy, głownie w pierwszych dniach po porodzie. Teraz nic takiego nie odczuwam. Mam tylko takie szczypanie/ ciągniecie z prawej strony w miejscu blizny z tym, że jakby nie tej pierwszej warstwy skory, a tych pod spodem :)

Witamy się po krótkiej nieobecności. Próbuję was czytać na bieżąco ale czasami kiepsko mi to idzie. Docieramy się I staramy się ogarnąć życie we trójkę :) Moje dziecię nie lubi zmiany pieluszki, ani kąpieli - drze się wtedy w niebogłosy, aż mi jej żal. Dajemy jej cieplejszą wodę i jakoś z dnia na dzień jest trochę bardziej spokojna. Zobaczymy jak to będzie :)
    Nocki raz lepsze, raz gorsze, pół na pół w łóżeczku i w naszym łożku:) karmimy się piersią i jest fajnie :)

Na wadze - 11. Jeszcze 5 do wagi sprzed ciąży :) Jem raczej normalnie, bez smażonego i wzdymajacego. najgorsze wymyślanie obiadów. Zastanawia mnie czy dżem wiśniowy, albo ketchup do kanapek moze małej zaszkodzić...
    Pytanie o biodra - kości się jakoś schodzą po ciąży czy nie? W spodniach brakuje mi z 5 cm :/ chodzę w legginsach i dresach, chciałabym juz ubrać jeansy :/
    Z kapiela i przewijaniem to samo mamy...Oby z dnia na dzien bylo coraz lepiej :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona wow ale szybko, a ja myślałam, ze szybko to my robimy chrzciny bo mały będzie mieć miesiąc :)

Gratuluje :)
    Staraczka ja nie wierze i niczego w wózzku nie mam :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona ślicznie wygladacie! =)

Trix mała jest w sumie częściowo na piersi i częściowo na mm, ale liczę na to że nic od męża nie złapie... dla bezpieczeństwa dzisiaj będzie spał osobno =(

A co do wagi to my wazylismi się na naszej normalnej wadze domowej (taaaa... w końcu kupiliśmy ;p ) i wychodzi, że nasza przez ponad tydzien przytyła 0.5 kg, wiec podobnie jak i Twoje maleństwo =)

trix lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj 4200, wychodząc ze szpitala miała 2810g. Więc przyrost też konkretny.

Dziś odwiedzili nas moi rodzice. Widać było dużo nowych bodźców, bo mała odchorowala wieczorem, płacz, ryk. Co przysnie to budzi się wprost z panika, taka rozpacz w głosie, że w pierwszej chwili myślałam, że dzieje się jej jakaś krzywda, spadła z łóżeczka albo co? A to tylko nerwusek. Więc trudno dziś śpi ze mną od razu, widać, że dziś tego potrzebuje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Bento czyli bedzie mieć to samo co moja z tymi oczkami, po prostu czysta woda i nic więcej, a mam nakupowany zapas soli fizologicznej z 40 szt mam ;/ bo tak kazali w szkole rodzenia, i moja mama położna też mówiła, a tu widzisz :P życie planuje inaczej. Tylko co ja zrobię z taką dużą ilością soli, może komuś sprezentuje.

U nas też po wodzie znaczna poprawa. Po soli było koszmarnie :/
    A sól ma długa datę ważności - jeszcze wam się przyda ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow lalenka piękny przyrost :-)
    U nas w czwartek było 3800, a jutro u pediatry zobaczymy ile waga pokaże.
    I powiem Ci ze moja mała tez robi się niespokojna od nadmiaru wrażeń. Jak jedziemy do moich rodziców to wszyscy jak małpki wiszą nad nią, a zwłaszcza moi siostrzency bo są tak wpatrzeni w małą.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało się udzielam ostatnio, ale przy dwójce dzieci jest co robić :P, mimo że młoda jest grzecznym dzieckiem. Najbardziej wrzeszczy, gdy jest głodna, a jeść lubi - ostatnio wypija butlę i wrzask, bo mało :P heh
    Właśnie mąż ją próbuje uspić ;)

Aldona - ale szybko chrzciny, wow! jestem pod wrażeniem. Pięknie wyglądałyście :D

Co do zauroczeń - nie wierzę w takie rzeczy, kokardki nie mam, a wózek mam czerwony :D, ale dlatego, że nam się kolor podobał.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nie wiemy ile ważymy - miałam kiedyś wagę dla dzieci do 25 kg, ale sprzedałam :D, a na normalnej to takie ważenie pi razy oko, że nawet nie sprawdzam.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kokardke mamy przy wozku. I nie to że wieże w jakieś zabobony ale kokardka jest.

Miałam wcześnie iść spać bo rano wizyta u pediatry i chce wyglądać jak człowiek a nie jak zoombi a tu dupa. Spać mi się nie chce mimo zmęczenia, a i tak zaraz wstanie mój potworek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 23:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile wasze dzieci jedzą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Ile wasze dzieci jedzą?
    W dzien po 60-70 ml rano i wieczorem 80-90

Paulinek lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi moje dziecko dało pospać:) Zjadł cyca po 23 i dopiero teraz się obudził:) Wczoraj przed myciem go ważyliśmy i ma już około 4650:) Rośnie nam synuś:)

Anulka, Agatka czy do Was też wydzwaniała jakaś Pani od tych pudełek co dostałyśmy w szpitalu na wyjście? Ostatnio do mnie zadzwoniła i mówiła, że jest z jakiejś ubezpieczalni i coś nas rozłączyło, ale jak zaczęła czytać całą jakąś ofertę, to już nie chciało mi się z nią rozmawiać, bo pewnie coś chce nam sprzedać hehe. Na drugi dzień znowu wydzwaniała ale jakoś nie miałam kiedy z nią pogadać. Wiecie o co z tym chodzi?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi witam sie w dniu terminu !:)

Szczerze nie wierzyłam,że dotrwam do tego dnia...jakieś myśli miałam oby tylko dotrwać do "donoszonej ciąży".No ale udało sie !:)

Już pojutrze poznam mojego syneczka <3 <3 <3
    Dzisiaj jeszcze pozałatwiam troche spraw i czekam z niecierpliwośscią !:)

monaaa85, adzia, Gusiak, snoopy_etka, trix lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
‹‹ 2479 2480 2481 2482 2483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ