Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinek ja podałam przykład.
My już jesteśmy po sesji i sporo się naszukałam by zapłacić mniej a by zdjęcia były ładne. I zdjęcia będą ładnie ale mało bo Olivka nie chciała współpracować. Wiec jeżeli mogę komuś doradzić to warto taka sesje zrobić do 14 dni po porodzie gdzie dziecko jeszcze dużo śpi i można nim dobrze operować
-
Aldona - śliczne jesteście obie
Gusiak - u nas ostatnio młody przyniósł ze szkoły jelitówkę. Na szczęście mały nie złapał/ Jak dziecko jest na piersi to jest bardziej chronione
Dziewczyny, ile Wasze dzieciaczki przybierają na wadze. Mój jest tylko na piersi i w przeciągu dwóch tygodni przytył prawie 1 kg. trochę dużo... -
moka89 wrote:Ad 1 nie
Ad 2 dopóki jelita wracały na miejsce z brzucha odchodziły dziwne odgłosy, głownie w pierwszych dniach po porodzie. Teraz nic takiego nie odczuwam. Mam tylko takie szczypanie/ ciągniecie z prawej strony w miejscu blizny z tym, że jakby nie tej pierwszej warstwy skory, a tych pod spodem
Witamy się po krótkiej nieobecności. Próbuję was czytać na bieżąco ale czasami kiepsko mi to idzie. Docieramy się I staramy się ogarnąć życie we trójkęMoje dziecię nie lubi zmiany pieluszki, ani kąpieli - drze się wtedy w niebogłosy, aż mi jej żal. Dajemy jej cieplejszą wodę i jakoś z dnia na dzień jest trochę bardziej spokojna. Zobaczymy jak to będzie
Nocki raz lepsze, raz gorsze, pół na pół w łóżeczku i w naszym łożku:) karmimy się piersią i jest fajnie
Na wadze - 11. Jeszcze 5 do wagi sprzed ciążyJem raczej normalnie, bez smażonego i wzdymajacego. najgorsze wymyślanie obiadów. Zastanawia mnie czy dżem wiśniowy, albo ketchup do kanapek moze małej zaszkodzić...
Pytanie o biodra - kości się jakoś schodzą po ciąży czy nie? W spodniach brakuje mi z 5 cmchodzę w legginsach i dresach, chciałabym juz ubrać jeansy
Córcia
-
nick nieaktualny
-
Aldona ślicznie wygladacie!
Trix mała jest w sumie częściowo na piersi i częściowo na mm, ale liczę na to że nic od męża nie złapie... dla bezpieczeństwa dzisiaj będzie spał osobno
A co do wagi to my wazylismi się na naszej normalnej wadze domowej (taaaa... w końcu kupiliśmy ;p ) i wychodzi, że nasza przez ponad tydzien przytyła 0.5 kg, wiec podobnie jak i Twoje maleństwotrix lubi tę wiadomość
-
U nas wczoraj 4200, wychodząc ze szpitala miała 2810g. Więc przyrost też konkretny.
Dziś odwiedzili nas moi rodzice. Widać było dużo nowych bodźców, bo mała odchorowala wieczorem, płacz, ryk. Co przysnie to budzi się wprost z panika, taka rozpacz w głosie, że w pierwszej chwili myślałam, że dzieje się jej jakaś krzywda, spadła z łóżeczka albo co? A to tylko nerwusek. Więc trudno dziś śpi ze mną od razu, widać, że dziś tego potrzebuje. -
Lady Savage wrote:Bento czyli bedzie mieć to samo co moja z tymi oczkami, po prostu czysta woda i nic więcej, a mam nakupowany zapas soli fizologicznej z 40 szt mam ;/ bo tak kazali w szkole rodzenia, i moja mama położna też mówiła, a tu widzisz
życie planuje inaczej. Tylko co ja zrobię z taką dużą ilością soli, może komuś sprezentuje.
U nas też po wodzie znaczna poprawa. Po soli było koszmarnie
A sól ma długa datę ważności - jeszcze wam się przyda
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Wow lalenka piękny przyrost
U nas w czwartek było 3800, a jutro u pediatry zobaczymy ile waga pokaże.
I powiem Ci ze moja mała tez robi się niespokojna od nadmiaru wrażeń. Jak jedziemy do moich rodziców to wszyscy jak małpki wiszą nad nią, a zwłaszcza moi siostrzency bo są tak wpatrzeni w małą. -
Mało się udzielam ostatnio, ale przy dwójce dzieci jest co robić
, mimo że młoda jest grzecznym dzieckiem. Najbardziej wrzeszczy, gdy jest głodna, a jeść lubi - ostatnio wypija butlę i wrzask, bo mało
heh
Właśnie mąż ją próbuje uspić
Aldona - ale szybko chrzciny, wow! jestem pod wrażeniem. Pięknie wyglądałyście
Co do zauroczeń - nie wierzę w takie rzeczy, kokardki nie mam, a wózek mam czerwony, ale dlatego, że nam się kolor podobał.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
My kokardke mamy przy wozku. I nie to że wieże w jakieś zabobony ale kokardka jest.
Miałam wcześnie iść spać bo rano wizyta u pediatry i chce wyglądać jak człowiek a nie jak zoombi a tu dupa. Spać mi się nie chce mimo zmęczenia, a i tak zaraz wstanie mój potworekWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 23:24
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ale mi moje dziecko dało pospać
Zjadł cyca po 23 i dopiero teraz się obudził
Wczoraj przed myciem go ważyliśmy i ma już około 4650:) Rośnie nam synuś
Anulka, Agatka czy do Was też wydzwaniała jakaś Pani od tych pudełek co dostałyśmy w szpitalu na wyjście? Ostatnio do mnie zadzwoniła i mówiła, że jest z jakiejś ubezpieczalni i coś nas rozłączyło, ale jak zaczęła czytać całą jakąś ofertę, to już nie chciało mi się z nią rozmawiać, bo pewnie coś chce nam sprzedać hehe. Na drugi dzień znowu wydzwaniała ale jakoś nie miałam kiedy z nią pogadać. Wiecie o co z tym chodzi? -
Noi witam sie w dniu terminu !
Szczerze nie wierzyłam,że dotrwam do tego dnia...jakieś myśli miałam oby tylko dotrwać do "donoszonej ciąży".No ale udało sie !
Już pojutrze poznam mojego syneczka
Dzisiaj jeszcze pozałatwiam troche spraw i czekam z niecierpliwośscią !monaaa85, adzia, Gusiak, snoopy_etka, trix lubią tę wiadomość