X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kokardke mamy też przy wózku ;-)

Mój mały spał dzisiaj od 9 do 2 a później tak po 1.5h do 6.30 i teraz mały wcina śniadanie ;-)

Kacperek kończy dzisiaj 2 tygodnie :-D

adzia, anula1990, Gusiak, kasig lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci też budzą się w nocy co 1.5h i chcą cycka? Mój czasem tylko chyba potrzebuje bliskości, a nie pokarmu. Już nie czuję sutków.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Julita tez tak uważam... powinien być jakiś wskaźnik, zeby wiedzieć ile maluch wypił =)
    U nas dziś było cycanie kolo północy, później ok.4 i teraz o 7 także ogólnie nawet mogę się spokojnie wyspać =)

Lilla moja czesto w nocy wymusza, zeby Ją zabrać do nas do łóżka... jest na karmionia, przewinieta a dotąd będzie stekac i marudzić dopóki Jej nie wezmę do łóżka... jak tylko leży obok to nagle momentalnie zasypia ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....odeszlo mi troche czopa sluzowego...juz sie stresowac?

1usacwa1uvvludfr.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa85 mi wczoraj tez odeszedł czop nie wiem czy cały czy fragement...narazie nic sie nie dzieje :)

monaaa85 lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Monaaa85 mi wczoraj tez odeszedł czop nie wiem czy cały czy fragement...narazie nic sie nie dzieje :)

...no to czekamy dalej :-) ...ale powiew dreszczyku poczułam na karku :-)

anula1990 lubi tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ;)
    My z malutka jeszcze w szpitalu, moze jutro wyjdziemy jak nie bedzie zoltaczki. Wyniki sie unormowaly, tetno tez..
    A wczoraj,dzien po porodzie ,wieczorem , przyszla pani doktor powiedziec ze Oliwka ma pekniety obojczyk.. Z tekstem : przyszlam pani powiedziec ze Pani doktor zauwazyla ze mala ma pekniety obojczyk ale zapomniala Pani powiedziec. Nosz kurwa!! Dziekuje bardzo ze mi wogule powiedziala dzien po,a nie miesiac gdybym nie wiedziala czemu mi dziecko placze..
    A na pytanie z ktorej strony jest pekniety,zebym mogla uwazac na ten boczek zeby jej ulzyc? Odpowiedziala : nawet nie wiem,musze zajrzec w karty.. Paranoja.. Mowi ze to sie zrasta,tego sie nie leczy i widze ze mala nie ma jakiegos dyskomfortu z tego powodu,je,usmiecha sie i prawie wogule nie placze :)
    A jeszcze pytajac czyja to wina mowia ze to sie zdarza czesto przy porodzie ale to napewno fakt ze ja szczuplutka i waziutka i dziecko duze i dlatego. Nie powiedziala ze to mozs byc np wina poloznej odbierajacej porod tylko z gory ze to cos pewnie z mojej strony..
    Ale najwazniejsze ze Oliwka nie cierpi..

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Dominika co za idioci :/

Z obojczykiem któraś od nas pamiętam tez miala tak z synem , teraz nie pamietam u kogo było bo temat był po środku stanu ciążowego .

Dzisiaj chodze jak zombie az kawę sobie zrobilam , dziecko mnie oszukalo w nocy , szlam podgrzac mleko wracam a ona sobie spi w najlepsze , zasnelam i po 40min placz , ogolnie budzila mi sie z placzem co 1,5-2h dlatego tez pytalam o te zauroczenia , wczoraj byla wizytacja teścia ...
    Cos humoru nie mial za bardzo

• adzia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja też pobudki robiła mi co 1.5h, ale to dlatego że nie mogła zrobić kupki. Nad ranem przez 15 min podginalam jej nóżki do brzuszka. Do 10 min zrobiła kupkę i teraz smacznie śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 08:42

3i49df9hy5b5npd4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy dobranoc mnie nie wydzwania, bo nr telefonu nie podałam ;-) u nas młody stwierdził, że nie pospi sobie od 24 do 3 i później od 5 do ok 6.30

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podginanie nozek haha robilam , i wiecie co myslalam ze skonczyla ubieram pampersa a tam baton idzie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszek 5 dni po porodzie;)

a o ilość pytałam, bo my ze względu na spadek wagi małej byłyśmy dobę dłużej w szpitalu i sprawdzali morfologię i mocz i 'niestety' jeszcze karmimy mieszanie...ale staramy się ograniczać mm i podawać pierś + ściągnięte laktatorem. Malutka to głodomorek, a wolę dokarmić mm, żeby mi znowu modelki nie udawała i nie chudła...

http://wrzucaj.net/images/2015/09/28/20150928085157oiZtE.th.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 09:17

Staraczka23, Anitka201, Gusiak, anula1990 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny wierzycie w te zauroczenia dzieci ?

Ja tak, w mojej rodzinie był taki przypadek, więc wolę się zabezpieczyć,

Witam się w ogóle mamusie w ten słoneczny dzień :) jedziemy zaraz z małą na uczelnię :)dziś podróż w tą i z powrotem środkami komunikacji miejskiej. Trzymajcie kciuki :)

Paulinek lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja tez mam kokardki przy łóżeczku i wózku , zapobiegawczo . Jest jedna ciotka po ktorej siostry syn strasznie plakal jak przychodzila . Wczoraj małą tak ustawilam zeby spała jak teść przyszedł :D
    Powodzenia w podróży i żeby autobusy niskie były bo roznie bywa z pomocą obcych ludzi przy wniesieniu wozka :/

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Hejo ;)
    My z malutka jeszcze w szpitalu, moze jutro wyjdziemy jak nie bedzie zoltaczki. Wyniki sie unormowaly, tetno tez..
    A wczoraj,dzien po porodzie ,wieczorem , przyszla pani doktor powiedziec ze Oliwka ma pekniety obojczyk.. Z tekstem : przyszlam pani powiedziec ze Pani doktor zauwazyla ze mala ma pekniety obojczyk ale zapomniala Pani powiedziec. Nosz kurwa!! Dziekuje bardzo ze mi wogule powiedziala dzien po,a nie miesiac gdybym nie wiedziala czemu mi dziecko placze..
    A na pytanie z ktorej strony jest pekniety,zebym mogla uwazac na ten boczek zeby jej ulzyc? Odpowiedziala : nawet nie wiem,musze zajrzec w karty.. Paranoja.. Mowi ze to sie zrasta,tego sie nie leczy i widze ze mala nie ma jakiegos dyskomfortu z tego powodu,je,usmiecha sie i prawie wogule nie placze :)
    A jeszcze pytajac czyja to wina mowia ze to sie zdarza czesto przy porodzie ale to napewno fakt ze ja szczuplutka i waziutka i dziecko duze i dlatego. Nie powiedziala ze to mozs byc np wina poloznej odbierajacej porod tylko z gory ze to cos pewnie z mojej strony..
    Ale najwazniejsze ze Oliwka nie cierpi..

no niestety zdarza sie czesto z tym obojczykiem przy porodach. I to wlasbie jak matka jest szczuplutka a dziecko duze. Ale kurcze jak p dr mogla.zapomniec Ci powiedziec. Przeciez dziecko moglo plakac z bolu a Ty nawet nie wiedzialabys dlaczego, a wystarczy pewnie nie dotykac tej strony. W tych szpitalach to przeginaja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas standardowo 2 podudki, w tymnjedna o 6 rano. A ja taknsie staralam by o 6 nie wstal bo akurat wtedy szykuje starszaka do szkoly. Zostaliwal Leo z mezem w.lozku i byla mega histeria. Wiec wxielam przyklad z Sigmy i podalam cycola na stojaco robiac przy tym kanapki. Oj ciezko jest 1 reka ogarnac wszystko. Musze tak dzisiaj ustawoc by o 6 smacznoe sobie spal :-)
    Nasz maluch uwielbia kapiele i masaze. Wtedy jest pelen relaks. A najbardziej lubi spac u nas w lozku rano, jak juz wstanie ok 7 yo zabieram gondo siebie i kima.jeszcze pare godzin. Jak tonjest ze dzieci czuja ze to ich nie fajne lozeczka tylko łoze rodzicow. Hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily mój mały budzi się w nocy co dwie godziny na karmienie czasem 2,5. ;)
    Teraz zjadł i śpi na mnie. Zrobię sobie coś do picia i zaczne ogarniac chalupke a potem do nauki ;) póki mąż w domu muszę się zmobilizować;)

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od czwartku leżę na tej patologii i dziś w końcu zdrcydowali, że będą wywoływać... Mam więc pytanie - miała któraś z Was zakładany cewnik na rozwarcie? Bo ja właśnie czekam na założenie. Boli to jakoś i czy jest skuteczne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 10:07

anula1990 lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy do mnie dzwonili. To chodzi o darmowe porady lekarskie chyba do 2mż, że możesz dzwonić o każdej porze dnia i nocy i chcą wcisnąć ubezpieczenie Aviva.

My po wizycie u pediatry. Wszystko jest dobrze. Mała prawidłowo się rozwija i jest zdrowa oraz pięknie przybiera.

Gusiak, bento lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka196 to pierwsza wizyta?

A ja ostatnio tak się pupka małej pochwaliłam, ze bez oparzeń, a teraz zrobiły sie na niej jakieś krostki maciupenkie... i przetarcia :-( ehhh...
    A jak u Was, maluszki śpią z Wami? Czy tylko sporadycznie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:37

sRUqp2.png
‹‹ 2480 2481 2482 2483 2484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ