X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    bar mleczny otwarty :)

Hehe u nas teraz:D Znowu ładnie spał od godziny 24. Mamy tylko nadzieję, że zaraz pójdzie spać, bo wczoraj siedział od 4 do 7:30.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas mały ma krótkie drzemki :( mam nadzieję, że uda ni się to w dzień odespac

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch po 2 godzinach jedzenia tulenia zasnął ... tylko N jak długo o to jest pytanie ;-) mam nadzieję ze chociaż tak z godzinkę jeszcze pospi sobie :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis tez była trochę walka.. poszla spac ok 22.30 i późnej od 2 do 3.30 jedzenie, zmiana pieluchy, kręcenie, wiercenie i marudzenie.... znów się wiła i prezyla, ale w końcu u mnie na brzuchu usnela =)
    Teraz mamy druga pobudke na cycanie i pieluche ... oby tylko teraz szybciej mała zasnęła =)

A w ogóle troszkę zaczyna mnie drapac w gardle... :/
    Musze jutro sie czymś szybko ratować...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj młody praktycznie nie chciał spać od kąpieli o 19 do 1 w nocy. Zasypiał na 15 minut i znów ryk. W końcu zasnął o 1 i spał do 5! Alleluja!

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia a jak sobie poradziłas z katarem u Lenki? Pytam bo mój maluch zarazil się ode mnie :-(. Kurcze mnie rozbiło przeziębienie i teraz przeszło na niego. Nosek zatkany, ratuje go aspiratotorem frida i teraz zakropilam jemu nosek woda morska.

• adzia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka nie pomagała częsta toaleta noska. Robiłam już chyba wszystko. Tak jak już wcześniej pisałam. W końcu poprosiłam go i przepisanie Mucofluid który jest na receptę. Uwierz mi po trzech dniach katar zniknął. A tak walczyłam z mim przeszło 2 tyg.

Przez ten cholerny katar mała przestała ciągnąć pierś i jest na mm. Taki czuła dyskomfort nie mogła pić, denerwowala się strasznie była głodna. Nie miałam wyjścia i zaczęłam karmić mm A swoim mlekiem tylko ją dokarmiam. Ale ona teraz ani nie chce trzymać piersi w ustach. Nie poddaje się i przed mm zawsze jest kp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 06:49

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Dziewczyny w dwupaku-trzymam kciuki! Zleci szybko i bedziecie tulic swoje Maluszki:)

Kurcze...u nas pobudki dzis co 1-1,5h...W dzien Ola byla bardzij aktywna,to myslalam,ze pospi w nocy a tu lipa.Nie poddaje sie i nadal tylko kp.Jestrm tylko matka zombi...
    Milego dnia,Dziewczynki!

anula1990, monaaa85 lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa a wczoraj zrobiłam sobie morfologie i mam hemoglobine 12,6, wysoki hematokryt i cala masa płytek krwi :-) anemia zazegnana :-)

monaaa85, .ona., trix lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

a my budzimy się dopiero teraz, tzn. W zasadzie tylko na chwilę trochę pocycac i dalej mała usypia... jak nic się nie dzieje z brzuszkiem i nie ma krzkow to cudowne jest to moje dziecko ♥

Julita ja zwykle ogarniam podczas karmienia forum i fb =)

julita, trix lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Anitka nie pomagała częsta toaleta noska. Robiłam już chyba wszystko. Tak jak już wcześniej pisałam. W końcu poprosiłam go i przepisanie Mucofluid który jest na receptę. Uwierz mi po trzech dniach katar zniknął. A tak walczyłam z mim przeszło 2 tyg.

Przez ten cholerny katar mała przestała ciągnąć pierś i jest na mm. Taki czuła dyskomfort nie mogła pić, denerwowala się strasznie była głodna. Nie miałam wyjścia i zaczęłam karmić mm A swoim mlekiem tylko ją dokarmiam. Ale ona teraz ani nie chce trzymać piersi w ustach. Nie poddaje się i przed mm zawsze jest kp.
    O kurcze...szkoda ze przez katar Lenka odstawiła pierś. Boje się tego u swojego malca bo czasami przy piersi ciężko jemu złapać powietrze :-(. Zapisuje nazwę leku i jeśli dzisiaj się pogorszy jutro jadę z małym do lekarza.
    A czy w czasie tego kataru chodzilyscie na spacery?
    Dziękuję za odpowiedź.

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)
    Dzisiaj po 19stej mam wstawić sie w szpitalu a jutro cc...
    Tak sie boje jak to będzie eh...

Staraczka23, monaaa85, agatka196, Gusiak, Lady Savage, karolcia87, adzia, Pola Irene, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula nie bój się będzie dobrze zobaczysz :-)

A my zbieramy się na pierwsza wizytę u pani doktor :-)

anula1990, Lady Savage lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Nie bój się i uwierz ze jak zobaczysz porodowke to przed oczami bedziesz miala cesarke , ja tak mialam co dziwne glosno i często pisalam ze cesarki nie chce :D
    Życzę ci wspaniałego porodu , bólu po nawet nie poczujesz bo bedziesz szczęśliwa ze dziecko jest przy tobie :)

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ma pzyjść monitor oddechu :)
    Jestem taka podeksytowana tym,że to już ostatni dzień w 2paku ...ahh...jakoś niewierze

monaaa85 lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Staraczka23 i Czarna88 za wsparcie,niby tylko słowo ale dla mnie dużo znaczy :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam reszta chodząca w 2paku?Jutro ostatni dzień września więc coś sie szykuje?

74disg18xt1q3yyo.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:

Cesarki są jednak pod tym względem fajne...Wiesz kiedy i jak i nie czekasz..a może to już a może za chwilę a może za tydzień.. Trzymam kciuki anula! :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witam się w terminie porodu :-) Małgoś nadal w brzuszku...ale spoko...do końca dnia daleko ;-) W nocy budziłam się co chwila i macałam łóżko czy mi wody nie odeszły...ale nie.. Wyleciało natomiast więcej galaretki jak chodziłam siusiu.. Czekam dalej..może dziś..może jutro...może przeskoczę na październik..

anula1990, Lady Savage, Gusiak, Kucykowa, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    Cesarki są jednak pod tym względem fajne...Wiesz kiedy i jak i nie czekasz..a może to już a może za chwilę a może za tydzień.. Trzymam kciuki anula! :-)

Szczerze to czuje ten komfort psychiczny,naprawde jakoś tak lepiej na sercu mi.Tym bardziej,że róznie to było przez okres ciązy,nieraz były takie momenty ,że w razie W nie miałabym jak trafić do szpitala(40 km odleglości)
    A tak na spokojnie dzisiaj zostane zawieziona przez męża :)
    Jedyne czego sie boje to"rozłąki"po porodzie.
    Ciesze sie,że mąż od rana będzie z nami,więc będzie czuwał nad malutkim<3
    Chyba ktoś z nieba czuwa nad nami,że jakoś to wszystko sie układa powoli ...

monaaa85 lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
‹‹ 2483 2484 2485 2486 2487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ