X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...a myślałam...aby do września i się może rodzic...a teraz już końcowka a my jeszcze nie rozpakowane :-)

anula1990, easymum lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie czopa dalej nie widać ale od wieczora boli mnie podbrzusze i w sumie to tyle z objawów.

monaaa85 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to napewno zostało nas 3 !:)
    Ciekawa jestem co z resztą oczekujących

74disg18xt1q3yyo.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    u mnie czopa dalej nie widać ale od wieczora boli mnie podbrzusze i w sumie to tyle z objawów.

...hmmm ja mysle ze bol podbrzusza to wiekszy objaw niz czop...bo czop moze wypasc niezauwazalnie albo dopiero z wodami...a bol to juz bol :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula nie boj sie niczego. Ja swoja cc naprawde dobrze wspominam. Mam nadzieje ze trafisz rowniez na taki wspanialy zespol jak ja.

Trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie pozostalych mamus.

Dziewczyny jak radzilyscie sobie z zaropialymi oczkami u maluchow? Moja dzisiaj wstala z jesnym zaklejonym ropą oczkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 09:03

anula1990 lubi tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy dzis do domku :)

anula1990, monaaa85, Lady Savage, Gusiak, kasig, Czarna_88, Kucykowa, trix lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    O kurcze...szkoda ze przez katar Lenka odstawiła pierś. Boje się tego u swojego malca bo czasami przy piersi ciężko jemu złapać powietrze :-(. Zapisuje nazwę leku i jeśli dzisiaj się pogorszy jutro jadę z małym do lekarza.
    A czy w czasie tego kataru chodzilyscie na spacery?
    Dziękuję za odpowiedź.

Anitka tak, ja chodzę, krótszy bo krótszy, ale mimo wszystko, jak jest katar a nie ma gorączki to myśle ze smiało można z dzieckiem wyjść

Anitka201 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula nic się nie stresuj, zobacz ile z Nas tu jest po cesarkach i w zasadzie chyba zadna jakoś szczególnie nie narzeka... pomysl o tym tak, że już możesz odliczać godziny do spotkania ze swoim maleństwem! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    bar mleczny vol. 2 :D

co robicie podczas karmienia w nocy? zawsze trafiał w TV na "13 posterunek" albo na wróżbitę Macieja :P
    Staram się nie wybudzać za mocno, więc nic. Po prostu leżę i drzemie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mama budzila po 3 bo czekalam az woda sie zagotuje i zasnelam w kuchni :D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Anitka tak, ja chodzę, krótszy bo krótszy, ale mimo wszystko, jak jest katar a nie ma gorączki to myśle ze smiało można z dzieckiem wyjść
    Też myślałam żeby wyjść na krótki spacer :-)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    ...hmmm ja mysle ze bol podbrzusza to wiekszy objaw niz czop...bo czop moze wypasc niezauwazalnie albo dopiero z wodami...a bol to juz bol :-)
    no ale to taki trochę jak ma okres żadne skurcze... zobaczymy co to będzie:-)

monaaa85 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W co ubieracie dzieci do snu? Moja śpi pod kocykiem i zastanawiam się czy nie za cienko ją ubieram, jakoś mi było dziś w nocy zimno.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita wychodziłam z Lenka na spacer. Ten lek o którym Ci pisałam poleciła mi Pani doktor do której ja jeszcze chodziłam jak byłam dzieckiem. Tam niby w ulotce nie pisze że można go podawać tak małym dzieciom. Ale również pisze że nikomu jeszcze nie zaszkodził A pomógł.
    Żałuję że od razu nie poszłam i nie poprosiłam o ten aerozol bo w ciągu 2 tygodni mała zniechecila się do cyca.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju ale przybylo dzieciaczkow i mamus, wszytskim zycze tego co tylko najlepsze,

my mamy 12 dni i czujemy sie dobrze, jeszcze nie osiagnelismy wagi przy porodzie ale do jutra mamy czas - zobaczymy jak to bedzie

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Hejo :)
    Dzisiaj po 19stej mam wstawić sie w szpitalu a jutro cc...
    Tak sie boje jak to będzie eh...

Anula w tej chwili wydaje mi się, że przewidywalność cc jest bezcenna.
    Mój poród odbył się z nienacka, był jak uderzenie piorunem, od razu z dużym bólem i bardzo dużą częstotliwością skurczy. Bardzo szybko straciłam kontrolę nad sytuacją, ból był tak dotkliwy a krótkie przerwy nie dawały odpoczynku, nie mogłam zebrać myśli. Co chcę powiedzieć? a to, że te słynne siły natury i cała fizjologia porodu naturalnego tak mi dały do wiwatu, że teraz rozważyłabym cesarkę na życzenie. Cesarka ma jednak wiele zalet.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy !
    Mój strach przeplata sie ze szczęściem ,że zobacze jutro swojego synka !:)
    A czekamy na to już 9 miesięcy :P

Pola Irene, Lady Savage, Gusiak, monaaa85, adzia, kasig lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    W co ubieracie dzieci do snu? Moja śpi pod kocykiem i zastanawiam się czy nie za cienko ją ubieram, jakoś mi było dziś w nocy zimno.

moja ma pajacyk i śpi w śpiworku

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANULA zazdroszczę Ci CC !! gdyby w naszym kraju obowiązywał rzeczywiście dobry standard opieki okołoporodowej jak na zachodzie, to może bym się tak nie bała SN, ale same widzicie po Waszych porodach ile komplikacji i nieprzyjemności musiały już dziewczyny przejść tylko z naszego forum ... ryzyko nacięcia krocza w naszym kraju 70% gdzie wskazania to 5-20%... przedłużanie 2 fazy też nagminne, decyzja o cc odkładana w nieskonczonosc...

także zazdroszczę Ci tego CC !!

relgio4pxlxziakh.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula dasz rade, ja tez czekalam i sie doczekalam, jak zobaczysz te male oczka i buzke i uszka i raczki i nozki to wszytsko minie strach, bol, w jednej sekundzie zapomniesz o wszytskim

anula1990, monaaa85 lubią tę wiadomość

ug37p07wjuiy1hl1.png
‹‹ 2484 2485 2486 2487 2488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ