X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj szybko można zajść moja przyjaciółka urodziła w zeszłym roku w czerwcu syna. W listopadzie wybrała się do lekarza po tabletki anty. Lekarz po zbadaniu jej zakomunikował że na tabletki jest za późno bo jest w 5 tygodniu ciąży. I teraz w lipcu pojawił się jej kolejny syn. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Łał jakbym moj maly przesypial na piersi 5-6 godzin to tez byłabym szczęśliwa... Spiac jednorazowo godzinę Maks do trzech trudno o uwielbienie dla tej metody :P wiele tez zalezy od dziecka...
    Mój w nocy tez przesypia 4-5 godzin (karmiony piersią). 2 razy na noc dokarmiony byl mm i wtedy przespal 3 godziny. Fakt ze momentalnie odpłynal po tym mm :-)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Kiedy wraca płodność po porodzie jak to jest jak mam rozpoznać że mam owulację przed pierwszą miesiączką po porodzie? I w ciągu ilu tygodni miesięcy można zajść w ciążę po porodzie?
    Zależy, znam taki przypadek że dziecko się urodziło 10 miesięcy po 2 dziecku :P -> mój brat urodził się tak :) ale tez znam przypadek, moja kuzynka chciała tak szybko drugie dziecko i zaraz zaczęli normalnie współżyć po porodzie i co urodziła drugie dziecko 4 lata później, już stracili nadzieje na 2 dziecko, a tu pach.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej rodzinie byl przypadek taki w styczniu ciotka urodzila syna a w grudniu syna , mają ten sam rocznik :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

• trix Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka też szybko urodziła ;) Jedną córeczkę ma ze stycznia , a druga z grudnia tego samego roku ;)

diatomka lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka cos w tym jest, jak tylko ktos zapytal jak Tymo czy zdrowy! Ja oczywiscie ze tak, a tu bach jutro chory. Czesto mi sie powtorYlo... Dlatego opierdzielilam babcie moja bo dzwoni codziennie i pyta czy dzieci zdrowe bi czy ich nie pooprzeziebialam , ech! ?

Dziewczyny po cc, kolkezanka rodzila we wrzesniu i z rany wyhodowali jej gronkowca, zlapala go w szpitalu:( przearzona jestem.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Moja koleżanka też szybko urodziła ;) Jedną córeczkę ma ze stycznia , a druga z grudnia tego samego roku ;)

Mialam w klasie w liceum kolege ktory urodzony w listopadzie a siostre mial z lutego!!! Tego samego roku...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badan! To mojej w szpitalu sprawdzali crp ze wzgledu na gbs oraz cukry przez cukrzyce.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka haha u nas jak jeszcze z rodzicami mieszkalam to wystarczylo isc z herbatą ,mama rzucila NIE WYLEJ a efekt taki ze sie wylalo :D

Lady Savage, diatomka lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Diatomka haha u nas jak jeszcze z rodzicami mieszkalam to wystarczylo isc z herbatą ,mama rzucila NIE WYLEJ a efekt taki ze sie wylalo :D

to ja tak mam z Rafałem, co pomyśli to to zrobię, patrzy sie na mnie i w myślach zaraz to wyleje i ja w tym momencie wylewam XD teraz się z tego śmieje ale nie raz był to powód naszych kłótni.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix mu chodzi o sposob wypowiedzi bardzo potepiajacy tych co maja problemy. Tobie niesamowicie zazdroszcze i grauluje ze mozesz tak karmic;) ja walcze. Przystawiam, odciagam, dokarmiam butelka. Jest to trudne ale walcze. Dzis maly sukces malutka po piersi przespala 2 h. Fakt ze godzine wcześniej dojadla z 20 odciagnietego. ; )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 15:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha to jak cos niesiesz i sie patrzy mów do niego NIC NIE MÓW :D

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek moj mały też śpi już 2 godzinę po piersi i butelce ale w butelce miał moje mleczko odciagniete.

Ja też bardzo zazdroszczę tym które bez problemu sobie karmią piersia...

W ogóle to jakaś bez humoru jestem od dwóch dni :-/ wyrzywam się na mężu strasznie mnie od dwóch dni dobija ten problem z moim pokarmem... ah co za niedziela
    Sorrki za smecenie :-/

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie dziś zrobiłam święto - zamiast latać z wózkiem położyłam się razem z małą i zrobiłyśmy sobie długą drzemkę. Od razu mi lepiej, bo noc znowu z przygodami - od kilku dni po pierwszym nocnym karmieniu malutką łapie ból brzuszka, więc nie może spać, a ja razem z nią.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojemu opieka nas małą coraz lepiej idzie, w zeszłym tygodniu powiedział że chce noc z piątku na sobotę i z soboty na niedzielę :) więc się zgodziłam :) 2 nocki będą spać jak zabita :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... ja też cały czas walczę, ale bez dokarmiania na razie nie daje rady :/ ściągam w systemie 7-5-3 po każdym kamieniu i tyle, że raz daje w butelce mm a raz swoje...Zobaczymy, co doradca jutro powie...Ale ten mój pokarm to w sumie sama woda i może dlatego Tosio nie jest po nim najedzony i potrzebuje więcej...
    Mam pytanie-jak to jest z odbijaniem u waszych dzieciaczków? Bo mojemu nie odbija się prawie nigdy i za każdym razem boję się go odłożyć spać...a próbuje w różnych pozycjach...dodam, że ulewa mu się potem bardzo sporadycznie (jeśli np. chce go przewinac i go poruszam).

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy, nie ma takiej mamy, która ma wodę zamiast mleka. Twoje mleko jest dostosowane do potrzeb Twojego dziecka i baaardzo mu daleko składem od wody ;)

Kucykowa lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy samo zdrowie to mleczko, lada dzien tresciwsze poleci

Moja mq chyba poczatki skoku rozwojowego, caly czas raczki, spi krotkomi niespokojnie. Ciekawe czy za vpare dni bedzie potęp, wtedy bede wiedziala co jej bylo.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohoho. Przejrzałam kilka stron wstecz i widzę, że była znowu burza w szklance wody. Albo może mleka.
    Dziecko wisi na piersi 3 dni? Wow, szacunek. Noworodki takie są. Wiszą na piersi. 3 dni, 5 dni, 10 dni i 30 dni. To jest ich norma.
    Dziecko nie robi kupy codziennie? Dziecki kp nie muszą. Mogą robić rzadziej, to też norma.
    Nie przybiera przez 5 dni? Bo nie waży się dziecka częściej, niż co tydzień. Dziecko kp przybiera skokowo. Przez kilka dni nic, a potem dużo jednocześnie. To też norma.

Mam przestać pieprzyć, bo nie możecie słuchać? Dobra, przestanę. Wybaczcie Paulinek, Lilla My i reszta lasek obrażonych na mnie za mówienie prawdy, KP jest proste jak drut i naturalne - gdyby takie nie było, ludzkość dawno by wyginęła. Wasze prababcie, praprababcie i pra pra pra pra aż do epoki jaskiniowej karmiły piersią. I jakoś żyjemy. Nasze babki żyją, nasze prababki żyją i gatunek ludzki przetrwał. Więc albo to serio jest proste, albo po prostu Wy jesteście tak wyjątkowe i Wasze babki był zdolne wykamić swoje dzieci, Wasze prababki też były zdolne, a Wy już nie jesteście. Sorry, że znowu was dołuję, to już ostatni raz.
    Gdyby ktoś mnie szukał, to zapraszam na pw ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 16:57

kapturnica, KathleenPL, Kucykowa lubią tę wiadomość

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że poleci bardziej tresciwe,bo dziś siostra oceniła, że po prawie dwóch tygodniach powinno mieć mniej wody, a więcej tlustego osadu... no cóż, jutro będzie doradca, to pokażę i spytam...
    Co do Sigmy, to ja jestem osobiście wdzięczna za rady, zwłaszcza za stronę z doradcami,z której od razu skorzystałam... Dla mnie kp jest tematem trudnym przez tę rozłąkę z synkiem i dokarmianiem go przez położne mm. W sumie tę burzę wywołałam ja swoim pytaniem, ale w żaden sposób nie poczułam się szykanowana przez Sigmę z tego powodu, że mam problem z kp- wręcz przeciwnie, uzyskałam wskazówki i pomoc w swoim problemie.

‹‹ 2540 2541 2542 2543 2544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ