X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, mogę link do drugiego forumka?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzesniowemamy.za.pl/
    QUOTE=KathleenPL]Laski, mogę link do drugiego forumka?[/QUOTE]

KathleenPL lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    :( paulinek daj spokój. Olej to i wróć. Zazwyczaj mozna znaleźć tu pomocne rady :)
    Dokładnie, Paulinek wracaj!
    A ty Staraczko możesz darować sobie takie komentarze..

• adzia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Paulinek wracaj. Ja w tej kwestii kp nawet się tutaj nie wypowiadam. Ale powiem tylko tyle.

To że nie karmię piersią, nie czuję się gorszą matką. I nie dam sobie wmówić że jest inaczej. Dla swojego dziecka chcę jak najlepiej, i teraz widzę że mała jest spokojna, najedzona. Szczęśliwe dziecko, szczęśliwa mama. To Tyle w temacie. ☺

lila1983, Czarna_88, Gusiak, Staraczka23, Anitka201, trix, Misi@, Kasiarzynka, snoopy_etka, .ona. lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny bo za bardzo bierzecie to wszystko do siebie. A ci was w ogole obchodzi jakie zdanie o karmieniu, wychowaniu itp ma pani X lub Y. Wlasnie bierzcie przyklad z Sigmy lub Lalenki, one nawet jajhy karmily mm to zwyczajnie by to oznajmily bez ceregeli i gwarantuje ze nikt by ich nie spemrowadzal na " -dobra" droge. Kazda ma swoj rozum i robi jak uwaza. A jesli juz mi cos np tu nie pasuje to przemilczam temat, n8e wchodze na forum i jak wracam.jest juz po wszystkim.

A co do dzieci bo one sa tu najwazniejsze to moj dziubek poszedlnspac o 21:30 i wstal o 3. Pierwszy raz tak.dlugo spal i moje cycki mialy troche ciezko. Ale jak.wstal to nadrobil.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Dokładnie Paulinek wracaj. Ja w tej kwestii kp nawet się tutaj nie wypowiadam. Ale powiem tylko tyle.

To że nie karmię piersią, nie czuję się gorszą matką. I nie dam sobie wmówić że jest inaczej. Dla swojego dziecka chcę jak najlepiej, i teraz widzę że mała jest spokojna, najedzona. Szczęśliwe dziecko, szczęśliwa mama. To Tyle w temacie. ☺

Adzia i wlasnienomto chodzi. Ty wiesz co dla Lenki jest najlepsze :-)

adzia, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy katar i zielone gluty :-( tak mi sie wydawalo ze sapie w nocy i harcze. A noj maz idiota najmadrzejszy i ciagla wszystkie okna otwiera. Ostatnio po kapieli nie minelo 5 min a on w pokoju gdzie maly okno uchyla. Dostal opieprz i zamknal. Bo jemu goraco. Juz mu oznajmilam ze jak Leon zachoruje to idzie na l4 i bedzie siedzial z dzieckiem bo on se nie zdaje sprawy jak taku maluszek sie nameczy przy zwyklym katarze.

• Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo - gluty. Obudziło mnie nad ranem charczące i mruczące z niezadowolenia dziecko. Udało mi się obczyścić nosek solą fiz. a potem gruszką, teraz jest znacznie lepiej mała wróciła do spania, nie chciała jeść.
    U mnie w domu to odwrotnie mąż ciągle łazi i zamyka okna, a ja się z niego śmieję, że jest jak stary dziadek i musi mieć duszno jak w domu starców.
    Malutka zaraziła się katarem od brata, ja też się zaraziłam:(

17u9df9hyjbnpcim.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko jeden dzien katarek byl i w nocy ale przeszedl :)

Wiecie ze jest 2tys zamiast tysiąca ?
    Koleżanka mi mowila ze tysiąc bezcikowe a drugi za urodzenie dziecka .
    Dzisiaj ide z becikowym to zobacze co jak chyba ze któraś mama juz wie to poproszę o info :)

Moje dziecko jest jakies nie teges :D
    W tygodniu mi buczy ledwo sie wyrabiam zeby ogarniac dom a w weekend jak tatuś jest to dziecka nie ma , spi i je :D

• kasig Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry mamusie :) witam się w ten piękny zimowy dzień, troszkę się zdziwiłam jak za oknem zobaczyłam śnieg :) u nas od kilku dni nie za ciekawie, Olek już 3 dzień kupy nie zrobił, a ja nie mogę patrzeć jak on cierpi przez to, pręży się, stęka płacze, je niespokojnie, co chwile się wybudza, zastanawiam się czy nie iść z nim do pediatry, nawet termometr już nie pomógł :(

• kasig Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Gratuluje Panią które już urodziły i mam do Was pytanie,
    której dzieciaczek w 33t miał około 2250g a jaka była waga urodzeniowa
    boje się że Marysia dobije do porodu do 4 kg i będzie mały klopsik
    jeśli są takie Panie bardzo bardzo prosze o odpowiedź w komentarzu pod wykresem i z góry dziękuje :)

mój w 33t miał 2300, w chwili urodzenia w równym 40t miał 3710

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    dzień dobry mamusie :) witam się w ten piękny zimowy dzień, troszkę się zdziwiłam jak za oknem zobaczyłam śnieg :) u nas od kilku dni nie za ciekawie, Olek już 3 dzień kupy nie zrobił, a ja nie mogę patrzeć jak on cierpi przez to, pręży się, stęka płacze, je niespokojnie, co chwile się wybudza, zastanawiam się czy nie iść z nim do pediatry, nawet termometr już nie pomógł :(
    Ja zachwalac nie bede swojej ale domysl sie :)
    Sposób taki nóżki do góry , mąż roluje kocyk i ona sobie tak lezy spokojnie bo jej nie uciska , od soboty sie rozkrecily ,podaje jej herbate zwykłą runiankowa z saszetki , duzo jej nie wypija ale zawsze cos jak dziób zamoczy .
    Jak rozbierasz aby przebrac to jest lepiej ? Ja swoją zostawiam na troche z golutka pupa zeby na luzie polezala i pomachala nozkami , czasami jak podkladam czystego pampersa to kupe robi jak podnosse jej nogi :D

• kasig Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko jak rozbieram to jest jeszcze gorzej, jak dam nogi do góry chwila spokoju i znowu, z rolowaniem kocyka to postępujemy podobnie, tzn Olek postępuje bo zauważyliśmy że cwaniaczek wciska się miedzy poduszki z narożnika opiera nóżki żeby się zaprzeć i ciśnie, ale co z tego jak idą bąki a kupy brak. Rumianek nam pomagał długo ale teraz już nie pomaga. Godzinami go też masuje, wyczaiłam pare filmów na you tubie ale też nie zadziałało. To jest bardzo spokojne dziecko, ale od kilku dni dużo płacze i widzę że się męczy. Oj macierzyństwo byłoby takie proste gdyby na wszystko była recepta, a tak to człowiek czuje się bezradny

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Paulinek ja nie będę Ci radzić wracać :P bo sama się kiedyś 2 razy wkur.. na komentarze staraczki i też chciałam odejść. Powiem tylko że to jest Twoja decyzja. A forum ma swoje słabe i mocne strony, jak wszystko w życiu. I od Ciebie tylko zależy jak się z tym zmierzysz. Tylko od Ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 09:41

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia normalnie czysty tatuś!
    30cxbfq.jpg
    Zobaczcie to ja
    2craio5.jpg
    a to Rafał
    2a7efya.jpg

Misi@, Kasiarzynka, kasig, Pola Irene, bento, adzia, trix lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Lady ja widzę podobieństwo :)
    dzwoniłam do pediatry mamy przyjść, malutki dostanie czopki, chciałam tego uniknąć, no ale trudno ważniejsze żeby przestał cierpieć. Teraz w końcu zasnął i o dziwo nie wybudza się co chwila, pewnie dlatego że brzuszek na cieplutkim termoforku

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasig a wit D dajesz ? Bo ja zapomnialam i wtedy sie zaczelo z kupą .

Lady to fajnie ze zostalas :D :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dzisiaj pierwszy dzień w pracy, a ja sama z małym. Babcia siedziała nam na głowie od 9 do 11, a mały się za nic nie mógł uśpić. Jak byliśmy sami, to gadałam do niego i się nie pruł, a jak babcia weszła, to zaraz było: "Nakarm", "Załóż mu skarpetki". Nie wspomnę o tym, że podać mu smoczka chciała i złapała za tego cycka, co idzie do buzi... :/

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • kasig Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Kasig a wit D dajesz ? Bo ja zapomnialam i wtedy sie zaczelo z kupą .

Lady to fajnie ze zostalas :D :D

daję k+d bo karmie piersią, no i dietę też trzymam, same gotowane, zero smażonego itp

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie. Malemu wyszly na udzie wysoko tak pod pieluszka takie krostki w kolorze skóry. Macie pomysl co to moze byc? Jakies uczulenie? Zauwazylam to dzien po tym jak zaczelam stosować sudocrem bo mial na tyleczku Male odparzenie. Myślicie, ze to moze byc od tego?
    Inna zmiana to pampersy z premium- bylo wszystko pieknie- na zielone- mpze miec znaczenie?
    A moze jakies pokarmowe bo podejrzewamy, ze moze nie tolerować laktozy wlasnie to sprawdzamy...
    Macie pomysl od czego te krostki mogą być?

Lila lacze sie w bolu:( moj dzis wyjeżdża sluzbowo na kilka dni,i zostaje sama :( najbardziej boje się nocy... Taki spokój jaki ma moj mezczyzna jest wówczas bardzo potrzebny a ja to od razu panikuje przy każdym prezeniu :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2542 2543 2544 2545 2546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ