Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie Paulinek wracaj. Ja w tej kwestii kp nawet się tutaj nie wypowiadam. Ale powiem tylko tyle.
To że nie karmię piersią, nie czuję się gorszą matką. I nie dam sobie wmówić że jest inaczej. Dla swojego dziecka chcę jak najlepiej, i teraz widzę że mała jest spokojna, najedzona. Szczęśliwe dziecko, szczęśliwa mama. To Tyle w temacie. ☺lila1983, Czarna_88, Gusiak, Staraczka23, Anitka201, trix, Misi@, Kasiarzynka, snoopy_etka, .ona. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEj dziewczyny bo za bardzo bierzecie to wszystko do siebie. A ci was w ogole obchodzi jakie zdanie o karmieniu, wychowaniu itp ma pani X lub Y. Wlasnie bierzcie przyklad z Sigmy lub Lalenki, one nawet jajhy karmily mm to zwyczajnie by to oznajmily bez ceregeli i gwarantuje ze nikt by ich nie spemrowadzal na " -dobra" droge. Kazda ma swoj rozum i robi jak uwaza. A jesli juz mi cos np tu nie pasuje to przemilczam temat, n8e wchodze na forum i jak wracam.jest juz po wszystkim.
A co do dzieci bo one sa tu najwazniejsze to moj dziubek poszedlnspac o 21:30 i wstal o 3. Pierwszy raz tak.dlugo spal i moje cycki mialy troche ciezko. Ale jak.wstal to nadrobil. -
nick nieaktualnyadzia wrote:Dokładnie Paulinek wracaj. Ja w tej kwestii kp nawet się tutaj nie wypowiadam. Ale powiem tylko tyle.
To że nie karmię piersią, nie czuję się gorszą matką. I nie dam sobie wmówić że jest inaczej. Dla swojego dziecka chcę jak najlepiej, i teraz widzę że mała jest spokojna, najedzona. Szczęśliwe dziecko, szczęśliwa mama. To Tyle w temacie. ☺
Adzia i wlasnienomto chodzi. Ty wiesz co dla Lenki jest najlepszeadzia, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA my mamy katar i zielone gluty
tak mi sie wydawalo ze sapie w nocy i harcze. A noj maz idiota najmadrzejszy i ciagla wszystkie okna otwiera. Ostatnio po kapieli nie minelo 5 min a on w pokoju gdzie maly okno uchyla. Dostal opieprz i zamknal. Bo jemu goraco. Juz mu oznajmilam ze jak Leon zachoruje to idzie na l4 i bedzie siedzial z dzieckiem bo on se nie zdaje sprawy jak taku maluszek sie nameczy przy zwyklym katarze.
-
U mnie to samo - gluty. Obudziło mnie nad ranem charczące i mruczące z niezadowolenia dziecko. Udało mi się obczyścić nosek solą fiz. a potem gruszką, teraz jest znacznie lepiej mała wróciła do spania, nie chciała jeść.
U mnie w domu to odwrotnie mąż ciągle łazi i zamyka okna, a ja się z niego śmieję, że jest jak stary dziadek i musi mieć duszno jak w domu starców.
Malutka zaraziła się katarem od brata, ja też się zaraziłam:( -
nick nieaktualnyU nas tylko jeden dzien katarek byl i w nocy ale przeszedl
Wiecie ze jest 2tys zamiast tysiąca ?
Koleżanka mi mowila ze tysiąc bezcikowe a drugi za urodzenie dziecka .
Dzisiaj ide z becikowym to zobacze co jak chyba ze któraś mama juz wie to poproszę o info
Moje dziecko jest jakies nie teges
W tygodniu mi buczy ledwo sie wyrabiam zeby ogarniac dom a w weekend jak tatuś jest to dziecka nie ma , spi i je -
dzień dobry mamusie
witam się w ten piękny zimowy dzień, troszkę się zdziwiłam jak za oknem zobaczyłam śnieg
u nas od kilku dni nie za ciekawie, Olek już 3 dzień kupy nie zrobił, a ja nie mogę patrzeć jak on cierpi przez to, pręży się, stęka płacze, je niespokojnie, co chwile się wybudza, zastanawiam się czy nie iść z nim do pediatry, nawet termometr już nie pomógł
-
ania14 wrote:Gratuluje Panią które już urodziły i mam do Was pytanie,
której dzieciaczek w 33t miał około 2250g a jaka była waga urodzeniowa
boje się że Marysia dobije do porodu do 4 kg i będzie mały klopsik
jeśli są takie Panie bardzo bardzo prosze o odpowiedź w komentarzu pod wykresem i z góry dziękuje
mój w 33t miał 2300, w chwili urodzenia w równym 40t miał 3710 -
nick nieaktualnykasig wrote:dzień dobry mamusie
witam się w ten piękny zimowy dzień, troszkę się zdziwiłam jak za oknem zobaczyłam śnieg
u nas od kilku dni nie za ciekawie, Olek już 3 dzień kupy nie zrobił, a ja nie mogę patrzeć jak on cierpi przez to, pręży się, stęka płacze, je niespokojnie, co chwile się wybudza, zastanawiam się czy nie iść z nim do pediatry, nawet termometr już nie pomógł
Sposób taki nóżki do góry , mąż roluje kocyk i ona sobie tak lezy spokojnie bo jej nie uciska , od soboty sie rozkrecily ,podaje jej herbate zwykłą runiankowa z saszetki , duzo jej nie wypija ale zawsze cos jak dziób zamoczy .
Jak rozbierasz aby przebrac to jest lepiej ? Ja swoją zostawiam na troche z golutka pupa zeby na luzie polezala i pomachala nozkami , czasami jak podkladam czystego pampersa to kupe robi jak podnosse jej nogi
-
Staraczko jak rozbieram to jest jeszcze gorzej, jak dam nogi do góry chwila spokoju i znowu, z rolowaniem kocyka to postępujemy podobnie, tzn Olek postępuje bo zauważyliśmy że cwaniaczek wciska się miedzy poduszki z narożnika opiera nóżki żeby się zaprzeć i ciśnie, ale co z tego jak idą bąki a kupy brak. Rumianek nam pomagał długo ale teraz już nie pomaga. Godzinami go też masuje, wyczaiłam pare filmów na you tubie ale też nie zadziałało. To jest bardzo spokojne dziecko, ale od kilku dni dużo płacze i widzę że się męczy. Oj macierzyństwo byłoby takie proste gdyby na wszystko była recepta, a tak to człowiek czuje się bezradny
-
Witajcie
Paulinek ja nie będę Ci radzić wracać
bo sama się kiedyś 2 razy wkur.. na komentarze staraczki i też chciałam odejść. Powiem tylko że to jest Twoja decyzja. A forum ma swoje słabe i mocne strony, jak wszystko w życiu. I od Ciebie tylko zależy jak się z tym zmierzysz. Tylko od Ciebie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 09:41
-
no Lady ja widzę podobieństwo
dzwoniłam do pediatry mamy przyjść, malutki dostanie czopki, chciałam tego uniknąć, no ale trudno ważniejsze żeby przestał cierpieć. Teraz w końcu zasnął i o dziwo nie wybudza się co chwila, pewnie dlatego że brzuszek na cieplutkim termoforku -
nick nieaktualny
-
Mój mąż dzisiaj pierwszy dzień w pracy, a ja sama z małym. Babcia siedziała nam na głowie od 9 do 11, a mały się za nic nie mógł uśpić. Jak byliśmy sami, to gadałam do niego i się nie pruł, a jak babcia weszła, to zaraz było: "Nakarm", "Załóż mu skarpetki". Nie wspomnę o tym, że podać mu smoczka chciała i złapała za tego cycka, co idzie do buzi...Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Dziewczynki mam pytanie. Malemu wyszly na udzie wysoko tak pod pieluszka takie krostki w kolorze skóry. Macie pomysl co to moze byc? Jakies uczulenie? Zauwazylam to dzien po tym jak zaczelam stosować sudocrem bo mial na tyleczku Male odparzenie. Myślicie, ze to moze byc od tego?
Inna zmiana to pampersy z premium- bylo wszystko pieknie- na zielone- mpze miec znaczenie?
A moze jakies pokarmowe bo podejrzewamy, ze moze nie tolerować laktozy wlasnie to sprawdzamy...
Macie pomysl od czego te krostki mogą być?
Lila lacze sie w bolu:( moj dzis wyjeżdża sluzbowo na kilka dni,i zostaje samanajbardziej boje się nocy... Taki spokój jaki ma moj mezczyzna jest wówczas bardzo potrzebny a ja to od razu panikuje przy każdym prezeniu