X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie nie udzielam w tym temacie i lepiej śpię :D :D

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Hej... ja też cały czas walczę, ale bez dokarmiania na razie nie daje rady :/ ściągam w systemie 7-5-3 po każdym kamieniu i tyle, że raz daje w butelce mm a raz swoje...Zobaczymy, co doradca jutro powie...Ale ten mój pokarm to w sumie sama woda i może dlatego Tosio nie jest po nim najedzony i potrzebuje więcej...
    Mam pytanie-jak to jest z odbijaniem u waszych dzieciaczków? Bo mojemu nie odbija się prawie nigdy i za każdym razem boję się go odłożyć spać...a próbuje w różnych pozycjach...dodam, że ulewa mu się potem bardzo sporadycznie (jeśli np. chce go przewinac i go poruszam).
    U mnie mleko wygląda bardzo wodniście. Jakby mleko z kartonu wymieszać pół na pół z wodą. Na tej "wodzie" moja córka przybrała już ponad 2kg (wczoraj ważyła 4850g, wypis 2810g). Pokarm jest taki jaki ma być, nie ma co sugerować się kolorem czy głupim gadaniem "życzliwych". Początkowo po prostu tak wyglądają potrzeby noworodka - chce jeść ciągle i to nie oznacza, że z mlekiem jest coś nie tak. Ma mały żołądek, szybko trawi, więc częściej potrzebuje dostawy paliwa. Poza tym w pierwszych tygodniach maluch pracuje nad rozkreceniem laktacji na cały okres karmienia, więc im więcej ssie tym lepiej.

Co do odbić, to mojej nie odbijam, tuż po karmieniu leży chwilę na boku, jakby chciało jej sie ulac. I tak nie odbija. Chyba, że np. mocno płakała przed, wtedy biorę do odbicia.

snoopy_etka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Trix mu chodzi o sposob wypowiedzi bardzo potepiajacy tych co maja problemy. Tobie niesamowicie zazdroszcze i grauluje ze mozesz tak karmic;) ja walcze. Przystawiam, odciagam, dokarmiam butelka. Jest to trudne ale walcze. Dzis maly sukces malutka po piersi przespala 2 h. Fakt ze godzine wcześniej dojadla z 20 odciagnietego. ; )

Paulinek ja przy pierwszym dziecku też walczyłam, więc rozumiem dziewczyny, którym to łatwo nie przychodzi, bo sama to przeżywałam. Ja nie pisałam tego w kontekście Twojej wypowiedzi. Zresztą nie odbieram też postów Sigmy jako potępiających, a wręcz przeciwnie, jak któraś pisze, że ma problem to Sigma zawsze stara się doradzić. Bynajmniej ja tak to odbieram ;) Napisałam o moim karmieniu, bo już kilka razy przeczytałam (chyba "ona" napisała - jak pomyliłam to przepraszam), coś co odebrałam, że cieszy się, że karmi mm, bo karmienie piersią to same problemy i wyrzeczenia. Dlatego chciałam pokazać, że nie zawsze tak jest.

Czy, któreś z Waszych dzieci chce spać praktycznie ciągle na brzuchu?? Moje tak śpi większość czasu, a najlepiej spałby zawsze. A ja mam wątpliwości, czy to zdrowe.

I jeszcze jedno - jak wygląda Wasza skóra po porodzie?? Ja mam wrażenie, jakby wyssało ze mnie wodę. Skóra zrobiła się sucha i się łuszczy. Może macie jakieś pomysły, co mogę zrobić u kosmetyczki

snoopy - ja raz odciągałam i mój pokarm też wygląda jak woda, a tego gęstego było baaardzo mało. Mały mocno przybiera, bo w miesiąc 1,4 kg, więc się raczej najada, a pokarm jest treściwy

atdcwn154po83a78.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma nic już nie napiszę w tym temaci bo ty jesteś wszech wiedzaca i wszystko wiesz naj lepiej. Mleko jest dzięki hormonom w organizmie A niektórzy mogą mieć z nimi problem właśnie i tz ze z mlekiem więc przestań pieprzyc ze to jest takie proste. A pro po babć to moja żadnego dziecka A miała 3 nie karmiła bo W ogole jej się pokarm nie pojawił ii jakoś moja rodzina nie wyginela ;-)

Paulinek, .ona. lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki... wcześniej wydawało mi się, że skoro pomogłam odchować czwórkę dużo młodszego rodzeństwa, to z własnym nie będę mieć problemów, a tu na samym początku problemy z karmieniem...oby dalej było lepiej :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Hej... ja też cały czas walczę, ale bez dokarmiania na razie nie daje rady :/ ściągam w systemie 7-5-3 po każdym kamieniu i tyle, że raz daje w butelce mm a raz swoje...Zobaczymy, co doradca jutro powie...Ale ten mój pokarm to w sumie sama woda i może dlatego Tosio nie jest po nim najedzony i potrzebuje więcej...
    Mam pytanie-jak to jest z odbijaniem u waszych dzieciaczków? Bo mojemu nie odbija się prawie nigdy i za każdym razem boję się go odłożyć spać...a próbuje w różnych pozycjach...dodam, że ulewa mu się potem bardzo sporadycznie (jeśli np. chce go przewinac i go poruszam).

Miałam tak na początku, teraz ulewa tylko wtedy gdy ma czkawkę zaraz po jedzeniu, ale odbijać nie odbija jej się nadal,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:

I jeszcze jedno - jak wygląda Wasza skóra po porodzie?? Ja mam wrażenie, jakby wyssało ze mnie wodę. Skóra zrobiła się sucha i się łuszczy. Może macie jakieś pomysły, co mogę zrobić u kosmetyczki

Skóra normalnie, ale wrócił łupież we włosach :( nad czym ubolewam strasznie ;(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie skóra łuszczyca się na brzuchu w miejscu gumy od leginsow, ale smarowanie balsamem pomaga :) ogólnie skóra jest chyba bardziej wysuszona.. Żebym jeszcze miała tyle czasu, żeby się regularnie balsamowca byłoby fajnie xD

Pytanko do dziewczyn, ktore chrzest św dzieci mają za sobą: mam dylemat, bo chciałabym aby chrzestnym był moj brat, ale on jest trochę na bakier z kościołem - rozumiem, że bez spowiedzi nie przejdzie, żeby został chrzestnym?

I drugie pytanko do dziewczyn po cc - jak wygląda wizyta kontrolna u gina? Zagląda w podwozie czy ogląda tylko ranę? Ciągle plamię po porodzie i zastanawiam się jak to ogarnąć na wizycie :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Mam nadzieję, że poleci bardziej tresciwe,bo dziś siostra oceniła, że po prawie dwóch tygodniach powinno mieć mniej wody, a więcej tlustego osadu... no cóż, jutro będzie doradca, to pokażę i spytam...
    Co do Sigmy, to ja jestem osobiście wdzięczna za rady, zwłaszcza za stronę z doradcami,z której od razu skorzystałam... Dla mnie kp jest tematem trudnym przez tę rozłąkę z synkiem i dokarmianiem go przez położne mm. W sumie tę burzę wywołałam ja swoim pytaniem, ale w żaden sposób nie poczułam się szykanowana przez Sigmę z tego powodu, że mam problem z kp- wręcz przeciwnie, uzyskałam wskazówki i pomoc w swoim problemie.

Bo na poczatku leci wodniste by maluch mogl sie napic. Dopiero pozniej takie by sie mogl najesc. A np jak jak sciagam.to akurat glownie to.wodniste sciagne bo wiecej niz 50 mi sie nie udaje. Ale sprobuj wycisanc mleczko po karmieniu to.zobaczysz jakie tersciwe bedzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma jak moj maz mi "wspolczul" tego wiszenia na poczatku z malym to powiedzialam mu: ze skoro suka potrafi wykarmic 10 swoich szczeniakow to ja tym badziej jednego malego zarloka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok koniec przygody z forum bo sie odechciewa. Buziaki dla Was i niech maleństwa dobrze rosna;) dzieki za wszystko;) ide sie zajmowac moja ksiezniczka a nie irytowac bez sensu;)

Czarna_88 lubi tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie nie warto się irytować niektórymi tekstami, wolę siedzieć i patrzeć na śpiącego usmiechnietego mojego kochanego slodziaka który jest całym moim życiem.
    Każda nas robi wszystko co naj lepsze dla swoich pociech i każda z nas by życie za nie oddała.
    Miłego wieczoru dla was i malenstw;-)

adzia lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktora z nas się zdenerwowala i odeszla ? :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek :(

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

Pytanko do dziewczyn, ktore chrzest św dzieci mają za sobą: mam dylemat, bo chciałabym aby chrzestnym był moj brat, ale on jest trochę na bakier z kościołem - rozumiem, że bez spowiedzi nie przejdzie, żeby został chrzestnym?
    Moka ja jestem z Poznania i wczoraj mielismy chrzciny na naramowicach. I wlasnie bylismy zaskoczeni, bo teoretycznie nie bylo potrzeby spowiedzi. Potrzebna byla tylko kartka z parafi chrzesnych, ze sa praktykujacymi katolikami. Oczywiscie lepiej, zeby byl u spowiedzi bo jako ojciec chrzestny ma wspolnie pomoc Wam w wychowaniu w wierze. Wiadomo jednak jak to czesto wyglada. Brat mojego meza tez nie chodzi za czesto do kosciola, ale poszedl do spowiedzi i przyjal komunie ;)
    Ogolnie chrzesni byli zaskoczeni, bo z tego co pamietam to zawsze byla potrzebna kartka, ze byli u spowiedzi, ale moze zalezy to od parafi, albo cos sie zmienilo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minął etap ciąży to sobie paulinek poszła :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mleka to ja jestem zaskoczona swoim, jak odciagnelam i chwilke postalo to wybila sie tam taka smietanka, ze bylam w szoku. Moze jednak pokarm u kazdej jest inny.
    A co do kp to slyszalam wiele razy, ze kiedys podawano krowie mleko niemowlakom jak kobieta nie miala pokarmu lub dziecko mialo kolki.
    Ja sie ciesze, ze nie mam problemow i moj pokarm jest tresciwy. Bardzo zalezalo mi na kp choc gdyby sie nie udalo (mojej mamie i siostrze sie nie udalo) to nie rozpaczalabym.
    Ciesze sie tez, ze z kolkami nie mamy problemow. Polozna mowila, ze jak sie do tej pory nie pojawily to prawdopodobnie nas omina ;)
    Mimo, ze sa rozne tez opinie odnosnie diety matki kp to ja jednak sie jej trzymam i powiem Wam, ze uwielbiam te potrawy i miesko i rybe gotowana na parze...pychotka...teraz pozwalam sobie na wiecej, czasem synek sie prezy i placze, ale trwa to 10 minut i robi kupke badz puszcza baki, wiec nie jest zle, choc to zawsze jest bol dla mnie.
    Na chrzcinach sie poplakala...rozmawialam z tata jak mocno kocham malego i tatus powiedzial, ze to widac no i lzy nam poplynely...rozmawialismy sobie ogolnie o dzieciaczkach. Pozniej moj tato wzioal malego no a ten zachwycony. Zaczal sie do mojego taty tak usmiechac i smiac i tak juz do konca imprezy ;)
    Cudny jest ten moj synek <3

bento, Czarna_88, snoopy_etka, trix, Kucykowa, chabasse lubią tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Panią które już urodziły i mam do Was pytanie,
    której dzieciaczek w 33t miał około 2250g a jaka była waga urodzeniowa
    boje się że Marysia dobije do porodu do 4 kg i będzie mały klopsik
    jeśli są takie Panie bardzo bardzo prosze o odpowiedź w komentarzu pod wykresem i z góry dziękuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 22:13

• 4me Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Paulinek :(
    :( paulinek daj spokój. Olej to i wróć. Zazwyczaj mozna znaleźć tu pomocne rady :)

Anitka201, trix, bento lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Gratuluje Panią które już urodziły i mam do Was pytanie,
    której dzieciaczek w 33t miał około 2250g a jaka była waga urodzeniowa
    boje się że Marysia dobije do porodu do 4 kg i będzie mały klopsik
    jeśli są takie Panie bardzo bardzo prosze o odpowiedź w komentarzu pod wykresem i z góry dziękuje :)

Moja mała miała w 34 tyg 2150 i urodziła się z wagą 3400 w 40 tyg.

17u9df9hyjbnpcim.png
‹‹ 2541 2542 2543 2544 2545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ