Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam,
Dziewczyny, czy u waszych maluszków przy przemywaniu pępuszka też pojawiała się taka brązowa krew pod tym kikutem pępowiny?
U nas ten pępek to chyba ktoś przykleił bo ani myśli odpaść... już sama nie wiem co robić, zadzwonię do położnej żeby wpadła i rzuciła okiem na to.
Lady Savage Nosek po Rafale, ale usteczka takie jak u Ciebie.Lady Savage lubi tę wiadomość
-
4me - u nas to ja jestem oazą spokoju, a mąż to nerwus, ale jednak był pod ręką, gdybym potrzebowała.
bento - u nas podkrwawiał leciutko pępek przez jeden dzień i właśnie była taka zaschnięta brązowa krew. I też pępek mocno się trzyma, ale podobno mały miał bardzo grubą pępowinę.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualny4me wrote:Dziewczynki mam pytanie. Malemu wyszly na udzie wysoko tak pod pieluszka takie krostki w kolorze skóry. Macie pomysl co to moze byc? Jakies uczulenie? Zauwazylam to dzien po tym jak zaczelam stosować sudocrem bo mial na tyleczku Male odparzenie. Myślicie, ze to moze byc od tego?
Inna zmiana to pampersy z premium- bylo wszystko pieknie- na zielone- mpze miec znaczenie?
A moze jakies pokarmowe bo podejrzewamy, ze moze nie tolerować laktozy wlasnie to sprawdzamy...
Macie pomysl od czego te krostki mogą być?
Lila lacze sie w bolu:( moj dzis wyjeżdża sluzbowo na kilka dni,i zostaje samanajbardziej boje się nocy... Taki spokój jaki ma moj mezczyzna jest wówczas bardzo potrzebny a ja to od razu panikuje przy każdym prezeniu
Będe Cie wspierała mentalnie kilka ( naście) ulic dalej
Czesć dziewczyny
4me co do krostek...niestety zmiana pampersów mogła byc przyczyna ...u syna od razu mialam czerwone dupsko jak zmieniłam mu z pampersów białych na zwyklecórcia nie jest takim wrazliwcem
a krostki uczuleniowe ze wzgledu na pokarm wg mojej pediatry to głownie na twarzy, dekolcie, za uszami....na posladkach, udach, brzuszku to od proszku, pieluszek, kremów etc....
Moim dzieciom sudocrem np nie sluzyl ale w taki sposób, że bardzo wysuszal skorę, może u Ciebie pojawily sie krostki ?
No dziewczyny u ktorych jest śnieg - wspołczujeu nas piekna złota jesień aczkolwiek robi sie wietrznie a tym samym odczuwalna temperatura nie jest przyjemna
co nie przeszkadza nam praktykowac codziennych dluuugich spacerów
Miłego dnia mamuśki
-
Hejka
Tesciowa sie zlitowala i wziela o 10 Tymka uffff jak dobrze miec jedno dziecko przez chwile haha
Adzia zaskoczylas mnie! Umknelo mi ze Ty tez wyrodna i i karmisz mm hihi . Moja tesciowa dzis walnela tekst ze mala placze bo nie jest karmiona piersia i brakuje jej bliskosci, no zabrzmialo jakby na recach nie byla wcale ech
Staraczka mi zostaly te podklady popordowe na lozko i poprzecinalam na trzy czesci i jak chce zeby mala tak na nago pomachala nogami to jej podkladam pod dupcie i mam spokoj:) a co do becikowego to moze u was od miasta cos jest ale u mnie tyloo tysiac . Dzwonilam dzis nawet do mopsu bo nadal decyzji nie mam:/ ciekawe czy dostaniemy w ogole.
Dzis chce do pzu tez podskoczyc z wypisem po cc zeby mi pzu za pobyt w szpitalu zaplacilo. Bo zaburodzneie dziecka juz dostalismy a nie wiedzialamze za szpital zwracaja tez w przypadku cc.adzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me wrote:Dziewczynki mam pytanie. Malemu wyszly na udzie wysoko tak pod pieluszka takie krostki w kolorze skóry. Macie pomysl co to moze byc? Jakies uczulenie? Zauwazylam to dzien po tym jak zaczelam stosować sudocrem bo mial na tyleczku Male odparzenie. Myślicie, ze to moze byc od tego?
Inna zmiana to pampersy z premium- bylo wszystko pieknie- na zielone- mpze miec znaczenie?
A moze jakies pokarmowe bo podejrzewamy, ze moze nie tolerować laktozy wlasnie to sprawdzamy...
Macie pomysl od czego te krostki mogą być?
Lila lacze sie w bolu:( moj dzis wyjeżdża sluzbowo na kilka dni,i zostaje samanajbardziej boje się nocy... Taki spokój jaki ma moj mezczyzna jest wówczas bardzo potrzebny a ja to od razu panikuje przy każdym prezeniu
Z wielu źródeł słyszałam,że sudokrem nie jest zalecany bo wysusza skórę.
u nas jednego dnia byłą czerwona, odparzona pupa,chyba od zmiany pampersów właśnie, posamrowałam ziajką i przeszło. ogólnie używam dla malej kosmetyki z ziajki i skórę ma bardzo ładną.
ja ostatnio miałam pierwszą noc tylko z małą, spałam przy włączonej lampce żeby ja widzieć, jakoś przeżyłyśmy4me lubi tę wiadomość
-
Wracamy z kontrolnej wizyty w klinice... Nadia ładnie przybiera, aktualna waga 4380 .. po katarku praktycznie ani śladu, wszystko ładnie przeszło
U mnie rana ładnie się goi, na USG wszystko okey... jedyne co to, że niestety nie dostałam zielonego światła ja ćwiczenia... lekarz jest zdania, ze trzy miesiące od cięcia trzeba odczekać (w takim czasie rozpuszczają się wewnętrzne szwy) no, ale nic... poczekamy
Dostalam receptę na ovulan, ale to tylko na 3 miesiące... później rozważam założenie wkladki, lekarz poleca mi jaydess - wkładka na 3 miesiące, ponoć bardzo skuteczna i z tego co czytałam w necie ma dość dobre opinie... musze to jeszcze w domu na spokojnie przemyśleć, ale sądzę ze pewnie się zdecyduje...
A jak u Was, co stosujecie? -
alutka wrote:Będe Cie wspierała mentalnie kilka ( naście) ulic dalej
Czesć dziewczyny
4me co do krostek...niestety zmiana pampersów mogła byc przyczyna ...u syna od razu mialam czerwone dupsko jak zmieniłam mu z pampersów białych na zwyklecórcia nie jest takim wrazliwcem
a krostki uczuleniowe ze wzgledu na pokarm wg mojej pediatry to głownie na twarzy, dekolcie, za uszami....na posladkach, udach, brzuszku to od proszku, pieluszek, kremów etc....
Moim dzieciom sudocrem np nie sluzyl ale w taki sposób, że bardzo wysuszal skorę, może u Ciebie pojawily sie krostki ?
No dziewczyny u ktorych jest śnieg - wspołczujeu nas piekna złota jesień aczkolwiek robi sie wietrznie a tym samym odczuwalna temperatura nie jest przyjemna
co nie przeszkadza nam praktykowac codziennych dluuugich spacerów
Miłego dnia mamuśki
Alutka dziekuje
Kupilam nowy krem i zmienie pieluchy zobaczymy czy krostki zejdąWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 13:25
-
Dzieki dziewczyny. Kupilam juz dzis w aptece jakis drogi, specjalistyczny na odparzenia ale następnym razem próbuje ziajke. Jest jakaa specjalna na odparzenia- jak sie nazywa albo wygląda?
Maly miał lekkie rozwolnienie i oprócz tych,krostek ma Male odparzenie przy samym ujściu z dupki
-
Lady podobienstwo do meza jest widoczne!!
Ja synkowi na odparzenia stosowalam przemywanie wacikiem z nadmanganianem potasu, i koniecxnie tluste masci typu alantan lub linomag☺
Gusiak co to za wkladka? Spirala? Nie stsowalam antykoncepcji ponad 5 lat wiec wypadlam z oibiegu.Lady Savage, 4me lubią tę wiadomość
-
Diatomka to wewnątrz maciczna wkladka hormonalna, ponoć jakąś najmniejsza na rynku uwalniajaca w macicy jeden rodziaj hormonu - lewonorgestrelu.
Zresztą jak wpiszesz w necie Jaydess to znajdziesz informacje
Koszt założenia u mnie w klinice to 1000 zl, ale w przeliczeniu na trzy lata w zasadzie miesięcznie wychodzi niecałe 30 zl także nie jest źle -
julita wrote:też się nad tym zastanowię bo po tabletkach moje libido leży i kwiczy
U mnie tabletki przede wszystkim wyklucza tarczyca, nie chce jej sobie do konca rozregulowac, a i ogólnie jestem z tych co tabletki średnio tolerują... kiepskie samopoczucie, zatrzymanie wody i pajączki na nogach...
W razie czego Julita to w klinice jakbyś się zdecydowala zakładają w ciągu paru minut na wizycie - nie trzeba wcześniej informować
Możliwość założenia jakoś chyba od 6 tygodni po porodzie... jeśli wrocily miesiaczki to w czasie miesiaczki, jeśli nie to każdego dowolnego dnia
Poza tym jednak taka wkłada jest znacznie 'wygodniejsza' ... zakładasz raz i na 3 lata masz spokójjulita lubi tę wiadomość
-
julita wrote:problemy brzuszkowe (spinanie, wzdęcia, ból brzuszka, wodniste i strzelające kupy ze śluzem, szarpanie i wypluwanie piersi podczas karmienia) wynikały z nietolerancji laktozy a że najwięcej znajduje się jej w pierwszych 10-15mm mleka to ściągam laktatorem i wylewam