X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    U nas naczyniaka nie ma ale są nabrzmiale sutki u małej tak jak by guzki , lewa bardziej i jakos nie znika a polozna jak byla raz po tygodniu to mowila ze to normalne jednak mnie niepokoić zaczęło
    J
    est to przez hormony. Taki obrzęk utrzymuje się przez ok. 2 tygodnie i potem już nie ma śladu. Dla pewności zawsze możesz podejść do pediatry i się upewnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:42

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    la_lenka U was też odpadnie :-) Zgodnie z radami pediatry zaczęłam go mocniej odchylać przy przemywaniu i może dzięki temu odpadł.
    Od dawna naprawdę mocno odchylam i nic :( Do tego byłam z tym u dermatologa na przysuszeniu, obecnie spirytusem zalewam (wcześniej octaniseptem) i wycieram gazikami do sucha, zostawiam zawiniete body i rozpięty pajac żeby był dostęp powietrza. A i tak pod spodem nadal to wygląda na świeże, trzyma się jakby na środkowym kółeczku o średnicy 0,5cm. Wszyscy każą czekać, bo niby wygląda ładnie tylko więcej czasu trzeba. Ale ile jeszcze, to już jakoś obłędnie długo :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    .ona. Moja mała ma naczyniaka na łydce i taki malutki przy oczku. Mamy zalecone USG jamy brzusznej i główki. Neonatolog w szpitalu mówiła, że to nic takiego, ale zawsze trzeba sprawdzić czy nie jest to spowodowane jakimś wew. krwawieniem.
    Podpytaj może swojego pediatrę, mój syn też miał naczyniaka(z tyłu głowy) ani w szpitalu, ani w przychodni nic nie kazali z tym robić tylko obserwować czy się nie powiększa. Tak więc wszystko zależy od podejścia lekarza.

Dzięki. Nasza pediatra machnęła na to ręką, niby się mam nie przejmować. Heh, łatwo powiedzieć. Nie jest to pani doktor, do której mam 100% zaufania :/ U nas jest nad czołem - włosy urosną to zasłonią... ale to przecież nie o to chodzi.
    Czy Twojemu synkowi zmniejszył się/zniknął ten naczyniak?
    Czytałam, że podobno w pierwszych latach życia może zniknąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 17:27

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • kasig Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ale fajnie, ja to mam pecha pewnie w tym roku znowu do Poznania nie zawita, a moja mama mieszkająca w Bytomiu już bałwanka może lepić

no bałwanka to za dużo powiedziane :) ledwo zabieliło trawniki, ale zdziwienie rano było :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Hej,

no u nas śniegu nie ma, ale pada jakiś deszcz ze śniegiem, mokro, szaro, buro i depresyjnie. A że nockę miałam kiepską, to czuję się dodatkowo dupowato. Pogoda nie nastraja :/

Dziewczyny, których dzieciaczki mają naczyniaka: są tu takie?
    Pojawił nam się w 2 tygodniu życia na główce - czytam o tym w necie i czytam, niby to tylko defekt kosmetyczny (póki co i tak jest niewielki), ale jest... Jak to mama, wszystkim się martwię ;).
    Hejka

Moj ma naczyniaka na udzie. Możliwe, ze dziedzicznie bo tatusma wielkiego naczyniaka na ręce ale nie wiem czy to ma wpływ no bo zdarzają sie te naczyniaki u dzieci. Ja tez miałam i mi zszedl ;)
    Ogólnie mam z tym nic nie robic. Jest szansa, ze zniknie. On sie moze zmieniac- kształt, kolor, intensywnosc- to tez normalne.
    Dostalam tylko info ze gdyby byl tuz kola oka należałoby obserwować go z lekarzem. W innym,przypadku nic z tym nie robimy i czekamy... Nie martw się to nic groźnego nawet gdyby miały im zostac ;)

.ona. lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Hej,

no u nas śniegu nie ma, ale pada jakiś deszcz ze śniegiem, mokro, szaro, buro i depresyjnie. A że nockę miałam kiepską, to czuję się dodatkowo dupowato. Pogoda nie nastraja :/

Pojawił nam się w 2 tygodniu życia na główce - czytam o tym w necie i czytam, niby to tylko defekt kosmetyczny (póki co i tak jest niewielki), ale jest... Jak to mama, wszystkim się martwię ;).

My miel8smy u starszego syna tzw uszczypniecie bociana na czole i z tylu glowy. W mojej rodzinoe wychodzi ze to rodzinne bo sporo z nas to mialo. Synowi zniknelo z czola ok 4 roku zycia, ale juz po roku bylo tylko widoczne jak sie wkurzyl i plakal. Z tylu zostalo ale prawie nie widac pod wlosamo. Mojek chrzesnicy tez zniknelo z czola.

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    U nas naczyniaka nie ma ale są nabrzmiale sutki u małej tak jak by guzki , lewa bardziej i jakos nie znika a polozna jak byla raz po tygodniu to mowila ze to normalne jednak mnie niepokoić zaczęło
    My tego nie mamy ale polozna ostrzegala mówiąc, ze to normalne i nie należy nic z tym,robic.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    My juz po wizytacji Tesciowej...Caly Jej pobyt Ola byla nerwowa,nocki niprzespane i w ciagu dnia zero snu,tylko placz i wiszenie na mnie. Wykapalismy Ja w zielu ostrozenia i jak reka odjal :) zrobilismy to od razu po wyjezdzie Tesciowej. Nie wierze w sumie w zabobony,ale no dziwne,ze akurat od jej przyjazdu taka sytuacja i koniec wraz z wyjazdem...Dobrze,ze nie mieszka blizej.
    Olcia wazy juz 4140g (sam cyc) i super sie rozwija;ma bardzo silny kregoslup :)
    Rowniez jestem zwolenniczka kp,ale i rozumiem mamy,ktore nie moga lub nie chca. Kazdy ma wolna wole i juz :)
    Dzis moje dziecko to istny aniol,ladnie spi i zaczyna sie usmiechac :)

Luna1 lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • adzia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20151012-170704.jpg
    Ciocie chciałam się pochwalić że dziś skończyłam 2 miesiące. ☺

bento, Lady Savage, la_lenka, Staraczka23, kasig, Czarna_88, 4me, agatka196, .ona., snoopy_etka, Gusiak, Luna1, monaaa85, trix, Kasiarzynka, easymum, wiaraczynicuda, chabasse lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. ten naczyniak jest pod włosami z tyłu głowy, ale nie zniknął zupełnie.

.ona. lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa jak bys nie wierzyla to bys nie oduroczala czy jak to tam nazwac hehe

Właśnie tez nic nie robię z tymi sutkami

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka mój mały też ma jeszcze kikutka z pepowiny i też każdy mówi ze trzeba czekać ze ładnie wygląda... Ale zobaczymy co jutro powie pediatra bo idziemy rano.
    Trzymajcie kciuki żeby mój mały w koncu zaczął przybierać ładnie na wadze i żeby w koncu było po zoltaczce .

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna trzymam, trzymam

Czarna_88 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Hej,

U nas naczyniak od urodzenia. Mój mały ma pod pachą (w sumie obejmuje całą pachą i jeszcze rączkę)
    Ona Ty jesteś z Wrocławia? Bo jeśli tak to my mamy podjechać na kontrolę na Skłodowskiej. Tam jest klinika chirurgii dziecięcej. Podobno to można leczyć (tak aby się wchłonelo.

.ona. lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle baaaardzo przyszlosciowo to naczyniaki, które sie nie wchłonął za dziecka a bardzo komuś przeszkadzają mozna juz dzis usuwać metodami medycyny kosmetycznej ;)
    A na dzis to w sumie dodatkowa komsultacja nie zaszkodzi. Ja na następnej wizycie u dcelowego pediatry tez sie jeszcze go podpytam o tego naczyniaki.
    Mi tylko powiedzieli,ze w te nóżkę nie mogę go szczepić i ze mam tego pilnowac- bo,akurat ma na udzie, gdzie wbija sie zazwyczaj igle ze szczepionką.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna trzymam kciuki, na pewno przybrał na wadze :)
    my byliśmy dziś u pediatry, bo Olek od piątku nie umie zrobic kupy i bardzo się męczy. Dostał syropek debridat, a jak nie pomoże do jutra to czopki viburcol. Mam nadzieję że to mu w końcu ulży. Przy okazji malutki był też zważony i ma już 4540, jak wychodziliśmy ze szpitala ważył 3420 czyli ponad kilo w miesiąc przybrał :)

Czarna_88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mężowi kupiłam , niby drobiazg ale ucieszył się :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0a9c3267cae.jpg

kasig, adzia, Lady Savage, Czarna_88, .ona., snoopy_etka, wiaraczynicuda lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Hej Dziewczyny!
    My juz po wizytacji Tesciowej...Caly Jej pobyt Ola byla nerwowa,nocki niprzespane i w ciagu dnia zero snu,tylko placz i wiszenie na mnie. Wykapalismy Ja w zielu ostrozenia i jak reka odjal :) zrobilismy to od razu po wyjezdzie Tesciowej. Nie wierze w sumie w zabobony,ale no dziwne,ze akurat od jej przyjazdu taka sytuacja i koniec wraz z wyjazdem...Dobrze,ze nie mieszka blizej.
    Olcia wazy juz 4140g (sam cyc) i super sie rozwija;ma bardzo silny kregoslup :)
    Rowniez jestem zwolenniczka kp,ale i rozumiem mamy,ktore nie moga lub nie chca. Kazdy ma wolna wole i juz :)
    Dzis moje dziecko to istny aniol,ladnie spi i zaczyna sie usmiechac :)

A jakie proporcje tego robiłaś dla dziecka? Bo dla siebie wiem jakie ale dla dziecka nie wiem? I czy myjesz mała tylko w tej wodzie czy używasz dodatkowo Oliatum czy coś podobnego?

Adzia lenka cudna :-) 2 miesiące kiedy to zleciało.

U nas przeziębienie dalej pełna parą. Jutro znowu idę do pediatry :-(

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    czarna trzymam kciuki, na pewno przybrał na wadze :)
    my byliśmy dziś u pediatry, bo Olek od piątku nie umie zrobic kupy i bardzo się męczy. Dostał syropek debridat, a jak nie pomoże do jutra to czopki viburcol. Mam nadzieję że to mu w końcu ulży. Przy okazji malutki był też zważony i ma już 4540, jak wychodziliśmy ze szpitala ważył 3420 czyli ponad kilo w miesiąc przybrał :)

Kasia ja małej podaje ten syropek plus kropelki raz dziennie floractin - są bez recepty i tez pomagają. U nas jest poprawa.
    A jakie dawki jeszcze masz? U nas 3x2,5ml

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Wam nie powiedziałam, ale moja Hela ma zrośnięte paluszki u stóp 2 z 3.przy paznokciach są osobno a dalej połączone skórą. w szpitalu nikt tego nie zauważył, dopiero my w domu. mąż się bardzo tym nie przejmuje, położna powiedziałą,że jej siostra też tak ma i że raczej nie rozdziela się tych palcy. ale mnie to trochę martwi, bo to jednak jest dziewczynka i jak będzie starsza moze mieć kompleksy z tego powodu czy coś. liczę,że jak pójdziemy do pediatry to cos nam poradzi.

‹‹ 2545 2546 2547 2548 2549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ