Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj obudzilam sie zupelnie wyspana
mlody zasnął o 22 i była jedna pobodka o 3, krótkie karmienie i przewijanie i jak o 3.30 zasnął to śpi do tej pory:-) mam nadzieje ze tak już zostanie
Ogólnie od piątku walczyłam o zwiększenie pokarmu. Po każdym karmieniu odciaganie laktatorem, zaczęłam pić duże ilości wody + femaltiker. Widzę że jest lepiej. Po nocnym karmieniu udało mi się odciągnąć aż 100 ml pokarmu. Jesli na noc musze z butelki dokarmić młodego (o 22 ma największy glod) to karmię butlą ze swoim pokarmem. W ciągu dnia się najada ale jednak mało śpi i widać ze chce żeby się nim zajmować i poświęcać czas.
ostatnio kupiliśmy karuzele do łóżeczka z Tiny love (rośnij z muzyka). Jest świetna, młody jest nią zainteresowany. W czasie dnia potrafi leżeć i wpatrywać się w nią godzine. Wieczorem muzyka fajnie go usypia. Dodatkowo karuzela ma nagrane bicie serca i to go niesamowicie wyciszatakże ja ją polecam
-
nick nieaktualnyGusiak rozumiem , mam tak ssamo , nigdy nie czułam po sobie ze jest skok lub spadek tsh bo dużo kobiet ma objawy jakieś a mi nic tyle co waga , a tabletek teraz nie chce brac bo dużo chudne juz mam -21kg moze tsh mi spadlo do minimum
A wyobraźcie sobie ze wczoraj z mężem czekalam do 23,40 az księżniczka sie wyspi
Zjadla po 20 jedynie 30ml i zasnela na łóżku a ze nie chcieliśmy jej budzic i kręcić to sobie spala , ja czytalam gazetę mąż trochę pogral na telefonie a potem sam zasnął .
I nie mogę trafić na kąpiel z nią
Obliczam sobie czas do jedzenia 40min wcześniej chce ją kąpać a ta sie drze i płacze , tak mi jej szkoda jak ją wyjmujemy z wanienki ze tylko owijam w recznim osuszam i karmię , wczoraj właśnie też zapomnialam pampersa ubrac i poczułam na nodze ciepło
Kończę karmić ubieram i kładę a wczoraj to jak pisałam , zjadła malutko i czekałam zeby chciała znowu nic z tego spała jak susel
Obudzila sie o tej 23.40 zjadla i kolejna pobudka o 5 a teraz od 7 leży tez nakarmiona i jeczy mimo ze kupa byla , standardowo oczywiście mamusia zmienia pampersa siluje sie z nóżkami nie idzie , podklada czystego i szybko chusteczki łapie bo idzie kupaa czystego pampersa i tak nie dalo sie uchronic bo na koniec bylo siku
-
Witajcie u mnie noc nie przespana, nie wiem co było Zuzi ale strasznie krzyczała jakby ducha zobaczyła, zasypiała u mnie na rękach, odłożyłam ją do łóżeczka, z 10-15 min spania po czym krzyk na całego, jakby ją ktoś bił, i tak do 4, o 4 nie miałam już siły wzięłam ją do nas do łóżka, obudził mnie krzyk o 6, potem znowu zasnęła i krzyk teraz o 8
nie wiem co jej jest, teraz się uśmiecha do mnie leżąc na poduszce, jak gdyby nigdy nic.
Pytanie do mam używających Isonasin, wy całą fiolkę wlewacie do nosa? -
Staraczko u mnie też minus 20-21 kg. Na chwilę obecną musze na prawdę dużo jeść aby te wagę utrzymać. Jak są dni kiedy nie mam czasu na jedzenie wtedy znowu odnotowuje spadek wagi.
Przed kąpielą powinnaś dać małej jakąś mała porcję jedzenia. Mojego tez się na głodnego nie da wykąpać. Zauważyłam tez ze jak go lekko nakarmie przed kąpielą to później po ostatnim karmieniu mlody fajnie sie wycisza i łatwiej zasypia. -
Może tak być Staraczka, ze dosc mocno spadło Tobie tsh i dlatego waga zeszla tak szybko w dół.. u mnie natomiast waga stanęła w miejscu, znów bylo mi zarabiscie zimno i po ogólnym samopoczuciu wiedzialam, ze nie jest dobrze... od kiedy wziekszylam dawke to i samopoczucie wraca do normy, wiec myślę ze u mnie to książkowe zmniejszenie dawki do tej przed ciążą sie nie sprawdziło.
W ogóle mialam w nocy jakiś kryzys zmeczenia... no tragedia... dobrze, że Nadia dala mi nad ranem jeszcze troszkę pospać i wracam do zywych
Zresztą wczoraj wieczorem i w nocy malutka byla jakas marudna - wydaje mi się, ze z nadmiaru wrażeń byla taka niespokojna, bo wrocilismy z Białegostoku, później przyjechali goście i jeszcze wycieczks do lekarza ja USG bioderek... cały dzien była grzeczna, a wieczorem krzyki... dopiero uspokajalo Ja wyjście do innego pokoju, tam gdzie nie było ludzi... -
Dziewczynki, podpowiedzcie jak to jest z tymi kropelkami na brzuszek?
Nasza mała czasem ładnie je, wszystko jest ok, a czasem zdarza się, że się pręży, płacze podczas jedzenia, często odbija, puszcza bączki, ma mnóstwo gazów.
Co radzicie?
Dziś na razie jest spokojnie. Wczoraj z kolei jakby mi ktoś dziecko zaczarował, wyła przy każdym posiłku
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Dzień dobry :)U nas nocka taka sobie mały wciąż cierpi i często się budził, kupy wciąż brak tak więc przymierzam się do podania czopka, jeszcze nie wiem jak mam się za to zabrać, ale musze jakoś dać radę.
Lady a może to kolki albo problemy brzuszkowe, prężyła się przy tym?
Anitka zazdroszczę jakby mi waga spadła o tyle chyba bym skakała z radości, niestety moja waga stoi w miejscu i wciąż jeszcze nie wróciła do stanu sprzed ciąży.
Co do karmienia i kąpieli to też muszę Olka nakarmić przed, na głodniaka nie da się go wykąpać bo wrzeszczy jakby go ze skóry obdzierali a tak to aniołeczek
Mam pytanie do dziewczyn po szczepieniach, dzieci często w dniu po szczepionce maja gorączkę, chyba Adzia pisała że jej mała miała, czy podawałyście coś na zbicie. Nas to czeka za tydzień i chciałam profilaktycznie kupić jakiś syropek przeciwgorączkowy ale wszystkie są powyżej 3 miesiąca -
Ona ja myślę, ze to tez może być kwestia tego, ze mała zle łapie cyca, za szybko leci mleczko i dziecko się denerwuje... na łyka przy tym powietrza i takie są efekty...
Gdzieś właśnie o tym czytalam, wiec może spróbuj w ten sposób... jesli nie pomoże to przed karmieniem daj delicol..
Z tym, ze gdyby były potrzebne kropelki to chyba by krzyczala przy każdym karmieniu.... sama nie wiem... -
Hejka
Staraczka cos w tym jest, moja tez kupsko do czystego papmpka lupbi zrobic.
A z kapiela podobniue mamy, ja sie boje za wczesniue po jedzeniu bo albo czkawka bedzie ale zweymiotujhe.
Lady a moze macie skok rozwojoiwy co?? To takie charakterystyczne jakby dziecko ze skory obdzierali tak sie drze...
Wlasniue wyszla polozna od nas, zasugerowala u malej refluks, bo akurat zakaslala pare razy dlawiac sie przy tym... -
.ona. wrote:Hej,
no u nas śniegu nie ma, ale pada jakiś deszcz ze śniegiem, mokro, szaro, buro i depresyjnie. A że nockę miałam kiepską, to czuję się dodatkowo dupowato. Pogoda nie nastraja
Dziewczyny, których dzieciaczki mają naczyniaka: są tu takie?
Pojawił nam się w 2 tygodniu życia na główce - czytam o tym w necie i czytam, niby to tylko defekt kosmetyczny (póki co i tak jest niewielki), ale jest... Jak to mama, wszystkim się martwię.
moja tez niestety ma naczyniaka płaskiego od ruodzenia nad noskiem miedzy oczami taki rózowy okrągły na 1 cm ;/ i tez jestem smutna z tego powodu ;/ mam nadzieje ze jej zniknie bo nie jest on czerwony jak inne tylko lekko rózowy no ale widac go -
kasig wrote:Dzień dobry :)U nas nocka taka sobie mały wciąż cierpi i często się budził, kupy wciąż brak tak więc przymierzam się do podania czopka, jeszcze nie wiem jak mam się za to zabrać, ale musze jakoś dać radę.
Lady a może to kolki albo problemy brzuszkowe, prężyła się przy tym?
Anitka zazdroszczę jakby mi waga spadła o tyle chyba bym skakała z radości, niestety moja waga stoi w miejscu i wciąż jeszcze nie wróciła do stanu sprzed ciąży.
Co do karmienia i kąpieli to też muszę Olka nakarmić przed, na głodniaka nie da się go wykąpać bo wrzeszczy jakby go ze skóry obdzierali a tak to aniołeczek
Mam pytanie do dziewczyn po szczepieniach, dzieci często w dniu po szczepionce maja gorączkę, chyba Adzia pisała że jej mała miała, czy podawałyście coś na zbicie. Nas to czeka za tydzień i chciałam profilaktycznie kupić jakiś syropek przeciwgorączkowy ale wszystkie są powyżej 3 miesiąca
Kasig dobrze pamiętasz moja goraczkowała. I wtedy podałam jej Paracetamol Farmina w czapkach dla niemowląt. Bardzo dobry, szybko zbił gorączkękasig lubi tę wiadomość
-
U Kuby z tydzień temu pojawił się naczyniak z boku tułowia i od tego czasu powoli rośnie wraz z dzieckiem. Pytalam pediatry co z tym robić, a ona kazała czekać bo jest szansa, że się wchłonie. Można też skonsultować się z chirurgiem, ale uważam, ze póki co nie ma sensu ingerować. No i mam większy problem
Karmię głównie piersią i od ok 2 tygodni zauważyłam u synka wysypkę na główce, twarzy i szyi. Pediatra podejrzewa uczulenie na krowie mleko, wiec muszę nabiał wyeliminować z mojej diety... Poważnie zastanawiał się nad dokarmianiem mm bebilon opti DHA, bo to ewentualnie poleciła lekarka. Czy któraś z Was stosuje dietę eliminacyjną karmiąc piersią i jednocześnie dokarmiania odpowiednim dla alergików mm?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 12:56
Kubuś